Αποστολέας Θέμα: Βαμμένο ΖΕΥΣ πλέον  (Αναγνώστηκε 12044 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jtrip49

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Χανιά
Απ: Βαμμένο ΖΕΥΣ πλέον
« Απάντηση #75 στις: Ιουλίου 21, 2015, 08:35:22 μμ »
Γιάννη ο Idomeneas δεν αναφερόταν σε εσένα, και το πνεύμα του μόνο συγκαταβατικό είναι...

Κώστα καλησπέρα, χάρηκα που σε άκουσα μετά από πολύ καιρό.
Με αφορμή τα γραφόμενα του Ιδομενέα βρήκα την αφορμή να γράψω όσα έγραψα και για όλους τους υπολοίπους.
H Π.Α. ότι κάνη έχουν κάποιο σκοπό και δεν είναι γνώμες γραφιστών και καλών τεχνών, όλοι εμείς και ειδικά οι νέοι
πρέπη σε κάθε τέτοια προσπάθεια να είμαστε θετικοί διότι πολλοί στον χώρο της Π.Α. υποφέρουν για να γίνη κάτι,
υπ΄όψη ότι το εν λόγω θέμα συζητιόταν 1 χρόνο και είδες τα αποτελέσματα στο RIAT 2015, άρα τα περί νταλίκας κλπ.
είναι κακοπροαίρετα σχόλια.
Τώρα όσον αφορά εμένα γνωρίζης πολύ καλά γιατί κάνω αυτό που κάνω (έχω ξοδέψη 12 χρόνια γι΄αυτά χωρίς κανένα όφελος
ίσως να είναι και απωθημένα από την νωρίτερα μοντελλιστική ζωή που δεν είχαμε τίποτα, αυτό όμως που κυριαρχή μέσα μου είναι
 η αγάπη για την Π.Α. επειδή έχω εργασθή και πετάξη με πολλά εξ΄αυτών καθώς και η αγάπη μου για τον μοντελλισμό και τους
ερασιτέχνες μοντελιστές..... ).
Πάραυτα και σε πείσμα της κρίσεως που διάγουμε, μέχρι το τέλος της εβδομάδος θα καταφέρω να τελειώσω το ΖΕΥΣ ΙΙ μετά από ένα χρόνο δουλειά.
Φιλικά πάντα Γιάννης    Χανιά.
IPMS Ελλάδος - Μέλος #7  (1981-1990)
ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ (ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ) - 2007.

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #76 στις: Ιουλίου 21, 2015, 11:49:04 μμ »

Λάθος η εκτίμηση και η σκέψη σου αγαπητέ φίλε μου, ούτε τα περί Σαολίν με αφορούν και ούτε τσακώνομαι με κανένα, ούτε ασχολούμαι επαγγελματικά με εφαρμοσμένες τέχνες,  είμαι απλά πρώην μέλος της Π.Α. και 54 χρόνια ερασιτέχνης μοντελιστής και της εποχής που όλα τα φτιάχναμε μόνοι μας (τα όποια μοντέλα ήταν τότε σε νάϋλον σακκουλάκια σκέτα) εάν κατανοής τι εννοώ.....;;;, ενώ τώρα όλα είναι εμπόριο και αυτά που σχεδιάζω είναι εντελώς ερασιτεχνικά χωρίς εμπορευματική δραστηριότητα και απευθύνονται και αφορούν την Π.Α. και φίλους αυτής (ερασιτέχνες μοντελιστές).
Το θέμα θεωρήται λήξαν συγνώμη για την παρέμβαση μου και εύχομαι την Παρασκευή 24-7-2015 να δούμε ένα νέο επετειακό F-16 για τα 60 χρόνια της 343Μ!!!, εγώ θα είμαι εκεί γι' αυτό και για το DEMO
ZEYS III.
Φιλικά Γιάννης  ::salut::
Υ.Γ. Μια ζωή στην Π.Α. δεν αξιώθηκα ένα επετειακό και στα 10 τελευταία χρόνια έγιναν 30!!! γι αυτό και μόνο πρέπη να αισθάνεσθαι τυχεροί μοντελιστές.....

Γιαννη επειδη εγω τυχαινει να ασχολουμαι με τις εφαρμοσμενες τεχνες, θεωρησα καλο να αναφερω καποια πραγματα που απτονται της ''βασικης μας εκπαιδευσης'' και βοηθανε στο να αντιμετωπιζουμε την κριτικη. Οκ δεκτο οτι δεν εισαι υποχρεωμενος να ακολουθεις τους κωδικες των εφαρμοσμενων τεχνων, απλα αν επιλεξεις να το δεις ετσι θα ειναι πιο ευκολο να αντιμετωπισεις τα σχολια. Φανταζομαι με τον ιδιο ακριβως τροπο υπαρχουν διαδικασιες που σε εκπαιδευσαν να αντιμετωπιζεις και να εκλογικευεις καταστασεις που καποιον ασχετο θα τον φρικαραν 1000%. 
Οταν ημουν πρωτοετης, οταν τελειωσαμε την πρωτη εργασια, ο καθηγητης μας εβαλε να τις κολλησουμε ολες στον τοιχο. Μετα ο καθενας με την σειρα του εκανε κριτικη στα εργα με βαση καποια αντικειμενικα κριτηρια αλλα και παρα πολλα υποκειμενικα. Την πρωτη φορα ηταν εξαιρετικα δυσκολο να δεχεσαι κακη κριτικη ή και κακοβουλη για κατι το οποιο θεωρουσες ''το καλυτερο δημιουργημα σου'' και ειχες ριξει και ξενυχτι για να γινει. Αυτη η διαδικασια γινοταν για 4 χρονια σε ολες τις εργασιες. Η πραγματικοτητα ομως ηταν οτι εντος περοβαλλοντος σχολης ακομα και το πιο κακο σχολιο θα εχει μια βαση. Εξω στην επαγγελματικη ζουγκλα επρεπε να εισαι τουλαχιστον ο Καρανταιν για να μην κεραυνοβολησεις την ξαδερφη, της θειας, του συγκατοικου του πελατη που αλλαζε εξαιτιας των ανυποστατων παρατηρησεων για 500η φορα την μακετα  :lol:.
Αντιλαμβανομαι ποσο δυσκολο ειναι να σου πατσαβουριαζουν κατι που θεωρεις ωραιο και εχεις κοπιασει. Δεν το παιζω ανετος και χαμηλων τονων. Aλλα οποιος ασχολειται με αυτα τα πραγματα πρεπει να ειναι λιγο χοντροπετσος αλλιως κανει κακο στον εαυτο του. Επισης οταν βλεπουμε τα πραγματα ψυχραιμα, καποιες φορες μπορει να δουμε οτι ακομα και μια κακη κριτικη μας βοηθησε σε κατι, ασχετα αν εκεινη την ωρα τα εχουμε στηλωσει.

Σε προηγουμενα ποστ παντως εγραψα πως η ΠΑ θα μπορουσε να οφεληθει πολυ αν εκανε ενα καλεσμα/διαγωνισμο επαγγελματιων και σπουδαστων. Με μερικες εξυπνες μαρκετιστικες κινησεις και τα εξοδα θα εβγαιναν και θα ερχοταν και ο κοσμος πιο κοντα της. Τωρα θα μου πεις οτι η δικη σου δουλεια και των υπολοιπων ειναι να πετανε οχι να διοργανωνουν φιεστες. Σαφεστατα και εχεις δικιο. Γιαυτο πρεπει να αναλαβουν οι αρμοδιες υπηρεσιες να τρεξουν τετοια προτζεκτ. Εγω παω στοιχημα οτι ακομα και χορηγοι θα μπορουσαν να βρεθουν. Και οχι δεν εννοω να κολλησουμε την φιρμα κανενος ουισκι στο ουραιο :lol:
 ::salut::

ΥΓ Επισης επειδη ξεχασα, το ποστ μου ηταν γενικο, δεν απευθυνοταν μονο σε εσενα. Απλα επειδη οι καιροι ειναι ''καπως'' και ολοι εχουν διαφορα προβληματα και ανησυχιες, ειναι πολυ ευκολο να ξεκινησουν εντασεις χωρις λογο. Κανε μια βολτα σε διαφορα θεματα και δες πως απο το τιποτα ξεκινανε ολοκληροι καυγαδες. Γιαυτο λεω cool, καλα να ειμαστε και αν γουσταρουμε να χωσουμε υπαρχουν ειδικα φορουμ γιαυτο  :D

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #77 στις: Ιουλίου 22, 2015, 12:00:14 πμ »
Τι σημασία έχει ποιος θα τις φτιάξει;  Τι σημασία έχει τι κάνανε οι Γάλλοι με τις χαλκομανίες τους;
Δεν καταλαβαίνω αυτόν τον αρνητισμό. :roll:
Το σίγουρο είναι πως όποιος και να την φτιάξει, και όσο και αν δεν σου αρέσει προσωπικά, αντικειμενικά θα είναι σίγουρα μια δημοφιλής καρτέλα στους Έλληνες μοντελιστές (αν όχι και παγκοσμίως) αφού οι περισσότεροι έχουν βαρεθεί τα γκρι F-16.
Απο οτι καταλαβα υπαρχουν τα προφιλ σε ψηφιακη μορφη πριν του φυσικου βαψιματος. Οποτε ειναι απλα στο χερι του σχεδιαστη να συνεργαστει με καποια εταιρεια ή τυπογραφειο και να βγουν κανονικα οι χαλκομανιες. Νο problem there.

Αποσυνδεδεμένος jtrip49

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #78 στις: Ιουλίου 22, 2015, 12:40:08 πμ »
Ίσως να μην έγινα κατανοητός, η Π.Α. δεν είναι επιχείρηση να πλασσάρη κάποιο εμπόρευμα ώστε να χρειάζεται επαγγελματίες
γραφίστες, σπόνσορες κλπ. και ούτε ζητά από κανένα τίποτα, απλά προσφέρη ανιδιοτελώς.
Η Π.Α. παρουσιάζη την ιστορία της και εθνική ιστορία και αξίες δια μέσου των επετειακών εδηλώσεων της (και όχι ποιός θα φτιάξη χαλκομανίες)
και οι μόνοι που έχουν γνώμη γι΄αυτά, είναι αυτοί που έζησαν και ζουν αυτά στην πραγματικότητα κάθε μέρα δλδ το ΠΡΣ της οπότε τα διάφορα
κακοπροαίρετα σχόλια ...... απλά περιττεύουν, αυτά είπα και εννοώ.
Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκα από κάποιο και εάν αυτό συνέβη ζητώ συγνώμη.
Φιλικά πάντα Γιάννης. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #79 στις: Ιουλίου 22, 2015, 01:28:47 πμ »
Κι ενα τελευταιο. Αντι να υπαρχει γκρινια, μπορει να γινει κατι πολυ απλο.
Να απευθυνθει η πολεμικη αεροπορια με ενα ανοικτο διαγωνισμο στην Καλων Τεχνων, τις σχολες γραφιστικης και οσους επαγγελματιες θα ηθελαν να συμμετασχουν σε ενα διαγωνισμο σχεδιασης του επομενου βαψιματος. Θα υποβληθουν ψηφιακα υποδειγματα οψεων και ειτε μπορει να σχηματιστει καποια επιτροπη ή να γινει ανοικτη ψηφοφορια, φερνοντας και πιο κοντα τον κοσμο σε τετοιες εκδηλωσεις. Το επαθλο θα μπορουσε να ειναι κατι τοσο απλο οσο μια βολτα με F-16. Εγω θα πηγαινα με κωλοτουμπες παντως.

Έτσι και το κάνουν αυτό θα γίνει χαμός.Θα μπορούσε δε να γίνει και παράλληλη ψηφοφορία
κοινού και επιτροπής ώστε να αυξηθούν οι επισκέπτες στο site της Π.Α. .
Απλά δεν ξέρουν πως να το στήσουν η το πιο πιθανό δεν το έχουν καν σκεφτεί.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος dimitrisg77

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: αθηνα-καλλιθεα
« Απάντηση #80 στις: Ιουλίου 22, 2015, 10:44:19 πμ »
καλημερα κι απο μενα εγω το μονο που θελω να πω ειναι οτι το αεροπλανο ειναι φοβερο συγχαρητηρια σε αυτους που εκατσαν και το εφτιαξαν .επισης ακομα πιο πολλα συγχαρητηρια και για το show  στο riat που εκανε εμφανη με το συγκεκριμενο f-16 την παρουσια της χωρας  σε μια διεθνη εκδηλωση ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Trex

• Τυραννόσαυρος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Όπου γης και πατρίς
« Απάντηση #81 στις: Ιουλίου 22, 2015, 11:36:54 πμ »
RIAT 2015 "Best Livery": HAF Zeus

Πάντα τέτοια  ::thumbleft::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #82 στις: Ιουλίου 22, 2015, 06:47:55 μμ »
Ίσως να μην έγινα κατανοητός, η Π.Α. δεν είναι επιχείρηση να πλασσάρη κάποιο εμπόρευμα ώστε να χρειάζεται επαγγελματίες
γραφίστες, σπόνσορες κλπ. και ούτε ζητά από κανένα τίποτα, απλά προσφέρη ανιδιοτελώς.
Η Π.Α. παρουσιάζη την ιστορία της και εθνική ιστορία και αξίες δια μέσου των επετειακών εδηλώσεων της (και όχι ποιός θα φτιάξη χαλκομανίες)
και οι μόνοι που έχουν γνώμη γι΄αυτά, είναι αυτοί που έζησαν και ζουν αυτά στην πραγματικότητα κάθε μέρα δλδ το ΠΡΣ της οπότε τα διάφορα
κακοπροαίρετα σχόλια ...... απλά περιττεύουν, αυτά είπα και εννοώ.
Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκα από κάποιο και εάν αυτό συνέβη ζητώ συγνώμη.
Φιλικά πάντα Γιάννης. ::salut::

Δηλαδη μισο λεπτο για να καταλαβω. Αν υπαρχουν τροποι ωστε η ΠΑ να ερθει σε επαφη με επαγγελματιες και επιχειρησεις που θελουν να την βοηθησουν, αυτο ειναι κακο? Πως ακριβως?
Δηλαδη αν επαιζε εξυπνα με μερικες εκδηλωσεις και καταφερνε να συγκεντρωσει χορηγειες για τα βαψιματα των αεροσκαφων ή ακομα περισσοτερο και ολα τα εξοδα συμμετοχης σε ξενες διοργανωσεις (που φανταζομαι δεν θα ειναι λιγα) πως ακριβως θα παθαινε κατι η ΠΑ? Ειναι πολυ καλο να εχει προσωπικο που θελει να κανει το κατι παραπανω, αλλα αυτο το προσωπικο εχει ενα οριο δυνατοτητων.
Νομιζω οτι η ΠΑ ως ενα οπλο που παρουσιαζει πολυ μεγαλο ενδιαφερον ακομα και για ανθρωπους που δεν εχουν καθολου καλη σχεση με την φαση ''στρατος'', καλα θα κανει να ''ανοιξει τα επικοινωνιακα φτερα της'' και να οφεληθει απο μια καλη διαχειρηση του προφιλ της, γιατι ερχονται ασχημοι καιροι και καθε ευρω (ή οποιο αλλο νομισμα  :lol:) θα εχει σημασια.

Αποσυνδεδεμένος jtrip49

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #83 στις: Ιουλίου 22, 2015, 10:46:59 μμ »
Δηλαδη μισο λεπτο για να καταλαβω. Αν υπαρχουν τροποι ωστε η ΠΑ να ερθει σε επαφη με επαγγελματιες και επιχειρησεις που θελουν να την βοηθησουν, αυτο ειναι κακο? Πως ακριβως?
Δηλαδη αν επαιζε εξυπνα με μερικες εκδηλωσεις και καταφερνε να συγκεντρωσει χορηγειες για τα βαψιματα των αεροσκαφων ή ακομα περισσοτερο και ολα τα εξοδα συμμετοχης σε ξενες διοργανωσεις (που φανταζομαι δεν θα ειναι λιγα) πως ακριβως θα παθαινε κατι η ΠΑ? Ειναι πολυ καλο να εχει προσωπικο που θελει να κανει το κατι παραπανω, αλλα αυτο το προσωπικο εχει ενα οριο δυνατοτητων.
Νομιζω οτι η ΠΑ ως ενα οπλο που παρουσιαζει πολυ μεγαλο ενδιαφερον ακομα και για ανθρωπους που δεν εχουν καθολου καλη σχεση με την φαση ''στρατος'', καλα θα κανει να ''ανοιξει τα επικοινωνιακα φτερα της'' και να οφεληθει απο μια καλη διαχειρηση του προφιλ της, γιατι ερχονται ασχημοι καιροι και καθε ευρω (ή οποιο αλλο νομισμα  :lol:) θα εχει σημασια.

Γιά να τελειώση αυτή η συζήτηση, το πώς θα κάνη κάτι η Π.Α. είναι καθαρά θέμα και γνώμη δικιά της, τώρα το ποιός θα το εκτελέση εφ΄όσον δεν υπάρχη χρήμα  και δυνατότητα εντός σαφώς και κάθε βοήθεια των ειδικών πολιτών είναι ευπρόσδεκτη και μόνο στο κατασκευαστικό κομμάτι και αυτό έγινε στα τελευταία  Επετειακά Αφη της Π.Α., άλλοτε με διαγωνισμό, άλλοτε ανιδιοτελώς άλλοτε όχι.
Όμως το να πάη σε ένα AIR SHOW η να κάνη κάποια εκδήλωση η Π.Α. με σπόνσορες και επιχειρήσεις δεν γίνεται φίλε μου, ελπίζω να έγινα πλέον κατανοητός , επίσης να ξέρης ότι  ένα μεγάλο μέρος του έργου της Π.Α. έχη αμμεσότητα με τον απλό πολίτη στην καθημερινότητα της ζωής και το έζησα προσωπικά επί 12 έτη και ως εκ τούτου η λαοφιλία και αποδοχή αυτής είναι λίγο ευρύτερη από τα άλλα Σώματα και αυτή είναι η καλύτερη ζωντανή διαφήμηση για την Π.Α..
Τελειώνοντας, επαναλαμβάνω ότι ο μόνος λόγος παρέμβασης μου στο όλο θέμα είναι όχι η κριτική επί του θέματος αλλά η απαράδεκτη φραστική συμπεριφορά κάποιων για ανθρώπους της Π.Α. που ούτε κάν γνωρίζουν και ως μέλος και των δύο χώρων (Π.Α. & Μοντελισμού) δεν το δέχομαι, ευχαριστώ.
Φιλικά Γιάννης ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #84 στις: Ιουλίου 23, 2015, 11:07:13 πμ »
All that matters

::salut::
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #85 στις: Ιουλίου 23, 2015, 11:24:21 πμ »
Ο φωτισμός κάνει τα χρώματα να δείχνουν πιο δυνατά.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος Panzer Leader

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #86 στις: Ιουλίου 28, 2015, 08:04:27 πμ »
Η Σημαία στην άνω επιφάνεια δεν είναι όπως πρέπει...
Ένας είναι ο σκοπός σου, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ. Πολέμα για τα ιδανικά σου, πολέμα για τα Ελληνικά ιδανικά του ανθρωπισμού. Πολέμα για τη ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ.

Αποσυνδεδεμένος iliasbass

• χρόνος... ποτέ δεν είναι αρκετός...
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #87 στις: Αυγούστου 09, 2015, 02:40:16 μμ »
το σχεδιο φαινετε παραξενα στο ματι (ισως να χανει καπως λογω της δεξαμενης καυσιμου)
αν το σχεδιο σταματαγε στο κεφαλη του αετου στα ματια μου θα ηταν πιο ευπεπτο...
αλλα λογω οτι τελειωνει στην δεξαμενη θα δινει αλλη οπτικη ζωντανα...
αλλα εγω ειμαι ενας απλος παρατηρητης....
my 2 cents
3% μοντελιστης
97% θαυμαστης των εργων σας...

Tags: