Αποστολέας Θέμα: Flesh and skin colors της AK. SOS  (Αναγνώστηκε 1460 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
Flesh and skin colors της AK. SOS
« στις: Οκτωβρίου 14, 2014, 08:13:47 μμ »
Καλησπέρα σας!
Έχει χρησιμοποιήσει κανείς το σετ χρωμάτων flesh and skin colors της AK; Μήπως δεν κάνει για την κλίμακα (1/35). Οι πρώτες προσπάθειες, ευτυχώς σε πειραματόζωα, κατέληξαν με τη μετάλλαξη αυτών σε... ζόμπι! Χρησιμοποιώ μόνο κάποια από αυτά ανάλογα τον τύπο του δέρματος και όχι όλα μαζί;

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
Απ: Flesh and skin colors της AK. SOS
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 15, 2014, 01:10:36 μμ »
 Νάσο, δεν υπάρχουν άλλα φλες για κάθε κλίμακα,  μην σε απασχολεί αυτό. Τώρα, για το σετ της ΑΚ δεν έχω άποψη, αλλά είμαι βέβαιος ότι είναι μελετημένο  να διευκολύνει τον μοντελιστή και όχι να τον δυσκολεύει. Θα βοηθούσε πολύ να έλεγες πόσες φιγούρες έχεις βάψει ως τώρα , γιατί απο τα γραφόμενα σου καταλαβαίνω ότι κάνεις τα πρώτα σου βήματα,  οπότε προτού πιάσεις το πινέλο καλό είναι να δεις   μερικά καλά  tutorial    step by step  στο ιντερνετ ώστε να καταλάβεις την διαδικασία με τα ακρυλικά και μετά αν έχεις συγκεκριμένες απορίες πχ.πόσο αραιώνουμε το χρώμα, αναμίξεις, κλπκλπ τις συζητάμε.  Με το να λες ότι έκανες τις φιγούρες ...ζόμπι δε μπορεί κάποιος να καταλάβει τι πήγε στραβά, τέλος, μην απογοητεύεσαι, η φιγούρα θέλει υπομονή και όλοι κάπως έτσι ξεκινήσαμε :wink: ::salut::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 15, 2014, 02:07:54 μμ »
Ολα τα σετ χρωμάτων για ανθρώπινο δέρμα (Flesh)
(Andrea, AK, Vallejo κ.α.)
δίνουν κάποιες βασικές αποχρώσεις και έτοιμες σκιές και φωτίσματα γι αυτές.
Σε γλιτώνουν (υποτίθεται) από κάποιες αναμίξεις,
αλλά προϋποθέτουν ότι ξέρεις να βάφεις και τι να κάνεις με το υλικό που δίνεται.
(Αυτό ισχύει για όλες τις "ετοιμες"συλλογές χρωμάτων ...)
 :mrgreen:
Το παραπάνω είναι γενική παρατήρηση και όχι μομφή για τις βαφτικές ικανότητες του φίλου που ρώτησε σχετικά στο αρχικό ποστ.
Και τα λέω ώς κάτοχος ΟΛΩΝ των σχετικών σετ και ως ΤΡΑΓΙΚΟΣ βαφέας φιγουρών
(ακόμη ... το ψάχνω)
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 25, 2014, 12:35:46 πμ »
Καλησπέρα και συγγνώμη για την αργοπορημένη ανταπάντηση.

Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά κάνω σοβαρή προσπάθεια να βάψω φιγούρα. ʼντε στον ρουχισμό τις εξαρτήσεις κτλ κουτσά στραβά όλοι τα καταφέρνουμε... το πρόσωπο και το δέρμα όμως είναι πραγματική πρόκληση!

Να διευκρινίσω σχετικά με την καταλληλότητα του σετ για την 1/35. Εννοούσα αν είναι σωστό να χρησιμοποιήσω κάποιες σκούρες (κοκκινωπές) αποχρώσεις που στο δικό μου άπειρο μάτι μου φάνηκαν άχρηστες.
Σίγουρα δεν ξέρω να χρησιμοποιώ τέτοιου είδους ακρυλικά και ειδικά ο γρήγορος χρόνος στεγνώματος με εκνεύρισε. Όποτε άρχισα να πειραματίζομαι. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό....

Πρώτα το ζόμπι. Το ονόμασα έτσι γιατί ο τύπος βγήκε αρκετά ασπρουλιάρης. Πρώτα βάφτηκε όλο το πρόσωπο με το base flesh, στη συνεχεία στις πιο φωτεινές επιφάνειες του προσώπου το light flesh και τέλος στα ακόμα πιο φωτεινά σημεία (ακμές) το highlight flesh. Για τη δεύτερη μούρη ακλούθησα τα ιδία βήματα με το ζόμπι απλά στο τέλος χρησιμοποίησα και λάδια ζωγραφικής. Πρώτα κάνοντας ένα wash με burnt umber και ύστερα ένα ελαφρύ πέρασμα όλου του προσώπου με Naples yellow deep

Κρίμα που δεν μπορώ να παρακολουθήσω κάποιο σεμινάριο.Καλά τα βιντεάκια αλλά δεν είναι αρκετά!
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 25, 2014, 09:39:11 πμ »
Δεν ξέρω αλλά εμένα μου φαίνεται απλά... τρομαγμένος αυτός που λες ζόμπι.
Είμαι άσχετος με φιγούρες αλλά εμένα μια χαρά μου φαίνεται το αποτέλεσμα.  Οι φιγουράδες βέβαια θα έχουν, ελπίζω, αρκετές συμβουλές να δώσουν.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 25, 2014, 03:20:21 μμ »
αρχηγέ μου με ακρυλικά το ξεκίνησες με λάδια το τελείωσες βλέπω, τα ακρυλικά με τα λάδια έχουν μεγάλες διαφορές στο πώς χρησιμοποιούνται, φαίνεται ειδικά στη 3η φωτό που είναι πιο καθαρή ότι πέρασες wash με λάδι, στα ακρυλικά δεν είναι αυτή η διαδικασία
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος nasos77

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 25, 2014, 05:45:17 μμ »
Σαν αποτέλεσμα δεν μου κακοκάθεται βλέποντας το με γυμνό μάτι. Το θέμα μου αυτή τη στιγμή είναι να μάθω να το κάνω με το σωστό τρόπο και να δείχνει καλό ακόμα και στις φωτογραφίες όπου το αντικείμενο απεικονίζεται πολλαπλάσια μεγαλύτερο από το πραγματικό. Το λάδι ουσιαστικά το πέρασα για δέσω όλες τις αποχρώσεις  μαζί... πράγμα που δεν κατάφερα με τα ακρυλικά.
Συνεχίζω να το παλεύω!

Tags: