Αποστολέας Θέμα: Hobby Boss 1/72 A5M2b Claude  (Αναγνώστηκε 2030 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Hobby Boss 1/72 A5M2b Claude
« στις: Φεβρουαρίου 17, 2015, 10:08:02 πμ »
Ακόμα ένα χαλαρωτικό κιτ από τη Hobby Boss όπου με ελάχιστη προσπάθεια και χωρίς καθόλου στόκο βγαίνει ένα αποδεκτό αποτέλεσμα το οποίο μάλιστα είναι και σωστό για την έκδοση A5M2b. Πρόσθεσα μόνο ζώνες και πίνακα οργάνων ενώ το cockpit βάφτηκε με Humbrol 78. Φυσικά έσπασα την κεραία του ασυρμάτου ::eusa_wall:: Το κάτω μέρος περάστηκε με Humbrol 11 και η παραλλαγή με Humbrol 118 (που τελικά δε μου άρεσε, θα το ήθελα πιο πολύ προς το κόκκινο) και Tamiya XF-11. Μετά η γνωστή διαδικασία, τρίψιμο με χαρτί κουζίνας και ντουκόχαρτο 2000 βαθμών στα ζόρικα, παρκετίνη, σήματα τα οποία ήταν και πάλι εξαιρετικά, chipping με humbrol 56 και λεπτο πινελάκι (και γαλλικά), παρκετίνη πάνω από τα σήματα, wash με Promodeler black wash και τώρα λίγο πριν το τέλος είναι κάπως έτσι:

Click to see the original size.

Ελπίζω σύντομα να πέσει και το ματ βερνίκι και να τελειώσει και αυτό. Το 2015 πάει καλά, μοντελιστικά τουλάχιστον, από το να στριφογυρνάω στο κρεβάτι και να σκέφτομαι πως θα τα βγάλω πέρα, ξενυχτάω μοντελάροντας. Εντάξει, και πάλι την άλλη μέρα είμαι σα ζόμπι, τουλάχιστον όμως δεν σκέφτομαι. Αλλοι πίνουν για να ξεφύγουν από την πραγματικότητα, εγώ μοντελάρω και μου μένει και το συκώτι άνευ βλαβών. Οι βλάβες στον εγκέφαλο είναι πιο σοβαρές και εκ γεννετής οπότε δε μπορώ να κάνω κάτι ::glossa::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Απ: Hobby Boss 1/72 A5M2b Claude
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 17, 2015, 10:37:09 πμ »
Εκτός από το να μοντελάρεις τις νύχτες, καλό θα ήταν να τράβαγες και καμιά παραπάνω φωτογραφία......

Τεμπέλαρε!!!!!!! :mrgreen: ::glossa::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 17, 2015, 10:45:23 πμ »
Εκτός από το να μοντελάρεις τις νύχτες, καλό θα ήταν να τράβαγες και καμιά παραπάνω φωτογραφία......

Τεμπέλαρε!!!!!!! :mrgreen: ::glossa::

ΔΚ
Εχεις ένα δίκιο :oops: απλά έλεγα να το τραβήξω μόλις τελειώσει. Εχω πάντως άλλες δύο αμέσως μετά τα σήματα...

Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 17, 2015, 07:38:23 μμ »
Να και το Hu78 στο κοκπιτ!

Ενδιαφέρον το γιαπωνεζακι!! Πόσο χρόνο εχεις δώσει στο μοντέλο ως τώρα?
Δώσε δύο μετρήσεις, με και χωρίς καλυπτρα!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 18, 2015, 07:55:14 πμ »
Να και το Hu78 στο κοκπιτ!
Ναι. Αν και προσωπικά το λέω Mitsubishi early cockpit green ::glossa::

Ενδιαφέρον το γιαπωνεζακι!! Πόσο χρόνο εχεις δώσει στο μοντέλο ως τώρα?
Δώσε δύο μετρήσεις, με και χωρίς καλυπτρα!
Τρεις ώρες. Βάλε και 10 λεπτά η καλύπτρα. Ο περισσότερος χρόνος αναλώθηκε στο να περάσω όλλες τις γραμμώσεις με το χαρακτικό της Olfa γιατί ήταν πολύ λεπτεπίλεπτες και φοβήθηκα πως θα χανόντουσαν με το βάψιμο.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 19, 2015, 11:46:26 πμ »
Αρχικά να πω πως έχω εντυπωσιαστεί από τη χύτευση του μοντέλου, ενός μοντέλου που για πολλούς είναι απλά έχα παιχνίδι. Ετσι λοιπόν ο γάντζος ανάσχεσης είναι εξαιρετικά λεπτός και σαφής, κάτι που μέχρι πριν από λίγο δεν βλέπαμε σε πλαστικό. Τα τετράγωνα στην υποκείμενη επιφάνεια κοπής έχουν πλευρά 1cm οπότε έχετε μία εικόνα του πόσο μικρό και λεπτό είναι το κομμάτι αυτό.

Click to see the original size.

Λίγα (ναι, καλά...) λόγια για το αεροσκάφος. Βασισμένο στην προδιαγραφή 9-shi του 1934, το Α5Μ άρχισε τη ζωή του σαν Ka-14 με φτερά όμοια με τα αυτά του F4U Corsair. Το σύστημα προσγείωσης ήταν σταθερό γιατί υπολογιζόταν πως ένα ανασυρόμενο δεν θα προσέφερε τόσο μεγάλη αύξηση των επιδόσεων με δεδομένο το πρόσθετο βάρος που θα απαιτούσε. Το Ka-14 τα πήγε πολύ καλά στις δοκιμές και στο δεύτερο πρωτότυπο η πτέρυγα ήταν απλή γιατί μετρήθηκε πως δεν προσέφερε σημαντικές βελτιώσεις στις επιδόσεις ενώ η σπαστή πτέρυγα τελικά θα δυσκόλευε την παραγωγή. Οι δοκιμές συνεχίστηκαν με μεγάλη επιτυχία και ο τύπος αποφασίστηκε να μπει σε παραγωγή σαν A5M.

Από τις αρχές του 1937 το νέο καταδιωκτικό θα κάνει την εμφάνισή του στους ουρανούς της Κίνας όπου οι μάχες που έδωσε με τα κινεζικά Boeing P-26C Model 281 "Peashooters" ήταν οι πρώτες αερομαχίες μεταξύ μονοπλάνων καταδιωκτικών. Σύντομα θα κερδίσει την υπεροχή, ειδικά απέναντι στα διπλάνα καταδιωκτικά των κινέζων όπως τα Curtiss Hawk III που αποτελούσαν την πλειονότητα των αντιπάλων του. Ευέλικτο, γερό και αξιόπιστο είχε σα μόνο μειονέκτημα τον σχετικά ελαφρύ, ακόμα και για την εποχή, οπλισμό των δύο πολυβόλων Type 89 των 7.7mm. Σε συνδιασμό με την εξαιρετική ποιότητα των πιλότων των ιαπώνων, σύντομα το A5Μ έγινε ο κυρίαρχος των κινεζικών ουρανών.

Με την έναρξη της σύρραξης με τη σοβιετική ένωση το Α5Μ βρήκε άξιο αντίπαλο στο πιο προηγμένο ίσως καταδιωκτικό της εποχής, το σοβιετικό Ι-16. Και πάλι η ευελιξία του και η ποιότητα των πιλότων του θα του επιτρέψουν να αποσπάσει μία ισοπαλία αλλά ήταν φανερό πως οι μέρες του στην πρώτη γραμμή ήταν πλέον μετρημένες και ο σχεδιαστής του Jiro Horikoshi έχει ήδη αρχίσει να εξελίσσει το διάδοχό του που δεν ήταν άλλος από το Α5Μ2, το γνωστό Zero. Παρά ταύτα θα παραμείνει σε υπηρεσία, μάλιστα τον Ιανουάριο του 1942 θα έρθει αντιμέτωπο με τα P-40 των Ιπταμένων Τίγρων πάνω από τη Burma. Αυτό, και φυσικά η υπεραισιοδοξία, οδήγησαν τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να υποθέσουν πως ακόμα και προς το τέλος του 1941 το βασικό καταδιωκτικό του ναυτικό ήταν το Α5Μ και φυσικά να βιώσουν μία άκρως δυσάρεστη έκπληξη με την παρουσία επί σκηνής του Zero. Το Α5Μ θα δώσει την τελευταία μάχη του στις 07/05/1941 όταν 2 από αυτά θα προσπαθήσουν να προστατεύσουν το αεροπλανόφόρο Shoho το οποίο τελικά θα βυθίσουν οι αμερικανοί κατά τη διάρκεια της ναυμαχίας του Coral Sea.

Στη συνέχεια θα παραμείνει σαν προκεχωρημένο εκπαιδευτικό, σε μονάδες προστασίας του μητροπολιτικού εδάφους αλλά και στην Κίνα. Προς το τέλος του πολέμου, όπως και πολλοί άλλοι εντελώς πλέον παρωχημένοι τύποι, θα χρησιμοποιηθεί σε αποστολές αυτοκτονίας και φυσικά θα γνωρίσει εκατόμβες απέναντι στα σύγχρονα αμερικανικά μαχητικά.

Αυτό λοιπόν είναι το Α4Μ2b. Hobby Boss, απλό, γρήγορο και ακριβές σύμφωνα με τις πηγές μου για τον τύπο που παρουσιάζει. Βαράτε ελεύθερα!

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 19, 2015, 12:03:49 μμ »
Πολυ καλο Γιωργο... Μου αρεσει ιδιαιτερα η αποδοση παραλαγης και το chipping που εχεις κανει. Μπραβο :wink:

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 19, 2015, 12:10:06 μμ »
Για τρίωρη (+ 10 λεπτά  :mrgreen:) ξεπέτα, είναι μπόμπα!!!!!  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 19, 2015, 01:15:43 μμ »
ʼλλο ένα κουκλί στη συλλογή σου.  Πανέμορφο!
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος stevie_pubb

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΟΥΟΞΩ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 19, 2015, 03:27:17 μμ »
Για 3ωρο project  το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό !! ::salut::
Μακάρι να έπιανα τέτοιο ρυθμό.
Shorty αν συμμετάσχει όποια φορά μαζί μας  σε μοντελάρισμα  ο gontwong
μας βλέπω απλά......., να πίνουμε ::kerasma::

...και η παραλλαγή Κίνας πολύ με αρέζζζει....

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 19, 2015, 08:08:49 μμ »
Για δουλεια 3 ωρων ειναι κουκλακι !!!
Κατα τη γνωμη μου θελει λιγη ταλαιπωρια  μεσα στο πιλοτηριο,ειναι πολυ τσιλικο.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 20, 2015, 08:51:09 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους!

Κατα τη γνωμη μου θελει λιγη ταλαιπωρια  μεσα στο πιλοτηριο,ειναι πολυ τσιλικο.
Εχεις πολύ δίκιο... :oops: Θα δω τι μπορώ να κάνω τώρα, ίσως βγάλω το κάθισμα και κάνω κανένα dry brush να δείξει λίγο ταλαίπωρο.

Tags: