Αποστολέας Θέμα: A24 Cavalier 1/72 Conversion  (Αναγνώστηκε 1624 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
A24 Cavalier 1/72 Conversion
« στις: Δεκεμβρίου 01, 2014, 11:09:43 πμ »
Καλημέρα σε όλους,
Το τελευταίο μου πρότζεκτ αφορά στο A24 Cavalier, ένα μάλλον άγνωστο άρμα, από το οποίο φτιάχτηκαν 500 μονάδες, αλλά καμμία δεν είδε μάχη. Παρ' όλα αυτά, ήταν ο "μπαμπάς" των (περισσότερο) διάσημων Centaur και Cromwell. Ο μεγάλος αριθμός μονάδων οφείλεται στην επιρροή που είχε στην κυβέρνηση ο Λόρδος Nuffield η εταιρία του οποίου τα κατασκεύαζε (και μην ακούσω τίποτα για διαφθορά, ημέτερους, κλπ.  :mrgreen:). Μοιραζόταν πολλά στοιχεία με το Crusader (ανάρτηση, πυροβόλο, κινητήρα κ.λ.π.). Ο κινητήρας Liberty, του έδινε μέγιστη ταχυτητα 21 μίλια σε δρόμο, όταν ο Meteor των Cromwell, τα κινούσε με 40!!! Τέλος πάντων τα 500 άρματα χρησιμοποιήθηκαν για εκπαίδευση και για πειραματισμούς.

Το μοντέλο-βάση είναι το Cromwell της Revell. Αφαίρεσα το ντεκ και το αντικατέστησα με άλλο από ΦΠ, βασισμένος σε σχέδια του Dick Harley, τα οποία μου έστειλε ευγενικά ο Dan Taylor της Dan Taylor Modelworks. Προστέθηκε μια μπαγκαζιέρα αριστερά και έτσι αναγκάστηκα να φτιάξω και άλλες θυρίδες από λεπτό ΦΠ. Το δυσκολότερο μέρος, ήταν το πίσω μέρος που έπρεπε να γίνει από το μηδέν, χωρίς πολλά στοιχεία. Βρήκα ωστόσο μια φωτογραφία και πάνω σε αυτή βασίστηκα (αν και ίσως πρέπει να ξαναδώ την εξάτμιση - τι λέτε????). Οι ρόδες είναι σχεδιασμένες και εκτυπωμένες σε 3D Printer, από τον καλό μου φίλο Κώστα Πατσαρό της Gaspatch Models. Εκτός από τα προφανή (ερπύστριες κλπ), πρέπει ακόμα να μετατρέψω τα καμπύλα μπροστινά φτερά του Cromwell στα γωνιώδη του Cavalier (ΜΠΠΠΡΡΡΡΡΡΡ!!!!!!!).

Ελπίζω να σας αρέσει και τα σχόλια (όπως πάντα) καλοδεχούμενα:

Δύο φωτογραφίες και ένα πόστερ - προσέξτε τη λεζάντα, από το πραγματικό:

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: A24 Cavalier 1/72 Conversion
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 01, 2014, 11:17:52 πμ »
Εντάξει, η δουλειά στο deck του κινητήρα είναι απλά απίστευτη!!! Οσο για τις ρόδες, είτε το θέλουμε είτε όχι, το μέλλον είναι εδώ...

Καλά βαψίματα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 01, 2014, 11:31:36 πμ »
To "μπιζουδάκι" το είδαμε και από κοντά και επιβεβαίωσε ότι είσαι  " Ωραίος και ευρηματικός όπως πάντα... στη baby scale! "  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Aρχίλοχος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Out in the fields
  • WW II armor- planes 1/72
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 01, 2014, 07:45:19 μμ »
Τι μπορεί να πεί κανείς για αυτό (όπως και για την προηγούμενη κατασκευή του Cromwell με τον πύργο Churchill)- συγχαρητήρια !!!!! ::salut::
«Ðáðáß, Ìáñäüíéå, êïßïõò åð’ Üíäñáò Þãáãåò ìá÷çóüìåíïõò çìÝáò, ïß ïõ ðåñß ÷ñçìÜôùí ôïí áãþíá ðïéïýíôáé, áëëÜ ðåñß áñåôÞò»
Çñüäïôïò 8, 26

Συνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 01, 2014, 08:35:27 μμ »
Ευχαριστώ παίδες για τα καλά σας λόγια (ακόμα και τον Φίλιππο που δεν εννοεί να καταλάβει ότι η 1/72 είναι απλώς η ΑΝΤΡΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ) ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Κάτι για την εξάτμιση??? Να την αφήσω ή να την αλλάξω??? ::dontknow::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 01, 2014, 08:42:24 μμ »
Λίγη περιποίηση θέλει η εξάτμιση, δεν είναι του πεταματού.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 01, 2014, 09:10:57 μμ »
Ευχαριστώ παίδες για τα καλά σας λόγια (ακόμα και τον Φίλιππο που δεν εννοεί να καταλάβει ότι η 1/72 είναι απλώς η ΑΝΤΡΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ) ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Κάτι για την εξάτμιση??? Να την αφήσω ή να την αλλάξω??? ::dontknow::

ΔΚ
Εμένα του πεταματού μου φαίνεται... πολύ χοντρή και με λάθος κλίση. Μη τεμπελιάζεις, το'χεις!
Και τα φτερά μπροστά (τα αλεξηβούρβαχα ::glossa:: ), ίδια με του Crusader μου μοιάζουν. Δεν έχεις κανένα να κανιβαλίσεις/αντιγράψεις?

Συνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 01, 2014, 11:49:11 μμ »
Κι εγώ για πεταματού την έχω (γι' αυτό και ξύστηκα στη γκλίτσα του τσο(μ)πάνη). Το θέμα είναι τώρα να μπορέσω να την ξεκολλήσω γιατί έχει γίνει χειρότερο τούβλο και από μένα με την κυανοακρυλική. Αν δεν τα καταφέρω, θα ζήσω με την υπάρχουσα....

Τα φτερά, όντως μοιάζουν πολύ με του Crusader, αλλά όσα Crusaders έχω φτιάξει, έχουν τα δικά τους. Συνεπώς, δεν έχω για να τσουρνέψω και πρέπει να τα φτιάξω. Πάντως, μου έβαλες μια ιδέα!!!! Θα την εξετάσω αύριο, και αν στέκει, θα επανέλθω....

Ευχαριστώ για τα σχόλια  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 01, 2014, 11:58:40 μμ »
Πάντα λέω ότι έχω δει το πιο άθλιο άρμα του κόσμου, μέχρι που ποστάρεις εσύ το επόμενο!
Για δικό σου καλό είναι! ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 02, 2014, 02:04:35 πμ »
 Μαλιστα...σχεδια σου εστειλε ο φιλος Dan Taylor,τους τροχους στους εφτιαξε ο καλος φιλος Κωστας και συ εφτιαξες μια εξατμιση και αυτη του πεταματου   :mrgreen:
Γιατι δεν ειπες στον Κωστα να σου τυπωσει ολο το αρμα και να εισαι σενιος  ::glossa::
Δεν ξερω που τα βρισκεις αυτα τα θεματα αλλα εισαι αστειρευτη πηγη.Η κατασκευη απ'οσα μπορω να κρινω ειναι φανταστικη.Για την εξατμιση θα συμφωνησω με τον γατο.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 02, 2014, 10:17:31 πμ »
Οk ένα Crusader με υδροκεφαλισμό!  ::glossa::  Πρέπει να είχε,πράγματι,τρελό βύσμα ο λόρδος για να αποδεχτούν αυτήν την αηδία στο W.D.  :mrgreen:

Tώρα για τις διορθώσεις,δεν σε φοβάμαι,είμαι βέβαιος πως θα πράξεις τα δέοντα  :wink: ::salut::

Συνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 03, 2014, 06:40:03 μμ »
Aπάντηση με αρκετή καθυστέρηση, γιατί ο Γρίππης με έχει αλλαλιάσει ::kryoo::

Πάντα λέω ότι έχω δει το πιο άθλιο άρμα του κόσμου, μέχρι που ποστάρεις εσύ το επόμενο!
Για δικό σου καλό είναι! ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Είδες??? Είμαι όλο εκπλήξεις το άτιμο  ::glossa::

Μαλιστα...σχεδια σου εστειλε ο φιλος Dan Taylor,τους τροχους στους εφτιαξε ο καλος φιλος Κωστας και συ εφτιαξες μια εξατμιση και αυτη του πεταματου   :mrgreen:
Γιατι δεν ειπες στον Κωστα να σου τυπωσει ολο το αρμα και να εισαι σενιος  ::glossa::
Δεν ξερω που τα βρισκεις αυτα τα θεματα αλλα εισαι αστειρευτη πηγη.....

Δεν είμαι εγώ η αστείρευτη πηγή - οι εγγλεζάρες ήταν. Πάντως χωρίς τον Dan Taylor και τον Κώστα, το project θα παρέμενε....project. Αλλά όπως λέγανε και οι Beattles: "With a little help from my friends"
Οk ένα Crusader με υδροκεφαλισμό!  ::glossa::  Πρέπει να είχε,πράγματι,τρελό βύσμα ο λόρδος για να αποδεχτούν αυτήν την αηδία στο W.D.  :mrgreen:

Εντάξει μωρέ, ένα βυσματάκι είχε ο Χριστιανός, για αυτό και έφτιαξαν μόνο 500: Αν είχε μεγάλο βύσμα θα είχανε φτιάξει 5 - 6 χιλιάδες από τα ρημάδια  :roll:

ΔΚ

Tags: