ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΥΛΙΚΑ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ > Χαλκομανίες

Μακρα αποθηκευση χαλκομανιων

(1/2) > >>

fijidreamer:
Επεσα θυμα του marketing και εγω και εχω να κατασκευασω 6  :!: μοντελα. :roll:
Με τους ρυθμους που κινουμαι με βλεπω να κανω πανω απο 6 μηνες για να τα φτιαξω.
Φοβαμαι μη μου κιτρινισουν οπως επαθα στο παρελθον.
Σαν πρωτο βημα απλα τις εβγαλα απο τα κουτια και τις εχω βαλει σε ενα σακουλακι για να περναει :?:  ηλιος.
Καλα εκανα ? τι αλλο μπορω να κανω ?
Και κατι ακομα το λευκο διαφανες χαρτι που συνοδευει τις χαλκομανιες (ειναι απο πανω) τι ρολο παιζει?
Ευχαριστω!

safridia:
Τα καταστηματα που αποθηκευουν στο ραφι μοντελα για 6 μηνες η ενα ετος τι κανουν; Τιποτα.

giwrgosd:
Αν δεν έχουν το δικό τους, αγοράζεις λίγο ριζόχαρτο και βάζεις από την πάνω πλευρά.
Μετά, ΑΝ θέλεις, τις τοποθετείς σε αεροστεγές σακουλάκι, πχ από αυτά που κλείνουν με ζιπ.
Δεν χρειάζεται να τις βλέπει ο Ήλιος, το αντίθετο μάλιστα, μπορεί να τις χαλάσει.  Τις φυλάς σε ένα άδειο κουτί από μοντέλο στο οποίο χωράνε χωρίς να διπλώνουν.  Έχω χαλκομανίες από το 1985 και δεν έχουν πάθει τίποτα, αλλά εξαρτάται και από την χαλκομανία, την υγρασία κλπ.

Wildcat:
Τις χαλκομανίες τις βγάζεις απο το κουτί μόνο στη περίπτωση που έχει πολύ υγρασία στο σημείο που αποθηκεύεις τα κιτ σου.

Στον ήλιο θα τις βγάλεις μόνο όταν και άν κιτρινήσει το φίλμ τους. Αν τις έχεις μόνιμα στον ήλιο, θα ξασπρίσουν τα χρώματα αλλα θα γίνουν και πιο εύθραυστες.

Το ριζόχαρτο/λαδόκολλα που συνοδεύει συνήθως τις χαλκομανίες, έχει σκοπό να αποτρέψει να κολλήσει το χαρτί στη σακούλα ή στο φυλλάδιο οδηγιών αφου όπου δεν έχει σχέδιο, υπάρχει "ακάλυπτη" κολλα.

fijidreamer:
Ευχαριστω. Αρα τις ξαναβαζω μεσα στα κουτια!  :lol:

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση