Καλησπέρα σε όλους!
Το 1943, το βρετανικό υπουργείο, πήρε την απόφαση να σταματήσει την παραγωγή των Churchills και να επικεντρωθεί στην παραγωγή Cromwells. Εκείνο ωστόσο τον καιρό γίνονταν οι μάχες της Τυνησίας όπου το Churchill τα πήγε περίφημα και έτσι η παραγωγή του συνεχίστηκε. Στο μεσοδιάστημα ζητήθηκε από την Vauxhall (που κατασκεύαζε το Churchill), να συμμετάσχει στην παραγωγή των Cromwells. Καθώς η εταιρία εκτίμησε ότι θα "της μείνουν" κάμποσοι πύργοι από Churchill Mk VII, έκανε μια προσπάθεια να συνδυασει το πήγμα του Cromwell με τον πύργο του Churchill. Το όχημα που προέκυψε ήταν επιτυχημένο, αλλά για διάφορους λόγους δεν προχώρησε περαιτέρω. Επίσης δεν έχω ιδέα για το πόσα από αυτά φτιάχτηκαν, συνεπώς ήμουν υποχρεωμένος να ακολουθήσω τις δύο παρακάτω διαθέσιμες φωτογραφίες:

Το μοντέλο ξεκίνησε με βάση το (εξαιρετικό) Cromwell της Revell το οποίο "πάντρεψα" με ένα ρητινένιο πύργο από Churchill της Modeltrans. Ξεκίνησε άλλωστε για να γίνει μια εύκολη μετατροπή (τύπου ξεπέτας).....
...Ας πρόσεχα!!!! Το πήγμα του Cromwell που φαίνεται στις φωτογραφίες έχει εντελώς διαφορετικά φτερά, από αυτό που δίνει η Revell (Mk IV). Αν σε αυτό προσθέσουμε και την βλακεία μου (έκοψα άλλα αντ' άλλων τα φτερά του κιτ), εξελίχθηκε σε πολύ μπελαλίδικη μετατροπή.
Τέλος πάντων, έφτιαξα τα φτερά, πρόσθεσα κάτι ψιλολεπτομέρειες και ένα κουτί αποθήκευσης πίσω από τον πύργο και νάτο:

Απομένουν μερικά ψιλικοκά, να συμπληρωθεί η ανάρτηση και να προστεθούν τα πλαϊνά μπροστινά φτερά (πρέπει να γίνουν αφού μπουν οι ερπύστριες)
Ελπίζω να σας αρέσει και όπως πάντα τα σχόλια (κάθε είδους) καλοδεχούμενα

ΔΚ