0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σ ευχαριστω Yankar. (δεν γνωριζω το ονομα σου). Απο χρωματα φιλε μου χρησιμοποιησα το Gunze Η312 για το βαψιμο του κοκπιτ. Για τον πινακα οργανων και για τις λεπτομερειες γενικοτερα λαδια και εναμελ χρωματα κυριως.
Γιαννη εχει ως εξης. Πρωτα βαφεις τον πινακα με ενα σπασμενο μαυρο οπως ενα tyre black η ενα Nato Black. Ενα παρα πολυ σκουρο γκρι σχεδον μαυρο. Με οτι εχεις. Μετα βαφεις με gloss μαυρο με πινελακι οπου εχει ενδειξεις οργανων μετρησεων. Σειρα εχουν με λευκο λαδι ζωγραφικης και πινελακι πολυ ψιλο, οι ενδειξεις και τελος με λιγη παρκετινη ειτε με gloss βερνικι περνας λιγο απο πανω ωστε να μοιαζουν οτι υπαρχει τζαμακι απο πανω και για να δινεται η αισθηση του βαθους στα οργανα αν μπορει να το πει καποιος ετσι. Μετα οτι κουμπακι μπορεις να το αναπαρηστησεις παιρνεις εναμελ χρωματα συνηθως διαφορους τονους γκρι (οχι λευκο και μαυρο) και τους συνδιαζεις. Σημαντικο ειναι να ταιριαζουν και τα χρωματα μεταξυ τους ωστε να μην ειναι ουτε πολυ χτυπητα στο ματι και εχεις στο τελος ενα παρδαλο κοκπιτ. Πρεπει να να "δενουν" σαν συνολο και να δειχνουν ωραια.
Μπράβο Χρήστο, δυναμικό ξεκίνημα!Αναμένουμε την συνέχεια
Γιωργο να σαι καλα φιλε μου!Γιαννη το λαδι ζωγραφικης ειναι πιο λεπτοκοκο και πιο διαχειρισιμο με το πινελο σε σχεση με τα αλλα χρωματα. Για τις λεπτομερειες απ οτι λενε καλα ειναι τα Vajello, στρωνουν ωραια. Επειδη ομως στο στοκ μου εχω μονο τα εναμελ χρησιμοποιω αυτα και για εναν ακομα λογο. Σχεδον παντα βαφω με ακρυλικα τα βασικα χρωματα οποτε βολευουν γιατι επειδη ειναι αντιθετης συστασης χρωματα, σου επιτρεπουν να κανεις διορθωματα με white spirit, ενω με τα Vajello και αλλα ακρυλικα δεν θα μπορουσα. Εκτος απο αυτο τα εναμελ στρωνουν τελεια!
Με το στεγνο αυτο που πετυχενεις ουσιαστικα ειναι η αναδειξη των οργανων με φωτισμα-ζωντανεμα των αναγλυφων σημειων του πινακα. ΟΧΙ φθορα.
merenda; αίσχος...μόνο nutella! μετανοείτε. Πολύ καλή δουλειά μέχρι στιγμής.
merenda; αίσχος...μόνο nutella! μετανοείτε.