Αποστολέας Θέμα: PBR MK II VIETNAM (TAMIYA 1/35)  (Αναγνώστηκε 12983 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
PBR MK II VIETNAM (TAMIYA 1/35)
« στις: Οκτωβρίου 22, 2014, 09:25:17 μμ »
Παράλληλα με το Α-7 που έχω ξεκινήσει αποφάσισα να κατασκευάσω και το PBR ένα εύκολο στην κατασκευή κιτ χωρίς προβλήματα. Αφορμή ήταν η ταινία Apocalypse now που είχα δει πριν αρκετά χρόνια και με είχε εντυπωσιάσει για την φοβερή της ατμοσφαιρική πλοκή(και την μουσική των DOORS) όπου το PBR έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Κολλήθηκε και ασταρώθηκε η γάστρα και το κατάστρωμα και τοποθετήθηκαν οι πλάκες στην πίσω πλευρά με pe της Eduard. Επίσης κολλήθηκαν και κάποια από τα φορτώματα του σκάφους. Και τώρα οι ερωτήσεις. Η γάστρα του σκάφους μέχρι την ίσαλο γραμμή είναι το Tamiya hull red(xf-9), επειδή δεν το έχω μήπως ξέρεται πως βγαίνει με αναμίξεις σε gunze, και αν το olive green της gunze είναι ίδιο σε απόχρωση με της Tamiya?

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
Απ: PBR MK II VIETNAM (TAMIYA 1/35)
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 22, 2014, 10:52:27 μμ »
Καλη αρχη Γιωργο.για το πρασινο, θυμαμαι οτι ειχα διαβασει οτι ολα τα pbr ηταν βαμμενα με το USMarines Corps Green .fs 34052.ειναι πολυ σκουρο,βαθυ πρασινο και δεν εχει σχεση με το xf-58 της tamiya.στο λεω με σιγουρια γιατι τα εχω κ τα δυο ,το usmc green σε σμαλτο της modelmaster.
Το hull red μου φαινεται οτι παραειναι σκουρο για τοσο μικρο σκαφος.Για μεγαλο πλοιο οκ, αλλα επειδη ειναι σχεδον μπορντωκαφε μηπως χρειαζεσαι κατι πιο εντονο/ανοιχτο για τη γαστρα της Pbr ?:roll: Αν εχεις το hull red της gunze νομιζω μοιαζουν αρκετα.ή μιξη με απλο καφε tamiya -10 με με το απλο κοκκινο της -7, 1:2
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 22, 2014, 10:58:14 μμ »
Πολύ ωραίο θέμα. Και ναι συμφωνώ, βάλτο στα πλοία.

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 23, 2014, 12:02:46 πμ »
Παναγιώτη και Κώστα σας ευχαριστώ. Παναγιώτη εκτός από τις οδηγίες της Tamiya, και από άλλες κατασκευές PBR που μελέτησα(armorama κλπ) τα χρώματα που χρησιμοποίησαν είναι hull red για τα ύφαλα και olive green για το κυρίως σκάφος. Οι φωτογραφίες που έχω βρεί από την περίοδο του πολέμου του Βιετνάμ είναι κυρίως ασπρόμαυρες ή κάποιες έγχρωμες κακής ποιότητας αλλά θα το ψάξω όσο μπορώ για τους χρωματισμούς. Οσο για την κατηγορία που έβαλα το θέμα πιστεύω ότι λόγω κλίμακας, οπλισμού, χώρος δράσης αλλά και της γενικότερης κατάστασης πάνω στο σκάφος(οπλίτες με χύμα ενδυμασία διάφορα αξεσουάρ συνοδευτικά) τέριαζε καλύτερα εδώ τεςπα η διαχείριση το μετέφερε στα πλοία. 

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 27, 2014, 07:52:17 μμ »
Κάποια μικρή πρόοδος στην κατασκευή με αστάρωμα των αξεσουάρ του σκάφους και τοποθέτηση των p.e της Eduard στα κομμάτια του κιτ, όπως αορτήρες στα Μ-16, βάση του πυροσβεστήρα και αλλαγή της χοάνης του με p.e, και βάσεις του κυρίως ιστού που αναπαριστούν τις μεταλλικές με βίδες όπως και τις αντίστοιχες των κεραιών του ασυρμάτου. Μελετώντας την αντίστοιχη κατασκευή του "Symeon" τοποθέτησα τις καλωδιώσεις των φώτων του κυρίως ιστού από λεπτό χαλκόσυρμα, μέχρι το κουτί διακλάδωσης του ιστού, και από εκεί μέχρι την βάση του. Σκέφτομαι να αντικαταστήσω τις κεραίες του ασυρμάτου με χαλκόσυρμα γιατί όπως διάβασα σε ξένο site ήταν μεγαλύτερες από αυτές του κιτ. Υπάρχει κάποια πληροφορία αν αληθεύει αυτό? Ακολουθούν οι φωτό από την πρόοδο.

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 27, 2014, 11:03:28 μμ »
Γιωργο μια χαρά τα πας έως εδώ.
Και εγώ αντικατέστησα τις κεραίες και χαλκόσυρμα και τις έκανα αρκετά μεγαλύτερες.
Απο πληροφορίες που βρήκα σχετικά για το PIBBER όντος αληθεύει ότι ήταν μεγαλύτερες.
Καλή συνέχεια.

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 27, 2014, 11:58:16 μμ »
Συμεών σ' ευχαριστώ. Θέλω να σε ρωτήσω αν το xf-58(olive green) της tamiya είναι ίδιο με το h405(olive green) της gunze επειδή έχω μόνο το δεύτερο και μου φαίνεται ποιό ανοικτό. Επίσης από hull red έχω μόνο της vallejo το modelair 71039, που είναι ποιό έντονο ως προς το καφέ , πιστεύεις ότι κάνουν ή να παραγγείλω τα tamiya? Πολλούς χαιρετισμούς. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 28, 2014, 02:00:52 μμ »
Γιωργο το olive green μπορείς να το σκουρυνεις λίγο άλλο το Vallejo ειναι πουλυ σκούρο. Μπορείς στα ύφαλα να βάλεις το Vallejo 70.814 Burnt Cadmium Red.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 28, 2014, 02:06:38 μμ »
Πόσο σίγουροι είμαστε ότι το κάτω μέρος είναι κόκκινο κι όχι μαύρο;

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 28, 2014, 02:14:58 μμ »
Πόσο σίγουροι είμαστε ότι το κάτω μέρος είναι κόκκινο κι όχι μαύρο;
γιαυτο την σηκωσαν απ το νερο αρον αρον Ναυαρχε, γιατι ξεχασαν να βαψουν τα υφαλα με κοκκινο antifouling  :mrgreen: ::glossa::
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 28, 2014, 02:19:45 μμ »
Λες βρε Παναγιώτη;  ::glossa:: ::glossa:: Εγώ έχω την εντύπωση ότι όλα τα fast attack craft οι Αμερικάνοι τα βάφουν με μαύρο γιατί το κόκκινο φεύγει για πλάκα σε μεγάλες ταχύτητες και στο γλυκό νερό...

http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=155575&ord=&page=1

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 28, 2014, 02:43:13 μμ »
Για κοιτά και αυτή απο το armorama τα μισά μαύρα και τα αλλα κόκκινα.  :wink:
Έχω την εντύπωση ότι οταν τα έφερναν για πρώτη φορά στο Βιετνάμ ήταν κόκκινα και κατα την πορεία τα έβαφαν μαύρα.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 28, 2014, 02:43:32 μμ »
Click to see the original size.  Click to see the original size.
τις ειχα στειλει στο Γιωργο ,τις βαζω κ εδω για να παρει κ καμμια ακομα γνωμη. το σκαφος ειναι σε φαση restored ,αλλα το πανω μερος του gun mount και η γεφυρα ειναι ακομα στο οριτζιναλ χρωμα,το σκαφος βαφτηκε τελικα, αν θυμαμαι απο 2 sites που το βρηκα ,σε ενα πολυ ανοιχτο πρασινο που μαλλον δεν ειχε σχεση με το πραγματικο

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 28, 2014, 02:52:15 μμ »
Έχω την εντύπωση ότι οταν τα έφερναν για πρώτη φορά στο Βιετνάμ ήταν κόκκινα και κατα την πορεία τα έβαφαν μαύρα.

Ετσι ακριβώς ηταν κι εγώ από φωτό που βρήκα, άλλα ήταν μαύρα κι άλλα hull red. Και η tamiya δίνει στις οδηγίες και τα δύο χρώματα

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 28, 2014, 02:52:47 μμ »

Ενδιαφέρον...  ::book:: ::book:: Με μαύρη γάστρα είναι πιο όμορφα.  ::glossa:: Το ξεθωριασμένο κόκκινο είναι πρόκληση. Εγώ θα το έβαφα μαύρο.

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 28, 2014, 07:51:12 μμ »
Ενα με καμουφλάζ

και κάποια βαμμένα μαύρο στα ύφαλα

Μοντέλα με μαύρο

και hull red

Σχέδια του Alex Tavoularis(ο art director της ταινίας)από το σενάριο του Apocalypse now

και το αυθεντικό της ταινίας

Αναπαρασταση in scale όπως ήταν στην ταινία

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 05, 2014, 09:02:05 μμ »
Προχώρησα λιγο την κατασκευή τις τελευταίες μέρες. Εβαψα τα ύφαλα με το mr color c-29 hull red, και ασταρώθηκε το μπροστινό μέρος της γέφυρας αφού κολήθηκε στο κατάστρωμα μαζί με τον μπροστινό ιστό με τα φώτα. Κολήσα και τον ιστό του ραντάρ και με λεπτό χαλκόσυρμα έφτιαξα τα σχοινιά που τον συγκρατούν δεξιά και αριστερά πάνω στο κατάστρωμα και μπροστά στην βάση του καταρτιού με τα φώτα. Από χαλκόσυρμα και πάλι, έφτιαξα τις κεραίες του ασυρμάτου(αυτές του κιτ είναι ανύπαρκτες) και την βάση τους με στριμένο σύρμα αναπαριστώντας τα ελατήρια που τις συγκρατούν. Ακόμα τοποθέτησα p.e για το σκοπευτικό και το διάτρυτο κάλυμα για την ψύξη τις κάνης του μονού m2hb 50αριού πολυβόλου της πρύμνης και με ψιλό τρυπανάκι τρύπησα την κάνη του. Φωτό: 

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 05, 2014, 09:29:35 μμ »
Ωραίες οι βελτιώσεις. Η γέφυρα μπροστά θέλει λίγο τρίψιμο ακόμη.

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 05, 2014, 09:38:27 μμ »
Kwstas σ' ευχαριστώ για την επισήμανση. Η γέφυρα είναι από τα ελάχιστα κομάτια του κιτ που δεν έχει καλή εφαρμογή και τη στοκάρησα σ' αυτό το σημείο με κυανοακρυλική και ξαν'ασταρώθηκε για να ελέγξω. Οι φωτό είναι λίγο μετά το αστάρωμα. ::salut::

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 06, 2014, 10:05:49 μμ »
Κόλλησα σήμερα το τρίποδο για το πρυμναίο 50αρι και έβαλα τα pe της eduard πάνω του, όπως το κιβώτιο με τις σφαίρες και την θήκη του, τα κλειδιά, τη διχάλα στήριξης του όπλου και τον μηχανισμό για τις διπλές χειρολαβές. Οι ίδιες οι χειρολαβές είναι από χάλκινο σύρμα 0,8mm2. Επίσης τρύπησα την κάνη με ψιλό τρυπανάκι. Το σύνολο είναι ένα μικρό μοντέλο από μόνο του. Το όπλο δεν έχει κοληθεί στο τρίποδο και θέλει καθάρισμα από τις κόλλες.

Αποσυνδεδεμένος nikosmadakis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά
  • model addict
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 12, 2014, 12:13:42 μμ »
Από χαλκόσυρμα και πάλι, έφτιαξα τις κεραίες του ασυρμάτου(αυτές του κιτ είναι ανύπαρκτες) και την βάση τους με στριμένο σύρμα αναπαριστώντας τα ελατήρια που τις συγκρατούν.

για να ισιώσεις το χαλκόσυρμα, ρολλάρισέ το με ένα μεταλλικό φλατ χαρακάκι ή κάτι παρόμοιο πάνω σε μία σκληρή επιφάνεια και θα βγει τζετ. Εκτός κι αν πρέπει να είναι λίγο ανώμαλες, δεν ξέρω...

ωραίο βγαίνει πάντως, το έχω μαρκάρει κι εγώ αυτό το μοντελάκι... Καλή συνέχεια.
24 ώρες δεν φτάνουν...

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 13, 2014, 12:11:32 πμ »
για να ισιώσεις το χαλκόσυρμα, ρολλάρισέ το με ένα μεταλλικό φλατ χαρακάκι ή κάτι παρόμοιο πάνω σε μία σκληρή επιφάνεια και θα βγει τζετ. Εκτός κι αν πρέπει να είναι λίγο ανώμαλες, δεν ξέρω...

ωραίο βγαίνει πάντως, το έχω μαρκάρει κι εγώ αυτό το μοντελάκι... Καλή συνέχεια.
Πραγματικά είναι πολύ καλό κιτ και όσο αφορά τη συναρμολόγηση αν γίνει "από το κουτί" είναι απλή και με καλή λεπτομέρεια. Τις κεραίες όταν τις έβαλα ήταν ίσιες αλλά στην πορεία της κατασκευής και στα βαψίματα τις είχα κάνει μπάχαλο και τώρα τις έχω βγάλει και θα τις βάλω στο τέλος πάλι.

Αποσυνδεδεμένος nikosmadakis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά
  • model addict
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 13, 2014, 10:27:27 πμ »
Δεν ξέρω το ύψος τους, αν δεν είναι πάνω από 10 εκατοστά μπορείς να κόψεις τρίχες από σκούπα νάυλον οι οποίες μένουν ίσιες και λυγίζουν αν τις ακουμπήσεις κατά λάθος, αλλά για μεγαλύτερο ύψος δεν μου έρχεται άλλη ιδέα. Με μια βόλτα στο σουπερ μάρκετ θα βρεις και διαφορετικά πάχη. Μία σκούπα θα σου κρατήσει μία ζωή
24 ώρες δεν φτάνουν...

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 23, 2014, 02:57:49 μμ »
Συνάδελφοι ζητάω προτάσεις για την κατασκευή των κεραιών του ασυρμάτου του pbr, το μήκος είναι 7-8cm, και ακόμα κάποιο σετ με φορτώματα 1/35 από την περίοδο του Βιετνάμ. ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 23, 2014, 03:29:50 μμ »
Για τις κεραίες μπορείς να βάλεις rod evergreen (219) 0,64mm αυτα είχα βάλει και εγώ.

Tags: