Αποστολέας Θέμα: Προσπαθεια κατασκευης δεντρου - τυπου ελατο...  (Αναγνώστηκε 2150 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GEO

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ηρακλειο
  • modelclub.gr
Προσπαθεια κατασκευης δεντρου - τυπου ελατο...
« στις: Ιανουαρίου 16, 2015, 09:58:21 μμ »
Αγαπητοί συνάδελφοι έχω φάει τα λυσακα μου για να φτιάξω ένα δέντρο ύψους 20 - 30 εκατοστά. Δοκίμασα τα πάντα ,λούστηκα με ουλτρεξ ... τίποτα... :evil:

Από κορμούς έχω δοκιμάσει πηλό, σελουκλει γύψο όλα τα κόλπα... κυρίως νεύρα κ αρκετές εργατοώρες όταν ο χρόνος για χόμπι είναι περιορισμένος πλέον κ κυρίως νυχτερινός. :?

Τελικά κατέληξα σε δυο λύσεις. Ξεραμένη τριανταφυλλιά για κορμό. Αν τη γυρίσουμε ανάποδα οι ρίζες της αναπαριστούν ένα τέλειο δεντράκι.
Στο θέμα της επικεφαλίδας, τώρα η προσπάθεια αφορά κατασκευή τύπου έλατου η κατι που να πλησιάζει σε ευρωπαϊκό δέντρο (πχ Αρδέννες)

Για κορμό έχω καταλήξει στη χρήση μπαλσα κυλινδρικής.
Το δεύτερο βήμα αφορά στο ξύσιμο του κορμού με πριονάκι για να αναπαραστήσουμε τον πραγματικό κορμό , τεχνική που είχα δει παλιά σε ένα τεύχος μοντερνιστικού περιοδικού.
Στη συνέχεια ανοίγουμε τρύπες στις οποίες αργότερα θα φυτέψουμε τα κλαδιά.

Επειδή η φυσικη πλουμοσα είναι πολύ ευαίσθητη και όσες δοκιμές έχω κάνει με γλυκερίνη, νιτρογλυκερίνη κλπ δεν μου φέρνει τα αποτελέσματα που θέλω ξεκίνησα κυνήγι αναζήτησης φυλλώματος που να αντέχει στη μεταχείριση και στο βάψιμο η άλλες τεχνικές που θέλουμε να εφαρμόσουμε. 8)

Στο jumbo βρήκα με κοστος κάτω του EUR1 ένα ματσάκι  με item No 10029 το οποίο είναι απομίμηση πλουμοζα και μοιάζει καταπληκτικά με έλατο. Πρόκειται για μαλακό ναυλον που κόβεται με το ψαλίδι  και λυγίζει πανεύκολα
Η bison σωληνάκι το λιώνει. Δεν είναι χοντροκομμένο και  θεωρώ ότι κάνει για 1/35.

Πολύ βιαστικά έκανα μια νυχτερινη δοκιμή εχθες.   ελπίζω να προλάβω και λίγο βάψιμο , λίγο wash & dry brash εντος  ΣΚ για να πάρουμε μια  καλύτερη εικόνα.

Ζητώ την κατανόηση σας για τις φωτο του κινητού και για τον τονισμό και την ορθογραφία (δεν μπορώ καθόλου τα λαπτοπ όταν παράλληλα δέχομαι επίθεση με πλαστικά σπαθιά από τα πιτσιρίκια)...

Γνωμες,σχολια παρατηρήσεις ?

Γιώργος

Admin edit: Παρακαλώ οι φωτογραφίες να στοιχίζονται οριζόντια.
southern by the grace of God

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κόρινθος - Σέρρες Ξεχασμένος στον νότο γεννημένος αλλού
Απ: Προσπαθεια κατασκευης δεντρου - τυπου ελατο...
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 10, 2015, 05:32:36 μμ »
μου αρεσει!!!
αν τωρα ειναι και η κλίμακα σωστή και με αρκετη πύκνωση των κλαδιών μόρείς να εχεις πολυ καλο αποτελεσμα!!!

εγω θα τροχιζα και τον κορμο, θα εκανα πολλες εσοχες, να προσομειώσωτον φλοιό του έλατου και φυσικα πολλα και αλλεπαληλα wash.

Αποσυνδεδεμένος ArchonMichail

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Medieval
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 10, 2015, 07:30:32 μμ »
Μία ωραία μέθοδος σχετικά με την κατασκευή ελάτου που είχα βρεί πρίν χρόνια είναι αυτή:https://www.youtube.com/watch? v=pzWMqGVnqD4 και άλλο ένα βίντεο του ιδίου:https://www.youtube.com/watch?v=r5jPBzbpP4U είναι απίστευτα ρεαλιστικό δεδομένου πως το πριονίδι που χρησιμοποιεί δίνει την αίσθηση φυλλώματος ελάτου. Το κόστος επίσης είναι πάρα πολύ χαμηλό.
Εύχομαι να σε βοήθησα.

''Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα
στο αγιάζι των λειμώνων στη μόνη ακτή του κόσμου''  Οδ. Ελύτης.

Αποσυνδεδεμένος modelman

• Scale 1/48
  • *
  • gamersclub
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 11, 2015, 10:28:29 μμ »
ο αγαπητός μπασιστας των Jethro Tull ...αν θυμάμαι καλά...

Ο χρόνος είναι χρήμα, και τα χρήματα είναι τα μοντέλα ...

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 12, 2015, 12:11:44 πμ »
 φίλε GEO, υπάρχουν πολλές τεχνικές για έλατα και κωνοφόρα γενικώς, μια απο αυτές είναι να χρησιμοποιήσεις κλαδάκια απο το γνωστό seefoam      φυτεμένα σε κορμό απο οτιδήποτε βολικό, είτε φυσικό είτε τεχνητό. Ενα παράδειγμα της μεθόδου  σε ΗΟ κλίμακα είναι αυτή παρακάτω, χωρίς βέβαια να υποστηρίζω ότι είναι η "σωστή", ή η μοναδική,   ο ένας κορμός είναι απο εποξικό στόκο  και ο άλλος ,ο μικρός απο ξερό κλαδάκι ,  τρύπημα, κόλλημα των κλαδιών, ψέκασμα με υγρή κόλλα και πασπάλισμα με υλικό φυλώματος απο τρενομοντελιστικά υλικά , noch αν θυμάμαι καλά. ::salut::

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Tags: