Αγαπητοί συνάδελφοι έχω φάει τα λυσακα μου για να φτιάξω ένα δέντρο ύψους 20 - 30 εκατοστά. Δοκίμασα τα πάντα ,λούστηκα με ουλτρεξ ... τίποτα...

Από κορμούς έχω δοκιμάσει πηλό, σελουκλει γύψο όλα τα κόλπα... κυρίως νεύρα κ αρκετές εργατοώρες όταν ο χρόνος για χόμπι είναι περιορισμένος πλέον κ κυρίως νυχτερινός.

Τελικά κατέληξα σε δυο λύσεις. Ξεραμένη τριανταφυλλιά για κορμό. Αν τη γυρίσουμε ανάποδα οι ρίζες της αναπαριστούν ένα τέλειο δεντράκι.
Στο θέμα της επικεφαλίδας, τώρα η προσπάθεια αφορά κατασκευή τύπου έλατου η κατι που να πλησιάζει σε ευρωπαϊκό δέντρο (πχ Αρδέννες)
Για κορμό έχω καταλήξει στη χρήση μπαλσα κυλινδρικής.
Το δεύτερο βήμα αφορά στο ξύσιμο του κορμού με πριονάκι για να αναπαραστήσουμε τον πραγματικό κορμό , τεχνική που είχα δει παλιά σε ένα τεύχος μοντερνιστικού περιοδικού.
Στη συνέχεια ανοίγουμε τρύπες στις οποίες αργότερα θα φυτέψουμε τα κλαδιά.
Επειδή η φυσικη πλουμοσα είναι πολύ ευαίσθητη και όσες δοκιμές έχω κάνει με γλυκερίνη, νιτρογλυκερίνη κλπ δεν μου φέρνει τα αποτελέσματα που θέλω ξεκίνησα κυνήγι αναζήτησης φυλλώματος που να αντέχει στη μεταχείριση και στο βάψιμο η άλλες τεχνικές που θέλουμε να εφαρμόσουμε.

Στο jumbo βρήκα με κοστος κάτω του EUR1 ένα ματσάκι με item No 10029 το οποίο είναι απομίμηση πλουμοζα και μοιάζει καταπληκτικά με έλατο. Πρόκειται για μαλακό ναυλον που κόβεται με το ψαλίδι και λυγίζει πανεύκολα
Η bison σωληνάκι το λιώνει. Δεν είναι χοντροκομμένο και θεωρώ ότι κάνει για 1/35.

Πολύ βιαστικά έκανα μια νυχτερινη δοκιμή εχθες. ελπίζω να προλάβω και λίγο βάψιμο , λίγο wash & dry brash εντος ΣΚ για να πάρουμε μια καλύτερη εικόνα.

Ζητώ την κατανόηση σας για τις φωτο του κινητού και για τον τονισμό και την ορθογραφία (δεν μπορώ καθόλου τα λαπτοπ όταν παράλληλα δέχομαι επίθεση με πλαστικά σπαθιά από τα πιτσιρίκια)...
Γνωμες,σχολια παρατηρήσεις ?
Γιώργος
Admin edit: Παρακαλώ οι φωτογραφίες να στοιχίζονται οριζόντια.