Αποστολέας Θέμα: Νεουδι :-p  (Αναγνώστηκε 1618 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ashaman

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Νεουδι :-p
« στις: Μαρτίου 27, 2014, 11:47:36 μμ »
Καλησπερα παιδες.
Μετα απο πολλα χρονια ειπα να επανελθω στον μοντελισμο και αυτη τη φορα να φτιαξω κανενα πλοιο. Με επιασε πριν μερικες μερες η τρελα και παρηγγειλα απο το model4hobbies τα Airfix Model Kit - Bismarck Battleship 1:600 & Revell Model Kit - HMS Bounty Classic Ship. Μεχρι τωρα ειχα φτιαξει παλιοτερα μπολικα αεροπλανα και οταν ημουν πολυ πιτσιρικας με τον πατερα μου ( ο πατερας μου δλδ κυριως) ενα αεροπλανοφορο! Ξερω οτι το airfix ειναι χαλια αλλα μιας και ειναι η πρωτη μου φορα οκ πηρα κατι φθηνο να του δωσω να καταλαβει. Το θεμα ειναι οτι ποτε δεν ειχα ασχοληθει με βαψιμο αλλα αυτη τη φορα θελω να τα βαψω. Εχω λοιπον την εξης απορια. Οταν με το καλο τα παραλαβω θα πρεπει να εχω εκ των προτερων τις μπογιες και να τα βαψω πριν ακομα τα κοψω? Ή να τα βαψω αφου τα βαλω πανω?
Βοηθεια Χριστιανοι! :-p

Αποσυνδεδεμένος Ashaman

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Νεουδι :-p
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 29, 2014, 02:54:23 μμ »
Κανεις δε θα βοηθησει βρε παιδια?  :(

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 29, 2014, 07:57:00 μμ »
Κανεις δε θα βοηθησει βρε παιδια?  :(
Πολύ γενικός ο τίτλος για να προσελκύσει το ενδιαφέρον. Κι εγώ σχεδόν κατά λάθος μπήκα να το διαβάσω.
Λοιπόν, η απάντηση στο ερώτημα είναι ότι κάποια κομμάτια πρέπει να τα βάψεις πριν τα κόψεις (συνήθως κάποιες λεπτομέρειες) και τα περισσότερα αφού τα συναρμολογήσεις. Ποια τμήματα θα βάψεις πριν και ποια μετά είναι πολύ σχετικό και εξαρτάται από το κάθε μοντέλο. Απλά βάλε τη λογική και κοίτα μερικά στάδια μπροστά για να οργανώσεις τα βαψίματα και τις κολλήσεις. Πρόσεχε ότι βάψεις πριν το κολλήσεις, να μην βάψεις τα σημεία που θα μπει η κόλλα μετά γιατί δεν θα πιάνει. Η κόλλα μοντελισμού ενώνει μόνο πλαστικό με πλαστικό (το οποίο κατά κάποιο τρόπο λιώνει και κάνει ένα σώμα). Τα σημεία επαφής που κατά λάθος βαφτούν θα πρέπει να τα ξύσεις μετά για να μείνει γυμνό το πλαστικό και να μπορεί να κολληθεί.

Αποσυνδεδεμένος Ashaman

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 29, 2014, 10:08:16 μμ »
Χεχεχεχε. Σ'ευχαριστω φιλε μου.
Βασικα με βαψιμο ειμαι εντελως ασχετος. Υπαρχει κανενα λινκ που να περιγραφει καπως διαδικασιες για εντελως αρχαριους?

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 29, 2014, 10:37:40 μμ »
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=21559.0

και δυο αξεσουαρ που στα πρωτα σου μοντελα θα εχουν τη τιμητικη τους...

Και ξεκινησες και με λαθος κιτ για αρχαριο...χρειαζεσαι κατι με  επιφανεις χωρις πολλους χρωματικους διαχωρισμους και χωρις πολλες κολλησεις.

Αποσυνδεδεμένος Ashaman

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 30, 2014, 04:00:08 μμ »
Ευχαριστω Ηρακλη.
Οπως ειπα και στην αρχη με επιασε η τρελα και το παρηγγειλα οποτε δεν κοιταξα αν ειναι ευκολο ή δυσκολο.  :wink:
Τωρα θα πεσω στα βαθεια και θα πω κι ευχαριστω  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 31, 2014, 04:52:55 μμ »
Κάνε το Εφριξ πειραματόζωο και το άλλο άστο για αργότερα. To Bounty αν το προσέξεις γίνεται πανέμορφο.

Αποσυνδεδεμένος Ashaman

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 31, 2014, 05:19:51 μμ »
Αυτο ακριβως σκεφτομουν να κανω φιλε μου. Αν και εχω τρελα με το Bismarck αλλα μιας και δεν ειναι και κανενα καλο σετακι αυτο που πηρα θα το κανω πειραματοζωο!
Οταν ερθει η ωρα θα παρω κανενα καλυτερο σετακι να το φτιαξω να το χαρω!

Αποσυνδεδεμένος Ashaman

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 31, 2014, 09:39:00 μμ »
Μολις παρελαβα τα 2 κουτια μου αλλα λογω Δευτερας δεν μπορεσα να παω να ψωνισω τα βασικα απο την παρακατω ... λιστα http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,23146.0.html
οποτε αναγκαστικα μιας και ουτε και αυριο μπορω θα περιμενω μεχρι την Τεταρτη ή Πεμπτη για να ξεκινησω. Ουφφφ. Ανυπομονω.

Tags: