Αποστολέας Θέμα: Συμβουλες για επιλογη Ρητινης  (Αναγνώστηκε 3935 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Valadorn

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Συμβουλες για επιλογη Ρητινης
« στις: Σεπτεμβρίου 30, 2014, 08:52:27 μμ »
Χρειαζομαι συμβολες για το ποιο θα ειναι το καλυτερο προιον που προτεινετε να χρησιμοποιησω, σε σχεση με τις προδιαγραφες που θετω  ::salut::

Τα προιοντα αυτου του ειδους ειναι παρα πολλα οποτε εχω χαθει και μην εχοντας ηδη εμπειριες ρωταω εδω :)

Λοιπον χρειαζομαι ρητινη (μαλλον) για να φτιαξω καλουπια με σκοπο να αναπραγω μοντελα 28mm (μικρα δλδ με αρκετες λεπτομερειες αλλα ακομη και τα ιδια ειναι castαρισμενα σε διπλο καλουπι) με σκοπο την μαζικη αναπαραγωγη τους για προσωπικη μου χρηση σε διοραματα.

Τα κριτηρια μου ειναι τα εξης:
- Τιμη. Αν και το αποτελεσμα πρεπει να ειναι καλο γιατι μιλαμε για μικρα οντελα με πολλες 3d λεπτομερειες, σαν γλυπτα, δεν μ ενδιαφερει να ειναι και στο 100% η ποιοτητα του καλοθπιου αν προειται να βελτιωθει η τιμη γιατι δεν προτιθεμαι να δωσω πολλα χρηματα.. Επισης η τιμη πρεπει να απευθυνεται σε μικρες ποσοτητες γιατι μιλαμε για μικρα μοντελακια που δεν θα εχουν μεγαλα καλουπια. Δηλαδη δεν μπορω να αγορασω 10κιλο αφου δεν προκειται να το χρησιμοποιησω.

-Δυσκολια παρασκευης. Δεν ειμαι μυημενος σε καποια δυσκολη τεχνικη αλλα δεν ειμαι και ασχετος με το θεμα της χυτευσης. Λογω σχολης εχω καποιο γνωστικο υποβαθρο. Επισης παλιοτερα εχω επιχειρησει επιτυχημενα να αντιγραψω μικρα κομματια οπως ασπιδες κλπ με τον εξης τροπο:
Διπλο καλουπι απο instant mold, polymorph για την ακριβεια Click to see the original size.
Το υλικο του μοντελου που αντεγραψα ειναι green stuff ανακατεμμενο με milliput. Το μεσο για να μην κολλαει το καλουπι με τα εποξικα ηταν νερο ή βαζελινη (ω ναι).
Απλα υλικα και ο τροπος, αλλα τη δουλεια τους την κανανε. Τωρα ομως αναπαραγω ολοκληρα μοντελα οποτε θελω κατι καλυτερο.

-Το υλικο που θα βαλω για το αντικειμενο αντιγραφης. Εδω δεν εχω ιδεα τι χρησιμοποιειτε (μαλλον εποξικα), ποιο ειναι καλο και πιο το κοστος.

Ευχαριστω προκαταβολικα για το ενδιαφερον σας  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
Απ: Συμβουλες για επιλογη ρητινης
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2014, 09:12:07 μμ »
Σημείωσε αυτό το τηλ. 6936157691 Silgram και ρώτα το Γιώργο λεπτομέρειες γι αυτά
που χρειάζεσαι. Θα σου εξηγήσει αρκετά. Έχουμε πάρει κι άλλες φορές και έχει
ποιοτικά υλικά.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2014, 09:36:09 μμ »
Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει το sintafoam της Prochima με καλά αποτελέσματα,  που φέρνει ο Καλφάκης. Προσοχή θέλουν η δοσολογία και οι φυσαλίδες αλλά αυτό ισχύει σε όλα τα προϊόντα αυτής της κατηγορίας.

Αποσυνδεδεμένος Valadorn

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2014, 09:55:23 μμ »
Θα προτιμουσα απαντησεις εδω μεσω φορουμ :)  Μου φαινεται καπως στα καταστηματα αυτων των προιοντων να μην αναφερονται πουθενα οι τιμες των προιοντων παρα μονο με συνενοηση.

Αυτο του Καλφακη το εχω ξανακουσει οτι ειναι αωογο αλλα και ακριβο. Οποτε χανει :P

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2014, 10:26:17 μμ »
Αυτός που σου ανέφερα σου δίνει το λιγότερο 2 κιλά - 1 κιλό το Α
και 1 κιλό το Β μέρος - και έχει νομίζω γύρω στα 30 Ε.

Αποσυνδεδεμένος Valadorn

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 01, 2014, 03:41:16 μμ »

Δινει μικρη ποσοτητα και η τιμη ειναι καλη, οποτε θα το εχω υποψιν μου.

Καμια αλλη ιδεα? Σε προηγουμενες συζητησεις γινοταν χαμος απο γνωμες...........

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 01, 2014, 03:58:37 μμ »
Η καλύτερη λύση που χρησιμοποιούν οι πάντες,είναι RTV Rubber για λάστιχο,και πολυουρεθανική ρητίνη για τα αντίγραφα!
Χρησιμοποιώ τα ίδια για πολλά χρόνια για καλούπια σε 1/72 κλίμακα και με λεπτομέρειες ιδιαίτερα δύσκολες για αντιγραφή,όπως εκτινασόμενα καθίσματα,φωλεές,πάνλεπτες εξαγωγές αεροπλάνων,εξαρτήσεις από 72άρες φιγούρες,κλπ
Τα προιόντα της Silgram,έχουν δουλευτεί από πολλούς επαγγελματίες και μη,και αποδίδουν εξαιρετικά και μακροχρόνια με μηχανήματα κενού και μη.Επίσης η τιμή τους δεδομένου της ποιότητας τους,είναι μικρή σε σχέση με τον ανταγωνισμό!
Τέλος πολλοί φιγουράδες χρησιμοποιούν μέταλλο για αντίγραφα.΄
Αλλος τρόπος,άλλη διαδικασία,με πλεονέκτημα αν δεν σου βγει καλό αντίγραφο να ξαναλιώνεις το μέταλλο.
Θεωρώ περισσότερα όμως τα μειονεκτήματα(παίζεις με την φωτιά).
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 01, 2014, 05:28:46 μμ »
Δινει μικρη ποσοτητα και η τιμη ειναι καλη, οποτε θα το εχω υποψιν μου.

Καμια αλλη ιδεα? Σε προηγουμενες συζητησεις γινοταν χαμος απο γνωμες...........

Γινόταν χαμός λόγω του ότι δεν έβρισκαν σε μικρές ποσότητες για αγορά κι έπρεπε
να μαζευτούν αρκετοί για ομαδική, κι επειδή δεν είχαν κατασταλάξει σε κάποιο
συγκεκριμμένο προιόν. Τι ακριβώς ψάχνεις, γιατί μου φέρνει σε τρολάρισμα.

Αποσυνδεδεμένος Valadorn

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 02, 2014, 12:42:01 πμ »
Η καλύτερη λύση που χρησιμοποιούν οι πάντες,είναι RTV Rubber για λάστιχο,και πολυουρεθανική ρητίνη για τα αντίγραφα!

Τέλος πολλοί φιγουράδες χρησιμοποιούν μέταλλο για αντίγραφα.΄
Αλλος τρόπος,άλλη διαδικασία,με πλεονέκτημα αν δεν σου βγει καλό αντίγραφο να ξαναλιώνεις το μέταλλο.
Θεωρώ περισσότερα όμως τα μειονεκτήματα(παίζεις με την φωτιά).

Σε τι τιμη παιζει και απο που αν επιτρεπεται?

Με μεταλλα δεν πλεκω, απαιτει και καποια τεχνογνωσια και κοστιζει κι ο εξοπλισμος νομιζω...

Γινόταν χαμός λόγω του ότι δεν έβρισκαν σε μικρές ποσότητες για αγορά κι έπρεπε
να μαζευτούν αρκετοί για ομαδική, κι επειδή δεν είχαν κατασταλάξει σε κάποιο
συγκεκριμμένο προιόν. Τι ακριβώς ψάχνεις, γιατί μου φέρνει σε τρολάρισμα.

Ναι αυτο γινοταν με την Rencast FC52 που ειδα σε προηγουμενα post. Θα ηθελα να δω και τι απεγινε μ αυτην.
Τρολαρισμα? Γιατι τρολαρισμα? Δεν σε πιανω.
Εξηγω αναλυτικα (οσο μπορω) στο πρωτο post τι ψαχνω εκτος αν καποια παραμετρος μου διαφευγει.....

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 06, 2014, 10:11:54 πμ »
Σε τι τιμη παιζει και απο που αν επιτρεπεται?

Με μεταλλα δεν πλεκω, απαιτει και καποια τεχνογνωσια και κοστιζει κι ο εξοπλισμος νομιζω...

Ναι αυτο γινοταν με την Rencast FC52 που ειδα σε προηγουμενα post. Θα ηθελα να δω και τι απεγινε μ αυτην.
Τρολαρισμα? Γιατι τρολαρισμα? Δεν σε πιανω.
Εξηγω αναλυτικα (οσο μπορω) στο πρωτο post τι ψαχνω εκτος αν καποια παραμετρος μου διαφευγει.....

Το ειχα ψαξει το θεμα (ηθελα να κοπιαρω φιγουρες απο το hero quest, αλλα τελικα δεν χρειαστηκε μιας και βρηκα οτι ηθελα στο ebay ) και η καλυτερη λυση που ειχα βρει ηταν το sintafoam, το οποιο δουλευε με καταπληκτικο αποτελεσμα ενας οδοντοτεχνιτης στο ιταλικο http://heroquestforum.it/. Bεβαια θελει αρκετη δουλεια το καλουπωμα, διοτι πρεπει να υπολογισεις σωστα τους αεραγωγους για να μην εχεις κενα ή φυσαλιδες.

Oσο για το μεταλλο παρακολουθησε το παρακατω

Αποσυνδεδεμένος modelman

• Scale 1/48
  • *
  • gamersclub
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 06, 2014, 11:04:12 πμ »
καλημέρα σας!!!  καθώς παρακολουθούσα το βίντεο του Idomenea  είδα κάποιο άλλο βίντεο που φτιάχνει μινιατούρες ,αλλά επιδεις δεν είμαι και πολύ γνώστης των αγγλικών...εάν έχει κάποιος την ευγενή καλοσύνη να μου πει τι υλικά χρησιμοποιεί ...εκτός φυσικά από τα τουβλάκια...ευχαριστώ ,και συγνώμη εάν έκανα κάποιο spam...

Ο χρόνος είναι χρήμα, και τα χρήματα είναι τα μοντέλα ...

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 06, 2014, 11:18:37 πμ »

πηλο που στεγνωνει με τον αερα και σωληναρια κολλας σιλικονης, απο αυτα που μπαινουν στο πιστολι. Βεβαια για να πω την αληθεια δεν ενθουσιαστηκα με την μεθοδο του. Πολλα μπορουν να πανε στραβα και το οικονομικο οφελος/ταλαιπωρια δικαιολογειται μονο αν δεν κανεις αλλη δουλεια ολη μερα εκτος απο το να αντιγραφεις μοντελα

Αποσυνδεδεμένος modelman

• Scale 1/48
  • *
  • gamersclub
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 06, 2014, 11:23:10 πμ »
ο χρόνος δεν με νιαζει όσο εάν θα βγει σωστό,μετα με τι τα κάνει χυτευσει ? (με το Α+Β)...οκ σε ευχαριστώ!!! ::salut::

Ο χρόνος είναι χρήμα, και τα χρήματα είναι τα μοντέλα ...

Αποσυνδεδεμένος Valadorn

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 06, 2014, 11:07:00 μμ »
καλημέρα σας!!!  καθώς παρακολουθούσα το βίντεο του Idomenea  είδα κάποιο άλλο βίντεο που φτιάχνει μινιατούρες ,αλλά επιδεις δεν είμαι και πολύ γνώστης των αγγλικών...εάν έχει κάποιος την ευγενή καλοσύνη να μου πει τι υλικά χρησιμοποιεί ...εκτός φυσικά από τα τουβλάκια...ευχαριστώ ,και συγνώμη εάν έκανα κάποιο spam...

Ειναι πιο αναλυτικα αυτο που ανεφερα στο αρχικο μου post.

Διπλο καλουπι απο instant mold, polymorph για την ακριβεια Click to see the original size.
Το υλικο του μοντελου που αντεγραψα ειναι green stuff ανακατεμμενο με milliput. Το μεσο για να μην κολλαει το καλουπι με τα εποξικα ηταν νερο ή βαζελινη (ω ναι).
Απλα υλικα και ο τροπος, αλλα τη δουλεια τους την κανανε. Τωρα ομως αναπαραγω ολοκληρα μοντελα οποτε θελω κατι καλυτερο.

Αποσυνδεδεμένος Valadorn

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Ρητινη ή πλαστικο για να γεμισω καλουπια
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 02, 2014, 04:26:24 μμ »
Εστω οτι εχω φτιαξει τα καλουπια μου. Χρειαζομαι να επιλεξω το υλικο που θα τα γεμισω για να αναπαραγω τις 28mm φιγουρες μου. Προκειται για λεπτομερες αντικειμενα δηλαδη. Δεν θα χρειαστω πολυ, 1kg και πολυ θα ειναι για ολα. Τι μπορω να βρω σε καλη σχεση τιμης και αποδοσης? Θα ηθελα να μου αναφερεται τιμη, ποσοτητα και μερος οπου θα το βρω, αν ειναι εφικτο.

Μ αυτο τι παιζει? EPOXOL No 2874 - ΚΟΣΤΟΣ: 14.90 EURO - 1 KG  (ΝΕΟΤΕΧ, Β.ΟΥΓΚΩ 45 )
Το ειδα σ αυτο το αρχαιο thread:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=2190.0
Ή μηπως τιποτα απο καλφακη, τυπου http://www.e-kalfakis.gr/%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B1-%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%B9%CE%B1-%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CF%83-%CF%80%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CF%83-prochima-sintagom-black,gr.250+cat-p-8753.html

Ευγενικα ευχαριστω οποιον βοηθησει  :D

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: Ρητινη ή πλαστικο για να γεμισω καλουπια
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 02, 2014, 04:38:30 μμ »
Συγνώμη αλλά έχεις ήδη ξεκινήσει τόπικ,έχει απαντηθεί και ανοίγεις καινούργιο..
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,29886.msg604566.html#msg604566
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Valadorn

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Ρητινη ή πλαστικο για να γεμισω καλουπια
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 02, 2014, 04:42:29 μμ »
Τα παιδια εκει μου απαντησανε για λαστιχα που ηταν και η κυρια ερωτηση μου. Εδω ζηταω το υλικο γεμισματος. Αν υπαρχει καποιο θεμα, μπορουν να κλειδωσουνε το θεμα, ή να συνεχιστει η συζητηση απο το αλλο.

Tags: resin