Αποστολέας Θέμα: Ναυάγιο  (Αναγνώστηκε 5741 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: Ναυάγιο
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 30, 2014, 12:07:12 πμ »
Κύματα είναι τα άσπρα; Κι' εγώ νόμιζα ότι ήταν κομμάτια πάγου.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 30, 2014, 12:12:32 πμ »
Αν ήταν πάγος, θα ήταν κάπως μεγαλύτερα τα κομμάτια...

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 30, 2014, 10:52:25 πμ »
φιλε Κωστη πρωτον εξαιρετικη η αποχρωση στη βαρκα το πορτοκαλι ειναι πολυ ωραιο,και διακρινονται και λιγα αλατια,τα βαρελια σωστα σε διαφορετικες θεσεις και βυθισματα, σωστα γερνεις τη βαρκα εκει που πρεπει ,οι φιγουρες ωραιες και γενικα καλη προσπαθεια αλλα μας τα χαλασε η θαλασσορητινη
τωρα, η με τη συγκεκριμενη μαρκα ρητινης κατι δεν παει καλα η με τα φυτικα χρωματα,γιατι και η διαφανεια χαθηκε και προβλημα σου δημιουργησε (οπως ειπες  στα λαδια)
αν δεν μπορεσεις να το ξεκολλησεις με καποιο τροπο(αν ισως κοψεις την ρητινη κατω απο την βαρκα ανοιγοντας τρυπες με ενα τρυπανι ,λεμε τωρα) στο επομενο θαλασσινο αν θελεις διαφανεια προτιμησε να διαλυσεις μεσα στη ρητινη,χρωμα λαδιου(μπορεις να προσθεσεις και νεφτι αν το δεχεται οπως η δικια μου ) κανε δυο τρια στρωματα υλικου (αφου στεγνωνει πρωτα το προηγουμενο )

πιο σκουρο κατω και ανεβαινοντας ανοιχτοτερα και ισως διαφορετικες αποχρωσεις, επισης τα κυματακια καλυτερα να τα βαφεις η να τα δημιουργεις με σιλικονιτσα αν ειναι μικρα οπως τωρα και βαψιμο στην κορυφη με ασπρο/σιελ και ασπρο ματ κλπ.....
αν ομως δεν θελεις διαφανεια (σε βαθεια νερα τι διαφανεια να εχει . παρα ελαχιστα) τοτε ειναι μονοδρομος το βαψιμο με λαδια η και ακρυλικα αν τα γνωριζεις καλυτερα  και θα εχεις εξισου καλο αποτελεσμα  (επισης μπορεις να προσθεσεις λιγη ρητινη εντελως η σχεδον διαφανη στο τελος του βαψιματος με μεγαλο πινελο)
καθε εμποδιο για καλο και συνεχιζουμε ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 30, 2014, 11:48:48 πμ »
(επισης μπορεις να προσθεσεις λιγη ρητινη εντελως η σχεδον διαφανη στο τελος του βαψιματος με μεγαλο πινελο)
καθε εμποδιο για καλο και συνεχιζουμε ::salut::

Επίσης μπορείς να περάσεις από πάνω ατλακολ ή ακρυλικό τζελ. Πάντως κάθε τι
που δοκιμάζουμε μας πάει πιο μπροστά σε εμπειρία. Κι εγώ θα προσπαθούσα να
βγάλω τη βάρκα ή να βάψω-τροποποιήσω το υδάτινο στοιχείο. Διορθώνουμε ότι
δεν μας αρέσει.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #29 στις: Νοεμβρίου 30, 2014, 12:32:40 μμ »
Κωστη καλημερες.Τον αφρο στα κυματα που εχεις βαλει ,δεν γινεται να τον βαψεις απο πανω με καποιο μπλε- αν τελικα δεν σου αρεσει κ εσενα- και να γινει καπως ενα με το υπολοιπο συνολο του νερου? Βαρκα, βαψιμο, φιγουρες, στησιμο , παρα πολυ πετυχημενα. Πολυ ομορφο κ ενδιαφερον οπτικα

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 30, 2014, 01:00:10 μμ »
Ευχαριστώ όλους για τις παρατηρήσεις. Κώστα, είναι όπως τα λες. Με κάθε προσπάθεια σε νέα τεχνική μαθαίνουμε και πάμε μπροστά. Σε αυτό το διόραμα έπαθα και έμαθα.
Δημήτρη, το πορτοκαλί είναι απλά ένα σπρέι της Marabu που βρήκα στο Πλαίσιο και το οποίο έτυχε να ταιριάζει πολύ με το "ναυαγοσωστικό πορτοκαλί". Το χρώμα αυτό μου έδωσε την έμπνευση για τη σκηνή αυτή. Τα αλάτια έγιναν με τεχνική από προηγούμενο "μάθημα" με άσπρο λάδι (oil color) το οποίο στέγνωσα πρώτα σε χαρτί ώστε να φύγει η πολλή λαδίλα.
Να βγει η βάρκα, δεν βγαίνει από τη ρητίνη χωρίς να καταστραφεί. Και για να πω την αλήθεια, δεν θεωρώ ότι αυτή η βάρκα είναι και πολύ σπουδαία (έχω φτιάξει και καλύτερες) για αυτό και έγινε πειραματόζωο. Πιο εύκολο είναι να φτιάξω μια καινούρια.
Θα προσπαθήσω να βγάλω και καλύτερες φωτογραφίες γιατί η θάλασσα ίσως δεν φαίνεται από κοντά και τόσο χάλια. Η ίσως δεν μου φαίνεται εμένα τόσο χάλια, επειδή είδα πόσο στραβά είχαν πάει τα πράγματα σε κάποια φάση αγγίζοντας την πλήρη καταστροφή και ξεκινώντας το δρόμο που οδηγεί στα σκουπίδια.
Παναγιώτη, συμφώνω απολύτως - αυτό που χαλάει περισσότερο από όλα τη θάλασσα νομίζω ότι είναι τα κύματα που έχουν βγει πολύ συμπαγή (σαν κομμάτια πάγου που έγραψε και ο Γιώργος). Αυτό ίσως μπορεί να διορθωθεί με την τεχνική που λες ή μια άλλη που περιγράφω πιο κάτω, εξάλλου για πειραματόζωο πάει το διόραμα.
Για τη θάλασσα χρησιμοποιήθηκε η εξής τεχνική (Δημήτρη, είναι περίπου αυτό που προτείνεις). Πρώτα στρώθηκε ένα στρώμα γύψου το οποίο βάφτηκε σε διάφορες αποχρώσεις του γαλάζιου και του μπλε για να δείξει το βάθος και τα παιχνίδια του φωτός. Στη συνέχεια στρώθηκαν διαδοχικά στρώματα ρητίνης Prochima, συνολικά μεταξύ ένα και δύο εκατοστά. Μόνο στο πρώτο χρώμα υπήρχε λίγο χρώμα, τα άλλα στρώθηκαν εντελώς διαφανή. Παρόλο που η μέτρηση των δύο συστατικών έγινε με πολλή ακρίβεια, κάτι δεν πήγε καλά με το τελευταίο στρώμα και έπηξε γρήγορα ενώ είχε και φυσαλίδες. Κάπου εκεί πήγα να το πετάξω στα σκουπίδια... Η κόρη μου μου έδωσε την ιδέα ότι αυτό θα μπορούσε να είναι διαρροή χημικών από τα βαρέλια που ούτως ή άλλως υπήρχαν στη σύνθεση. Οπότε δουλεύτηκαν καλύτερα οι χημικές κηλίδες (έφτιαξα επίτηδες υλικό με περισσότερες φυσαλίδες) για να είναι κάπως πιο πειστικές. Επόμενο εμπόδιο ότι είχε τελειώσει το Prochima και δεν υπήρχε άλλο στον Καλφάκη για σχετικά άμεση παράδοση. Τέλος πάντως βρήκα μια άλλη καλλιτεχνική ρητίνη, η οποία ίσως είναι και καλύτερη. Το πρόβλημα με αυτές τις ρητίνες είναι ότι καθώς στεγνώνουν, τεντώνουν και κάνουν εντελώς λεία επιφάνεια και η θάλασσα γίνεται απόλυτα ήρεμη, λάδι. Οπότε δοκίμασα το water effect της vallejo (το διαφανές) με πολύ ωραία αποτελέσματα αλλά ένα μειονέκτημα: είναι άσπρο και γίνεται διαφανές μόνο όταν στεγνώσει (όπως η Atlacol). Τέλος ακολούθησαν οι αφροί στα κυματάκια. Δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω απλώς μπογιά ώστε να έχουν και λίγο όγκο. Έτσι έβαλα λευκό acrylic medium. Αφού στέγνωσε έβαλα από πάνω και λίγο water effect διαφανές. Όμως παραείχαν όγκο και δείχνουν λίγο ψεύτικα. Ίσως μια καλή ιδέα θα ήταν να βάλω λίγο λευκό χρώμα στο water effect ώστε να έχουν οι αφροί διαφάνεια (αλλά το γεγονός ότι το water effect είναι λευκό πριν στεγνώσει, δυσκολεύει να υπολογίσεις σωστά τις αναλογίες.
Τέλος πάντων, αυτά για τις τεχνικές. Ακολουθεί το φινίρισμα και πάμε για άλλα...

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 07, 2014, 02:14:21 μμ »
Έγιναν αρκετές διορθώσεις στα κύματα που τώρα είναι πιο ρεαλιστικά (είμαστε σε ένα τεσσαράκι μποφόρ) και έχουν παύσει να μοιάζουν με τρίμματα πάγου. Τα κύματα δεν είναι ομοιόμορφα κοντά στη βάρκα λόγω των στροβιλισμών που κάνουν εκεί. Ακόμη πρόσθεσα κάποιες λεπτομέρειες από εξαρτήματα στη βάρκα (το κατάρτι, τα πανιά και κάποια σχοινιά). Μένουν ακόμη κάποιες λεπτομέρειες να προστεθούν και να τοποθετηθεί όλο μαζί σε μια βάση.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Δημήτρης
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 08, 2014, 09:30:07 μμ »
Κωστή καλησπέρα και πάλι , το project είναι πανέμορφο, μου αρέσει πολύ το πορτοκαλί της βάρκας και η ιδέα των χημικών απο τα βαρέλια!!! Μπράβο φίλε , πάντα τέτοια!!! ::salut:: ::salut::

Tags: