Καλημέρα σε όλους,
Το τελευταίο μου πρότζεκτ αφορά στο A24 Cavalier, ένα μάλλον άγνωστο άρμα, από το οποίο φτιάχτηκαν 500 μονάδες, αλλά καμμία δεν είδε μάχη. Παρ' όλα αυτά, ήταν ο "μπαμπάς" των (περισσότερο) διάσημων Centaur και Cromwell. Ο μεγάλος αριθμός μονάδων οφείλεται στην επιρροή που είχε στην κυβέρνηση ο Λόρδος Nuffield η εταιρία του οποίου τα κατασκεύαζε (και μην ακούσω τίποτα για διαφθορά, ημέτερους, κλπ.

). Μοιραζόταν πολλά στοιχεία με το Crusader (ανάρτηση, πυροβόλο, κινητήρα κ.λ.π.). Ο κινητήρας Liberty, του έδινε μέγιστη ταχυτητα 21 μίλια σε δρόμο, όταν ο Meteor των Cromwell, τα κινούσε με 40!!! Τέλος πάντων τα 500 άρματα χρησιμοποιήθηκαν για εκπαίδευση και για πειραματισμούς.
Το μοντέλο-βάση είναι το Cromwell της Revell. Αφαίρεσα το ντεκ και το αντικατέστησα με άλλο από ΦΠ, βασισμένος σε σχέδια του Dick Harley, τα οποία μου έστειλε ευγενικά ο Dan Taylor της Dan Taylor Modelworks. Προστέθηκε μια μπαγκαζιέρα αριστερά και έτσι αναγκάστηκα να φτιάξω και άλλες θυρίδες από λεπτό ΦΠ. Το δυσκολότερο μέρος, ήταν το πίσω μέρος που έπρεπε να γίνει από το μηδέν, χωρίς πολλά στοιχεία. Βρήκα ωστόσο μια φωτογραφία και πάνω σε αυτή βασίστηκα (αν και ίσως πρέπει να ξαναδώ την εξάτμιση - τι λέτε????). Οι ρόδες είναι σχεδιασμένες και εκτυπωμένες σε 3D Printer, από τον καλό μου φίλο Κώστα Πατσαρό της Gaspatch Models. Εκτός από τα προφανή (ερπύστριες κλπ), πρέπει ακόμα να μετατρέψω τα καμπύλα μπροστινά φτερά του Cromwell στα γωνιώδη του Cavalier (ΜΠΠΠΡΡΡΡΡΡΡ!!!!!!!).
Ελπίζω να σας αρέσει και τα σχόλια (όπως πάντα) καλοδεχούμενα:

Δύο φωτογραφίες και ένα πόστερ - προσέξτε τη λεζάντα, από το πραγματικό:

ΔΚ