Αποστολέας Θέμα: H μοντελιστικη αγορά στην Ελλάδα  (Αναγνώστηκε 26459 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
Απ: Ο μοντελισμός στην Ελλάδα
« Απάντηση #200 στις: Μαΐου 06, 2012, 11:16:35 μμ »
Ερώτηση! Γιατί κάποιος από εμάς τότε, εφόσον όλοι, οι περισσότεροι μάλλον πιο σωστά, πιστεύουμε ότι βγάζουν τρελά λεφτά, 100% κέρδος διάβασα πιο πάνω, δεν ανοίγει ένα κατάστημα μοντελισμού να κάνει τις τιμές όπως πρέπει;
I rest my case!!! Έχω και ένα Μ-60 να τελειώσω!!!
Πολύ φιλικά
Δημήτρης. :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #201 στις: Μαΐου 06, 2012, 11:17:56 μμ »
To μεγαλύτερο πρόβλημα του μοντελισμού στην Ελλάδα είναι αυτοί που ασχολούνται μαζί του, οπως φαίνεται από κάποιες απαντήσεις στο παρόν θέμα όπως και στο άλλο που διαπραγματεύεται το μεγαλειώδες ερώτημα περί κριτικής

Αποσυνδεδεμένος SEGGOSD

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #202 στις: Μαΐου 06, 2012, 11:24:36 μμ »
Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις τιμές στη χώρα μας είναι ότι οι Αντιπρόσωποι/Εισαγωγείς πουλάνε της χονδρικής σε καταστήματα, και της λιανικής απο τα δικά τους καταστήματα.
Τις εκπτώσεις ( που είναι και μεγάλες μάλιστα ), των εταιριών, για να μπορέσουν να εμπορευτούν τις περνάνε στα καταστήματα που προμηθεύουν
Το αποτέλεσμα είναι ότι ποτέ ο τελικός καταναλωτής στη χώρα μας δεν ωφελείτε των χαμηλών τιμών και μάλιστα των πολύ μεγάλων εκπτώσεων,
πουθενά στη χώρα μας, σε αντίθεση με τα καταστήματα της αλλοδαπής που κατα διαστήματα κάνουν.
Γενικά όπως όλα στη χώρα αυτή, το εμπορικό κύκλωμα του μοντελισμού είναι σε μπαχαλώδη κατάσταση
και μάλιστα αν φάνε ακόμα περισότερα φέσια οι Αντιπρόσωποι απο τα καταστήματα που τροφοδοτούν, σε λίγο δε θα έχουν ρευστότητα να εισάγουν ούτε τις κόλλες
Κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρουν οριστικό διαζύγιο ή απο τα καστήματα που τροφοδοτούν, ή απο το εμπόριο λιανικής
Φαντάζεστε τη COCA COLA, να προμηθεύει και τα καταστήματα, και να έχει δικά της πρατηρία διάθεσης της λιανικής  ?????

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #203 στις: Μαΐου 06, 2012, 11:34:27 μμ »
Διευκρίνηση    ::arrowred::  Εννοούσα τους μοντελιστές και όχι τους έμπορους

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #204 στις: Μαΐου 07, 2012, 11:15:10 πμ »
Πάντως - μιας και ο λόγος για τιμές - ψάχνοντας για συγκεκριμένο κιτ, είδα δύο ελληνικά μαγαζιά του τριγώνου να το έχουν μισό ευρώ πιο φτηνά από το Hannants... Τυχαίο το δείγμα, μου έκανε πάντως εντύπωση.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #205 στις: Μαΐου 07, 2012, 11:22:04 πμ »
Μακάρι ως έλληνες να κάναμε τόση φασαρία για την τιμή πχ του γάλακτος ή του κρέατος... θα είχαμε γλυτώσει πολύ ταλαιπωρία πιστεύω σε πολύ πιο σημαντικά κομμάτια της ζωής μας :roll:
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #206 στις: Μαΐου 07, 2012, 11:53:28 πμ »
Μακάρι ως έλληνες να κάναμε τόση φασαρία για την τιμή πχ του γάλακτος ή του κρέατος... θα είχαμε γλυτώσει πολύ ταλαιπωρία πιστεύω σε πολύ πιο σημαντικά κομμάτια της ζωής μας :roll:

Πες τα!!!!!  Συμφωνώ απολύτως!  Όσο για τις τιμές των μοντέλων, νομίζω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις κυμαίνονται σε λογικές τιμές.  Αυτά που έχουν ξεφύγει λίγο είναι τα αναλώσιμα.  Χρώματα, κόλλες, στόκοι, βερνίκια είναι πανάκριβα και κάνουν πλούσιες τις εταιρίες.
Πάντως πριν αγοράσετε από το εξωτερικό κάντε ένα μικρό υπολογισμό.  Κόστος κιτ + μεταφορικά πολλές φορές έχουν μικρή διαφορά με το να αγοραστεί το/τα κιτ από εδώ.  Αν τώρα δεν υπάρχει εδώ, αυτό είναι άλλη ιστορία.
Το ίδιο κιτ πάντως μπορεί να έχει την ίδια τιμή στο εξωτερικό αλλά λόγο τις τεράστιας διαφοράς του νταβατζοΦΠΑ να καταλήγει ακριβότερο στην Ελλάδα.  Η Αγγλία πχ, έχει ΦΠΑ 16%... η Ελλάδα έχει φτάσει στο 23% και δε λέει να σταματήσει!  Δηλαδή το 1/4 σχεδόν της τιμής πάει στο κράτος και όχι στο κατάστημα.
Μια φορά έχω αγοράσει από το εξωτερικό κιτ που δεν υπήρχαν στην Ελλάδα και ούτε πρόκειται να έρθουν ποτέ.  Στις περισσότερες περιπτώσεις το κατάστημα που συχνάζω έχει φέρει ότι του έχω ζητήσει και σε πολύ καλή τιμή.
Δεν θα επεκταθώ άλλο.  Τα περισσότερα έχουν ειπωθεί ήδη.

ΥΓ. ουδεμία επαγγελματική σχέση έχω με κανένα από τα καταστήματα.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #207 στις: Μαΐου 07, 2012, 11:59:47 πμ »

Σωστότατο.

Αλλά να πω ότι, διαβάζοντας τα διάφορα σκεπτικά... καταλήγω στην εξής ερώτηση:
Στην ουσία τα παράπονα για την τοπική αγορά αφορούν  τον μοντελιστή ή τον συλλέκτη κιτ;
Γιατί αυτός που θα αγοράσει ένα κιτ, μέχρι να το τελειώσει και να πάρει άλλο, νομίζω ότι σκέφτεται άλλα, όπως αν θα βρει κόλλα, ένα βελτιωτικό, μία φιγούρα, το χρώμα που θέλει και τέτοια. Αν λοιπόν τα βρει εδώ όλα αυτά, τότε σίγουρα θα ξοδέψει πάνω-κάτω τα ίδια (και με ασφάλεια). Δεν τα βρίσκει όμως και καταφεύγει και στο εξωτερικό.
Aπ΄την άλλη αν κάποιος ψωνίζει κιτ με ρυθμούς γάλακτος, ας  παραπονεθεί  για το κιτ και για το γάλα...
Βέβαια και το κάθε κατάστημα προφανώς θέλει πελάτες τύπου «συλλέκτης κιτ» και όχι εμένα με τις περιορισμένες αγορές μου, αλλά αυτό έχει και αποτέλεσμα να δίνει βάση στο να στοκάρει κιτ και όχι στο να έχει την επάρκεια των περιφερειακών υλικών που εγώ θα ήθελα ή/και χρειάζομαι.
Φαύλος κύκλος...

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
Απ: H μοντελιστικη αγορά στην Ελλάδα
« Απάντηση #208 στις: Μαΐου 07, 2012, 12:50:45 μμ »
Πολύ σωστές οι ανωτέρω παρατηρήσεις, εγώ έχω συμπεράνει ότι υπάρχουν 2 είδη μαγαζατόρων στην Ελλάδα. Αυτοί που έχουν ένα στόκ και θέλουν να το πουλήσουν διαχρονικά (χωρίς να κυνηγούν ιδιαίτερα τη δουλειά) και είναι νορμάλ στις τιμές και αυτοί που είναι πιο επαγγελματίες αλλά τα πουλάνε ακριβά, θα συμφωνήσω και με τον φίλο SEGGOSD γιατί κάπως έτσι είναι τα πράγματα.
Η ουσία είναι ότι και το e-bay μόνο φτηνό δεν είναι, ακόμα και στα bets που γίνονται ενώ ξεκινά φτηνά το κίτ καταλήγει να πουληθεί νορμάλ σε κάποιες περιπτώσεις και λίγο φθηνότερα ή ακόμα και ακριβότερα απο την τιμή του.
Κανένας καμια φιγούρα θα πουλήσει εδώ μέσα;  ::glossa:: (εντάξει δεν ασχολείστε το ξέρω  ::cry2:: )
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #209 στις: Μαΐου 07, 2012, 01:57:17 μμ »
Σωστότατο.

Αλλά να πω ότι, διαβάζοντας τα διάφορα σκεπτικά... καταλήγω στην εξής ερώτηση:
Στην ουσία τα παράπονα για την τοπική αγορά αφορούν  τον μοντελιστή ή τον συλλέκτη κιτ;
Γιατί αυτός που θα αγοράσει ένα κιτ, μέχρι να το τελειώσει και να πάρει άλλο, νομίζω ότι σκέφτεται άλλα, όπως αν θα βρει κόλλα, ένα βελτιωτικό, μία φιγούρα, το χρώμα που θέλει και τέτοια. Αν λοιπόν τα βρει εδώ όλα αυτά, τότε σίγουρα θα ξοδέψει πάνω-κάτω τα ίδια (και με ασφάλεια). Δεν τα βρίσκει όμως και καταφεύγει και στο εξωτερικό.
Aπ΄την άλλη αν κάποιος ψωνίζει κιτ με ρυθμούς γάλακτος, ας  παραπονεθεί  για το κιτ και για το γάλα...
Βέβαια και το κάθε κατάστημα προφανώς θέλει πελάτες τύπου «συλλέκτης κιτ» και όχι εμένα με τις περιορισμένες αγορές μου, αλλά αυτό έχει και αποτέλεσμα να δίνει βάση στο να στοκάρει κιτ και όχι στο να έχει την επάρκεια των περιφερειακών υλικών που εγώ θα ήθελα ή/και χρειάζομαι.
Φαύλος κύκλος...

Aκριβως!Προσωπικα αγοραζω μονο οσα κιτ θελω πραγματικα να φτιαξω.Καποια απο αυτα μπορει και να περασουν χρονια μεχρι να καταφερω να τα βρω σε συμφερουσα τιμη ειτε στην Ελλαδα ειτε στο εξωτερικο.Μ'αυτον το τροπο εχω καταφερει να αποφυγω οσες αχρηστες και μη συμφερουσες αγορες εκανα παλιοτερα (λογω αγνοιας) οταν ξαναρχισα το χομπι και με τις οποιες φροντιζαν να με "φορτωνουν" διαφοροι μαγαζατορες.Δεν ειναι τυχαιο μαλιστα πως κανενας απο αυτους τους τυχοδιωκτες-κομητες της  λιανικης μοντελιστικων ειδων δεν διατηρει επιχειρηση σημερα.Ο σωστος επαγγελματιας καταφερνει να επιβιωνει παντα παρολη την κριση ή τον ανταγωνισμο των διαδικτυακων καταστηματων.  :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Κ. Καριωτέλλης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #210 στις: Μαΐου 07, 2012, 02:55:35 μμ »
παντως να ξερετε οτι τετοιο δρομο δεν τον βρισκεις ευκολα. εγω λεω οτι μαλλον τυχεροι ειμαστε που σ ενα δρομο μπορεις να βρεις τα παντα. τι θες,  αεροπλανα, πλοια, αρματα. φιγουρες, τρενα, στρατιωτακια, υλικα, εργαλεια... τα παντα εχει και οχι μονο αυτο, το πιο βασικο ειναι οτι βλεπεις τι παιρνεις, το γυρνας πισω, ακομα και ευκολιες υποθετω μπορει να γινουν κλπ.. και κατι αλλο, μη ξεχνατε οτι πολλοι απο τους μαγαζατορες ειναι λατρεις του μοντελισμου και πιθανον μοντελιστες οι ιδιοι και υπαρχουν σ αυτο το δρομο 25-30 χρονια.  αρκετοι μοντελιστες εχουν κανει τα πρωτα τους βηματα απ αυτους.  παραπονα,  στραβες , η παρεξηγησεις μπορει να εχουν υπαρξει και να ξαναγινουν, ε και?  εχουμε μια αγορα που στην ευπωπη δεν υπαρχει με τη μορφη που την εχουμε εμεις και γρινιαζουμε... για τις τιμες.

συμφωνω απολυτα με τη τοποθετηση του ''αρκαδιου'', σχεδον κουβεντα χωρις ουσια, η ο τιτλος του ποστ ειναι λαθος.

Αποσυνδεδεμένος Neptun

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #211 στις: Μαΐου 07, 2012, 05:07:44 μμ »
Καλησπέρα σε όλους

Θα ήθελα να καταθέσω και εγώ την ταπεινή μου γνώμη. Ας ξεκινήσουμε πρώτα απ'όλα απο τα τελωνεία.
οι "τεμπέληδες" τελωνιακοί πνίγονται κυριολεκτικά στα σκατά για να δασμολογούνε άπειρα εισαγώμενα προιόντα μιά και αυτή η χώρα δεν παράγει σχεδόν τίποτα .
Οπως είναι αναμενόμενο τα μικρής αξίας δέματα ουσιαστικά δεν φορολογούνται, μάλιστα υπήρχε και σχετική ντιρεκτίβα ,εάν θυμάμαι καλά μεχρι 35 ευρώ εάν και τώρα νομίζω ότι έγινε 20 δεν είμαι όμως σίγουρος.Κάποια στιγμή είχε επικρατήσει το 3 ευρω αναξαρτήτα από το  είδος του προιοντος αλλά καταργήθηκε και αυτό.
  Οι "τεμπέληδες της έφορης κοιλάδας" μήπως είμαστε εμείς οι ίδιοι που δεν παράγουμε τίποτα τόσα χρόνια?Αλήθεια ποιά είναι η Ελληνική προστιθέμενη αξία ενός εισαγόμενου προιόντος? Οχι το ΦΠΑ βέβαια.Το ΦΠΑ είναι εσωτερική ανακύκλωση και ναι μεν έχει έσοδα ο κρατικός μηχανισμός αλλά οχι η χώρα. Αρα τόσα χρόνια με τον προστατευτισμό και τις απαγορεύσεις που είχε το Ελληνικό κράτος στις εισαγωγές
οι εισαγωγείς που θα έπρεπε να είχαν επενδύσει όχι μονο δεν επένδυσαν σε εγχώρια παραγωγή ή έστω σε οικοτεχνική παραγωγή αλλά έρχονται τώρα να μας πουν ουτε λιγο ούτε πολύ οτι είμαστε και προδότες επειδή δεν μας χρέωσαν οι "τεμπέληδες" ΦΠΑ. ΕΛΕΟΣ.
Επίσης είτε το θέλουμε είτε όχι ζούμε σε παγκοσμιοποιημενη κοινωνία και όχι σε Κουβανικό κράτος άρα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας οτι
ο ανταγωνισμός ΔΕΝ είναι πλέον μόνο τοπικός.Δικαιολογίες του στυλ "σε άλλες συνθήκες εργασίας.μικρή η Ελληνική αγορά"απλά μας ετοιμάζουν για κλείσιμο.
Πλέον λόγω internet ή μαθαίνεις να πετάς ή πέφτεις από το δέντρο.

Φιλικά

Κώστας

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #212 στις: Μαΐου 08, 2012, 06:09:15 μμ »
Πολύ σωστές οι ανωτέρω παρατηρήσεις, εγώ έχω συμπεράνει ότι υπάρχουν 2 είδη μαγαζατόρων στην Ελλάδα. Αυτοί που έχουν ένα στόκ και θέλουν να το πουλήσουν διαχρονικά (χωρίς να κυνηγούν ιδιαίτερα τη δουλειά) και είναι νορμάλ στις τιμές και αυτοί που είναι πιο επαγγελματίες αλλά τα πουλάνε ακριβά, θα συμφωνήσω και με τον φίλο SEGGOSD γιατί κάπως έτσι είναι τα πράγματα.
Η ουσία είναι ότι και το e-bay μόνο φτηνό δεν είναι, ακόμα και στα bets που γίνονται ενώ ξεκινά φτηνά το κίτ καταλήγει να πουληθεί νορμάλ σε κάποιες περιπτώσεις και λίγο φθηνότερα ή ακόμα και ακριβότερα απο την τιμή του.
Κανένας καμια φιγούρα θα πουλήσει εδώ μέσα;  ::glossa:: (εντάξει δεν ασχολείστε το ξέρω  ::cry2:: )
Τι εγινε μικρε ψαχνεις για φιγουρες; ::glossa:: :mrgreen:...Εχω εγω!Αχ οι λιριτσες μου...εεε σορρυ οι φιγουριτσες μου ηθελα να πω! :mrgreen:

ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #213 στις: Μαΐου 08, 2012, 06:15:40 μμ »
Τι εγινε μικρε ψαχνεις για φιγουρες; ::glossa:: :mrgreen:...Εχω εγω!Αχ οι λιριτσες μου...εεε σορρυ οι φιγουριτσες μου ηθελα να πω! :mrgreen:

γερο-λαδά λαμόγιο!
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #214 στις: Μαΐου 08, 2012, 06:24:29 μμ »
Παιδια σορρυ για το σπαμ,θα του απαντησω κατ'ιδιαν! ::violent1:: ::nutkick:: ::kranke_010:: ::mastigoma:: ::sterb121:: ::077devil:: ::077devil::
ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #215 στις: Μαΐου 11, 2012, 04:26:41 μμ »
Θα παρακαλούσα ΠΑΡΑ πολυ , οτι πρόβλημα στην εξυπηρέτηση να λυθεί με απευθείας συνεννοήσεις.

Δεν θα γίνει λαϊκό δικαστήριο εδώ μέσα.

Αποσυνδεδεμένος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΓΑΛΑΤΣΙ
    • http://WWW.e-KALFAKIS.GR
« Απάντηση #216 στις: Μαΐου 11, 2012, 04:31:21 μμ »
ΟΚ, αλλά το μόνον γρήγορο πλωτό μέσον που διαθέτω είναι μια VOSPER PERKASA και αυτή στην 1/72.
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #217 στις: Μαΐου 11, 2012, 04:33:18 μμ »
Θα σας παρακαλούσα παρα πολυ να μην συνέχει η κουβέντα για το συγκεκριμένο θέμα.

Μπορείτε να λύσετε ολες τις διαφορές τηλεφωνικά.

Tags: