Αποστολέας Θέμα: PzKw IV Ausf K (1/72)  (Αναγνώστηκε 941 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
PzKw IV Ausf K (1/72)
« στις: Οκτωβρίου 15, 2017, 03:10:34 μμ »
Το 1943, γοητευμένοι από την κεκλιμένη θωράκιση του Τ34, οι Γερμανοί εξέτασαν τρόπους να "φορέσουν" κεκλιμένη θωράκιση και στα 4άρια. Η πρόταση δεν προχώρησε για διάφορους λόγους, αλλά το σχέδιο παρέμεινε (για να έχουν να ασχολούνται οι μοντελιστές  :mrgreen:).

Αφού λοιπόν περνάω την περίοδο των 4αριών, αποφάσισα να φτιάξω και αυτό το εξάμβλωμα. Από την αρχή, είπα ότι δεν θα ακολουθήσω το υπάρχον (???) σχέδιο, αλλά θα κάνω ένα μοντέλο όπως ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΘΑ ήταν το Κ, αν και εφόσον έμπαινε σε υπηρεσία, στο τέλος του πολέμου, οπότε θα είχε αρκετά χαρακτηριστικά των late Ausf J.

Βάση το μοντέλο της Revell (Ausf H). Έφτιαξα με ΦΠ την κεκλιμένη θωράκιση, ενώ τις θυρίδες, τη "φούσκα του πολυβόλου και το φανάρι, τα ξάφρισα από ένα παλιό King Tiger της ESCI. Οι εξατμίσεις είναι από κάποιο κιτ της Dragon, ενώ η cupola του αρχηγού είναι επίσης της ESCI (από Πάνθηρα). Έβαλα εργαλεία από διάφορα κιτ και μερικά ψιλά για να γίνει late, και έτοιμο... Πάμε βαφείο σιγά-σιγά.......

Ελπίζω να σας αρέσει!!!! Σχόλια και σχολιανά καλοδεχούμενα..... ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
Απ: PzKw IV Ausf K (1/72)
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 15, 2017, 04:21:08 μμ »
δεν ξέρω για το αρμα .. αλλα μπορώ να πω οτι στο κομμάτι της φωτογράφησης έχεις βελτιωθεί  :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 15, 2017, 04:51:15 μμ »
Μυστήρια version αυτή, αλλά μου αρέσει :wink:

Για προχώρα στα βαφτικά :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 15, 2017, 06:26:36 μμ »
Αρκάδιε, σταμάτα να με προσβάλεις!!!! ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Όσο για το άρμα, φυσικά και δεν υπήρχε. Η κατασκευή βασίστηκε στο παρακάτω:

αν και το δικό μου έχει χαρακτηριστικά Ausf J (όρθιες εξατμίσεις, τρεις τροχίσκους επιστροφής, κλπ).

Ίδια μυαλά με μένα έχετε και σεις..... Ακούς εκεί να σας αρέσει η αθλιότης ::dontknow::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 19, 2017, 08:02:40 μμ »
ʼν και η σκέψη ήταν η κεκλιμένη θωράκιση να εφαρμοστεί στην παραγωγή του Ausf H,πράγμα που δεν έγινε ποτέ λόγω κόστους και διατάραξης της γραμμής παραγωγής,η υπόθεση σου έχει λογική αφού αν προχωρούσε το πλάνο,κάποια στιγμή θα έβγαινε και Ausf K  :mrgreen: :D Εμένα πάντως μου αρέσει και το Panzer IV με κεκλιμένη θωράκιση και το μοντελάκι σου.Νομίζω οτι θα του πάει πολύ να γίνει τρίχρωμο  :wink:

Tags: