Αποστολέας Θέμα: Cromwell με πύργο Churchill  (Αναγνώστηκε 1574 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Cromwell με πύργο Churchill
« στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 06:49:38 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!
Το 1943, το βρετανικό υπουργείο, πήρε την απόφαση να σταματήσει την παραγωγή των Churchills και να επικεντρωθεί στην παραγωγή Cromwells. Εκείνο ωστόσο τον καιρό γίνονταν οι μάχες της Τυνησίας όπου το Churchill τα πήγε περίφημα και έτσι η παραγωγή του συνεχίστηκε. Στο μεσοδιάστημα ζητήθηκε από την Vauxhall (που κατασκεύαζε το Churchill), να συμμετάσχει στην παραγωγή των Cromwells. Καθώς η εταιρία εκτίμησε ότι θα "της μείνουν" κάμποσοι πύργοι από Churchill Mk VII, έκανε μια προσπάθεια να συνδυασει το πήγμα του Cromwell με τον πύργο του Churchill. Το όχημα που προέκυψε ήταν επιτυχημένο, αλλά για διάφορους λόγους δεν προχώρησε περαιτέρω. Επίσης δεν έχω ιδέα για το πόσα από αυτά φτιάχτηκαν, συνεπώς ήμουν υποχρεωμένος να ακολουθήσω τις δύο παρακάτω διαθέσιμες φωτογραφίες:

Το μοντέλο ξεκίνησε με βάση το (εξαιρετικό) Cromwell της Revell το οποίο "πάντρεψα" με ένα ρητινένιο πύργο από Churchill της Modeltrans. Ξεκίνησε άλλωστε για να γίνει μια εύκολη μετατροπή (τύπου ξεπέτας).....

...Ας πρόσεχα!!!! Το πήγμα του Cromwell που φαίνεται στις φωτογραφίες έχει εντελώς διαφορετικά φτερά, από αυτό που δίνει η Revell (Mk IV). Αν σε αυτό προσθέσουμε και την βλακεία μου (έκοψα άλλα αντ' άλλων τα φτερά του κιτ), εξελίχθηκε σε πολύ μπελαλίδικη μετατροπή.

Τέλος πάντων, έφτιαξα τα φτερά, πρόσθεσα κάτι ψιλολεπτομέρειες και ένα κουτί αποθήκευσης πίσω από τον πύργο και νάτο:

Απομένουν μερικά ψιλικοκά, να συμπληρωθεί η ανάρτηση και να προστεθούν τα πλαϊνά μπροστινά φτερά (πρέπει να γίνουν αφού μπουν οι ερπύστριες)

Ελπίζω να σας αρέσει και όπως πάντα τα σχόλια (κάθε είδους) καλοδεχούμενα  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Απ: Cromwell με πύργο Churchill
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 07:20:39 μμ »
Ετοίμασέ μου μία δόση. Ξέρεις, από τις καφτερές....
 :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Τι ντενεκές είναι αυτός?????????????
 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 07:53:02 μμ »
Απίστευτος συνδιασμός! Ολα τα λεφτά είναι το κουτί πίσω από τον πύγο που έχει ήδη παραλλαγή.

Αλήθεια αυτό θα γίνει όλο πράσινο; Με όλα αυτά τα panel στο πίσω μέρος παρακαλάει για φωτίσματα αν και λόγω της πειραματικής φύσης του οχήματος μάλλον δεν θα είχαν πολλές φθορές. Καλά βαψίματα!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 09:08:32 μμ »
Θα το βάψεις κιόλας :?:
 ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 09:15:22 μμ »
ωραίες γραμμές αυτή η version αγαπητέ!... πρίν βγάλεις τις πιπεριές απο το κουτί, μπορώ να ρωτήσω αν είναι εφικτή σε υλοποίηση  σε πιο ανδρική κλίμακα ;!...  π.χ. 1/35  :roll:
Με λίγα λόγια , γνωρίζεις αν υπάρχει κιτ μετατροπής ή θα πρέπει να γίνει κιτ απο την χρήση 2 διαφορετικών οχημάτων;

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 10:50:10 μμ »
 ::arrowred::Καμμένε: Έεεεεεεφτασεεεεεεεεεε

::arrowred::Γιώργη: Το κουτί έχει παραλλαγή, γιατί προέρχεται από ένα έτοιμο (όχι κιτ) μοντέλο, που κατά καιρούς το έχω πλιατσικολογήσει. Παρότι έχω στοκ από αρκετά διαφορετικά "κουτιά", του συγκεκριμένου τύπου είχα μόνο από εκεί. Όσο για το χρώμα, πάει ολοταχώς για καφέ SCC 2. Στις αρχές του 1943, δεν είχε ακόμα καθιερωθεί το "πράσινο" SCC 15.

::arrowred:: Φάνη: Δυστυχώς ναι!!!!

::arrowred::Θανάση: Για το ότι θεωρείς αντρική κλίμακα την 1/35, σε παραπέμπω στην απάντησή μου στον Καμμένο  :evil: Με τις υγείες σας!!!!! Όσο για σετ μετατροπής στην πρεσβυωπική κλίμακα, δεν έχω ιδέα. Το Churchill της Tamiya πάντως, δίνει τον κατάλληλο πύργο, αλλά πάλι θα πρέπει να σκρατσαριστούν τα μπροστινά φτερά στο Cromwell της, για να ταιριάξουν με αυτά των φωτογραφιών.

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 17, 2014, 12:29:59 πμ »
παντα μενω αφωνος !!!!!θα ηθελα να σε ρωτησω ποσα 1/72 εχεις κανει?

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 17, 2014, 08:06:46 πμ »
...περίμενα να πέσουν οι πιπεριές... και μετά να σου γράψω!  :mrgreen:
ΟΚ, μου τα είχες περιγράψει το περασμένο Σάββατο, άλλο να στα λένε, άλλο να τα βλέπεις!!!
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 17, 2014, 08:35:07 πμ »
παντα μενω αφωνος !!!!!θα ηθελα να σε ρωτησω ποσα 1/72 εχεις κανει?
Kοίτα να δεις, ως συλλέκτης μπρελόκ που είναι, έχει πολλά.  :twisted:  ::glossa::

ʼλλη μια κακάσχημη Αγγλικούρα από τα χεράκια σου ... για προχώρα και βάψτο μπας και δείξει καλύτερο.   :lol:

Μην κουράζεσαι, ξέρω, ξέρω ... Click to see the original size.  :mrgreen:

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 17, 2014, 08:46:34 πμ »
 ::arrowred:: Λευτέρη: Έχω κάμποσα: περίπου 40 Shermans, 30 Churchills, 12 Matildas, 5 PzKw IV, 7 Crusaders, και καμμιά τριανταριά ακόμα από διάφορα θέματα. Και φυσικά, όλα είναι είτε στη σωστή (1/72), είτε στη σχεδόν σωστή (1/76) κλίμακα  :wink:

::arrowred:: Φίπιππε: Μην ανησυχείς, έχω στοκ!!!! ::glossa:: :mrgreen:

::arrowred:: Νίκο: Ευχαριστώ!!! Με δική σου πρωτοβουλία, το πιπεροκατάστημα ΤΩΡΑ ΚΑΙ self-service!!! :mrgreen:

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 17, 2014, 09:12:01 πμ »
Αν και δεν καταλαβαίνω και πολλά από τις εξαιρετικές φώτο σου  ::glossa:: μάλλον πρόκειται γι αυτήν την ομορφιά:

Εχμμ,άσε θα σερβιριστώ μόνος μου!  :mrgreen:

Τι καφέ είναι πάλι αυτό το SCC 2;  ::noidea::

Υ.Γ.Τον προβολέα στα αριστερά του πύργου θα τον βάλουμε;  ::sprechende_015::

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 17, 2014, 09:54:33 πμ »
Που χάθηκες εσύ, Ακαμάτη Ηρόδοτε?????

Προφανώς, πρόκειται για το ίδιο άρμα (και αυτό έχει τέσσερα λευκά σημαδάκια - που δεν ξέρω τι μπορεί να είναι - στα αριστερά του πύργου). Έτσι λοιπόν τωρα έχω τρεις φωτογραφίες από το ....ποίημα.

Χαίρομαι που το νέο μας πιπεροself-service, λειτουργεί υποδειγματικά ::glossa::

Το SCC 2,  ήταν το χρώμα που "φόρεσαν" τα αγγλικά άρματα που ήταν στο νησί, περίπου από το 1942, μέχρι τον Απρίλη του '44, οπότε και αντικαταστάθηκε από το SCC 15 (το αγγλικό Olive Drab). Το SCC 2, έμοιαζε αρκετά με το Dark Earth (ήταν κάπως πιο φωτεινό). Εγώ χρησιμοποιώ το US Field Drab της Vallejo.

Τον προβολέα, θα τον βάλουμε, όπως θα βάλουμε τον ανεμιστήρα ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό, τα μπροστινά φώτα με τα προστατευτικά τους, τους υπόλοιπους τροχούς και τις ερπύστριες και ένα φιγουράκι  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 17, 2014, 05:18:46 μμ »
Kοίτα να δεις, ως συλλέκτης μπρελόκ που είναι, έχει πολλά.  :twisted:  ::glossa::

ʼλλη μια κακάσχημη Αγγλικούρα από τα χεράκια σου ... για προχώρα και βάψτο μπας και δείξει καλύτερο.   :lol:

Μην κουράζεσαι, ξέρω, ξέρω ... Click to see the original size.  :mrgreen:

ΚΑΛΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 14, 2014, 08:56:27 μμ »
Πάει και αυτό!!!! Μπήκαν τα ψιλολοϊδια που λείπανε (ΚΑΙ Ο ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ  ::glossa::) και τα πλαϊνά φτερά. Αυτά τα τελευταία τα ...σελέμιασα από ένα Crusader, αφού τα τροποποίησα κατάλληλα. Το αρματάκι βάφτηκε με το Vallejo U.S. Field Drab, που είναι το χρώμα που προσωπικά χρησιμοποιώ για να αναπαραστήσω το SCC2. Οι φθορές περιορίστηκαν στα απολύτως αναγκαία, καθώς το άρμα δεν βγήκε ποτέ σε παραγωγή. Τα "σημαδάκια" στα πλάγια του πύργου στην πραγματικότητα είναι νούμερα. Εξέτασα λοιπόν, με μεγεθυντικό φακό τις φωτογραφίες και διαπίστωσα ότι πρόκειται για το νούμερο "2838" τα οποία και προήλθαν από διάφορα περισσεύματα. Τέλος μπήκε και ένα φιγουράκι της HAT και ...έτοιμο!!!

Ελπίζω να σας αρέσει και τα σχόλια καλοδεχούμενα  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 14, 2014, 10:53:26 μμ »
Ως γνωστόν δεν εχω ιδέα απο αυτούς τους τενεκέδες πλην την εμπειρία απο την θητεία μου.Το μονο που μπορω να πω ειναι αν μ´αρεσεί ή όχι...και αυτό το μικρούλι μ´αρέσει πολύ Δημήτρη  ::salut::

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 14, 2014, 11:21:02 μμ »
Μας αρεσει !!!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 14, 2014, 11:46:19 μμ »
Δε κάνεις καμιά καπνιά στις εξατμίσεις λέω εγώ, που μας το ξεφούρνισες έτσι αμόλυντο...  ::glossa:: ::glossa::

Και κάνα γκλος βερνικάκι στα διαφανή δεν θα έβλαπτε.

Πολύ ωραίο και σαν ιδέα και σαν υλοποίηση.  ::thumbleft:: ::thumbleft::

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 15, 2014, 07:33:09 πμ »
 ::arrowred:: Σταύρο: Παρότι η χρήση της λέξης "ντενεκές" για τα εγγλέζικα άρματα, επισύρει την ποινή της...πιπεροφαγίας, επειδή είσαι αεροπλανάς, συγχωρείσαι  ::glossa:: :mrgreen:

::arrowred:: Αντώνη: Χαίρομαι!!! ::danseuse::

::arrowred:: Νίκο: Τα Cromwells, με την εξάτμιση να κοιτάει προς τα πάνω (!!!), ήταν μάλλον καθαρά άρματα (ακόμα και τα μάχιμα). Αν ήταν μάχιμο, θα του είχα βάλει μαυρίλα πάνω από τα καπνογόνα. Για το βερνικάκι, εχεις απόλυτο δίκιο - διορθώθηκε ήδη (τα σχόλια αυτού του τύπου τα λατρεύω)  :wink:

Ευχαριστώ για τα σχόλια κύριοι  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 15, 2014, 08:57:20 πμ »
Τελικά είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς πως είναι 72άρι... μου αρέσει πάρα πολύ, ειδικά το βάψιμο και οι διακριτικές φθορές.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 15, 2014, 09:57:58 πμ »
Εντάξει, Crusader δεν είναι αλλα ο συνδυασμός του Τσορτσιλόπυργου με το Κρομγουελόπηγμα είναι ωραίος! Φαντάζομαι και ο τετράγωνος πύργος του Cromwell θα ταίριαζε πολύ στο Churchill! ::glossa::
Ολα ανάποδα αυτοί οι Εγγλέζουρες! :twisted: :mrgreen:

::arrowred:: Σταύρο: Παρότι η χρήση της λέξης "ντενεκές" για τα εγγλέζικα άρματα, επισύρει την ποινή της...πιπεροφαγίας, επειδή είσαι αεροπλανάς, συγχωρείσαι  ::glossa:: :mrgreen:
Αστα αυτά... Δεν τον κερνάς πιπεριές γιατί ξέρεις οτι του αρέσουν τα καυτερά! :twisted:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 15, 2014, 10:57:59 πμ »
Είσαι ʼρχοντας στη "baby scale" !!!
Μπράβο  ::salut::

Spoiler (hover to show)

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 16, 2014, 02:00:35 μμ »
Ελαφρώς καθυστερημένα:

::arrowred:: Γιώργο: Σ' ευχαριστώ πολύ φιλαράκο!!!Νλι
 ::arrowred:: Νίκο: Συμφωνώ ότι το Crusader είναι από τα ωραιότερα άρματα που φτιάχτηκαν ποτέ (ειδικά το Mk I  :wink:). Όσο για την ιδέα σου, αν και δεν έπαιξε ποτέ, μήπως να την υλοποιήσω (ίσως σε κανένα what if GB)???
 ::arrowred:: Φίλιππε: Δεν είναι η κλίμακα Baby (ως γνωστόν είναι η κατ' εξοχήν ΑΝΤΡΙΚΗ κλίμακα  :mrgreen:). Babies είμαστε εμείς που παίζουμε με τανκσάκια και αυτοκινητάκια.... ::glossa:: :mrgreen:

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 16, 2014, 02:26:44 μμ »
Πολύ με αρέσει ο Εγγλέζος σου Μήτσε.Πετυχημένη απόχρωση και διακριτικό λέρωμα.   :wink: ::salut::

Tags: