Λάθος η εκτίμηση και η σκέψη σου αγαπητέ φίλε μου, ούτε τα περί Σαολίν με αφορούν και ούτε τσακώνομαι με κανένα, ούτε ασχολούμαι επαγγελματικά με εφαρμοσμένες τέχνες, είμαι απλά πρώην μέλος της Π.Α. και 54 χρόνια ερασιτέχνης μοντελιστής και της εποχής που όλα τα φτιάχναμε μόνοι μας (τα όποια μοντέλα ήταν τότε σε νάϋλον σακκουλάκια σκέτα) εάν κατανοής τι εννοώ.....;;;, ενώ τώρα όλα είναι εμπόριο και αυτά που σχεδιάζω είναι εντελώς ερασιτεχνικά χωρίς εμπορευματική δραστηριότητα και απευθύνονται και αφορούν την Π.Α. και φίλους αυτής (ερασιτέχνες μοντελιστές).
Το θέμα θεωρήται λήξαν συγνώμη για την παρέμβαση μου και εύχομαι την Παρασκευή 24-7-2015 να δούμε ένα νέο επετειακό F-16 για τα 60 χρόνια της 343Μ!!!, εγώ θα είμαι εκεί γι' αυτό και για το DEMO
ZEYS III.
Φιλικά Γιάννης 
Υ.Γ. Μια ζωή στην Π.Α. δεν αξιώθηκα ένα επετειακό και στα 10 τελευταία χρόνια έγιναν 30!!! γι αυτό και μόνο πρέπη να αισθάνεσθαι τυχεροί μοντελιστές.....
Γιαννη επειδη εγω τυχαινει να ασχολουμαι με τις εφαρμοσμενες τεχνες, θεωρησα καλο να αναφερω καποια πραγματα που απτονται της ''βασικης μας εκπαιδευσης'' και βοηθανε στο να αντιμετωπιζουμε την κριτικη. Οκ δεκτο οτι δεν εισαι υποχρεωμενος να ακολουθεις τους κωδικες των εφαρμοσμενων τεχνων, απλα αν επιλεξεις να το δεις ετσι θα ειναι πιο ευκολο να αντιμετωπισεις τα σχολια. Φανταζομαι με τον ιδιο ακριβως τροπο υπαρχουν διαδικασιες που σε εκπαιδευσαν να αντιμετωπιζεις και να εκλογικευεις καταστασεις που καποιον ασχετο θα τον φρικαραν 1000%.
Οταν ημουν πρωτοετης, οταν τελειωσαμε την πρωτη εργασια, ο καθηγητης μας εβαλε να τις κολλησουμε ολες στον τοιχο. Μετα ο καθενας με την σειρα του εκανε κριτικη στα εργα με βαση καποια αντικειμενικα κριτηρια αλλα και παρα πολλα υποκειμενικα. Την πρωτη φορα ηταν εξαιρετικα δυσκολο να δεχεσαι κακη κριτικη ή και κακοβουλη για κατι το οποιο θεωρουσες ''το καλυτερο δημιουργημα σου'' και ειχες ριξει και ξενυχτι για να γινει. Αυτη η διαδικασια γινοταν για 4 χρονια σε ολες τις εργασιες. Η πραγματικοτητα ομως ηταν οτι εντος περοβαλλοντος σχολης ακομα και το πιο κακο σχολιο θα εχει μια βαση. Εξω στην επαγγελματικη ζουγκλα επρεπε να εισαι τουλαχιστον ο Καρανταιν για να μην κεραυνοβολησεις την ξαδερφη, της θειας, του συγκατοικου του πελατη που αλλαζε εξαιτιας των ανυποστατων παρατηρησεων για 500η φορα την μακετα

.
Αντιλαμβανομαι ποσο δυσκολο ειναι να σου πατσαβουριαζουν κατι που θεωρεις ωραιο και εχεις κοπιασει. Δεν το παιζω ανετος και χαμηλων τονων. Aλλα οποιος ασχολειται με αυτα τα πραγματα πρεπει να ειναι λιγο χοντροπετσος αλλιως κανει κακο στον εαυτο του. Επισης οταν βλεπουμε τα πραγματα ψυχραιμα, καποιες φορες μπορει να δουμε οτι ακομα και μια κακη κριτικη μας βοηθησε σε κατι, ασχετα αν εκεινη την ωρα τα εχουμε στηλωσει.
Σε προηγουμενα ποστ παντως εγραψα πως η ΠΑ θα μπορουσε να οφεληθει πολυ αν εκανε ενα καλεσμα/διαγωνισμο επαγγελματιων και σπουδαστων. Με μερικες εξυπνες μαρκετιστικες κινησεις και τα εξοδα θα εβγαιναν και θα ερχοταν και ο κοσμος πιο κοντα της. Τωρα θα μου πεις οτι η δικη σου δουλεια και των υπολοιπων ειναι να πετανε οχι να διοργανωνουν φιεστες. Σαφεστατα και εχεις δικιο. Γιαυτο πρεπει να αναλαβουν οι αρμοδιες υπηρεσιες να τρεξουν τετοια προτζεκτ. Εγω παω στοιχημα οτι ακομα και χορηγοι θα μπορουσαν να βρεθουν. Και οχι δεν εννοω να κολλησουμε την φιρμα κανενος ουισκι στο ουραιο

ΥΓ Επισης επειδη ξεχασα,
το ποστ μου ηταν γενικο, δεν απευθυνοταν μονο σε εσενα. Απλα επειδη οι καιροι ειναι ''καπως'' και ολοι εχουν διαφορα προβληματα και ανησυχιες, ειναι πολυ ευκολο να ξεκινησουν εντασεις χωρις λογο. Κανε μια βολτα σε διαφορα θεματα και δες πως απο το τιποτα ξεκινανε ολοκληροι καυγαδες. Γιαυτο λεω cool, καλα να ειμαστε και αν γουσταρουμε να χωσουμε υπαρχουν ειδικα φορουμ γιαυτο