Αποστολέας Θέμα: IS-2 1/72 Zvezda  (Αναγνώστηκε 3088 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
Απ: IS-2 1/72 Zvezda
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 14, 2014, 06:38:47 μμ »
Πώς τα κατάφερα και έχασα ένα ολόκληρο μήνυμα, ακόμα δεν ξέρω !
Λοιπόν ο Αντώνης έχει δίκιο.΄Εχασα και το δάσος και το δέντρο. Εφ'όσον συμφωνούμε ότι τα εξωτερικά καλύμματα είναι από ατσάλι , το θέμα έχει λυθεί.
Για τις εσωτερικές σωλήνες ήταν λάθος μου η χρήση του zinc. Στην Ελλάδα ελάχιστα τσίγκοι γίνονται από ψευδάργυρο. Οι περισσότεροι γίνονται από φτηνοσίδερο και αυτό εννοούσα.
Στην έκθεση θα σε κεράσω καφέ ( αν έχει φέτος και δεν κουβαλάω πάλι απ' το σπίτι μου) αυτομαστιγούμενος για το λάθος που έκανα.
Να' σαι καλά, καλές συνέχειες.

Αποσυνδεδεμένος cxion1

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 14, 2014, 06:55:34 μμ »
Υπ' όψιν ότι το JS-2 είχε τρύπα στο δεξί πλάι μπροστά για πολυβόλο. Ακριβώς πίσω απ' την ενίσχυση του δεξιού φτερού, όπως φαίνεται και απ' την φώτο του πολωνικού JS2 που έστειλε ο Στρατάρχης.
Χρειάζεσαι ένα κυλινδρικό κομμάτι και λίγο κόψιμο στη ενίσχυση του φτερού.

Το πολυβόλο τοποθετήθηκε. ʼνοιξα τρύπα και τοποθέτησα βελόνα από ένεση ινσουλίνης. Το στήριγμα του φτερού δεν θέλει κόψιμο. Η φωτό από το  μουσείο του πολωνικού στρατού αφορά μάλλον IS122 (KV13 με νέο πύργο) ή IS1 (δες το νήμα http://www.o5m6.de/is1.html). Φωτό θα ανέβουν μόλις έχουμε πρόοδο εργασιών.

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 14, 2014, 08:03:30 μμ »
H αριστερή φώτο είναι δικιά μου, όπως και οι άλλες 3 που σου στέλνω και είναι απ' το μουσείο του Πόζναν Citadela στην Πολωνία. Είναι ένα JS-2 early. Την δεξιά φώτο την "αλίευσα"  κάπου στο google μόνο για την κοντινή εικόνα του πολυβόλου και δεν ξέρω από πού είναι.
Φαντ'ασου ότι οι Πολωνοί φίλοι μου δεν ήξεραν ότι η Ακρόπολη είχε μουσείο ( και είναι πανέμορφο!!!). Πολύ παραπάνω δεν ήξεραν ότι 1 περίπου χλμ παρακάτω είναι το μουσείο του στρατού και εκείνη την εποχή έκαναν τις τελικές δοκιμές σε ένα πλήρως επισκευασμένο-ανασκευασμένο Stug IV

Αποσυνδεδεμένος cxion1

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 21, 2014, 11:48:04 πμ »

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Πρόοδος εργασιών. Το μοντέλο περάστηκε με φίλτρο ανοιχτό raw umber, και wash σκούρο πράσινο. Έχει τοποθετηθεί το μπροστινό πολυβόλο και θέλει βάψιμο, όπως και το πολυβόλο του πύργου. Οι τροχοί θέλουν ευθυγράμμιση...

Tags: