Αποστολέας Θέμα: Rigging σε α/φ ΑΠΠ  (Αναγνώστηκε 1453 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zithon-tasos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
Rigging σε α/φ ΑΠΠ
« στις: Δεκεμβρίου 30, 2014, 02:21:15 μμ »
Ειμαι σε φάση που κάνω το rigging στο διπλανό μου. Κάπου είχα διαβάσει ότι για να τεντωθεί καλά το σύρμα το ζεσταίνεις με φλόγα του κεριου. Ισχύει; Χρησιμοποιώ χορδή από κιθάρα...

REMOVE BEFORE DIVE

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
Απ: Rigging σε α/φ ΑΠΠ
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 01, 2015, 07:45:11 μμ »
Καλησπέρα καί χρόνια πολλά. Ζεσταίνουμε καί τεντώνουμε ένα κομμάτι από τά πλαίσιο τού μοντέλου μας. Ή χορδή κιθάρας δέν νομίζω νά κάνει (λόγο κλίμακας).

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 02, 2015, 02:55:47 μμ »
Ο gkontog χρησιμοποιεί μαύρη κλωστή νάυλον από είδη ραπτικής, την οποία έχει βάψει και άλλο για να φαίνεται περισσότερο. Ρώτα τον για περαιτέρω λεπτομέριες.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

::salut::

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

• Scale 1/48
  • *
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 02, 2015, 06:49:29 μμ »
Τελικα χρησιμοποιησα χορδη κιθαρας. Απο 9αρι σετ την μι καντινι... μου φαινεται μια χαρα για την κλιμακα. Τωρα που λετε για μαυρη κλωστη, ειμαι σε διλημμα, να της βαψω ή οχι? Gloss ή Matt?

REMOVE BEFORE DIVE

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ηρακλειο
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 05, 2015, 10:56:06 πμ »
Καλή Χρονιά.
Η χορδή από έγχορδο θεωρώ ότι δεν σου κάνει, τουλάχιστον για τις κλίμακες 72 ή 48.  Πρόσφατα χρησιμοποιήσα, για 1/72  αλμπατρος, κλωστή από τη συλλογή της συζύγου μου. Η διαδαδικασία που ακολούθησα ήταν η εξής.

άνοιξα πολύ μικρές τρύπες στα σημεία των πτερύγων. Στη μιά άκρη της κλωστής έδεσα ένα μικρό κομμάτι οδοντογλυφίδας για αντίσταση. μετά πέρασα την κλωστή από τα σημεία που ήθελα.

Όταν τελείωσα, τράβηξα ελαφρώς της κλωστή για να τεντώσει. Κράτησα έτσι ρίχνοντας κόλλα στιγμής στα δύο άκρα και σε όλες τις οπές. μετα από δευτερόλεπτα αφού έδεσε η κόληση, το απελευθέρωσα.

Στη συνέχεια, πέρασα όλη την κλωστη με λεπτόρευστη κόλα.

Με καλή λεπίδα έκοψα τις κλωστές από τις εξωτερικές πλευρές των πτερύγων. Οι οπές έκλεισαν με μικροποσότητες στόκου.

Έβαψα με gunmetal και στεγνό πινέλο με ασημί. Μάλλον σατινέ τελείωμα χρειάζεσαι.

ίσως σε καλύψει η παραπάνω μέθοδος.   ( ποια κλίμακα δουλεύεις, 1/24 ? )

southern by the grace of God

• Scale 1/48
  • *
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 05, 2015, 12:00:18 μμ »
1:48 είναι η κλίμακα. Σίγουρα με κλωστή είναι πολύ πιο εύκολο να τεντωσεις απ ότι το σύρμα ή τη χορδή...τελος πάντων είναι το πρώτο μου μοντέλο , οποτε δεν θα τρελαθώ γι αυτή τη λεπτομερια πάντως στα δικά μου ματια δεεν φαίνεται τόσο λάθος... Τις έβαψα μαύρο ματ και λέω να περάσω και gloss βερνίκι από πάνω... Σατινε για την ώρα δεν έχω.. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις... Το μοντέλο που έχω είναι του ΑΠΠ και δεν έχει γραμμώσεις για wash , μόνο κάτι εξογκώματα που θα κάνω στεγνο πινέλο... ʼλλωστε το αληθινό raf ήταν πανινο, σκέφτομαι να κάνω κάτι σκονισμαυα αλλά δεν ξερω με τι... Έχετε να προτείνετε κάτι; τα παστελ κάνουν; Αν ναι τι είδους παστελ και τι χρωμα;; το μοντέλο είναι σκούρο πρασινο-κυπαρισί και από κάτω σπασμένο άσπρο...

REMOVE BEFORE DIVE

Tags: