Αποστολέας Θέμα: U.S. Naval Aviation Project  (Αναγνώστηκε 151028 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
Απ: U.S. Naval Aviation Project
« Απάντηση #500 στις: Δεκεμβρίου 04, 2015, 07:42:04 μμ »
 ::arrowred::Γιώργο και εγώ όπως την βλέπω μια χαρά είναι η καλύπτρα :wink:
Ας συνεχίσω και εγώ την δική μου ιστορία που προχώρησε αρκετά αυτή την βδομάδα αλλά ρε παιδιά πολλά ''γαλλικά'' και έφτασα πραγματικά σε οριακό σημείο να χάσω την υπομονή μου...με αυτά που βλέπω σε αυτό το κιτ!
Έτσι λοιπόν ξεκίνησα με το αλεξίνεμο-με αρκετή προσπάθεια και τρώγοντας λίγο-λίγο την καλύπτρα και τις πόρτες κατάφερα να εξαλείψω το κενό στην δεξιά πλευρά και στην αριστερή έπαιξα με πολύ μικρό φύλλο πλαστικού-στοκάρισμα και τρίψιμο.Η καλύπτρα να σημειώσω πως πριν μασκαριστεί περάστηκε τρία χέρια με future για να αντέξει σε ότι και να κάνω.Προστέθηκε τέλος και το καπάκι απο το hydraulic bay και στοκαρίστηκε και αυτό στην ένωση του με το σώμα των κινητήρων καθότι όπως προείπα κάθε κομμάτι θέλει τον στόκο του έστω και λίγο.

Click to see the original size. Click to see the original size.

Ξεπερνώντας το πρόβλημα αυτό, σκέφτηκα πως όλα τώρα θα είναι πιο εύκολα. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Παρατηρώντας την φωτό που είχα δώσει στην αρχή χρειάστηκε να προχωρήσω σε κάποιες προσθήκες με την χρήση milliput white κυρίως για το missile warning system στο nose και tail section και τα υπόλοιπα με διάφανα απο το spare box.
Click to see the original size.

Και εδώ οι προσθήκες βήμα βήμα με κάποιες extra εργασίες που προέκυπταν στο ενδιάμεσο:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Βέβαια ψάχνοντας στο διαδίκτυο πέτυχα μία άλλη φωτό που μάλλον πρόκειται για early έκδοση και συνειδητοποίησα οτι μάλλον γι'αυτό το κιτ δεν έδινε τις extra λεπτομέρειες:
 Εν συνεχεία ασχολήθηκα με το σύστημα προσγείωσης βελτιώνοντας  το με  hydraulic lines, και με το τοπ του κύριου στροφείου χρησιμοποιώντας ΖΤΠ και κυανοακρυλική:
Stabilator:
Τορπίλλες:
Πόρτα καμπίνας (την οποία αποφάσισα να την τοποθετήσω κλειστή λόγω ανωτέρας βίας :evil:):
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Τέλος προχώρησα στο μασκάρισμα των υπόλοιπων διάφανων κομματιών τα οποία προτοποθετήθηκαν για να αποφύγω τα δυσάρεστα αν τοποθετηθούν μετά το βάψιμο (προφήτης ήμουν μάλλον και το ήξερα :twisted:):
Και κατα την τοποθέτηση τους διαπιστώνω πως ( :evil: :evil: :evil: Εδώ ήρθα στα όρια μου να τα κάνω όλα λύμπα):
1. τα επάνω διάφανα είναι χοντρά και τρίφτικαν να έρθουν πρόσωπο με το υπόλοιπο σκάφος.
2. Τα διάφανα στα ποδοστήρια είναι πιο μικρά:
Εμπρός λοιπόν καλό μου microsol crystal clear:
3. Τα διάφανα στις πόρτες είναι αρκετά πιο μεγάλα και θέλουν αρκετό ''φάγωμα'', εκεί λοιπόν σταμάτησα για να μην εξαντλήσω και το τελευταίο ποσοστό της υπομονής μου, γι'αυτο και δεν έχει φωτό :mrgreen: :mrgreen:
Επίσης να προσθέσω πως δεν υπάρχει πατούρα για κανένα διάφανο, οπότε θέλει μεγάλη προσοχή ειδικά στις πόρτες γιατί αν φαγωθούν περισσότερο μετά θα μένουν στο κενό!
Και άντε και μερικές φωτό με όλο το σύνολο με πρόχειρα τοποθετημένο το stabilator και το ουραίο στροφείο:
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #501 στις: Δεκεμβρίου 04, 2015, 08:59:43 μμ »
Alex83 χαρά στην υπομονή σου ρε φίλε. Είσαι μάστορας

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #502 στις: Δεκεμβρίου 04, 2015, 10:33:25 μμ »
Respect :!: :!: :!:

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #503 στις: Δεκεμβρίου 05, 2015, 02:37:05 μμ »
Μπράβο ρε ʼλεξ!! Πάρα πολύ ωραία δουλειά!! Δεν το έχεις βάλει κάτω καθόλου!! Βγαίνει πολύ ωραίο, παρά τα προβλήματα του κιτ.

Τώρα για την έκδοση, βλέπω έχουν και κάποιες διαφορές στις χαλκομανίες, δεν ξέρω αν είναι και το ίδιο ελικόπτερο (Bureau Number), μπορείς να συνεχίσεις βέβαια και σε κατασκευή flir...ξέρεις εσύ  :wink:. H revell τι δίνει στις χαλκομανίες?

::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
« Απάντηση #504 στις: Δεκεμβρίου 06, 2015, 11:59:30 πμ »
Χαρά στο κουράγιο σου , μπράβο εξαιρετικό αποτέλεσμα μέχρι τώρα!

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #505 στις: Δεκεμβρίου 08, 2015, 09:40:17 μμ »
Αλέξανδρε μπράβο ρε φίλε μια χαρά το πάς!! Και μια χαρά θα έρθει....
Αυτό με τα διαφανή το είχα αντιμετωπίσει στο UH-1 το 35αρ... εκεί να δείς γέλια! :mrgreen: :mrgreen:
ότι και να πείς όμως μόλις πέσει το χρώμα θα σου αλλάξει την διάθεση!!!!

Στα του Hornet τώρα....
Πήραμε χρώμα!! :wink: :wink:
Με χρήση του πακέτου απο τα ΑΚΑΝ για τα SU-30...
Οι Αμερικανοί έχουν σχεδόν όπως και όλοι οι υπόλοιπο το λεγόμενο FS.
Αντίθεταοι Ρώσσοι έχουν άλλους κωδικούς, όπως ειναι φυσικό δεν είναι ίδιοι οπότε οι Aggressor βάφονται στο περίπου .
Τα αντίστοιχα FS που δίνει είναι FS35450 το γαλάζιο  FS35190 μπλέ  FS36375 Το γκρί.
Βάση της αντιστοιχίας τα ΑΚΑΝ ειναι
Γαλάζιο 63033(Κωδικός μπουκαλιού)
Γκρί      67105 To οποίο είναι και αντίστοιχα το H308 
Το μπλέ ειναι όμως να ιστορία περίεργη
Το   63032  Είναι πολύ ΜΠΛΕ!!!
Το πραγματικό βάση των φωτογραφιών ψιλοπρασίνιζε ή γκριζάριζε ανάλογα με τον φωτισμό.
Αρχικά χρησιμοποίησα το ΜΜ enamel 35109 ή FS35109 το οποίο όμως ήταν σκούρο αρκετά αλλά πιο κοντά.
Μετά απο αρκετή σκέψη είπα να κάνω μια δοκιμή μίξης.
Πήρα το ΑΚΑΝ 63032 (μπλε) και το καμπινεδί χρώμα του πιλοτηρίου 63069 Με λίγο γκρί.
Η μίξη δεν ήταν κάτι με μέτρηση ήταν ουσιαστικά ότι βγεί στο μάτι κοντά καθώς όπως θα δείτε κάτω ανάλογα με το πόσο φωτίζει αλλάζει σχετικά η απόχρωση

Μετά απο δοκιμές στις δοκιμές
Το αποτέλεσμα τελικώς θεωρώ οτι με δικαίωσε.. .. ..

Εχει σε μερικά σημεία overspray και σε 2 σημεία πρέπει να διορθώσω το μπλέ (μου έφυγε λιγο μια ψεκασιά γαλάζιο)  ::glossa:: ::glossa::
Αυτό που πάντως βγάζω το καπέλο είναι το πόσο έυχρηστα μου φάνηκαν τα ΑΚΑΝ.
Τρομερή καλυπτικότητα, απίθανη πρόσφυση και πάνω απ όλα αντοχή στα πιασίματα με γυμνά δάχτυλα.
Μασκάρισμα δεν ξέρω ακόμα. Θα δέιξει.
Το Α/Φ που θα φτιάξω θα εχει modex 00 ή 03 (το 07 το αποκλείω δεν έχω φτιάξει τα IFF)
Το 00 απο το 03 έχουν διαφορά στην παραλλαγή στα κάθετα σταθερά εσωτερικά αλλά και στην δεξιά πλευρά στην ράχη.

Οπότε αναμονή απόφασης εκεί .
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!!
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #506 στις: Δεκεμβρίου 09, 2015, 12:34:12 μμ »
 ::arrowred:: Γιώργο απ'οτι βλέπω στις φωτό το πέτυχες το μπλε..τρόμαξα στην αρχή με το γκρι που λόγω φωτισμού φαίνεται σαν μπεζ.. :mrgreen:
 ::arrowred:: Σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας, κάνω οτι μπορώ για ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα...
Με χαρά σας πληροφορώ οτι το κατασκευαστικό κομμάτι σχεδόν έλαβε τέλος καθότι έχει μείνει μόνο να ασχοληθώ με το κύριο στροφείο :lol: :lol: :lol:
 Συνέχισα λοιπόν με τα διάφανα κομμάτια και με κάποιες βελτιώσεις με σκοπό ενός πιο ρεαλιστικού αποτελέσματος αφού η κλίμακα είναι τέτοια που το επιτρέπει.
Διπλή δουλειά όμως με περίμενε καθώς για τα διάφανα οροφής αναγκάστηκα να ξεμασκάρω και να τα τρίψω όπως ήταν κολλημένα, με ντουκόχαρτο 400 και 600 βαθμών γιατί εξείχαν αρκετά απο το σκάφος και φαινόταν πολύ άσχημο το αποτέλεσμα. Και εννοείται φυσικά ότι μετά έπρεπε να τα γυαλίσω και να φτιάξω μάσκες ξανά.Αφού τελείωσα με αυτό το προβληματάκι έπιασα τα διάφανα στις πόρτες και άρχισα να τα τρώω (εννοείται πως και αυτά τα ξεμάσκαρα). Μου πήρε περίπου 2 ώρες να τα τοποθετήσω ώστε να κάτσουν εκεί που έπρεπε καθώς λόγω μη ύπαρξης πατούρας αρκετές φορές μου έπεφταν μέσα στο κόκπιτ-οπότε ξανά απο την αρχή. Και εννοείται οτι και αυτά ήταν λίγο πιο χοντρά σε πάχος και έπρεπε να τρίψω ξανά και να τα γυαλίσω...κάπου εκεί χάθηκε η διαύγεια τους εσωτερικά  :evil: :evil: :evil:.

ΠΡΙΝ:

ΜΕΤΑ :

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Εξωτερικές βελτιώσεις:

Ένωση hydraulic lines με το σκάφος-τοποθέτηση υδραυλικών στον ουραίο τροχό:

Και επειδή ναυτικό ελικόπτερο χωρίς κρίκους για πρόσδεση στο κατάστρωμα δεν υφίσταται...προστέθηκαν κρίκοι στους  κύριους τροχούς και ψηλά στο σκάφος στο ύψος της οροφής-στο ουραίο τμήμα τους έδινε το κιτ ανάγλυφους :mrgreen: :mrgreen::

Τελειώνοντας με όλα αυτά σκέφτηκα, δε βάζω τους τροχούς πρόχειρα να δώ πώς κάθεται?Τί το ήθελα?Σήκωσα τα χέρια ψηλά..... :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: το ελικόπτερο κάθεται αρκετά ψηλά ή για να τα πώ καλύτερα κάθεται ελαφρύ στους τροχούς-σε αυτή την φάση το ελικόπτερο είναι έτοιμο για να έρθει σε αιώρηση ή να απογειωθεί...Σας βάζω δίπλα δίλα τις φωτό για να καταλάβετε την διαφορά:

Τώρα δεν με παίρνει να προβώ σε εγχειρήσεις σε αυτό το στάδιο...εκτός και αν υπάρχει καμία καλή ιδέα οπότε πάω πάσο...ίσως να μου πείτε ''καλά αν δεν μας το έλεγες δεν θα το καταλαβαίναμε'', έλα όμως που εγώ το ξέρω και το βλέπω και με ενοχλεί η εικόνα αυτή, δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τί εννοώ.... ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #507 στις: Δεκεμβρίου 09, 2015, 03:44:06 μμ »
Μην στενοχωριέσαι. Απλώς το ελικόπτερο δεν έχει φορτωθεί ακόμα (υποτίθεται)

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #508 στις: Δεκεμβρίου 09, 2015, 04:15:09 μμ »
Δημήτρη είχα ξεχάσει ότι έχω και 2 τορπίλλες να του φορτώσω...θα φάω λίγο ακόμη τα λάστιχα μπας και πέσει και άλλο...βέβαια για να πέσει 2 χιλιοστά όπως τα υπολόγισα λίγο δύσκολο αλλά κάτι θα είναι και αυτό :wink:
Aλέξανδρος Μαρίνος

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σαββίδης

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #509 στις: Δεκεμβρίου 09, 2015, 06:34:47 μμ »
Αλέξανδρε η δουλειά σου είναι φοβερή, καλή συνέχεια!
Το πρόβλημα με το ψηλό σύστημα προσγείωσης στο δικό μου κιτ το έλυσα όπως περιγράφω εδώ
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,10892.msg615451.html#msg615451
νομίζω όμως ότι έχεις κολλήσει ήδη τα συστήματα και θα είναι δύσκολο να επέμβεις. Πάντως αξίζει τον κόπο
η δουλειά που έχεις κάνει μέχρι τώρα, να προσπαθήσεις να διορθώσεις το Σ/Π.
Έχε υπ'όψιν σου οτι και οι πίσω τροχοί που δίνει η Italeri είναι πολύ μεγάλοι και χρειάζονται αντικατάσταση.  ::salut::

Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #510 στις: Δεκεμβρίου 09, 2015, 08:16:40 μμ »
Γιώργο πανέμορφο συνολικό βάψιμο!! Για την πρασινωπή απόχρωση στη φωτο του πραγματικού πιστεύω είσαι μια χαρά με τα χρώματα. Αν ψεκάσεις και κανένα φίλτρο θα δέσουν ακόμα περισσότερο. Καλή συνέχεια!!  ::salut::

ʼλεξ εξαιρετική δουλειά με τις μικρολεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά!! ʼντε σιγά σιγά πλησιάζει το βάψιμο!! Για το ύψος του ελικοπτέρου και τους τροχούς συμφωνώ με το Δημήτρη. Πιστεύω δεν τους έχεις κολλήσει ακόμα. Καλή συνέχεια ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #511 στις: Δεκεμβρίου 10, 2015, 08:17:59 μμ »
Αλέξανδρε η δουλειά σου είναι φοβερή, καλή συνέχεια!
Το πρόβλημα με το ψηλό σύστημα προσγείωσης στο δικό μου κιτ το έλυσα όπως περιγράφω εδώ
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,10892.msg615451.html#msg615451
νομίζω όμως ότι έχεις κολλήσει ήδη τα συστήματα και θα είναι δύσκολο να επέμβεις. Πάντως αξίζει τον κόπο
η δουλειά που έχεις κάνει μέχρι τώρα, να προσπαθήσεις να διορθώσεις το Σ/Π.
Έχε υπ'όψιν σου οτι και οι πίσω τροχοί που δίνει η Italeri είναι πολύ μεγάλοι και χρειάζονται αντικατάσταση.  ::salut::
Ευχαριστώ Δημήτρη, ναι το πρόβλημα στο ποστ σου το διάβασα δυστυχώς αφού πρώτα το ανακάλυψα στο δικό μου κιτ :(  :(.. θα προσπαθήσω να το χαμηλώσω αλλά το φοβάμαι γιατί τα σκέλη τα έχω κολλήσει δυστυχώς.

Γιώργο πανέμορφο συνολικό βάψιμο!! Για την πρασινωπή απόχρωση στη φωτο του πραγματικού πιστεύω είσαι μια χαρά με τα χρώματα. Αν ψεκάσεις και κανένα φίλτρο θα δέσουν ακόμα περισσότερο. Καλή συνέχεια!!  ::salut::

ʼλεξ εξαιρετική δουλειά με τις μικρολεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά!! ʼντε σιγά σιγά πλησιάζει το βάψιμο!! Για το ύψος του ελικοπτέρου και τους τροχούς συμφωνώ με το Δημήτρη. Πιστεύω δεν τους έχεις κολλήσει ακόμα. Καλή συνέχεια ::salut::
Νώντα  ::thanks_smilie::
Aλέξανδρος Μαρίνος

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #512 στις: Δεκεμβρίου 10, 2015, 09:47:05 μμ »
Δεν είναι αργά για να το διορθώσεις. Ξεκόλλησε τα σκέλη και κόψε τμήμα από το αμορτισέρ των τροχών και μετά για να σταθεροποιήσεις την κόλληση, άνοιξε τρύπες και στα δύο τμήματα και πέρνα από μέσα μεταλλικό σωληνάκι.

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #513 στις: Δεκεμβρίου 10, 2015, 10:03:05 μμ »
Δεν είναι αργά για να το διορθώσεις. Ξεκόλλησε τα σκέλη και κόψε τμήμα από το αμορτισέρ των τροχών και μετά για να σταθεροποιήσεις την κόλληση, άνοιξε τρύπες και στα δύο τμήματα και πέρνα από μέσα μεταλλικό σωληνάκι.
ʼλεξ αυτό με το σωληνάκι δεν πέρασε απο το μυαλό μου να σου πώ την αλήθεια...καρφιτσα...λαμπρή ιδέα, αν βρώ τα δύσκολα στην κόλληση θα εκτελεστεί άμεσα! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #514 στις: Δεκεμβρίου 13, 2015, 07:38:19 μμ »
 ::arrowred:: ΕΕΕΕ Αυτό ετοιμάζεται να απογειωθεί Αλέξανδρε!!  ::glossa:: ::glossa::
Είναι λίγο χρεπάκι το άτιμο . . ..
Αλλα το έχεις φέρει λίγο διόρθωμα θέλει στα μούτρα και είσαι ΟΚ!!!!

Σε συνέχεια εδώ με το άλλο πετούμενο το 'εντομοειδές'
Αφού λοιπόν κάναμε την δομική αντοχής σε μασκάρισμα και η συμπεριφορά των ΑΚΑΝ ήταν ομολογώ για ΑΚΟΜΗ μια φορά πολύ καλή,
Πήρα το H301  FS36081 και σιγά σιγά με στρώματα και προσθήκη σταγόνες Η77 Tyre black το σκούρινα λίγο για να ψεκαστεί η περιοχή στην οποία τα Ρώσσικα έχουν τους κινητήρες.
Ωραίο αποτέλεσμα και χτυπάει και στο μάτι διαφορετικά  :wink:
Το χρώμα έστρωσε ωραία και μετά έγιναν οι τελικές διορθώσεις στην παραλλαγή που έχει και την τελική της μορφή.
Επίσης ψεκάστηκαν και οι φωλέες του Σ/Π με το ΑΚΑΝ αρχικά και μετά με το FS17875 Η316 Για να glossaρουν λίγο.

Το τελικό κομμάτι που ψέκασα ειναι ο κώνος αλλά εκει το Γιωταδιλίκι πάει σύννεφο ,
Παλεύω 1 ώρα και ακόμα δεν έχω καταφέρει να το μασκάρω σωστά!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Οπότε το αφήνω προς το τέλος αυτό (για να έχω και σημείο να πιάνω το Α/Φ)
Το επόμενο βήμα ειναι το Βερνίκι gloss (τώρα ειμαι σε σκέψη ποιο να χρησιμοποιήσω. . ....)Τεσπά έχουμε μερικές μέρες μέχρι τότε.. ..  ..

Ευχαριστώ!!!
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #515 στις: Δεκεμβρίου 13, 2015, 09:03:39 μμ »
Εγκάθετε!  :mrgreen:

Πάει καλά η ρώσικη σφήκα σου.

Μ. Μπέλλος

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #516 στις: Δεκεμβρίου 16, 2015, 07:42:03 μμ »
Γιώργο πολύ καλό στρώσιμο στο βάψιμο και εντυπωσιακή παραλλαγή!

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #517 στις: Δεκεμβρίου 16, 2015, 10:24:12 μμ »
Ευχαριστώ παίδες!!
Και έν μέσω λίγω πνεύματος Εορτών λίγο οι μέρες που είχα άδεια και λίγο με όρεξη και με λίγο ξενύχτι. .. .
Φτάνουμε αισίως προς το χρονοντούλαπο της Ιστορίας. ....  (σιγά σιγά ε ..  . )

Πήραν λοιπόν σειρά οι εξαγωγές, λεπτομέρια εξαιρετική AIRES γαρ... εφαρμογή ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!!!! Ναι ναι . .. . .οπως και στο F-4 ετσ και εδώ καμιά δυσκολίά τρίψιμο να φύγουν τα περίσσια και είναι έτοιμες.

Το εσωτερικό έχει το κλασσικό χρώμα των νεότερων Jet,Χρησιμοποιήθηκε το 313 αυτόύσιο αρχικά και μετά με λίγο λευκό για να ανοίξει.
Όσο όμως το Α/Φ είναι σε λειτουργία αποκτούν ένα χαρακτηριστικό μαύρισμα εσωτερικα.
Επιστρατεύτηκε λοιπόν μαύρο παστέλ και με διαδοχικά περάσματα δημιουργήκε η καπνιά.

Για το εξωτερικό όμως ένας ειναι ο δρόμος.
Alclad. . . .Με διάφορες αποχρώσεις κατα τις οποίες αρχικά ήταν αρκετά σκούρο το χρώμα (στις φωτό φαίνεται σκούρο αλλα δεν ειναι τόσο)
Και συγκεκριμένα με Stainless steel--Jet Exhaust-Burnt Iron και Pale Burnt Metal σε μίξεις έγιναν τα εξωτερικά πέταλα.
Και το τμήμα μεταξύ ατράκτου και εξαγωγών περάστηκε με Airframe Alluminium (ίσως όμως ειναι αρκετά έντονο)
Το τελικό όμως αποτέλεσμα ΔΕΝ θα είναι τόσο γυαλιστερό όσο φαίνεται καθώς θα περάσω μάτ και μετά παίζει να κάνω κανα στεγνό πινέλο (ανάλογα με το πώς θα φαίνεται το ματ)

Μετέπειτα περάστηκε όλο το Α/Φ με το Gloss βερνίκι της Alclad το Aqua το οποίο δεν με εντυπωσίασε αλλά λόγο του ότι οι χαλκομανίες της Fightertown ειναι τρομερές δεν φαίνεται προς το παρών να έχει silvering ΄να έχω κάποιο πρόβλημα (Τα μόναδικά πιο χοντρα ειναι τα αστέρια) Αλλά εκει που πέφτουν δεν έχει γραμμώσεις ή κάτι άλλο πέραν των κάθετων σταθερών .
Οι χαλκομανίες περάστηκαν κατα 99% το Α/Φ δεν έχει σχεδόν καθόλου προειδοποιητικά πέραν της μούρης .

Βάφτηκαν επίσης τα καπάκια των τροχών λευκά με χρήση ΑΚΑΝ και με μασκάρισμα περάστηκε και το κόκκινο απο ΑΚΑΝ πάλι για τα περιγράμματα καθώς και το ατρακτίδιο τηλεμετρίας και ο εκπαιδευτικός AIM-9

Ενα λάθος που παρατήρησα σε σχέση με το κίτ ειναι το εξής. στην δεξιά θυρίδα το ECM το δίνει ανάποδα!!!! Σε σχέση με το πραγματικό!!
οπότε έκοψα το ECM απο το δεύτερο καπάκι που δίνει η Hase και το τοποθέτησα σωστά πάνω στο κομμάτι .

Με λίγο φαντασία πιο κάτω ειναι και το τελικό απότελεσμα . .. .

Ευχαριστώ!!
Σχόλια  και λοιπά ευπρόσδεκτα!!!!

Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #518 στις: Δεκεμβρίου 16, 2015, 10:46:40 μμ »
Πολύ επιμελημένη εργασία προσεκτικότατο βάψιμο και ένα εξαιρετικό σύνολο παρατηρώ εγώ. Μπράβο σου ρε φίλε. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #519 στις: Δεκεμβρίου 17, 2015, 09:10:03 πμ »
Γιώργο είναι μαμάτο!! Πολύ όμορφο και με οι χαλκομανίες ήρθαν και έδεσαν με το υπόλοιπο όπως πρέπει!! Του έδωσαν ''ταυτότητα''!!
Οι εξαγωγές επίσης πολύ ωραίες. Εσωτερικά το βάψιμο θα το έχω υπόψιν για το 313 και λευκό για τις κεραμικές επιστρώσεις.
Wash έχει στη συνέχεια? Από τελικό βερνίκι τι σκέφτεσαι?  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #520 στις: Δεκεμβρίου 18, 2015, 03:51:23 μμ »
 ::arrowred:: Πολύ ωραίο Γιώργο, άντε και καλά τελειώματα! :mrgreen:
Στο δικό μου θέμα τώρα, τελικά δεν έμεινα άπραγος και πήρα την μεγάλη απόφαση...τα σκέλη αφού ξεκολλήθηκαν με προσοχή μπήκαν στο χειρουργείο!
Σας περιγράφω συνοπτικά τον τρόπο που τα έκοψα, στην παρακάτω φωτό:

Και το τελικό αποτέλεσμα:

Νομίζω πως το χειρουργείο είχε μεγάλη επιτυχία (αν και τελικά ένα χιλιοστό κόντεμα ακόμα το έπαιρνε αλλά το φοβήθηκα και έτσι το άφησα στα 2 χιλιοστά)...οι φωτό πιστεύω να βοηθάνε να καταλάβετε την διαφορά. :?
Στη συνέχεια πέρασα στο κύριο στροφείο, το οποίο βελτίωσα με λεπτό χαλκόσυρμα προκειμένου να αποκτήσει και αυτό το anti-ice σύστημα των πτερύγων:

Και η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και στο ουραίο στροφείο:

Προς μεγάλη μου έκπληξη κιόλας, διαπίστωσα πως η ρέβελλ δίνει τις πτέρυγες του κύριου στροφείου με την δυνατότητα να ανοίγουν και να κλείνουν...αυτό θα με βοηθήσει αρκετά για την αποθήκευση στην βιτρίνα ενώ σαν έκθεμα θα μπορεί άνετα να σταθεί με ανοιχτό στροφείο και να δείχνει περισσότερο επιβλητικό!
 Τέλος έπεσε και ένα αστάρι έτσι για να χαρώ λίγο και εγώ που τελείωσε όλο το κατασκευαστικό-χρησιμοποίησα το αστάρι της Body 1K Quick primer (Νάσο σε ευχαριστώ και πάλι!) με λίγο φόβο βέβαια αλλά όλα καλά πήγαν!Θα τριφτεί στην συνέχεια να ομαλοποιηθούν όλα και πάμε για βαψίματα!!!

::salut:: ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #521 στις: Δεκεμβρίου 18, 2015, 05:51:40 μμ »
Το ελικόπτερο τα σπάει.
Αναμένω τα βαψίματα.
Όλα τα λεφτά η βάση που το έχεις επάνω.
Από πού είναι;

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #522 στις: Δεκεμβρίου 18, 2015, 06:45:07 μμ »
Φάνη και εγώ θέλω να περάσω άμεσα στα βαψίματα- κρίμα δε προλαβαίνω για σήμερα..θα προσπαθήσω να αντέξω πιστεύω για μία βδομάδα που θα κάνω ένα διαλειμματάκι. :mrgreen: ::salut::
Spoiler (hover to show)
Aλέξανδρος Μαρίνος

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #523 στις: Δεκεμβρίου 18, 2015, 10:09:17 μμ »
Ευχαριστώ παίδες,
Νώντα έχει και σειρά το wash και σκέφτομαι να ακολουθήσω αυτό που κάνω στα  τελευταία μοντέλα
Δηλάδή να το βρωμίσω μόνο εκεί που βρωμίζει πραγματικά.

Τώρα για βερνίκι  :roll: :roll: :roll:    Θέλω να το ματάρω αρκετά καθώς έχει έντονη έκθεση σε ήλιο η μοίρα, Σε κουβέντα με τον Φανούρη μου είπε ρίξε μάτ είναι αρκετά . ..  .
Ενοοείται οτι προτάσεις καλοδεχούμενες.
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #524 στις: Ιανουαρίου 01, 2016, 04:12:14 μμ »
Μικρή πρόοδος μετά από καιρό.

Οι φώτο δεν είναι και οι καλύτερες. To macro δεν βοηθάει και γενικά μου αρέσει το αποτέλεσμα με γυμνό μάτι.

Επόμενο βήμα αστάρωμα.  ::salut:: ::salut:: ::salut::