ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > GB: Snapshot

Σχετικά με το GB: "Snapshot"

(1/34) > >>

gkontog:
GB: "Snapshot"

Κάποια μέρα του 1826 ή 1827, ο γάλλος Nicéphore Niépce έστρεψε τον πρωτόγονο εξοπλισμό του στη θέα που φαινόταν από το παράθυρό του, στο χωριό Saint-Loup-de-Varennes. Οκτώ ώρες μετά έβγαλε την φωτογραφική πλάκα, την εμφάνισε και είδε την πρώτη φωτογραφία στον κόσμο η οποία παρέμενε σταθερή μετά τη λήψη της. Ενα πανίσχυρο μέσο είχε μόλις γεννηθεί και μπορεί η πρώτη αυτή φωτογραφία να μην ήταν παρά μία εικόνα ενός χωριού από ένα παράθυρο, σύντομα όμως η φωτογραφία άρχισε να παίζει έναν δραστικότατο ρόλο στην πληροφόρηση, την προπαγάνδα αλλά και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης. Από τότε θα εξελιχθεί, θα αποκτήσει χρώμα, κίνηση και θα περάσει στην ψηφιακή εποχή αποτυπώνοντας στιγμές ιστορικές, προσωπικές, απόρρητες, αστείες, τραγικές, όλες τις στιγμές που κάποιος αποφάσισε να πατήσει το κουμπί και αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας. Ωραίο θέμα για ένα GB, οπότε πάμε για έναν ορισμό:

Μοντελιστική αναπαράστατη του συνόλου ή ενός εκ των συνθετικών μερών μία φωτογραφίας με ή χωρίς τον περιβάλλοντα χώρο. Οποιοδήποτε μέρος της φωτογραφίας αναπαρασταθεί μοντελιστικά, πρέπει να είναι πιστό αντίγραφο αυτού που εικονίζεται στην επιλεχθείσα φωτογραφία.

Οπως και στα άλλα GB ισχύουν τα παρακάτω:

:arrow: Ολες οι κλίμακες
:arrow: Hμιέτοιμα, ημιτελειωμένα, ημίαιμα και άλλα ημί λαμβάνουν μέρος αρκεί αυτή τη στιγμή να είναι τουλάχιστον άβαφα εξωτερικά. Τα ασταρωμένα είναι αποδεκτά.
:arrow: Κατασκευαστική διάρκεια 01/11/2014 - 30/04/2015
:arrow: Μπορείτε να συμμετάσχετε με όσα μοντέλα θέλετε. Η δήλωση των μοντέλων στο παρών topic δεν είναι δεσμευτική, ξεκινάτε ότι θέλετε όποτε θέλετε αρκεί να τελειώσει μέσα στα χρονιά όρια του GB και φυσικά να πληρεί τις προδιαγραφές για να μπορεί να συμμετάσχει.

Και η γνωστή γκρίνια... σε φωτογραφία έχουν αποτυπωθεί σχεδόν τα πάντα. Το ίδιο θέμα από άλλη γωνία λήψης δίνει διαφορετικό μύνημα και μπορεί από τέχνη να γίνει σκουπιδαριό, κλασική περίπτωση το ανθρώπινο σώμα με παράδειγμα την εξαιρετική φωτογραφία της Christine Keeler και τα εξώφυλλα αρκετών περιοδικών στην Ομόνοια, ίδιο θέμα, τέχνη και σκουπίδια... Ας παραμείνουμε λοιπόν στην τέχνη και ας διαλέξουμε ανάλογες φωτογραφίες.

Και για να μη χανόμαστε, εδώ γράφουμε γενικά σχόλια για το Group Build, θέματα, φωτογραφίες για έμπνευση, κιτ κατάλληλα κλπ.

kido:
Και ναι κάνω σεφτέ και δηλώνω πρώτος συμμετοχή......απο καιρό ήθελα να φτιάξω ένα Ελληνικό F-16 και όπως έχει πει και ο αγαπητός Γιάννης (Jet72), πρέπει ο καθένας μας να έχει ένα "σωστό" Ελληνικό F-16 στην συλλογή του. Το θέμα "σωστό" Ελληνικό F-16 έχει καλυφθεί αρκετά και μπορώ να πω πως μετά το πέρας της Έκθεσης, έχω διαβάσει αρκετά θέματα στο forum, σχετικά με την κατασκευή αυτή.
Το κιτ λοιπόν που θα χρησιμοποιηθεί είναι αυτότο οποίο στο κουτί του δίνει την επιλογή να γίνει ένα F-16C block 25. Η φωτογραφία που θα αναπαραστήσω είναι η παρακάτω, η οποία είναι κατεβασμένη απο το aviation liveκαι απο την οποια θα αναπαρασταθουν τα πάντα εκτός απο τα δέντρα στο background και τα σύννεφα - ουρανό.

Η επιλογή της συγκεκριμένης φωτογραφίας έγινε για δύο λόγους. Αφενός δείχνει ένα πεντακάθρο αεροσκάφος με σαφή τον διαχωρισμό των χρωμάτων της παραλλαγής και αφαιτέρου και πιο σημαντικά, πως κρύβει με καλύμματα όλα τα σημεία που "πονάνε" στην κατασκευή ενός Ελληνικού F-16 (δλδ καλυμμένη εισαγωγή - εξαγωγη, ώστε να μην φαινεταί εμφανώς η διαφορά μεταξυ GE (Block 30) και P&W (Block 25)) καθώς και την επέκταση του αλεξίπτωτου. Τώρα τα "εύκολα" όπως επιπλέον θυρίδες και δομικές ενισχύσεις στην άτρακτο, προβολέας ρύγχους, επιπλεόν αεραγωγοί και ανοιχτά αερόφρενα, πιστεύω θα τα καταφέρω να τα σκρατσάρω και ο Θεός βοηθός.

Επίσης όλες οι χαλκομανίες του κιτ είναι κατεστραμμένες, έτσι θα προμηθευτώ την καρτέλα της Icarus, που δίνει την επιλογή και για το συγκεκριμένο αεροσκάφος. Βέβαια δεν γνωρίζω εαν θα με καλύψει εντελώς σε θέματα όπως χαλκομανίες δεξαμενών...εκεί ίσως χρειαστώ την βοήθειά σας, εαν έχετε κάτι διαθέσιμο στα spare box σας.

Καλή αρχή σε όλους..... ::salut::

philio:
Εγώ θα συμμετάσχω με αυτή τη φωτό:


Θα χρησιμοποιηθούν τα παρακάτω:Για φιγούρες και περιβάλλον οψόμεθα...

Χατζηδημητριου Δ:
Η δική μου συμμετοχή μάλλον θα είναι οι παρακάτω φώτο

 

Αν καταφέρω να βρω τον τύπο του Pz II , δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι C ή F ή Ψ ανάθεμα τους @@@@τύπους τους  :evil:
Η παρακάτω φώτο είναι πιο ξεκάθαρη άλλα δεν.....Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Wildcat:

--- Παράθεση από: philio στις Οκτώβριος 30, 2014, 08:12:01 μμ ---Εγώ θα συμμετάσχω με αυτή τη φωτό:
(Image removed from quote.)

Θα χρησιμοποιηθούν τα παρακάτω:Για φιγούρες και περιβάλλον οψόμεθα...

--- Τέλος παράθεσης ---
Φίλιππε βρές άλλη φωτό γιατί για πιστή αναπαράσταση του Sherman τις συγκεκριμένης, θές άλλες ερπύστριες (T54Ε1 και οχι Τ48) και άλλο... Sherman (Μ4Α3 αντί για Μ4Α2 που ήταν diesel και ειχε διαφορετικό deck πίσω)!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση