Αποστολέας Θέμα: Tiger I Mid prod Dragon 6700 1/35 , επιστροφη στα θρανια  (Αναγνώστηκε 5548 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
Απ: Tiger I Mid prod Dragon 6700 1/35 , επιστροφη στα θρανια
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 17, 2014, 09:31:02 μμ »
Για τα σμάλτα δεν μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά μπορώ να βοηθήσω λίγο με το βάψιμο, αν πάς για το 331 της 101

Click to see the original size. Click to see the original size.

Αυτό που φαίνεται είναι οτι το πυροβόλο είναι βαμμένο μόνο με το αστάρι υψηλής αντοχής στη θερμότητα και δεν ήταν το μόνο της 101 που είχε το πυροβόλο μόνο με το αστάρι.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος picos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 23, 2014, 11:20:12 μμ »
Νεα απο το μετωπο...

Αποφασισα οπως εγραψα και σε αλλο ποστ να γυρισω απο εναμελ σε ακρυλικα.Ετσι και εγινε

Το οχημα περαστηκε με το μαυρο primer της Vallejo , πραγματικα εκπληκτικο εδωσε μια εξαιρετικη επιφανεια , δυστυχως δεν το εβγαλα φωτο.
Σημερα περασα και το βασικο χρωμα 71025 dunkelgelb ral 7028 της Vallejo .Το μαυρο υποστρωμα απο κατω εδωσε βαθος στο μοντελο ή τουλαχιστον ετσι νομιζω εγω  :D.
Χρειαστηκε να περασω 2 χερια και μου τελειωσε και το χρωμα ......τις εμπειριες μου απο το ακρυλικο στο αλλο τοπικ .
Σιγα σιγα ετοιμαζομαι και για τα αλλα χρωματα .

Zboop και λοιποι αν τελικα κανω το πυροβολο με ασταρι κανει το   Hull Red  ή το Rotbraun?
Οι οδηγιες για το βαψιμο ειναι χαλια , μονοχρωμες  βρηκα αυτο για το καμο του 331 http://www.network54.com/Forum/477322/message/1242488337/Accessory,+Bison+Decals+BD-35091,+Tigers+of+s.SS-Pz.Abt.101

ειναι οκ?

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 23, 2014, 11:37:31 μμ »

Zboop και λοιποι αν τελικα κανω το πυροβολο με ασταρι κανει το   Hull Red  ή το Rotbraun?

Για το αστάρι αντοχής στην θερμότητα του πυροβόλου θέλεις ένα πολύ σκούρο γρι χρώμα :

Click to see the original size.  Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος picos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 29, 2014, 11:47:15 μμ »
Ετοιμαστες τα γιαουρτια , σημερα συνεχισα με την παραλλαγη , προσπαθησα να ακολουθησω τα σχεδια που βρηκα στο ιντερνετ αλλα ματαια , τα ακρυλικα μου κανανε την ζωη πολυ δυσκολη , ακομα και αδιαλυτα  ειναι πολυ αραιωμενα  (model air vallejo)με αποτελεσμα να μην μπορω απο κοντα με τον αερογραφο να κανω λεπτες γραμμες , το χρωμα ανοιγε σαν πολυ αραιωμενο και το φυσουσε ο αερας καi γινοταν σαν τα μουτρα μου.Μπορει να εχω κανει λαθος με τις πιεσεις του κομπρεσσερ αλλα δοκιμασα απο 1 bar Μεχρι 3bar για να βαψω την παραλλαγη και το αποτελεσμα ηταν το ιδιο.
Ισως θελει πιο υπομονη και πιο πολλα περασματα αφου στεγνωσει.Μου πηρε πανω απο 3 ωρες
Τεσπα αυτο ειναι το αποτελεσμα , βαρατε αλυπητα .Μην ξεχνατε οτι το πρωτο μου αρμα  :oops:

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #29 στις: Νοεμβρίου 30, 2014, 10:25:36 πμ »
Καλή βγήκε η παραλλαγή και νομίζω πως με τα φίλτρα θα δέσουν και τα χρώματα τους. Από όσο βλέπω, έκανες διορθώσεις σε γραμμές πάλι με το βασικό?
Αν σε παιδεύουν οι λεπτές γραμμές, να σου προτείνω στο μέλλον μασκάρισμα, θα σε βοηθήσει πάρα πολύ.
Καλή συνέχεια!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 30, 2014, 10:53:23 πμ »
Το βάψιμο κατ' αρχάς, είναι αρκετά καλό.

Εγώ για το μέλλον και για ελεύθερο χέρι, θα σου προτείνω, ξέχνα τα Vallejo και λοιπά όμοια τους ακρυλικά (βινυλικά) και χρησιμοποίησε Gunze ή AKAN (Laquer), αραιωμένα πολύ με Leveling thinner της Gunze και πολύ χαμηλή πίεση (το πολύ 15PSI/1Bar), ή enamels επίσης πολύ αραιωμένα με διαλυτικό πολυουρεθάνης (από το χρωματοπωλείο) και επίσης το ίδιο χαμηλή πίεση :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 30, 2014, 11:27:30 πμ »
Θα συμφωνήσω με τον Μάνο πως το βάψιμο σου είναι καλό.

Δεν υπάρχει λόγος να βασανίζεσαι με τα Vallejo.Tα παραδοσιακά Gunze,Tamiya,Model Master,Humbrol,Molak,White Ensign (τα καλύτερα όλων κατά τη ταπεινή μου άποψη) μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά καλύτερα και πολύ πιο ευχάριστα.

Μήν ξεχάσεις να διορθώσεις τις γραμμές πάνω από τη θυρίδα του οδηγού  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος picos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 30, 2014, 09:59:08 μμ »
Καλή βγήκε η παραλλαγή και νομίζω πως με τα φίλτρα θα δέσουν και τα χρώματα τους. Από όσο βλέπω, έκανες διορθώσεις σε γραμμές πάλι με το βασικό?
Αν σε παιδεύουν οι λεπτές γραμμές, να σου προτείνω στο μέλλον μασκάρισμα, θα σε βοηθήσει πάρα πολύ.
Καλή συνέχεια!

Ναι εκανα διορθωση γιατι ειχε αρκετα εντονο overspray και απο τον υπερβολικο ζηλο το βασικο χρωμα ειχε περιοριστει παρα πολυ .

Και ναι μου ξεφυγε στον πυργο εκεινη η γραμμη, θα κανω παλι ενα γενικο διορθωμα μπας και καταφερω πιο κοφτη γραμμη

Αποσυνδεδεμένος picos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 14, 2014, 02:05:40 πμ »
update

Εβαψα λαστιχα , κολλησα τροχους εβαψα λεπτομερειες εβαλα χακλομανιες,Στισ χαλκομανιες θα δειξει η νεκροψια αυριο τι εχει γινει γιατι δεν καθοντουσαν καλα οτι βλετιωτικο και να δοκιμασα (δοκιμασα 3!!!)αν δεν ειναι ενταξει θα πεσει κοπιδι και βαψιμο με πινελο στα κενα  .Αυριο μαλλον θα συνεχισω με wash και αν προλαβω rust effects και   mud
Οριστε μερικες φωτο

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 14, 2014, 10:13:36 πμ »
Καλημέρα!

Για τις χαλκομανίες, αν δεν το έχεις δοκιμάσει, να τις περάσεις με το mr mark softer που έχεις και μετά με μια μπατονέτα να τις πατήσεις μέχρι να γίνουν ένα με τις εσοχές/εξοχές και γενικότερα την υφή του άρματος. Και να επαναλάβεις την διαδικασία μέχρι να κάτσουν όπως πρέπει.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 14, 2014, 03:52:17 μμ »
 Φιλε να σε ρωτησω εαν η 'ντραγκον' δεινει τα νουμερα ετσι οπως τα εβαλες !!!! γιατι απ'οσο γνωριζω η 3η ιλη (λεπτομερειες τωρα) ειχε γαλαζια νουμερα με κιτρινο περιγραμμα .......παρακαλω οι 'ειδημονες' ας αποφανθουν , ισως υπαρξει το ενδεχομενο να βαλεις επιπροσθετα τα μπλε νουμερα...εαν ειναι εφικτο. 

.... καλη συνεχεια  ::salut::

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 14, 2014, 06:45:26 μμ »

Αυτα σιγουρα δεν ειναι λευκα,και εχουν και περιγραμμα.
Και μια χρωματισμενη.Δεν ξερω κατα ποσο ειναι ακριβης.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 14, 2014, 07:21:05 μμ »
Αν δεν κάνω λάθος, τα νούμερα είναι μπλέ με άσπρο περίγραμμα.
Click to see the original size.
Έτσι τα δίνει ο Βίσωνας, έτσι το μοντελάρουν και όλοι.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος picos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 14, 2014, 10:03:57 μμ »
Ειχε 2 επιλογες ασπρα και αυτο που λεει ο φιλος Πουμαρο , διαλεξα τα ασπρα .Τωρα την πατησα? υπαρχει τροπος να βγουν και να μπουν τα αλλα?

Στην χειροτερη σκεφτομαι να τα περασω απο πανω ακριβως , εχουν ιδιο μεγεθος

Εντωμεταξυ με βαλατε σε υποψιες και ψαχνομαι , πραγματικα γινεται χαμος. Ενδεικτικα

1) White 331, Untersturmführer Thomas Amselgruber, s.SS Pz.Abt. 101, 3. Kompanie, Waffen SS | Dark Yellow/ Dark Green/ Red Brown | Alternative blue numbering provided, Mons FR (May 1944)
2)To σχεδιο μπρος δεξια ειναι αλλου σε μαυρο φοντο

σε μια φωτο απο decals Της dragon Για το 6700 το εχει σε μαυρο ενω το δικο μου το ειχε σε λευκο διαφανες !!!!

και αυτο απο εναν τυπο στο Missing lynx Που ειχανε μια κουβεντα αν το περιγραμμα στα νουμερα της 501 ηταν κιτρινο ή ασπρο:

As a final observation, I 'll just add the following :

one point that has been put forward in favour of white outline for 3.Kp Tigers of SS101 in Normandy is that because this Kompanie used plain white numbers when in Mons in early 1944, then the numbers were simply filled with blue leaving just a thin white outline as it was argued there was no point in taking the time to paint the outlines in yellow.
Now a lazy bugger like me can see some logic in this, but then again we should also perhaps look at it in a diffrent way :

contrary to what 's been stated sometimes, photographic evidence suggest the 3.Kp Tigers left Mons with plain white turret numbers still since several of these can be seen being loaded and entrained in Mons as they were making their way to Northern France.

The Battalion was fully equipped in late April 1944 only, that is when it received its last batch of Tigers to fit both the 2.Kp and 1.Kp.
My guess, based on deductive logic only (for waht it's worth), is that it is only then that the definite turret numbers were painted on ALL the Tigers, regardless of the Kompanien they belonged too.

Τι λετε?

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
« Απάντηση #39 στις: Δεκεμβρίου 15, 2014, 08:20:08 πμ »
Τι να σου πω φιλε ο 'δρακος' δινει πολλες μπερδεμενες οδηγιες και δεν με εκπλησει με οτι καινουργιο αποκαλυπτεται. Τωρα για τα νουμερασου δεν γνωριζω να σου πω αν η μοναδα αυτη ειχε καποιες προγενεστερες παραλαβες με χρωματικη αριθμιση η οποια αλλαξε μετα. Αν δεν εχεις προβλημα αστα οπως ειναι απο την αλλη το να προχωρησεις σε βαψημο πανω απο χαλκομανιες δεν ξερω κατα ποσο γινεται και πως θα πιασει το χρωμα 'η το να βαλεις νεα νουμερα απο επανω...δεν το εχω δοκιμασει, Προσωπικα βγαζω τα νουμερα σε μασκες χοντρου σε παχος ριζοχαρτου και τα περνω πανω στο αρμα με το αερογραφο διορθωνοντας στο τελος με πολυ ψιλο πινελακι ζωγραφικης (αρκετα χρονοβορα διαδικασια αλλα πιο ρεαλιστικη αν εχεις "ζιμεριτ"). Με ενα ψαξημο που εριξα σημερα στον σκληρο μου βρηκα μια φωτο αλλα δεν θυμαμαι απο που ....μαλλον απο το 'ebay'

http://www.network54.com/Forum/47207/thread/1385798641/Blue+digits+on+s.SS.Pz.Abt.+101+Tigers.... 

Οτι και να κανεις καλη συνεχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος picos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #40 στις: Ιανουαρίου 18, 2015, 12:17:55 πμ »
πλησιαζω στο τελος .....μειναν οι ερπυστριες και κατι ψιλα :)

Αποσυνδεδεμένος picos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #41 στις: Ιανουαρίου 18, 2015, 08:28:26 μμ »
Βαρατε ελευθερα , παντως εχει πλακα να το βλεπεις πως ξεκινησε και πως καταληγει μεσα απο ις φωτο του φορουμ.Οταν το ειχα πρωτοβαψει μου φαινοταν πολυ παραξενο

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #42 στις: Ιανουαρίου 18, 2015, 08:37:32 μμ »
Μου αρεσει που εχουν πεσει οι τονοι και εχει σκουρυνει.
Νομιζω  ομως πως πρεπει να λασπωσεις τους τροχους σε ολη τη περιμετρο τους και οχι μονο το κατω μερος. :wink:

Αποσυνδεδεμένος picos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #43 στις: Ιανουαρίου 18, 2015, 08:51:45 μμ »
Απο ολα εχει ο μπαξες , ψαχνω φωτο πολυ λασπωμενων για να τα αποδωσω καλυτερα

Αποσυνδεδεμένος picos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #44 στις: Ιανουαρίου 23, 2015, 05:22:06 μμ »
Συναδελφοι ,επειδη οπως βλεπετε το αρμα εχει φαει πολυ ξυλο ,   να κανω φθορες στο πανω μερος του πηγματος πχ απο πατημασιες κλπ  υπαρχει λογος ή ειναι υπερβολικο?
Και να ναι για δωστε καμμια ιδεα

Αποσυνδεδεμένος picos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 15, 2015, 02:38:45 μμ »
Λοιπον μπηκαν και οι ερπυστριες τα ανταλλακτικα πεδιλα στον πυργο και ειμαστε σχεδον ετοιμοι μενει μονο το βερνικι.
Δηλαδη ουσατστικα τελειωσαμε.
Εφαγα τρελλο πακετο με τις ερπυστριες .... στις οδηγιες ηταν λαθος το σχεδιο και τις εδειχνε αναποδα.Αφου εφαγα καμμια ωρα προσπαθωντς να τις βαλω, μπηκανε και ηταν και ωραιες !! Ομως μου μπηκαν ψυλλοι στα αυτια γιατι δεν καθοντουσαν καλα οι τροχοι απο την επανω μερια.Κοιταω στην αναπαρασταση στο  κουτι, αναποδα οι ερπυστριες , δεν γινεται λεω!!! ψαχνω στο ιντερνετ παλι αναποδα .Ξηλωμα ολες και ξανα βαλσιμο απο την αρχη.
Τεσπα το ευχαριστηθηκα πολυ ολο το κατασκευαστικο παρολο που ηταν το 1ο μου αρμα , πιστευω οτι αν πιασω κατι παρομμοιο στα χερια μου πλεον θα ειναι πιο ευκολο.
Ηταν πολυ σημαντικη και η βοηθεια σας καθως και πολυ ωραιαο οτι αναγκαστηκα να ψαξω σε φωτο σε βιβλια κλπ για να το αποδωσω οσο το δυνατον πιθο σωστα , ασχτεως αν το πετυχα ή οχι.Δηλαδη ολη αυτη η αναδρομη στην ιστορια μου αρεσε εμαθα και κατι αχρηστο στον πολυ τον κοσμο αλλα ευχαριστο για μενα.
Για βερνικι θα το περασω vallejo matt varnish
Οταν τελειωσω θα το βγαλω φωτο καπου καλυτερα και θα το ανεβασω στο αλλο τοπικ με τα τελειωμενα 

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουαρίου 15, 2015, 08:28:34 μμ »
Η ερπυστρια δεν εχει εφαρμοσει σωστα στον αριστερο κινητηριο.Ειναι στον αερα.Αλλα γενικα κατι δεν παει καλα με την ερπυστρια.Επισης τα δοντια της ερπυστριας πρεπει να ειναι εξωτερικα απο τον τεμπελη τροχο,αλλα δεν φαινονται να ειναι αν και δεν βλεπω καλα.
Για τσεκαρισε το
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος picos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουαρίου 15, 2015, 11:19:39 μμ »
το ξερα οτι κατι τρεχει με τις ερπυστριες  :evil: θα το ξανακοιταξω και θα επανελθω .
Μας τρολλαρει η Ντραγκον.
Οσον αφορα το τεντωμα εχεις δικιο , τον πισω τροχο δεν τον εχω κολλησει ακομα στην θεση του για να μπορω να παιξω με το τεντωμα.

Αποσυνδεδεμένος picos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουαρίου 15, 2015, 11:54:59 μμ »
Το ψαξιμο δεν θα τελειωσει ποτε ακομα και αν ολοκληρωθει το μοντελο  :mrgreen:
H dragon Τελικα δεν μας δινει αλλη επιλογη

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #49 στις: Φεβρουαρίου 16, 2015, 12:03:13 πμ »
δες το πραγματικό

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Χρήστος

Tags: