Αποστολέας Θέμα: Hobby Link japan και Τελωνείο  (Αναγνώστηκε 3540 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
Hobby Link japan και Τελωνείο
« στις: Αυγούστου 14, 2014, 04:22:19 μμ »
Ξέρει κάποιος αν μπορούμε να κάνουμε αγορές από το συγκεκριμένο κατάστημα με προπληρωμένη κάρτα mastercard και επίσης τι γίνεται με το τελωνείο από αγορές από το συγκεκριμένο κατάστημα - χώρα;

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: Hobby Link japan και Τελωνείο
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 14, 2014, 05:23:42 μμ »
Σε γενικές γραμμές μέχρι 130-140EUR μαζί με τα μεταφορικά 99.9% γλυτώνεις το τελωνείο με αποστολή EMS (ΟΧΙ FedEx, DHL κλπ)
Δεν ξέρω για την κάρτα, αν δέχεται Mastercard, κανονικά δέχεται και τις προπληρωμένες. Έλεγξε με τον κανονισμό στο ίδιο το site.
Η ερώτηση έχει γίνει πολλάκις (δεν μπορώ να ψάξω τώρα να βρω τα θέματα).
Κάνε μια αναζήτηση με Hobby Link ή Hobby Search ή HJL και θα βρεις αρκετά γύρω από το θέμα.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 14, 2014, 06:40:41 μμ »
Απλά επειδή είσαι Ηράκλειο Κρήτης η εμπειρία μου έχει δείξει ότι σε μικρότερες πόλεις σε σχέση με Αθήνα, μεγάλα δέματα δεν περνάνε.. Ούτε από Θεσσαλονίκη ακόμα και μικρά δέματα των 100EUR έχω φάει τελωνείο!! Τα ψειρίζουν πολύ γενικά στην επαρχία.. Αθήνα δεν ασχολούνται με τη μαρίδα... Οπότε λίγα πράγματα ή στην τελική από Γερμανία που με DHL και μόνο 17EUR ταχυδρομικά φέρνεις όσα κιτ θες μέχρι 8 κιλά& χωρίς τον φόβο τελωνείου!!

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 18, 2014, 09:50:49 πμ »
Απλά επειδή είσαι Ηράκλειο Κρήτης η εμπειρία μου έχει δείξει ότι σε μικρότερες πόλεις σε σχέση με Αθήνα, μεγάλα δέματα δεν περνάνε.. Ούτε από Θεσσαλονίκη ακόμα και μικρά δέματα των 100EUR έχω φάει τελωνείο!! Τα ψειρίζουν πολύ γενικά στην επαρχία.. Αθήνα δεν ασχολούνται με τη μαρίδα... Οπότε λίγα πράγματα ή στην τελική από Γερμανία που με DHL και μόνο 17EUR ταχυδρομικά φέρνεις όσα κιτ θες μέχρι 8 κιλά& χωρίς τον φόβο τελωνείου!!
Ευχαριστώ. Γερμανία ναι αλλά από που(site-shop?).

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 18, 2014, 11:19:28 πμ »
μεχρι 60EUR που εχω δοκιμασει δεν αντιμετωπισα προβλημα στο τελωνειο.
οσο για πιστωτικη παντα πληρωνω μεσω paypal και δεν ειχα ποτε θεματα με συναλαγες.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 21, 2014, 10:45:30 πμ »
Εκανα αγορά σήμερα από hobbylink και από λάθος έβαλα την παραγγελία μέσω private warehouse, χρειάζεται να επιβεβαιώσω την παραγγελία ή θα μου την στείλουν μόνοι τους. Πληρωμή έγινε μέσω κάρτας. Και ακόμα τα ταχυδρομικά είναι πολύ περισότερα με private warehouse; και τι ακριβώς σημαίνει αυτό, courier;

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 21, 2014, 11:09:15 πμ »
Στο Private warehouse εσύ κανονίζεις πως, πότε και με ποιο τρόπο θα σου στείλουν την παραγγελία.
Εάν έχεις παραγγείλει 2 αντικείμενα και ένα είναι διαθέσιμο ενώ το άλλο σε αναμονή, αντί να σου τα
στείλουν χωριστά, αποθηκεύουν το 1ο και στο στέλνουν μαζί με το 2ο όταν το παραλάβουν. Εννοείται
ότι εσύ το θες έτσι και όχι με τον α' τρόπο. Δεν στέλνουν κούριερ και περνάνε κανονικά τελωνείο. Εάν έχεις
διαλέξει Surface-Air-Land , θ' αργήσουν λίγο παραπάνω, εάν έχεις διαλέξει EMS, πληρώνεις παραπάνω,
αλλά παραλαμβάνεις γρηγορότερα και στα φέρνουν οι ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ. Το FedEX που έχουν
είναι κούριερ και καλό είναι να το αποφεύγεις.

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 21, 2014, 11:42:58 πμ »
Στο Private warehouse εσύ κανονίζεις πως, πότε και με ποιο τρόπο θα σου στείλουν την παραγγελία.
Εάν έχεις παραγγείλει 2 αντικείμενα και ένα είναι διαθέσιμο ενώ το άλλο σε αναμονή, αντί να σου τα
στείλουν χωριστά, αποθηκεύουν το 1ο και στο στέλνουν μαζί με το 2ο όταν το παραλάβουν. Εννοείται
ότι εσύ το θες έτσι και όχι με τον α' τρόπο. Δεν στέλνουν κούριερ και περνάνε κανονικά τελωνείο. Εάν έχεις
διαλέξει Surface-Air-Land , θ' αργήσουν λίγο παραπάνω, εάν έχεις διαλέξει EMS, πληρώνεις παραπάνω,
αλλά παραλαμβάνεις γρηγορότερα και στα φέρνουν οι ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ. Το FedEX που έχουν
είναι κούριερ και καλό είναι να το αποφεύγεις.
Ευχαριστώ πολύ.

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 27, 2014, 01:34:50 μμ »
Επανέρχομαι στο θέμα γα να προσθέσω την ερώτηση αν από hobby link, hobbyeasy, luckymodel, κάνουν αποστολές σε χρώματα ακρυλικά ή και εναμέλ ή λάκερ;

Αποσυνδεδεμένος balstaf87

• Σταφύλης Χρυσοβαλάντης, MD
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Pasadena, CA
  • Bird of Prey
    • Αρχάριος μοντελιστής
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 27, 2014, 10:45:00 μμ »
Παλαιότερα δεν επιτρέποταν επειδή θεωρούνται εύφλεκτα υλικα.

Θα μπορούσες να στείλεις ένα μαιλ να τους ρωτήσεις για να είσαι σίγουρος.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 07, 2014, 06:55:21 μμ »
αν και απαντώ καθυστερημένα, και το luckymodel και το hobbyeasy στέλνουν κανονικά και χρώματα και κόλλες

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος stratuono

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 10, 2017, 03:24:29 μμ »
Καλησπέρα από εμένα κ να κάνω το πρώτο μου post ξεθαβωντας αυτό το θέμα από το 2014...Παιδιά έχει παραγγείλει κάνεις ,πρόσφατα,από HLJ? Έκανα μια παραγγελία τον Ιούλιο (μικρό ποσό,Περι τα 60 ευρώ),μου έστειλαν μεϊλ ότι το δέμα έγινε shipped στις 27 Ιουλίου κ από τότε τίποτα...παρειγγειλα με SAL registered και είναι για Θεσσαλονίκη.Υπαρχει ελπίδα να βρω το δέμα μου,ή να αρχίσω να κλαίω από τώρα?

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 10, 2017, 04:03:16 μμ »
Καλησπέρα από εμένα κ να κάνω το πρώτο μου post ξεθαβωντας αυτό το θέμα από το 2014...Παιδιά έχει παραγγείλει κάνεις ,πρόσφατα,από HLJ? Έκανα μια παραγγελία τον Ιούλιο (μικρό ποσό,Περι τα 60 ευρώ),μου έστειλαν μεϊλ ότι το δέμα έγινε shipped στις 27 Ιουλίου κ από τότε τίποτα...παρειγγειλα με SAL registered και είναι για Θεσσαλονίκη. Υπαρχει ελπίδα να βρω το δέμα μου,ή να αρχίσω να κλαίω από τώρα?

καλησπέρα και καλώς ήρθες το Modelclub.

Απο HLJ ποτε δεν ειχα προβλημα, αλλα, μετα απο τις αλλαγές στην διαχείριση δεμάτων απο χώρες εκτός ΕΕ απο τα ΕΛΤΑ, πρέπει να ετοιμαστείς για εκπλήξεις.

Γι δες εδω την κουβεντα που γινεται .. http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,33563.0.html

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 10, 2017, 04:25:35 μμ »
Μην αγχώνεσαι για το χρόνο παράδοσης. Με SAL παίζει
να κάνει και 30 εργάσιμες. Για τις τυχόν χρεώσεις εδώ
ν' ανησυχείς.

Αποσυνδεδεμένος akira

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 10, 2017, 04:49:09 μμ »
Καλου κακου κανε και μια ερωτηση αν εχουν tracking number. παντως το οτι υπαρχει καθυστερηση ειναι γεγονος. Παρηγγειλα ενα μοντελο απο κινα τελος Ιουνιου και ηλθε πριν δυο εβδομαδες. Το επεστραψαν πισω λογω τελωνειου και μου το εστειλαν ξανα, ευτυχως δεν πληρωσα τιποτα.

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 10, 2017, 11:47:25 μμ »
Καλησπέρα από εμένα κ να κάνω το πρώτο μου post ξεθαβωντας αυτό το θέμα από το 2014...Παιδιά έχει παραγγείλει κάνεις ,πρόσφατα,από HLJ? Έκανα μια παραγγελία τον Ιούλιο (μικρό ποσό,Περι τα 60 ευρώ),μου έστειλαν μεϊλ ότι το δέμα έγινε shipped στις 27 Ιουλίου κ από τότε τίποτα...παρειγγειλα με SAL registered και είναι για Θεσσαλονίκη.Υπαρχει ελπίδα να βρω το δέμα μου,ή να αρχίσω να κλαίω από τώρα?

αφού πήρες με SAL registered στο μέιλ που σου έστειλαν σίγουρα σου έδωσαν tracking number. Αυτό το βάζεις στα παρακάτω λινκ :
https://www.elta.gr/el-gr/%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85.aspx

http://tracking.post.japanpost.jp/services/sp/srv/search/?locale=en

και βλέπεις αν ήρθε το δέμα σου και που είναι (εντός Ελλάδας)

από τη φετινή μου εμπειρία με SAL registered ο χρόνος ανομονής είναι 30-45 μέρες από τη μέρα που φεύγει από Ιαπωνία, αλλά λόγω των πρόσφατων αλλαγών στον εκτελωνισμό αν μείνει τελωνείο μπορεί να αργήσει περισσότερο

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 11, 2017, 12:48:04 πμ »
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.Απο το tracking number δείχνει ότι στις 27/06 δώθηκε στα εκεί ΕΛΤΑ και στις 02/07 ήταν ακόμη Ιαπωνία.Περα από αυτό τιποτα...???

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 11, 2017, 10:21:05 πμ »
Αναμονή τώρα. SAL σημαίνει Surface-Air-Land. Δεν είναι
αποκλειστικά αεροπορική η μεταφορά.

Αποσυνδεδεμένος rgiann

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 11, 2017, 01:25:16 μμ »
SAL στα ελληνικά: απο το ταχυδρομείο παράδοσης ως το κέντρο συλογής δεμάτων στην Ιαπωνία οδικώς, από εκεί ως το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος αεροπορικώς, απο εκει μέχρι το ταχυδρομείο σου οδικώς.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 11, 2017, 03:25:25 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 11, 2017, 03:32:41 μμ »
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.Απο το tracking number δείχνει ότι στις 27/06 δώθηκε στα εκεί ΕΛΤΑ και στις 02/07 ήταν ακόμη Ιαπωνία.Περα από αυτό τιποτα...???

το εχω πάθει.  Για ένα μήνα περίπου δεν φαινόταν πουθενά και ξαφνικά μου έδειξε άφιξη σε χώρα προορισμού.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2017, 11:01:49 πμ »

Να σας πληροφορισω για την ευτυχη καταληξη....Το δεμα παρελληφθει τελικα,στις 31/08 εμφανιστηκε στην Αθηνα και 5/09 ηταν στα χερια μου-ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΩΝΕΙΟ Η' ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΕΩΣΕΙΣ- Παραγγελια στις 24/06..... :shock:

Tags: