Αποστολέας Θέμα: Capital Controls και Ελληνικη μοντελιστικη αγορα  (Αναγνώστηκε 1226 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
Capital Controls και Ελληνικη μοντελιστικη αγορα
« στις: Οκτωβρίου 27, 2015, 10:25:19 πμ »
Οκ ολοι ξερουμε τις δυσκολιες που εχουν προκαλεσει τα CC και για τους επαγγελματιες και για το αγοραστικο κοινο. Πιστευω ομως οτι μεσα στα δυσαρεστα υπαρχει και μια ευκαιρια. Αν τα ελληνικα μοντελιστικα καταστηματα αφησουν την λογικη 70ς-80ς-90ς μαγαζατορα ''και που θα πας'' και προσφερουν τις καλυτερες δυνατες υπηρεσιες, στις καλυτερες τιμες. Με αυτο τον τροπο ισως εχουν μια ευκαιρια με την αρση των CC να εχουν μεγαλωσει την πελατειακη τους βαση προσθετωντας και ατομα που εκαναν τις πιο μεγαλες αγορες κατα βαση μεσω νετ απο το εξωτερικο και απο Ελλαδα μια στην χαση μια στην φεξη, επαιρναν κανενα αναλωσιμο. Πιστευω πως το αγοραστικο κοινο σταθμιζει συμπεριφορες αυτη την περιοδο που ειναι αναγκαστικα κλεισμενο στο ''μαντρι'' και στο τελος οσοι παρουν καλο βαθμο θα ανταμειφθουν.

Οι γνωμες σας?

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
Απ: Capital Controls και ελληνικη μοντελιστικη αγορα
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 27, 2015, 10:53:18 πμ »
κατι τετοια τοπικ μου θυμιζει παλιες εποχες  που η καταληξη τους ....ηταν φαγομαρα χαχαχαχαχα
 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Faethonas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens/Greece
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 28, 2015, 11:42:44 πμ »
Έχω παρατηρήσεις έναν χρόνο που ασχολούμε πάλι με τον μοντελισμό, πως κάποιες τιμές στα καταστήματα ήταν πιο φθηνές απο το νετ, και υπάρχει μια μικρή διάθεση για βελτίωση τιμών, όταν δίνεται και το ερέθισμα, πχ. αγορά πολλών μοντέλων μαζί.  Κατα τα άλλα τα μεγάλα μαγαζιά νομίζω έχουν περιορίσει την ποσότητα τους αισθητά ίσως.

Αποσυνδεδεμένος rgiann

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 28, 2015, 07:43:52 μμ »
Καλησπέρα. Νομίζω ότι τα καταστήματα έχουν καταλάβει τι γίνεται (τουλάχιστον της Αθήνας) και προ c.c. εποχής. Αυτό που ψωνίζω, συνοικιακό μαγαζί, έχει πολύ ανταγωνιστικές τιμές τουλάχιστων όσο αφορά κιτ. Καμία σχέση με τη δεκαετία του 90. Όμως πάντα νομίζω οτι θα υπάρχει ανάγκη του έλληνα μοντελιστή να αγοράζει απο εξωτερικό γιατί όλες οι ανάγκες δεν μπορούν να καληφθούν απο τα μαγαζιά. Σίγουρα υπάρχει δυνατότητα να πέσουν και άλλο οι τιμές και σε άλλα είδη αλλά αυτό είναι θέμα νοοτροπίας (ότι έχει πέραση το τσιμπάμε λιγάκι), πολιτικής (φ.π.α., εφορία, ενοίκιο κτλ). Πολύ φοβάμαι όμως ότι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τους κινέζους με τις τεράστιες προσφορές τους και τιμές ακόμα και ευρωπαικών προιόντων φθηνότερα και απο ευρωπαικά μαγαζιά.

Αποσυνδεδεμένος Totenkopf

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 28, 2015, 09:07:15 μμ »
Καλησπέρα, οι τιμές των νέων κιτ παγκοσμίως έχουν αυξηθεί και ειδικότερα των κινέζικων εταιριών. Ως παράδειγμα η Trumpeter & Dragon το έχουν ξευτιλίσει! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι σε συνδυασμό με τα CC θα πρέπει ένα κιτ να κάνει μια "περιουσία"! Για παράδειγμα, αγόρασα από εδω προ CC το νέο Jagdpanzer IV L/70 1:35 της Tamiya 56 ευρώ ενώ στην Ευρώπη πωλείται από γνωστά on line καταστήματα στα 45 ευρώ!! Χμμ.. μάλλον μας έχουν περάσει για Αμερικάνους... :?

Tags: