Αποστολέας Θέμα: Lifecolor βερνίκι  (Αναγνώστηκε 1349 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος katirlis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • modelclub.gr
Lifecolor βερνίκι
« στις: Σεπτεμβρίου 30, 2014, 09:23:08 πμ »
Χαίρετε!

Έκανα κάποιες δοκιμές με τα βερνίκια τα lifecolor (matt και gloss) στο ju-88 που κατασκευάζω και με δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες.
1) Αν το περάσω με πινέλο θέλει αραίωση; περίπου σε τί αναλογία;
2) Αν το ψεκάσω θέλει οπωσδήποτε το διαλυτικό του; επίσης σε τί αναλογία και αυτό;
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zithon-tasos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
Απ: Lifecolor βερνίκι
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 12, 2015, 11:43:18 πμ »
Καλημερα!! Τελικα εχεις βρει με ποιον τροπο δουλευουν καλυτερα τα βερνικια της Lifecolour? Το gloss μου αφηνει πινελιες και δεν ξερω τι φταιει...σκεφτομαι να δοκιμασω σε σπρευ αλλα καπιοι δεν το προτεινουν.... :wink:

REMOVE BEFORE DIVE

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 12, 2015, 05:05:19 μμ »
Δουλεύω σταθερά το matt της lf σαν τελικό φινίρισμα(και το gloss οταν χρειάστηκε)  και το ψεκάζω πάντα σχεδόν 50-50 με το διαλυτικό της εταιρίας,αν και με νερό πρέπει να διαλύεται.

Με πινέλο δεν νομιζω οτι θα καταφέρει να στρώσει χωρίς μικρές εστω, πινελιές,σε αντιθεση με τα χρωματα τους που δουλευονται και με πινέλο.

Γενικά αρκετα βερνικια που δοκίμασα με πινελο αφηναν ίχνη,μονο της W&N aπο το Πλαίσιο που ειχα παρει θυμαμαι οτι ηταν λίγο πιο συνεργασιμο.  ::salut::

• Scale 1/48
  • *
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 12, 2015, 05:09:58 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για την απαντηση.... Τα περισσότερα χρήματα που έχω είναι lifecolor ακρυλικά και είναι μια χαρά με πινέλο....ττο βερνίκι όμως όχι.
....θα δοκιμάσω και τα w&n....

REMOVE BEFORE DIVE

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 12, 2015, 05:33:19 μμ »
Εγω θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις ενα έτοιμο βερνίκι σε σπρέι,γρήγορη δουλειά χωρίς ίχνη κτλ. Απ'οσο ξερω δλδ γιατί δεν είμαι πινελάς,αρκετοι που δεν εχουν αερογραφο δουλευουν βερνίκι σε ετοιμο σπρέι (πχ.humbrol),

καλή συνεχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 12, 2015, 07:11:49 μμ »
Με πινέλο τα βερνίκια δεν θέλουν αραίωμα, με αερογράφο δεν ξέρω βλέπεις πινελάς.
Σε σπρέι βερνίκια έχω δουλέψει διάφορα χωρίς πρόβλημα (τα ματ θέλουν προσοχή να μην πέσει πολύ χρώμα γιατί ασπρίζουν) τα καλύτερα με διαφορά τα σπρέι της winsor & newton από το plaisio.
Ηλίας

• Scale 1/48
  • *
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 01, 2015, 02:56:45 μμ »
Τελικά δοκίμασα και της w&n τα βερνίκια με πινέλο. Σε σπρευ δεν βρήκα. Το gloss είναι πολύ καλό πραγματικά gloss και όχι με ιδιαίτερες πινελιές. Το matt όμως δεν κάθετε καλά και ούτε είναι εντελώς matt.... Το πλαίσιο είχε ένα βερνίκι σε σπρευ w&n αλλά ήταν σε ένα ασημι μπουκάλι και έγραφε profesional από έξω και δεν ρισκαρα να το πάρω.... Ούτε marabu βρήκα....εχετε να προτείνετε κάποια λύση;

REMOVE BEFORE DIVE

• Scale 1/48
  • *
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 04, 2015, 03:38:59 μμ »
Τελικα μετα απο δοκιμη και των marabu, με αραιωση και χωρις αραιωση, με το πινελο μου αφηνουν ολα γραμμες....οποτε δοκιμασα και το marabu σε σπρευ και βρηκα την υγεια μου....αρκετα καλο αποτελεσμα....βεβαια το ματ-αρισμα που κανει το lifecolor ειναι καλυτερο ολων, αλλα με πινελο δεν μπορεσα να παρω το επιθυμητο αποτελεσμα...

REMOVE BEFORE DIVE

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
Ηλίας

Tags: lifecolor