Αποστολέας Θέμα: Aer Moldova 1/35 BA-64  (Αναγνώστηκε 6073 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστης
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Απ: Aer Moldova 1/35 BA-64
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 24, 2014, 01:34:20 πμ »
Γιώργιο τα σημάδια στον πύργο είναι υποδοχές?

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 24, 2014, 02:04:34 πμ »
Αμα καταλάβω ποτέ γιατί δύο φωτογραφίες κάτω από τον ίδιο φωτισμό, αντικειμένων με το ίδιο χρώμα και χρονική διαφορά 20sec βγαίνουν διαφορετικές θα είμαι πολύ ευτυχής

Χωρίς να είμαι βέβαιος νομιζω πως οφείλεται στην διαφορετική φωτομέτρηση που κανει η μηχανη εφόσον καθε φορα στοχευσει και σε σημειο με διαφορετική φωτεινότητα.

Όμορφη δουλεια...καλη συνεχεια ::salut::

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 24, 2014, 08:42:08 πμ »
Ευχαριστώ όλους!

Γιώργιο τα σημάδια στον πύργο είναι υποδοχές?
Ναι, υπάρχουν σε όλες τις επιφάνειες του πύργου πλην της μπροστινής. Από μερικές φωτογραφίες πιστεύω πως εκεί στηριζόταν κάπως το κάλυμα του πύργου. Μη φανταστείς τίποτα μεταλλικό, καναβάτσο και ότι αντέξει.

Χωρίς να είμαι βέβαιος νομιζω πως οφείλεται στην διαφορετική φωτομέτρηση που κανει η μηχανη εφόσον καθε φορα στοχευσει και σε σημειο με διαφορετική φωτεινότητα.
Εντάξει, αλλάζει η ταχύτητα λήψης. Αλλά αυτό αλλοιώνει σε τέτοιο βαθμό το χρώμα;!!!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 24, 2014, 09:06:13 πμ »
Πάντως το βάψιμο είναι πολύ καλό και με ένα φιλτράκι θα δέσει πολύ ωραία.
Καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #29 στις: Νοεμβρίου 30, 2014, 08:37:40 μμ »
Πρώτη φάση της διαδικασίας με τη γνωστή μέθοδο της λακ και του ακρυλικού άσπρου (Gunze). Μετά ξέσισμα με πινελάκι και νερό. Επεται συνέχεια με enamel άσπρο σε κάποια σημεία, φλίτρα και όλα τα σχετικά.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Πάντως το Fornet βγήκε από τη ντουλάπα και περιμένει...

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 30, 2014, 08:40:16 μμ »
Αμα καταλάβω ποτέ γιατί δύο φωτογραφίες κάτω από τον ίδιο φωτισμό, αντικειμένων με το ίδιο χρώμα και χρονική διαφορά 20sec βγαίνουν διαφορετικές θα είμαι πολύ ευτυχής ::eusa_wall::
Η απάντηση αναλυτικά

Το ξέπλυμα του άσπρου μου φαίνεται κάπως υπερβολικό. Πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά πάντως.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 30, 2014, 08:44:54 μμ »
...δεν ξέρω πως θα το συνεχίσεις και τι θα πετύχεις στη συνέχεια, πάντως το fornet άστο δίπλα σου πολυαγαπημένε φίλε  :roll:

Πάρε και από εδώ καμιά ιδέα για το πως να αποφύγεις το "πλακάτο" άσπρο"
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,30159.0.html

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 30, 2014, 08:49:09 μμ »
...δεν ξέρω πως θα το συνεχίσεις και τι θα πετύχεις στη συνέχεια, πάντως το fornet άστο δίπλα σου πολυαγαπημένε φίλε  :roll:
Ωχ... τόσο χάλια είναι; Το άσπρο δεν είναι πλακάτο και όπου είναι δε θα μείνει έτσι, απλά η μηχανή δεν τα δείχνει αυτά...

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 30, 2014, 08:56:52 μμ »
Ωχ... τόσο χάλια είναι; Το άσπρο δεν είναι πλακάτο και όπου είναι δε θα μείνει έτσι, απλά η μηχανή δεν τα δείχνει αυτά...

προχώρα και βλέπουμε, έχω εμπιστοσύνη στις αερογραφίες σου!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #34 στις: Νοεμβρίου 30, 2014, 10:04:07 μμ »
προχώρα και βλέπουμε, έχω εμπιστοσύνη στις αερογραφίες σου!
Εγώ πάλι δε μου έχω καμμία εμπιστοσύνη... μπήκε στο Fornet και ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο. Οχι πως θα βελτιωθεί τίποτα αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #35 στις: Νοεμβρίου 30, 2014, 11:05:07 μμ »
Κακώς βιάστηκες και το' βαλες στο fornet γιατί συμμαζευόταν ακόμα. Πάντως εκεί που το'χασες βασικά το παιχνίδι είναι ότι ως πρώην (καλός) φανο-βαφεύς έπιασες και το έβαψες ένα πλούσιο και τέλειο άσπρο πάνω από το πράσινο. Ενώ αυτό που έπρεπε να κάνεις είναι απλά να ρίξεις μια πολύ ακατάστατη και ανομοιόμορφη άσπρη άχνα  :wink:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 01, 2014, 06:50:02 πμ »
Καλημέρα και καλό μήνα!

Λοιπόν, προσωπική μου άποψη (και μόνο προσωπική) είναι πως αυτές οι όμορφες παραλλαγές με το πράσινο να φεγγίζει ΔΕΝ ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το άσπρο περνιόταν στα οχήματα/αεροσκάφη με πινέλο, βούρτσα, μαλαστούπα ή ακόμα και τον κουβά, ΔΕΝ ψεκαζόταν για να δημιουργηθεί το όμορφο αυτό μη πλακάτο χρώμα. Αν δεν ήταν πλακάτο τότε είχε τα σημάδια από το πινέλο τα οποία είναι διαφορετικά και όταν το άσπρο έφευγε, από όσες φωτογραφίες τουλάχιστoν έχω δει, ξεφλούδιζε, δεν αποχρωματιζόταν σιγά-σιγά όπως θα έκανε πχ το πράσινο της παραλλαγής γιατί δεν είχε σχεδόν καμμία πρόσφυση με το υποκείμενο χρώμα. Κάτι ανάλογο θέλω να πετύχω και κάτι τέτοιο φαίνεται και στη φωτογραφία που θέλω να αναπαραστήσω τρομάρα μου.

Επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως που λέει και ο λαός, μέχρι το άλλο ΣΚ θα το έχω ξανακάνει χάλια. Υπάρχει ελπίδα όσο υπάρχει Fornet και όπως λένε και οι λατίνοι, ξεβάφω άρα υπάρχω ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 01, 2014, 09:32:42 πμ »
Το άσπρο συνήθως το έβαζαν με τους τρόπους που περιγράφει ο Γιώργος. Επειδή δε το έβγαζαν πάλι με νερό και συνήθως με βούρτσα, τα αραχνοϋφαντα άσπρα, κατά την προσωπική μου άποψη, πρέπει να παρουσιάζονταν στο τέλος του χειμώνα-αρχή της άνοιξης, όπως φαίνεται από την παρακάτω φωτογραφία και το σχόλιό της. Αν παρατηρήσετε μπροστά και κάτω από την κάνη του πυροβόλου το άσπρο είναι περίπου όπως ήταν όταν βάφτηκε.

Click to see the original size.
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 01, 2014, 09:50:21 πμ »
Γιώργο αν θέλεις μπορώ να σου δανείσω το υλικο του Μιγκ για το τσίπινγκ
είναι λίιιιγο καλύτερο από τη λακ
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #39 στις: Δεκεμβρίου 01, 2014, 11:21:08 πμ »
Γιώργο αν θέλεις μπορώ να σου δανείσω το υλικο του Μιγκ για το τσίπινγκ
είναι λίιιιγο καλύτερο από τη λακ
Ασε να κάνω ακόμα μία προσπάθεια... άλλωστε το κιτ δεν αξίζει να πέσουν πάνω του ακριβά/εξωτικά/καλής ποιότητας υλικά. Ευχαριστώ πάντως!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 28, 2015, 09:07:53 μμ »
Λοιπόν δε με θέλει... κάτι οι σύγχρονες μόδες περί whitewash, κάτι η κουλαμάρα, κάτι η ασχετοσύνη, δεν προχωράει... Υστερα από 6 προσπάθειες, σύνολο 7 με την αρχική, και ένα μπουκάλι Fornet το παρών κιτ μπαίνει στο κουτί του και κάποια στιγμή θα γίνει πράσινο όπως ήταν το καλοκαίρι.

Παραδέχομαι πως είμαι πρακτικά ανίκανος να το φιάξω. Πρέπει όμως να πω πως αφού είδα εκατοντάδες φωτογραφίες μοντέλων με whitewash αλλά και ακόμα περισσότερες πραγματικών οχημάτων πιστεύω ακράδαντα πως αυτά τα όμορφα σβησμένα άσπρα με το πράσινο να φεγγίζει από κάτω ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Ισως σε αεροσκάφη όπου η τριβή του αέρα δημιουργεί άλλου είδος φθορά, κάτι σαν να έχει περάσει ψιλό ντουκόχαρτο, αλλά σε οχήματα το θεωρώ άκρως απίθανο.

Αυτά, πάμε για άλλα!

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 01, 2015, 12:59:14 πμ »
...Πρέπει όμως να πω πως αφού είδα εκατοντάδες φωτογραφίες μοντέλων με whitewash αλλά και ακόμα περισσότερες πραγματικών οχημάτων πιστεύω ακράδαντα πως αυτά τα όμορφα σβησμένα άσπρα με το πράσινο να φεγγίζει από κάτω ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Ισως σε αεροσκάφη όπου η τριβή του αέρα δημιουργεί άλλου είδος φθορά, κάτι σαν να έχει περάσει ψιλό ντουκόχαρτο, αλλά σε οχήματα το θεωρώ άκρως απίθανο.

Και γιατί δε το κάνεις λευκό με βρωμίσματα-λερώματα από λάσπες χαμηλά; Δες εδώ http://radekpituch.blogspot.gr/2015/02/beute-t-3476-wip.html και τον RADEK PITUCH (αν δε τον γνωρίζεις ο τύπος είναι ταλεντάρα-τρομερές φιγούρες ιδιοκατασκευή, δες στο blog του αξίζει) που φτιάχνει ένα αιχμαλωτισμένο λευκό Beute Τ-34/76 και λέει ακριβώς ότι και εσύ για τη σύγχρονη τάση στα whitewashed οχήματα και αποφασίζει να το κάνει λευκό, ΟΧΙ whitewashed,  με περιορισμένες φθορές πάνω και πολλές λάσπες και βρωμίσματα στα χαμηλά!!! Επειδή τον βρίσκω ολόσωστο και επειδή έχουμε καταλήξει όλα τα βαμμένα με λευκή παραλλαγή οχήματα να είναι ίδια, ή με το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα, λες και έδρασαν στο ίδιο μέρος με ίδιες καιρικές συνθήκες και ίδια ταλαιπωρία από τα πληρώματα, Προτείνω να μη το παρατήσεις και να το κάνεις λευκό με βρωμίσματα στα χαμηλά.  Αυτά και sorry αν μακρηγόρησα.  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 01, 2015, 09:15:45 πμ »
Συμφωνώ! Μην το παρατάς.  Άσπρο ξέξασπρο κι'απ το χιόνι ξεξασπρώτερο... (ουφ... ακόμα και να το γράψεις είναι δύσκολο)
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Μαρτίου 01, 2015, 09:52:50 πμ »
Ψεκάζεις ένα λευκό Tamiya XF-2 ή ένα ακρυλικό λευκό τελοσπάντων,στεγνό και τσίπινγκ (και με σφουγγαράκι) με enamel 4bo και τρεξίματα με πράσινο λαδάκι που θα τα σβήνεις με νοτισμένο με white spirit πινέλο.Παλιομοδίτικο,εύκολο,αποτελεσματικό κι αν γίνει με επιμέλεια,εντυπωσιακό  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #44 στις: Μαρτίου 01, 2015, 02:21:54 μμ »
Καλά σου λένε οι προλαλήσαντες, μη το παρατάς :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Tags: