Αποστολέας Θέμα: Σχετικά με το GB: "Snapshot"  (Αναγνώστηκε 51905 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Σχετικά με το GB: "Snapshot"
« Απάντηση #100 στις: Νοεμβρίου 19, 2014, 09:57:12 μμ »
Δε διαφωνώ. Καθόλου. Απλά μου μένει η απορία γιατί ΑΦΟΥ ξεκινήσει ένα GB αρχίζουν οι απόψεις και οι ενστάσεις.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #101 στις: Νοεμβρίου 19, 2014, 10:18:05 μμ »
Δε διαφωνώ. Καθόλου. Απλά μου μένει η απορία γιατί ΑΦΟΥ ξεκινήσει ένα GB αρχίζουν οι απόψεις και οι ενστάσεις.
Και εμένα με ενόχλησε αυτό το φαινόμενο σε καποια προγενέστερα gb. Να μου επιτρέψεις όμως να αντικρούσω καλοπροαίρετα οτι για το συγκεκριμένο Gb δεν συζητήθηκε τίποτα προτού αρχίσει και οτι ο ορισμός του δεν είναι περιοριστικός με αποτέλεσμα στίς 11 από τις 13 μέχρι στιγμής συμμετοχές να έχουν δηλωθεί snaps of shots αντι για snapshots.

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #102 στις: Νοεμβρίου 19, 2014, 10:24:12 μμ »
Αντιγραφω απο το εναρκτηριο μυνημα του Gb,στο οποιο και εγω δεν εδωσα στην αρχη τη πρεπουσα σημασια

Μοντελιστική αναπαράστατη του συνόλου ή ενός εκ των συνθετικών μερών μία φωτογραφίας με ή χωρίς τον περιβάλλοντα χώρο. Οποιοδήποτε μέρος της φωτογραφίας αναπαρασταθεί μοντελιστικά, πρέπει να είναι πιστό αντίγραφο αυτού που εικονίζεται στην επιλεχθείσα φωτογραφία.
 Συμφωνα με αυτο ο καθενας μπορει να κανει οτι θλει αρκει αυτο που κανει να αποτελει μερος μιας φωτο.
Η ιδεα ομως ηταν να αναπαραχθει μια πραγματικη φωτο με ολα τα στοιχεια που την συνθετουν.Ετσι τουλαχιστον πρωτοσυζητηθηκε.
Γιατι τωρα η ενσταση;
Απο μερες ηθελα να το γραψω.Και συγκεκριμενα οταν οι πιο πολλοι αρχισαν να αναρτουν φωτο και να απομονωνουν καθε φορα το οχημα που τους ενδιεφερε.
Απλα δεν δοθηκε η ευκαιρια και παραμεληθηκε.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #103 στις: Νοεμβρίου 19, 2014, 11:00:05 μμ »
Εννοείται οτι συμφωνώ με τον Κώστα και τον Περικλή και να προσθεσω οτι οποιος τελειώνει κάτι, να το φωτογραφίζει   υποχρεωτικά και απο την γωνία της φωτογραφίας του αληθινού.

+1

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #104 στις: Νοεμβρίου 19, 2014, 11:37:00 μμ »
Αντιγραφω απο το εναρκτηριο μυνημα του Gb,στο οποιο και εγω δεν εδωσα στην αρχη τη πρεπουσα σημασια

Μοντελιστική αναπαράστατη του συνόλου ή ενός εκ των συνθετικών μερών μία φωτογραφίας με ή χωρίς τον περιβάλλοντα χώρο. Οποιοδήποτε μέρος της φωτογραφίας αναπαρασταθεί μοντελιστικά, πρέπει να είναι πιστό αντίγραφο αυτού που εικονίζεται στην επιλεχθείσα φωτογραφία.
 Συμφωνα με αυτο ο καθενας μπορει να κανει οτι θλει αρκει αυτο που κανει να αποτελει μερος μιας φωτο.
Η ιδεα ομως ηταν να αναπαραχθει μια πραγματικη φωτο με ολα τα στοιχεια που την συνθετουν.Ετσι τουλαχιστον πρωτοσυζητηθηκε.
Γιατι τωρα η ενσταση;
Απο μερες ηθελα να το γραψω.Και συγκεκριμενα οταν οι πιο πολλοι αρχισαν να αναρτουν φωτο και να απομονωνουν καθε φορα το οχημα που τους ενδιεφερε.
Απλα δεν δοθηκε η ευκαιρια και παραμεληθηκε.

X1

Η περιγραφή του GB έδειχνε διοραματάκι ή έστω βινιετούλα (ή τουλάχιστον αυτό είχα καταλάβει).
Και να παρατηρήσω ακόμη ότι το αρχικό ποστ είχε και αυτή τη σημείωση:
"Και η γνωστή γκρίνια... σε φωτογραφία έχουν αποτυπωθεί σχεδόν τα πάντα. Το ίδιο θέμα από άλλη γωνία λήψης δίνει διαφορετικό μύνημα και μπορεί από τέχνη να γίνει σκουπιδαριό, κλασική περίπτωση το ανθρώπινο σώμα με παράδειγμα την εξαιρετική φωτογραφία της Christine Keeler και τα εξώφυλλα αρκετών περιοδικών στην Ομόνοια, ίδιο θέμα, τέχνη και σκουπίδια... Ας παραμείνουμε λοιπόν στην τέχνη και ας διαλέξουμε ανάλογες φωτογραφίες."

Από αυτό καταλάβαινα ότι η φωτογραφία πρέπει να έχει και κάτι ιδιαίτερο αφεαυτή και όχι απλώς να αποτυπώνει ένα περίεργο καμουφλάζ ή ένα περίεργο όχημα.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #105 στις: Νοεμβρίου 19, 2014, 11:40:40 μμ »
Παρόλο που συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τις απόψεις του Περικλή, του Γιάννου και του Κώστα,
εντούτοις θα υποστηρίξω την τοποθέτηση του Γιώργου (Gkontog).
Είναι αργά για ενστάσεις.
Ιδίως από τη στιγμή που από την αρχή υπήρξε σαφής και συγκεκριμένος "ορισμός" για το εν λόγω GB.
Και η δική μου συμμετοχή (αν καταφερω να τελειώσω) είναι στο πνεύμα των λεγόμενων του Γιώργου
(αναπάρασταση μέρους της φωτό και συγκεκριμένα των ιδιαίτερων εμφανών λεπτομερειών του άρματος)
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #106 στις: Νοεμβρίου 20, 2014, 12:03:09 πμ »
Παιδιά σόρυ για την αναστάτωση ,από οτι βλέπω εγώ το ξεκίνησα αυτό και δεν είχα κανένα σκοπό!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #107 στις: Νοεμβρίου 20, 2014, 11:58:14 πμ »
βλέπω οτι η "κοινή λογική" πάλι επικράτησε .    ::good_job_smilie::

Αυτο που με πικραίνει είναι οτι γίνεται χλευασμός στην θεματολογία του GB από μέλη που δεν έχουν και γενικά δεν είχαν ποτέ την πρόθεση να συμμετάσχουν σε αυτό το GB άλλα ούτε και σε κάποιο παλιότερο. 

Κουβέντα για την κουβέντα δλδ.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #108 στις: Νοεμβρίου 20, 2014, 01:59:11 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #109 στις: Νοεμβρίου 20, 2014, 02:06:18 μμ »
Εγώ συνεχίζω απτόητος, ξαναβάζω την παρακάτω φωτογραφία

Click to see the original size.

και λέω να πιάσω το κάτω δεξιά φορτηγό με το παρακάτω μοντέλο

και ότι βγει στο τέλος...

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Διαχειριστής
  • Scale 1/35
« Απάντηση #110 στις: Νοεμβρίου 20, 2014, 02:34:02 μμ »
για να παρω και εγω σειρα στο GB ...

:arrow: μήπως εχει κάποιος σχεδια / φωτογραφία απο το USS Philadelphia (CL-41) που να δείχνει το πισω μερος που ειναι οι ράγες για τα launch deck?

η φωτο- έμπνευση ειναι  μια που έχει τo βιβλιαράκι που συνοδεύει το κιτ της ιταλερι  M.T.M. Barchino (1/35)  και δείχνει ένα ΜΤΜ Barchino αιχμαλωτισμένο και πάνω στο κατάστρωμα του USS Philadephia ...

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #111 στις: Νοεμβρίου 20, 2014, 02:46:31 μμ »
για να παρω και εγω σειρα στο GB ...
 :arrow: μήπως εχει κάποιος σχεδια / φωτογραφία απο το USS Philadelphia (CL-41) που να δείχνει το πισω μερος που ειναι οι ράγες για τα launch deck?
η φωτο- έμπνευση ειναι  μια που έχει τo βιβλιαράκι που συνοδεύει το κιτ της ιταλερι  M.T.M. Barchino (1/35)  και δείχνει ένα ΜΤΜ Barchino αιχμαλωτισμένο και πάνω στο κατάστρωμα του USS Philadephia ...

Εδώ μπορεί να σε βοηθήσω. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για περίεργα ποδήλατα (ο philio ξέρει  :wink:) έπεσα πανω σε αυτό

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #112 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 10:15:52 πμ »
και λέω να πιάσω το κάτω δεξιά φορτηγό με το παρακάτω μοντέλο

Γιώργο για το φορτηγό της φωτογραφίας πρέπει να χρησιμοποιήσεις το παρακάτω κιτ.

ʼν έχεις αυτό που ποστάρεις μπορείς να κάνεις το πίσω στη μέση και υπάρχει και προφαιλ έγχρωμο που το δείχνει από τα πλάγια. ::salut::
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #113 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 10:37:19 πμ »
Γιώργο για το φορτηγό της φωτογραφίας πρέπει να χρησιμοποιήσεις το παρακάτω κιτ.

ʼν έχεις αυτό που ποστάρεις μπορείς να κάνεις το πίσω στη μέση και υπάρχει και προφαιλ έγχρωμο που το δείχνει από τα πλάγια. ::salut::
Merdes! Και ρώτησα μιας και είμαι ΕΝΤΕΛΩΣ άσχετος με το θέμα... άκυρο λοιπόν το φορτηγάκι :( ευχαριστώ για την επισήμανση.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #114 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 11:06:39 πμ »
Έλα μωρέ τι Gaz τι Zis παρόμοια είναι και μοιάζουν πολύ. Εγώ λέω να προχωρήσεις Γιώργη γιατί είναι πολύ ωραίο θεματάκι.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #115 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 11:08:22 πμ »
Και γιατί δε φτιάχνεις το πίσω στη μέση ρε παλικάρι?

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #116 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 11:13:32 πμ »
Συμφωνώ με τον Κώστα. Για να μην ψάχνεις σου ανεβάζω το προφαιλ. ::salut::

ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #117 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 11:17:04 πμ »
Έλα μωρέ τι Gaz τι Zis παρόμοια είναι και μοιάζουν πολύ. Εγώ λέω να προχωρήσεις Γιώργη γιατί είναι πολύ ωραίο θεματάκι.
Δεν είναι έτσι δυστυχώς... ο Γιώργος έχει δίκιο, στη φωτογραφία είναι ΖιS το ρημάδι το πάνω μέρος του αλεξηνεμίου είναι επίπεδο ενώ στα GAZ-AA είναι καμπύλο. Τέλος πάντων, το κιτ βρέθηκε στην ελληνική αγορά (Zvezda, ΠΑΝΤΑ!), μένει να έρθω σε συμφωνία με τους δανειστές (τι έκφραση και αυτή) μήπως και μπορέσω να το πάρω...

Και γιατί δε φτιάχνεις το πίσω στη μέση ρε παλικάρι?
Πρώτον μου κόλλησαν οι βούλες. Δεύτερον έχω μία εξοικίωση με τις βούλες. Τρίτον, και ίσως κυριότερο, θεωρώ αδύνατο να βάψω αυτη την παραλλαγή με τις γραμμές η οποία είναι ωραία μεν, αλλά εκτός δυνατοτήτων των σαυροειδών άνω άκρων μου (κοινώς των μπροστινών ποδιών μου).

Συμφωνώ με τον Κώστα. Για να μην ψάχνεις σου ανεβάζω το προφαιλ. ::salut::

Γιώργο ευχαριστώ! Φυσικά δε χρειάζεται να πω ΤΙΠΟΤΑ άλλο σχετικά με το οτι δε μπορώ να το φιάξω. Πολύ όμορφο αλλά... ::eusa_wall::

Θα δούμε. Ισως στραφώ στις διεθνείς αγορές προς εξεύρεση πόρων (πολύ ειδήσεις βλέπω τελευταία...) ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #118 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 01:27:06 μμ »
Merdes! Και ρώτησα μιας και είμαι ΕΝΤΕΛΩΣ άσχετος με το θέμα... άκυρο λοιπόν το φορτηγάκι :( ευχαριστώ για την επισήμανση.
My bad και ζητώ συγνώμη... :oops:
Η φωτογραφία στην οθόνη μου "κόβεται" λίγο πρίν το κάθετο διαχωριστικό του παρμπρίζ (που ειναι "βουλάτο" ::glossa:: και δείχνει αμέσως οτι δεν είναι GAZ) και δεν εκανα τον κόπο να κουνησω τη μπάρα κύλισης...

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Διαχειριστής
  • Scale 1/35
« Απάντηση #119 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 01:47:32 μμ »
Εδώ μπορεί να σε βοηθήσω. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για περίεργα ποδήλατα (ο philio ξέρει  :wink:) έπεσα πανω σε αυτό

H δεύτερη ειναι all-the-money.  Ευχαριστω ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #120 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 02:12:40 μμ »
My bad και ζητώ συγνώμη... :oops:
Η φωτογραφία στην οθόνη μου "κόβεται" λίγο πρίν το κάθετο διαχωριστικό του παρμπρίζ (που ειναι "βουλάτο" ::glossa:: και δείχνει αμέσως οτι δεν είναι GAZ) και δεν εκανα τον κόπο να κουνησω τη μπάρα κύλισης...
Κανένα πρόβλημα, μην ανησυχείς, μάλλον βρέθηκε λύση και μιας και θα περισσέψει το GAZ-ΑΑ ίσως κάνω και μία προσπάθεια να γίνει το ζεβρέ. Αν δεν κάτσει, Fornet και σκέτο πράσινο.

Ασε που μπορεί να το βάλω και σε κανένα διόραμα! ::lol18:: ::lol18::

H δεύτερη ειναι all-the-money.  Ευχαριστω ::salut::
Πάντως οι δύο φωτογραφίες δείχνουν διαφορετικό το ίδιο σημείο. Στην αριστερή, μπροστά από τη βάρκα (εντάξει, δεν ξέρω την ορολογία, μη γελάτε!) υπάρχει ένα μεγάλο τετράγωνο αντικείμενο, κάτι σαν τετράγωνο άνοιγμα σε αμπάρι, στη δεξιά δε φαίνεται.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Διαχειριστής
  • Scale 1/35
« Απάντηση #121 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 02:24:56 μμ »
αν διακρίνω καλα στην δεύτερη φωτο φαίνεται αυτο σαν "βαθρο" με τις ραγες που εχουν δεσει το barrchino

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #122 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 02:41:50 μμ »
Πάντως οι δύο φωτογραφίες δείχνουν διαφορετικό το ίδιο σημείο. Στην αριστερή, μπροστά από τη βάρκα (εντάξει, δεν ξέρω την ορολογία, μη γελάτε!) υπάρχει ένα μεγάλο τετράγωνο αντικείμενο, κάτι σαν τετράγωνο άνοιγμα σε αμπάρι, στη δεξιά δε φαίνεται.
Γιώργο και τις δύο φωτογραφίες πρέπει να τις είχα βρεί σε μία ιστοσελίδα αφιερωμένη στο συγκεκριμένο πλοίο. Πολύ πιθανόν να αποθανατίζουν διαφορετικές χρονικές περιόδους με διάφορες μικροαλλαγές, είμαι όμως βέβαιος οτι αφορούν το ίδιο πλοίο. Αλλά λύστε μου και εμένα μια απορία. Αυτό το πράγμα που μοιάζει με διπλό ποδήλατο στην κάτω δεξιά μεριά της αριστερής φωτογραφίας του philie τι μπορεί να είναι :?: :?: :?:
Για την ιστορία είχα χάσει την παρακάτω  ::arrowdown:: απίστευτη φωτογραφία  και βαζοντας στο google "rail bike wood" ή κατι τετοιο βρήκα το philie.
  ::salut:: ::salut::
http://www.railpictures.net/viewphoto.php?id=186893&nseq=5

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #123 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 02:47:00 μμ »
Ασε που μπορεί να το βάλω και σε κανένα διόραμα! ::lol18:: ::lol18::
::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Ρε, σταμάτα τα αστεία, κόντευα να πνιγώ από τα γέλια!!!
Κι' εγώ έχω ένα Corsair και ένα τζιπάκι που θέλω να τα κάνω διόραμα ειρηνικού αλλά ευτυχώς ξυπνάω εγκαίρως.  ::glossa:: :mrgreen:
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #124 στις: Νοεμβρίου 21, 2014, 10:24:04 μμ »
Εψαχνα λοιπόν το ZiS-5 και φυσικά πήγα στον κομμισάριο στον Αρκάδιο ο οποίος κίνησε το μηχανισμό και το απόγευμα βρέθηκα με ένα ZiS-5 στα χέρια. Αλλά δυστυχώς, όπως πολύ σωστά και ο φίλος Τσάπανος μου επισήμανε με pm, το κιτ της Toko/Zvezda/τρέχα-γύρευε δεν κάνει γιατί είναι το ZiS-5B το οποίο, για λόγους απλοποίησης παραγωγής, είχε τετραγωνισμένα φτερά μπροστά. Το σωστό κιτ υπάρχει εδώ αλλά τα μεταφορικά είναι ένα θέμα.

Εξακολουθούμε να κινούμαστε προς εξεύρεση κεφαλαίων (ναι, παραβλέπω ειδήσεις τελευταία...).

Tags: