Αποστολέας Θέμα: Bradley M2A1 Academy 1/35  (Αναγνώστηκε 4472 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος klimakarios

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • modelclub.gr
Απ: Bradley M2A1 academy 1/35
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 02, 2015, 09:58:10 μμ »
Καλησπερα και καλη χρονια σε ολους!!! Ακολουθουν μερικες φωτογραφιες απ το βαψιμο του bradley. Ως βασικο χρησιμοποιηθηκε ακρυλικο vallejo 028 και για τα ανοιγματα το 075 σε αναλογια 30/70 αντιστοιχα, στα περισσοτερο εκτεθειμενα μερη, ενω στα υπολοιπα η αναλογια ειναι 50\50. Νομιζω ομως οτι σε ορισμενα σημεια το κοντραστ ειναι αρκετα εντονο. Να το περασω ενα χερι αραιο ενδιαμεσο τονο η να το αφησω ως εχει, γιατι το κοντραστ θα εξαλειφθει απ τα βερνικια?
Υ.Γ. Η ελλειψη τονων στις λεξεις οφειλεται σε αστοχεια του λογισμικου που χρησιμοποιω 😇

for ever blowing bubbles

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 02, 2015, 10:12:34 μμ »
Ρε σειρούλα, λίγο μεγαλύτερες φώτο ρε αγόρι μου. Φαίνεται καλό το βάψιμο σου αλλά δεν μπορώ να το δώ καλά  :roll:

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 02, 2015, 11:28:26 μμ »
Ρε σειρούλα, λίγο μεγαλύτερες φώτο ρε αγόρι μου. Φαίνεται καλό το βάψιμο σου αλλά δεν μπορώ να το δώ καλά  :roll:
Τις μεγαλωσα λιγο, ελπιζω να βλεπονται τωρα

for ever blowing bubbles

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 03, 2015, 12:00:32 πμ »
Τώρα μάλιστα φαίνονται καλύτερα. Σου βγήκε λίγο έντονη η προ σκίαση ή είναι η ιδέα μου

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 03, 2015, 12:11:27 πμ »
Τώρα μάλιστα φαίνονται καλύτερα. Σου βγήκε λίγο έντονη η προ σκίαση ή είναι η ιδέα μου
Ειναι λιγο πιο εντονη απ οσο θα ηθελα. Αλλα φοβαμαι πως αν παω να κανω κατι για την προσκιαση σε αυτο το σταδιο, θα χαθουν τα υπολοιπα.
for ever blowing bubbles

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 22, 2015, 09:52:12 μμ »
Περαστηκε ενα χερι gloss βερνικι, μπηκαν decals και βαφτηκαν μερικες λεπτομεριες, οπως εργαλεια περισκοπια κλπ.

for ever blowing bubbles

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 25, 2015, 05:08:46 μμ »
Καλησπέρα συνφορουμίτες. Πήγα να κάνω wash με λάδι, και όταν χρημοπίησα white spirit για να το ξεπλύνω, αυτό έβγαζε και το βερνίκι. Το βερνίκι που χρησιμοποιήθηκε είναι το gloss winsor & newton, αραιωμένο 50/50 με white spirit. Μήπως οφείλεται στο συγκεκριμένο αραίωμα? Αν έχει κανείς κάποια ιδέα ή να προτείνει κάποιο άλλο προϊόν, παρακαλώ ελεύθερα  ::dontknow:: ::dontknow:: ::dontknow::
for ever blowing bubbles

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 25, 2015, 06:57:40 μμ »
Νόμος απαράβατος: Όταν κάνεις wash πρέπει αυτό να είναι διαφορετικής σύστασης με το βερνίκι που είχες περάσει πριν. Το "διαφορετική σύσταση" το καταλαβαίνεις εύκολα από το διαλυτικό που χρησιμοποιείς.
Όταν επομένως, όπως στην περίπτωσή σου, κάνεις wash με λάδια, που αραιώνεις-διαλύεις με white spirit το βερνίκι θα έπρεπε να είναι ακρυλικό. Κάτι δλδ που να πρέπει να το αραιώσεις με νερό, ajax, οινόπνευμα... Ή αντίστοιχα σε βερνίκι σμάλτου(που χρειάζεται white spirit για να αραιώσει) κάνεις wash με χρώμα ακρυλικό.

-Το δικό σου βερνίκι δεν ξέρω τι είναι γιατί υπάρχει w&n και ακρυλικό βερνίκι, αλλά αφού το αραίωσες με white spirit υποθέτω ότι ήταν σμάλτου...-

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #33 στις: Ιανουαρίου 25, 2015, 09:30:07 μμ »
Νόμος απαράβατος: Όταν κάνεις wash πρέπει αυτό να είναι διαφορετικής σύστασης με το βερνίκι που είχες περάσει πριν. Το "διαφορετική σύσταση" το καταλαβαίνεις εύκολα από το διαλυτικό που χρησιμοποιείς.
Όταν επομένως, όπως στην περίπτωσή σου, κάνεις wash με λάδια, που αραιώνεις-διαλύεις με white spirit το βερνίκι θα έπρεπε να είναι ακρυλικό. Κάτι δλδ που να πρέπει να το αραιώσεις με νερό, ajax, οινόπνευμα... Ή αντίστοιχα σε βερνίκι σμάλτου(που χρειάζεται white spirit για να αραιώσει) κάνεις wash με χρώμα ακρυλικό.
-Το δικό σου βερνίκι δεν ξέρω τι είναι γιατί υπάρχει w&n και ακρυλικό βερνίκι, αλλά αφού το αραίωσες με white spirit υποθέτω ότι ήταν σμάλτου...-
Ευχαριστώ Πάνο, θα αναληφθούν οι απαραίτητες ενέργειες.
for ever blowing bubbles

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • -
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 25, 2015, 11:02:31 μμ »
Γιώργο έγινε μεγάλη ζημιά??? πάρε ένα  τηλέφωνο και ρώτα πριν πράξεις..... :( :( :(

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #35 στις: Ιανουαρίου 26, 2015, 12:27:13 πμ »
Γιώργο έγινε μεγάλη ζημιά??? πάρε ένα  τηλέφωνο και ρώτα πριν πράξεις..... :( :( :(

Όχι Χρήστο, δεν έγινε μεγάλη ζημιά. Μόλις είδα ότι σηκώνει το βερνίκι σταμάτησα. Νομίζω ότι θα διορθωθεί εύκολα (ελπίζω)
for ever blowing bubbles

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #36 στις: Ιανουαρίου 26, 2015, 12:29:13 πμ »
το ελπίζω και εγώ γιατί μου αρέσει το βάψιμο που του έχεις κάνει!!!

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #37 στις: Ιανουαρίου 26, 2015, 10:25:50 μμ »
Χρήστο, μιας και ζήτησες να δεις τα φώτα, ιδού:

Χρησιμοποίησα ως βάση silver enamel της humbrol και από πάνω πέρασα μια σταγόνα clear κόκκινο και πορτοκαλί, επίσης της humbrol.
for ever blowing bubbles

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #38 στις: Ιανουαρίου 26, 2015, 11:45:10 μμ »
Μμμμμμ ναι οκ αν ζητήσω και λίγο καλύτερες φωτογραφίες γιατί δεν βλέπω και τόσο καλά όσο και να καθαρίσω τα γυαλιά μου :mrgreen:......
αρα δεν φταιν τα γυαλιά μου.....μαλλον οι φωτογραφίες :( :( :(

Αποσυνδεδεμένος zithon-tasos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #39 στις: Ιανουαρίου 27, 2015, 10:57:37 πμ »
Ωραιο γινεται.....οντως η σκιασει ειναι λιγο πιο εντονη αλλα ισως στο τελος με το βερνικι και φιλτρο να μην φαινεται τοσο.... να ρωτησω κατι , αν μετα το βαψιμο π.χ. με ακρυλικα, περσεις σε φιλτρα και wash enamel χωρις να εχεις περασει βερνικι, υπαρχει κινδυνος να σηκωσουν το χρωμα?

REMOVE BEFORE DIVE

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #40 στις: Ιανουαρίου 27, 2015, 03:59:35 μμ »
Ωραιο γινεται.....οντως η σκιασει ειναι λιγο πιο εντονη αλλα ισως στο τελος με το βερνικι και φιλτρο να μην φαινεται τοσο.... να ρωτησω κατι , αν μετα το βαψιμο π.χ. με ακρυλικα, περσεις σε φιλτρα και wash enamel χωρις να εχεις περασει βερνικι, υπαρχει κινδυνος να σηκωσουν το χρωμα?

Το έχω δοκιμάσει αυτό που λες και δε μου εχει σηκώσει το ακρυλικό αλλά είναι προτιμότερο να περάσεις ένα gloss βερνίκι πριν το wash, αφενός γιατί έτσι προστατεύεις το χρώμα και τα decals κι αφετέρου γιατί λόγω της σύστασής το wash ή το φίλτρο απλώνεται καλύτερα πάνω σ αυτό, καθώς και καθαρίζει ποιο εύκολα από ανεπιθύμητα σημεία. Ελπίζω να σε κάλυψα και αν κάποιος ποιο έμπειρος έχει να προσθέσει ή να διορθώσει κάτι, παρακαλώ ας το κάνει.
Ελπιζω να σ
for ever blowing bubbles

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #41 στις: Ιανουαρίου 27, 2015, 04:04:07 μμ »
Μμμμμμ ναι οκ αν ζητήσω και λίγο καλύτερες φωτογραφίες γιατί δεν βλέπω και τόσο καλά όσο και να καθαρίσω τα γυαλιά μου :mrgreen:......
Δοκίμασες ν αλλάξεις γυαλιά???  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Αντε, θα σου κάνω τη χαρη και θα βγάλω νέες φωτογαφίες (όχι απαραίτητα καλύτερες).
for ever blowing bubbles

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #42 στις: Ιανουαρίου 28, 2015, 07:50:59 μμ »
Χρήστο ελπίζω απ αυτές τις φωτογραφίες να βγάλεις κάποια άκρη. Σε διαφορετική περίπτωση πέρνα απ το σπίτι για καφέ και... Επιθεώρηση  ::glossa::

for ever blowing bubbles

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #43 στις: Ιανουαρίου 31, 2015, 12:50:16 πμ »
Για να σε περιλάβω κι εσένα μουσιού... μιας και σε άφησα λάσκα τόσες μέρες.

285479470987209373492 και βάλε πληκτρολόγια έχουν λιώσει τα μέλη των μοντελιστικών φόρουμ να γράφουν ότι δεν βάζουμε βερνίκι που να έχει τον ίδιο διαλύτη με τα χρώματα που θα κάνουμε wash, φίλτρα κλπ... Εσύ τι έκανες;  ::punch:: ::punch:: ::punch::

Τις φωτογραφίες δεν τις σχολιάζω, προφανώς η πολλή παντόφλα δεν σου επιτρέπει την εστίαση...  ::haushalt_001:: ::haushalt_001::

::director:: ΤΕΛΕΙΩΝΕ!!!!!  ::mastigoma:: ::mastigoma:: ::mastigoma:: ::nutkick:: ::nutkick:: ::nutkick::

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #44 στις: Δεκεμβρίου 21, 2015, 08:44:49 μμ »
Γιώργο το ξέθαψα να μην το ψάχνεις μιας και το Σάββατο έλεγες θα το τελειώσεις.... ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: :twisted: :twisted: :twisted:

Tags: