Αποστολέας Θέμα: F104 1/32 Italeri  (Αναγνώστηκε 1328 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος geoli

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
F104 1/32 Italeri
« στις: Νοεμβρίου 11, 2014, 07:48:34 μμ »
Καλησπέρα σε όλη την παρέα .
Αν και παρακολουθώ από καιρό σε καιρό το φόρουμ, και έχοντας γράψει παλαιότερα , στην ουσία κάνω και εγώ το ντεμπούτο μου στην παρέα σας.
Όπως και οι περισσότεροι φαντάζομαι εδώ μέσα κόλλησα το μικρόβιο από μικρός.Ασχολήθηκα με  αεροπλανάκια ,καραβάκια ,τανκς, οχήματα, μηχανές κλπ
Κάποια στιγμή οικογενειακές και λοιπές υποχρεώσεις με απομάκρυναναν από το   hobby , αργότερα και μέχρι τώρα ασχολούμαι με τον αερομοντελισμό.
Από καιρό σε καιρό βέβαια η αγάπη  για τις κατασκευές και ο θαυμασμός μου για όλες τις όμορφες κατασκευές που έβλεπα με έκανε να φτιάχνω και κάνα μοντελάκι.Βέβαια η στάθμη της κατασκευής είναι πολύ υποδεέστερη των κατασκευών που βλέπω, όμως εμένα όσο και ατελές τεχνικά και αν ήταν αισθητικά εμένα με ικανοποιούσαν. Όμως ποτέ δεν μου έφυγε η ανάγκη για μια πληρέστερη τεχνικά και αισθητικά κατασκευή.
Έτσι  έρχομαι και στο προκείμενο το οποίο είναι μία νέα κατασκευή , ένα  f104G της  Italeri σε κλίμακα 1:32 ,στην οποία θα προσπαθήσω να εφαρμόσω  τις ποιο πολλές από τις τεχνικές που βλέπω επάνω σε ένα θέμα ώστε να έχω ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Εδώ θα χρειαστώ και την αμέριστη βοήθεια σας, όσον αφορά τεχνικές και υλικά.
Ελπίζω να μην σας κούρασα και ελπίζω στο τέλος να δούμε ένα ωραίο αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος vdrap

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Σάμος
  • Μοντέλα να 'χουμε να φτιάχνουμε...
Απ: f104 1/32 Italeri
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 11, 2014, 08:04:00 μμ »
 Καλησπέρα. Έχω κι εγώ αυτό το κιτ, αλλά δεν το έχω αρχίσει ακόμα γιατί βρήκα μερικά σημεία του απλο'ι'κά για την κλίμακα, π.χ. το κάθισμα της Μ.Β. ή με λίγα λάθη, π.χ. στις χαλκομανίες για το ελληνικό. Σκοπεύω να αγοράσω το σετ για το πιλοτήριο της Aires που κυκλοφορεί όπου να 'ναι, όπως επίσης Brassin τροχούς και ακροφύσιο κινητήρα από την Eduard. Σήματα βέβαια από την Icarus. Ελπίζω να δούμε σύντομα φωτό από το δικό σου, γιατί το δικό μου θ' αργήσει. Καλή συνέχεια!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος geoli

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 11, 2014, 08:33:56 μμ »
Ξεκινώντας βλέπω ήδη ανταπόκριση και πληροφορίες  για τι κίτ. Θα με ενδιέφεραν ίσως κάποιες βελτιώσεις, όπως στο copkit ή στον κινητήρα ή και πιλότο. Όποιες πληροφορίες ευπρόσδεκτες ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος vdrap

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 11, 2014, 09:10:09 μμ »
 Είναι από τα αγαπημένα μου αεροπλάνα και περίμενα πως και πως ένα αξιοπρεπές κιτ στην 1/32. Βέβαια η Italeri δεν είναι... Hasegawa,  αλλά με μία μικρή aftermarket βοήθεια το μοντέλο γίνεται σχεδόν τέλειο. Α, ξέχασα ότι η Eduard βγάζει και photoetched για το κιτ αυτό.

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HAMBURG-DEUTSCHLAND
  • largescaleplanes.com
    • Largescaleplanes
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 11, 2014, 09:51:19 μμ »
καλως ηρθες στην παρεα!

το 104αρι είναι πλεον ενας θρηλος και μυθος που θα μεινει για παντα ζωντανος....

Αν και δεν το εχω παρει ακομα το κιτ αυτό, είναι οντως το καλυτερο 104αρι στην αγορα. Γινεται με μικρη προσπαθια ακομα και χωρις βελτιωτικα παρα πολύ καλο. Αν βεβαια τα εχεις τα βελτιωτικα τοτε δεν υπαρχει πρόβλημα.

Ένα σημιο θελει προσοχη...αν κανεις ένα ελληνικο 104αρι από τα πρωτα που πηραμε (MAP με πενταψήφιο αριθμο σειρας στο καθετο σταθερο) τοτε χρειαζεσαι τον J-79 με την κοντιτερη εξαγωγή. Αλλα αυτή στο κιτ είναι σε κληστη θεση (ΑΒ) κατι που δεν φαινεται στα 104 σταματημένα στην πιστα. Τα πεταλα του ακροφ. του J-79  είναι παντα ανοιχτα όταν δεν είναι εν λειτουργια...
Εδώ ένα ακροφυσιο από την ΑΙRES είναι ότι πρεπει.
Αν κανεις ένα πρωην γερμανικο (με τετραψηφιο αριθμο στην ουρα) τοτε πρεπει να μπει το μακρητερο ακροφ. (ιδιο με αυτό των F-4E)

Ότι άλλο χρειαζεσαι ρωτησε με..

καλες αρχες...περιμενω να το δω ετοιμο!
AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος geoli

• Scale 1/144
  • *
Απ: F104 1/32 Italeri
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 14, 2014, 08:17:10 μμ »
Καλησπέρα σε όλη την παρέα.
Αρχίζοντας την κατασκευή αύριο θα βγω στη γύρα για υλικά. Κόλες, χρώματα,masking tape ή ότι άλλο masking υλικό θα χρειαστεί, κάποιο πινέλο, στόκος, γυαλόχαρτο κλπ.
Κάθε συμβουλή ή πρόταση δεκτή.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 14, 2014, 08:53:43 μμ »
Αν βγεις στην γύρα,δηλαδή Ιπποκράτους,πέρνα μετά τις 12 από το καφέ Lure,10 μέτρα πιο κάτω απ το Plastimodelismo.Στο βάθος θα δεις όλα τα ρεμάλια μαζεμένα!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος geoli

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 20, 2014, 10:07:07 μμ »
Καλησπέρα  σε όλη την παρέα σήμερα ξεκίνησα με το κόπκιτ  και το πέρασα ένα χέρι  γκρι αεροπορικό humbrol ακρυλικό.

Αποσυνδεδεμένος vdrap

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 20, 2014, 10:28:45 μμ »
 Τελικά θα χρησιμοποιήσεις το πιλοτήριο του κιτ; καλό είναι, μόνο το κάθισμα μου φαίνεται κάπως... Εγώ θ' αρχίσω το δικό μου μόλις αγοράσω τα βελτιωτικά που περιμένω με ανυπομονησία να κυκλοφορήσουν γιατί το F-104 αξίζει τα καλύτερα! Βάλε κι άλλες φωτό να φτιαχτούμε... :D

Tags: