Αποστολέας Θέμα: North American P51-D Mustang (Hasegawa 1/48)  (Αναγνώστηκε 8086 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: North American P51-D Mustang (Hasegawa 1/48)
« Απάντηση #50 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2014, 07:45:23 μμ »
Ε... ναι... καλούτσικο... ::eusa_wall::

Λοιπόν, θα το δω και από κοντά και θα αποφανθώ. Πάντως από όσα βλέπω από τις (εκτυφλωτικές) φωτογραφίες μου αρέσει πάρα πολύ!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #51 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2014, 07:58:20 μμ »
Μην και του κάνεις τπτ άλλο φουκαρά μου σε εφαγα!!!!
Είναι πάρα πολύ ωραίο!!!!! και τρομερή γυαλάδα και φινίρισμα!!!
LIKE! :mrgreen: :mrgreen:

Μπράβο!!!! :wink:
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #52 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2014, 08:12:44 μμ »
Μια χαρά αγαπητέ ! Έστρωσε μια χαρά με το γυάλισμα που έκανες ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #53 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2014, 08:20:16 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους.
Κι' εμένα μου αρέσει πολύ όπως βγήκε.  Κάτι μικρές διορθώσεις θέλει γύρω από τις βάσεις των δεξαμενών γιατί ο  :roll: τις κόλλησα χωρίς να θυμάμαι ότι έχω να βάψω λωρίδες. :oops: Τίποτα το σοβαρό όμως...
ʼντε άλλη μία πριν πέσει για ύπνο μερικές μέρες να στεγνώσουν όοοοολα καλά καλά πριν πάω παρακάτω.
Φωτιά στα κόκκινα...  :mrgreen: :wink:
Click to see the original size.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #54 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2014, 07:48:34 μμ »
Φυσικά... Έγινε αυτό που φοβόμουν... Οι "υπέροχες" χαλκομανίες της Hasegawa έγιναν κομμάτια μόλις άγγιξαν το μοντέλο...
Οπότε, σε μακρά αποθήκευση μέχρι να βρω ή να μπορέσω να αγοράσω καλές χαλκομανίες.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #55 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2014, 07:54:37 μμ »
Αμα ηταν χαλασμενες ειναι λογικο αλλιως πως??

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #56 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2014, 08:43:32 μμ »
Αμα ηταν χαλασμενες ειναι λογικο αλλιως πως??
Αναμενόμενο ήταν. Το μοντέλο είναι παλιό και γενικά οι χαλκομανίες της Hasegawa ή θα είναι σχεδόν μισό χιλιοστό χοντρές ή θα σπάνε με το παραμικρό.
Να φανταστείς η μοναδική χαλκομανία που δεν έσπασε ήταν αυτή με το checkerboard στο ρύγχος!!! Πάλι καλά! Όχι ότι έχει κάτσει τέλεια, αλλά τουλάχιστον δεν έσπασε!
Ας βάλω και μερικές τελευταίες αναμνηστικές φωτογραφίες πως είναι τώρα.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
« Απάντηση #57 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2014, 10:52:08 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά. Και εγώ αυτό νομίζω, ότι είναι πολύ καλύτερο από πριν.
Απάντησε ήδη ο Γιώργος... Enamel είναι τα metalcote.  Πρώτη φορά τα ψέκασα και μου άφησαν καλή εντύπωση αν και έπρεπε να έχω αρκετά φαρδιά δέσμη για να μην μπουκώνει ο αερογράφος.  Αραιωμένα φυσικά με το διαλυτικό της Humbrol.
Το προηγούμενο στρώμα δεν ξεβάφτηκε. Απλά τρίφτηκε λίγο με βρεγμένο micromesh 3200 βαθμών.  Αλλά ακόμα και στα σημεία που δεν μπόρεσα να τρίψω καλά έστρωσε ωραία.
Όλα τα μεταλλικά θα τριφτούν για επιπλέον γυαλάδα με μαλακό βαμβακερό πανάκι αφού το χρώμα στεγνώσει για 24 ώρες τουλάχιστον.
Το κλιπ στην μύτη είναι απλά για να κρατάει το μοντέλο να μην ακουμπήσει η κοιλιά όσο στεγνώνει το χρώμα. Δεν το κρατάω από εκεί γιατί μετά δεν θα έχω που να κολλήσω την έλικα. ;)
Όσο για το Wash... από τότε που δοκίμασα τα Flory δεν χρησιμοποιώ τίποτε άλλο στα αεροπλάνα.

Να κάνω μια ερώτηση για το wash βάζεις βερνίκι πριν το περάσεις wash; ρωτάω γιατί όσες φορές επιχείρησα να περάσω wash της συγκεκριμένης εταιρίας, χωρίς να έχω βερνικώσει την επιφάνεια, και αφού στεγνώσει το wash τότε δεν βγαίνει με τίποτα. Ρωτάω γιατί στην προκειμένη έχεις κάνει μεταλλικό αεροπλάνο και το βερνίκι θα χάσει λίγο από τη γυαλάδα του μοντέλου.
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #58 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2014, 10:55:47 μμ »
Υποθέτω ρωτάς για τα Flory Washes.
Είτε με, είτε χωρίς βερνίκι αυτά ειδικά τα washes φεύγουν εύκολα.  Ακόμα και από ματ επιφάνεια, πιο δύσκολα μεν αλλά φεύγουν.  Με νεράκι.
Αλλά, για να απαντήσω, πάντα περνάω παρκετίνη μετά τις χαλκομανίες και πριν το wash.
Σε αυτό το μοντέλο βέβαια δεν έφτασα καν σε αυτό το στάδιο.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #59 στις: Μαρτίου 10, 2015, 08:07:55 μμ »
Τελικά σε αυτά τα παζάρια/kit swap της IPMS μπορεί να σου κάτσει και να βρεις κατά λάθος αυτό που ψάχνεις...
Έτσι λοιπόν στο 1ο παζάρι του 2015 έτυχε και βρήκα σετ χαλκομανιών για το P-51!
(Ευχαριστώ τον πρώην ιδιοκτήτη τους... ::salut::)
Δεν περιλαμβάνουν το σμήνος του Chuck Yeager αλλά τι να κάνουμε. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποια από τις 2 επιλογές για το P51-D θα διαλέξω.
Όποια πάντως και να είναι η επιλογή δεν θα έχει κόκκινη ουρά, ούτε κίτρινο-κόκκινο spinner οπότε αυτά έπρεπε να ξεβαφτούν.
Βαμμένα με ακρυλικά Gunze αυτό ήταν παιχνιδάκι.  Ένα ψέκασμα με Azax και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα η μπογιά ήταν παρελθόν.
Στην ουρά μάλιστα που το υπόστρωμα ήταν σμάλτο Humbrol, αυτό δεν επηρεάστηκε οπότε και έμεινε στη θέση του χωρίς να πάθει το παραμικρό!
Ορίστε πως γίνεται το χρώμα της Gunze... Καλό ε;

Εδώ πριν ξεβαφτεί η ουρά...

Και εδώ μετά από λίγα λεπτά καθάρισμα...

Σειρά έχουν να ξεβαφτούν και τα Invasion Stripes.
Τρέφω ελπίδες αυτό να τελειώσει επιτέλους...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #60 στις: Μαρτίου 25, 2015, 01:05:45 μμ »
Δεν ξέβαψα τα Stripes τελικά. Αποφάσισα να το κάνω της 381FS/363PG (όπως λένε οι χαλκομανίες επάνω) με την κόκκινη μούρη.
Να πω την αλήθεια βέβαια, τις λυπάμαι τις χαλκομανίες να τις βάλω στο συγκεκριμένο μοντέλο στο οποίο έχω κάνει αρκετά λάθη και δεν είναι από τα καλύτερα μου.  Από την άλλη για αυτό τον σκοπό αγοράστηκαν... :roll:
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Εκείνο το ξέφτισμα μπροστά στο olive drab έγινε κατά λάθος.  Σκέφτομαι μήπως το αφήσω δήθεν σαν φθορά...  :mrgreen: ::glossa:: :wink: