Αποστολέας Θέμα: City Tower Guard  (Αναγνώστηκε 15158 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ArchonMichail

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Medieval
Απ: City Tower Guard
« Απάντηση #75 στις: Δεκεμβρίου 04, 2014, 10:23:54 πμ »
Καλημέρα σε όλους !

Παρά την αργοπορημένη επιστροφή μου σπίτι χτες, πιέστηκα λίγο περισσότερο ώστε να τελειώσω με το "πέτσωμα" της στέγης. Όπως μου υπέδειξε ο Αντώνης προσπάθησα στα εναπομείναντα κενά να τα πετσώσω οριζόντια και σίγουρα είναι καλύτερα. Το ίδιο θα ακολουθήσω στις άλλες δύο στέγες στις οποίες οι εσωτερικές λεπτομέρειες θα είναι και πιο εμφανείς. Είχα ένα μικρό θέμα με την κορυφή το οποίο με ξυλόστοκο το έλυσα. Σήμερα που θα έχει ξεραθεί εντελώς με τρίψιμο θα το "φέρω" στα ίσια του και απόψε θα ξεκινήσω την κοπή και διαμόρφωση των κεραμιδιών. Σε πρόσφατη αναζήτηση στο διαδίκτυο σχετικά με την μεθοδολογία κοπής των ξύλινων κεραμιδιών βρήκα σχετικό βίντεο στο οποίο φαίνονται τόσο τα εργαλεία με τα οποίο έκαναν την κοπή όσο και έναν ξύλινο μηχανισμό συγκράτησης (κάτι σαν μέγκενη δηλαδή) με τον οποίο έκαναν την διαμόρφωση της επιφάνειας τους.
Σκέφτηκα λοιπόν στην διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου να συμπεριλάβω ένα τέτοιο μικρό εργοτάξιο. Βέβαια για να είμαι ξεκάθαρος δεν έχω καμία σχέση με το θέμα φιγούρα και δεν το έχω ψάξει. Το πολύ να αποδώσω αποκλειστικά και μόνο τα υλικά και όχι τα έμψυχα.

Ακολουθεί το γνωστό φωτογραφικό υλικό.

''Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα
στο αγιάζι των λειμώνων στη μόνη ακτή του κόσμου''  Οδ. Ελύτης.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #76 στις: Δεκεμβρίου 04, 2014, 11:04:39 πμ »
ωραία δουλειά
καλή συνέχεια !!
 ::salut::
Σ.Σ.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #77 στις: Δεκεμβρίου 04, 2014, 07:53:49 μμ »
Καλησπέρα Σταύρο σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #78 στις: Δεκεμβρίου 05, 2014, 11:58:46 πμ »
Καλημέρα σε όλους !!

Πρόοδος εργασιών χτες το βράδυ καθώς ξεκίνησα την διαμόρφωση και τοποθέτηση των ξύλινων κεραμιδιών. Για το μεγάλο κομμάτι της εξάριχτης στέγης χρειάστηκαν μόλις 200+ κεραμίδια !! Και φυσικά μιλάμε μόνο για το ένα από τα έξι συνολικά τμήματα της και βέβαια να θυμίσω πως υπάρχουν άλλες δύο στέγες μεγαλύτερες από αυτή !! Κάθε ένα από αυτά κόπηκε αγριεύτηκαν οι άκρες και οι επιφάνειες του και τοποθετήθηκε στην αρχή με μια σχετική ευθυγράμμιση αλλά στη συνέχεια το πράγμα εσκεμμένα στράβωσε ώστε να ενισχυθεί ο ρεαλισμός. Επιπλέον στην τοποθέτηση, σε μερικά κεραμίδια, κόλλα έβαλα μόνο στο ένα άκρο και συγκεκριμένα σε αυτό που βρίσκεται με φορά στη στέγη ώστε όταν βαφτεί το ελεύθερο κομμάτι να στραβώσει ελαφρά. Στη συνέχεια κόπηκαν οι άκρες στην κλήση των ριχτιών και κάθε ένα αναμένει το κομμάτι από το επόμενο τμήμα ώστε να υπάρχει σχετική ομοιογένεια. Θέλω να πιστεύω πως μέσα στο ΣΚ να καταφέρω να την ολοκληρώσω. 

Ακολουθεί το σχετικό οπτικό υλικό υλικό από την κατασκευή.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #79 στις: Δεκεμβρίου 08, 2014, 11:36:39 πμ »
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους !! Ωραίος καιρός για μοντελισμό σήμερα αλλά είναι Δευτέρα πρωί οπότε επανέρχομαι στην πραγματικότητα!!
Το ΣΚ δεν κατάφερα να ολοκληρώσω τελικά τα κεραμίδια στην στέγη του μικρού κτίσματος παρά τις φιλότιμες προσπάθειες. Ωστόσο δεν παραπονιέμαι καθώς
προχώρησα αρκετά και σήμερα στην στέγη βρίσκονται τοποθετημένα 540 κεραμίδια !! Απομένουν ακόμα δύο πλευρές καθώς και η κάλυψη των ριχτιών και βέβαια να θυμίσω
... στον εαυτό μου κυρίως πως υπάρχουν ακόμα 2 στέγες (εκ των οποίων η μία είναι η μεγαλύτερη όλων) !! Ακολουθεί το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #80 στις: Δεκεμβρίου 11, 2014, 11:28:12 πμ »
Καλημέρα !! Επιτέλους τέλος με τα κεραμίδια ... αυτής της στέγης! Απομένει η κατασκευή του κορφιά και μετά ένα πέρασμα με πολύ αραιωμένη μπογιά ώστε τα σανιδάκια των κεραμιδιών που έχουν κολληθεί στο ένα άκρο να σηκωθούν καθώς στη συνέχεια θα τα στεγνώσω με πιστολάκι μαλλιών. Αυτό θα γίνει για να απεικονιστεί, όσο γίνεται βέβαια, η μηχανική συμπεριφορά του ξύλου κατά την παραμονή του στον ήλιο τη βροχή και στον αέρα. Πάντα η αρχική τοποθέτηση γινόταν με μια σχετική τάξη και με σανίδες που μετά την κατεργασία είχαν ένα σχετικά ορθογώνιο σχήμα και το ξύλο ήταν ακόμα χλωρό. Με τον καιρό λοιπόν άρχιζε η ξήρανση του ξύλου καθώς τα καιρικά φαινόμενα έκαναν καθημερινά την δουλειά τους και η στοίχιση αλλοιωνόταν καθώς τα ξύλα στρέβλωναν. Ελπίζω να καταφέρω με αυτό τον τρόπο να αποδώσω αυτή τη συμπεριφορά του ξύλου.
Το φωτογραφικό υλικό δεν είναι αρκετό σήμερα καθώς θα ανεβάσω περισσότερο και καλύτερο μετά την αρχική βαφή.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #81 στις: Δεκεμβρίου 11, 2014, 02:08:29 μμ »
Είσαι σίγουρος ότι με αυτή την πρακτική θα πετύχεις το αποτέλεσμα που θες;
Όταν κάτι είναι σε κλίμακα δεν συμπεριφέρεται όπως το πραγματικό, λόγω
διαφορετικής σύστασης υλικού κλπ κλπ. Στον μοντελισμό συνήθως, εκτός
ελαχίστων εξαιρέσεων απεικονίζουμε οτιδήποτε θέλουμε διαμορφώνοντάς το
εξαρχής καθώς είναι κρίμα να πάει τζάμπα όλος ο κόπος μας, ιδίως σε κάτι
τέτοιο όπως η στέγη που έφτιαξες. Δοκίμασέ το πρώτα.  ::salut::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #82 στις: Δεκεμβρίου 11, 2014, 02:36:42 μμ »
Γεια σου Κώστα !!
Το μεγαλύτερο μέρος της ανομοιομορφίας που θέλω να πετύχω το έχω κάνει τοποθετώντας τα σανίδια της επικάλυψης σε όχι και τόσο στοιχισμένες θέσεις.
Με το νερό χρώμα περιμένω έστω μία μικρή αντίδραση στα κομμάτια τα οποία δεν έχουν κολληθεί και στα δύο άκρα. Πειραματίστηκα σε ένα μικρό, πρόχειρο κομμάτι που έφτιαξα και μια μικρή διαφοροποίηση (στρέβλωση) υπήρξε, βέβαια ο όγκος των σανίδων εδώ είναι πολύ μεγαλύτερος και τα περιθώρια μετακίνησης σχετικά περιορισμένα. Θα το επιχειρήσω τοποθετώντας την κατασκευή ανάποδα ώστε να μην βραχούν τα δοκάρια. Αν χρειάστηκα μια εβδομάδα για να τοποθετήσω τα σανίδια της επικάλυψης (κεραμίδια) τα οποία είναι ένα ένα κομμένα και επεξεργασμένα φαντάζεσαι να έπρεπε να αποδώσω και την στρέβλωση μοντελιστικά ... ακόμα θα λύγιζα σανίδια !! Εν αναμονή λοιπόν του εγχειρήματος απόψε ... Μάλιστα λέω να κάνω μια βόλτα από το πλαίσιο και να πάρω κάποιες αποχρώσεις σε λάδι για να προχωρήσω στην βαφή.   

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #83 στις: Δεκεμβρίου 12, 2014, 10:33:51 πμ »
Καλημέρα σε όλους !! Βροχερή μέρα σήμερα αλλά γνωρίζοντας πως είναι Παρασκευή ... αντέχω !!

Χθες βράδυ επιχείρησα το πρώτο πέρασμα με νερόχρωμα και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Βέβαια με το φόβο να μην το παρακάνω, καθώς η μπάλσα είναι ιδιαίτερα απορροφητική ήμουν συγκρατημένος και πιστεύω πως αν έβαζα περισσότερο υγρό θα είχα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Οι φωτογραφίες είναι από τη χθεσινή επιχείρηση και το αναφέρω καθώς σήμερα το πρωί η στέγη έχει στεγνώσει περισσότερο και έχει μικροδιαφορές σε σχέση με τη χθεσινή εικόνα. Τα λευκά στίγματα προέρχονται από την ξυλόκολλα που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μου δεν κατάφερα να τις απομακρύνω. Βέβαια δεν με ανησυχεί καθώς ένα μεγάλο μέρος θα καλυφθεί με επιπλέον σανίδια που θα τοποθετηθούν στα ρίχτια και τα υπόλοιπα με λίγο τρίψιμο θα μειωθούν στο ελάχιστο. Δεν θέλω να βάψω τη στέγη με μπογιά ώστε να καλυφθούν καθώς κάτι τέτοιο θα κάλυπτε και τα νερά του ξύλου.
Επιπλέον σκέφτηκα την απεικόνιση της σχετικής βλάστησης που συναντάμε πάνω σε ξύλινες στέγες (και ειδικά σε ξύλινα κεραμίδια) βρύα κλπ να την κάνω ψεκάζοντας με λίγη νερωμένη κόλλα σε διάφορα σημεία και στη συνέχεια να ρίξω με τα δάχτυλα κοσκινισμένη άμμο. Περνώντας στη συνέχεια από πάνω με στεγνό πινέλο στην απόχρωση της βλάστησης πιστεύω πως θα δείξει πιο καλά στην κλίμακα που δουλεύω. Θα προηγηθεί σαφώς πειραματισμός σε πρόχειρο κομμάτι ώστε αν το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο  να σκεφτώ κάτι άλλο. Επίσης αναφέρω πως το χρώμα της στέγης δεν είναι το τελικό.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #84 στις: Ιανουαρίου 27, 2015, 03:32:48 μμ »
Καλησπέρα και καλή Χρονιά σε όλους με ΥΓΕΙΑ, ευτυχία και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ καθώς είναι η πρώτη φορά από την αλλαγή του νέου έτους που δημοσιεύω !!

Παρά τις αρχικές μου προθέσεις πως την περίοδο των εορτών θα μπορούσα να ασχοληθώ αρκετές ώρες με την κατασκευή, δεν κατάφερα να ασχοληθώ ούτε ένα λεπτό !!
Δεν μετανιώνω βέβαια καθώς το βάρος της προσοχής μου έπεσε αποκλειστικά στην οικογένεια μου και κυρίως στην κόρη μου!! Όσοι εκ των κυρίων της μεγάλης παρέας έχουν κόρη και σε αυτή την ηλικία των 2,5 ετών ξέρουν καλά πως αυτά τα μικρά και ναζιάρικα θηλυκά μας παίρνουν τα μυαλά !!

Σε κάποια από τις παραθέσεις του καλού φίλου Αντώνη (architect) ανέφερε την λέξη τζάκι και δεν σας κρύβω πως ήταν κάτι που δεν σκέφτηκα από την αρχή.
Καθώς προσπαθούσα να συνεχίσω την κατασκευή χωρίς να δώσω ιδιαίτερη βάση στο θέμα του τζακιού η γυναίκα μου σε κάποια από τις σπάνιες επισκέψεις στο "εργοτάξιο" μου με ρώτησε: "τζάκι δεν έχει? Καλά στην Ευρώπη με τέτοιο χειμώνα και δεν έχει τζάκι ... εγώ δεν θα έμπαινα εκεί μέσα" !! Μετά από αυτή την παρατήρηση θεώρησα πως η κατασκευή τζακιού ήταν πλέον μονόδρομος.

Τα διαθέσιμα σημεία σε αυτή τη φάση που βρίσκεται η κατασκευή είναι περιορισμένα και επιλέχθηκε τελικά το τοιχίο μπαίνοντας από την πόρτα του ισογείου τέρμα αριστερά. Σημειώστε πως λόγο ακριβώς της φάσης που επέλεξα να κατασκευάσω το τζάκι δεν είναι δυνατόν πλέον να αποφύγω κάποια λάθη. Ειδικά το συγκεκριμένο είναι αρκετά σημαντικό καθώς δεν είναι δυνατόν μετά το άνοιγμα στον τοίχο να αιωρείται η πέτρα από πάνω. Έτσι με την τοποθέτηση των στηριγμάτων, του πρεκιού (ξύλινο πρέκι) και της σκούφιας θα καλυφθεί το λάθος. Στις εργασίες λοιπόν πρώτα έκοψα, διαμόρφωσα και έβαψα το εξωτερικό κομμάτι της καμινάδας από κάτω έως πάνω. Προκειμένου να τοποθετηθεί σωστά χρειάστηκε η δημιουργία ενός ανοίγματος εξωτερικά του τοίχου έτσι οι πέτρες της καμινάδας χωνεύουν μέσα στον τοίχο και δεν υπάρχει η εντύπωση πως απλά κόλλησαν πάνω του. Επέμβαση χρειάστηκε να γίνει και στο πάτωμα του πρώτου ορόφου καθώς θα κατασκευάσω και ένα δεύτερο τζάκι μικρότερο σε μέγεθος από του ισογείου. Προκειμένου λοιπόν να "πατήσει" ο πέτρινος τοίχος στον οποίο θα διαμορφωθεί το τζάκι αυτό χρειάστηκε να γίνει το άνοιγμα. Στατικά δεν υπάρχει θεωρώ πρόβλημα καθώς το δοκάρι που κόπηκε θα αντικατασταθεί από δύο μικρότερα τα οποία θα ενώσουν κάθετα με το πρώτο παράλληλο δοκάρι που βρίσκεται κοντά. Το εσωτερικό κομμάτι του πέτρινου τοίχου θα συνεχίσει και στον επόμενο όροφο ακολουθώντας εξωτερικά την καμινάδα δίνοντας απλά ένα μικρό σε έκταση πέτρινο τοίχο στο εσωτερικό του δεύτερου ορόφου. Ας με συγχωρέσουν οι τυπολάτρεις της κατασκευής και ειδικά οι πιο εξειδικευμένοι για το ατόπημα να δημιουργήσω ένα τόσο βαθύ τζάκι στο ισόγειο αδυνατίζοντας στην ουσία το τοιχίο. Θα σκεφτώ αν μπορώ, καθαρά χωροταξικά, να ενισχύσω το τοιχίο εξωτερικά ... όποια βοήθεια, ιδέα είναι πάντα καλοδεχούμενη. Το νέο κομμάτι λοιπόν αφού διαμορφώθηκε (χαράχτηκε επεξεργάστηκε και βάφτηκε σε βασικά χρώματα) στη συνέχεια τοποθετήθηκε πρόχειρα ώστε να γίνουν τα επόμενα στάδια της κατασκευής. Μόλις ολοκληρωθούν τα επόμενα στάδια θα εξετάσω την πιθανότητα την καμινάδα στα ψηλά σημεία να την "ελαφρύνω" λίγο γιατί ίσως είναι υπερβολική. Χαμηλά πιστεύω πως είναι καλό το μέγεθος ...
Ακολουθεί το σχετικό φωτογραφικό υλικό:

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #85 στις: Ιανουαρίου 27, 2015, 05:36:08 μμ »
Προσπάθησε όταν βάφεις πέτρες , τούβλα κλπ να μεταχειρίζεσαι
ποικιλία γαιωδών χρωμάτων που θα τα δένεις με ένα φίλτρο. Η
καμινάδα φαίνεται πολύ flat.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #86 στις: Ιανουαρίου 27, 2015, 07:30:03 μμ »
Καλησπέρα Κώστα !!

Βιάζεσαι και με αγχώνεις  ::glossa:: !! Το κομμάτι όπως ανέφερα εχει βαφτεί με βασικά χρώματα και αυτό διότι απο μπροστά θα κολληθεί και το άλλο κομμάτι της πολυστερίνης. Οπότε η τελική βαφή και το πέρασμα με φίλτρο θα γίνει στο συνολικό κομμάτι για να μην σου πώ στη συνολική κατασκευή. Οταν θα είμαι έτοιμος θα σε ενημερώσω γιατί θα χρειαστώ τη βοήθεια σου. Όσο για το φλάτ τις καμινάδας έχεις δίκιο αν και οι φωτό το αδικούν καθώς το έχω "χτυπήσει" σε διάφορα σημεία. Μολις κολληθεί και το εμπρός κομμάτι θα το δω συνολικά. Πάντως σε ευχαριστώ για τις πάντα πολύτιμες συμβουλές σου.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #87 στις: Ιανουαρίου 27, 2015, 10:15:18 μμ »
Κάτι που ξέχασα να αναφέρω πρίν είναι πως μπροστά από το τζάκι του πρώτου ορόφου θα τοποθετηθεί ένα ξύλινο πλαίσιο το οποίο θα περιέχει χώμα ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να πάρει φωτιά το πάτωμα.
Το πλαίσιο δεν θα είναι μέρος του πατώματος αλλά ξεχωριστό αντικείμενο.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #88 στις: Ιανουαρίου 30, 2015, 12:46:23 μμ »
πολυ ωραια βγαινουν ολα,μου αρεσει η υφη που δινεις στις πετρες και το χρωμα,ειναι αληθοφανες(στο τελος οπως ειπες θα χρειαστει να το περασεις με καποια φιλτρα να σπασεις το γκρι,οπου καλο θα ηταν να χρησιμοποιησεις βερνικι ματ μαζι με ελαχιστο χρωμα )
καλη συνεχεια  ::salut::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #89 στις: Ιανουαρίου 30, 2015, 03:13:57 μμ »
Καλησπέρα Δημήτρη,
ναι κι εγώ πιστεύω πως πάει καλά, είμαι ευχαριστημένος και επειδή δεν έχω θέσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα (αν και παράλληλα "δουλεύω" στο μυαλό μου την επόμενη κατασκευή) έχω την πολυτέλεια και το χρόνο να σκεφτώ καλά πριν πράξω... Θέλω να το ολοκληρώσω κατασκευαστικά πρώτα ώστε στο τέλος να το δω, από πλευράς βαφής και λεπτομερειών, σαν σύνολο πλέον και όχι μεμονωμένα γιατί πιστεύω πως θα χαθεί κάπου η ομοιογένεια. Το ματ βερνίκι είναι όντως η καλύτερη ιδέα για την τελική υφή της πέτρας και πιστεύω πως τώρα που το χρώμα έχει καλύψει την πολυστερίνη σε ένα βαθμό θα είναι και σχετικά ασφαλές. Αν και υπάρχουν και προϊόντα βερνικιού με βάση το νερό όπου δεν θα δημιουργούσαν πρόβλημα στην πολυστερίνη... βλέπουμε.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #90 στις: Φεβρουαρίου 02, 2015, 02:29:10 μμ »
Καμινάδας εργασιών συνέχεια ... με την προσθήκη του εσωτερικού κομματιού. Φτιάχτηκε το τζάκι του ορόφου και επόμενο βήμα είναι η χάραξη και διαμόρφωση.
Σήμερα πιστεύω πως θα καταφέρω να τοποθετήσω τα πλαϊνά, το πρέκι και τη σκούφια ώστε να βαφτούν στο σύνολο. Θα γίνει και η απαραίτητη υποδομή για την σχετική καλωδίωση των led που θα βρίσκονται στα τζάκια. Επιπλέον μια φωτογραφία του εξωτερικού μέρους της καμινάδας σε φυσικό φως στην οποία νομίζω πως γίνεται καλύτερα αντιληπτή η επιφάνεια της από τη φλάτ αίσθηση που έδινε η προηγούμενη φωτογραφία.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #91 στις: Φεβρουαρίου 16, 2015, 02:56:27 μμ »
Καλησπέρα σε όλους !

Εργασιών συνέχεια με τα τζάκια της κατασκευής. Όπως θα δείτε έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν και τα δύο. Απομένουν δύο κομμάτια προεκτάσεις της σκούφιας ως το ταβάνι του κάθε τζακιού. Επόμενο βήμα το περιεχόμενο των εστιών, ξύλα και led και ίσως διάφανη ζελατίνα πορτοκαλί χρώματος για να αποδώσουν τη φωτιά. Χρωματικά δεν έχουν ολοκληρωθεί έχουν περαστεί απλά με τη βασική τεχνοτροπία για να μοιάζει η πολυστερίνη με πέτρα. Ακολουθεί το σχετικό υλικό:

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #92 στις: Φεβρουαρίου 16, 2015, 03:23:55 μμ »
Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται βήμα βήμα η μετατροπή της πολυστερίνης σε "πέτρινο" κομμάτι και στην περίπτωση μας μια από της σκούφιες.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #93 στις: Φεβρουαρίου 16, 2015, 11:20:03 μμ »
Καλησπέρα Κώστα !!

Βιάζεσαι και με αγχώνεις  ::glossa:: !! Το κομμάτι όπως ανέφερα εχει βαφτεί με βασικά χρώματα και αυτό διότι απο μπροστά θα κολληθεί και το άλλο κομμάτι της πολυστερίνης. Οπότε η τελική βαφή και το πέρασμα με φίλτρο θα γίνει στο συνολικό κομμάτι για να μην σου πώ στη συνολική κατασκευή. Οταν θα είμαι έτοιμος θα σε ενημερώσω γιατί θα χρειαστώ τη βοήθεια σου. Όσο για το φλάτ τις καμινάδας έχεις δίκιο αν και οι φωτό το αδικούν καθώς το έχω "χτυπήσει" σε διάφορα σημεία. Μολις κολληθεί και το εμπρός κομμάτι θα το δω συνολικά. Πάντως σε ευχαριστώ για τις πάντα πολύτιμες συμβουλές σου.

Με τον όρο "επίπεδο" εννοώ ότι είναι μονότονη η βαφή και όχι ότι δεν υπάρχει ανάγλυφο.
Χρειάζεσαι στρώματα διαφανή που να προσδίδουν βάθος.  ::salut::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #94 στις: Φεβρουαρίου 18, 2015, 11:58:32 πμ »
Καλημέρα σε όλους.

Οι παρατηρήσεις του Κώστα είναι σεβαστές και πάντα πολύτιμες για μένα. Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου Κώστα και θα επανέλθω με αλλαγές στα "πέτρινα" κομμάτια.

Παράλληλα με το κατασκευαστικό μέρος του κτίσματος είπα να ασχοληθώ και με τα αντικείμενα που θα βρίσκονται εσωτερικά και εξωτερικά της κατασκευής. Και είναι πολλά αυτά που έχω σημειώσει οπότε είπα να ξεκινήσω σιγά σιγά. Πρώτα απ΄όλα σκέφτηκα να διακοσμήσω τις σκούφιες από τα τζάκια με κάποια τρόπαια που στην προκειμένη περίπτωση επέλεξα ένα κεφάλι από αγριογούρουνο για το ένα και ίσως μια ασπίδα με έμβλημα για το άλλο, ή κεφάλι από ελάφι... Σχετικά με το αγριογούρουνο παρά τις προσδοκίες να διαμορφώσω ένα με πηλό βρήκα ένα έτοιμο και μάλιστα πολύ ρεαλιστικό και εντός κλίμακας. Λυπήθηκα όμως να το καταστρέψω καθώς το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το κεφάλι. Με την βοήθεια λοιπόν μιας μαστίχας σιλικόνης δύο συστατικών διαμόρφωσα ένα πρόχειρο καλούπι στο οποία αρχικά σκέφτηκα να χυτεύσω ρητίνη όταν όμως άκουσα την τιμή της προσπάθησα να βρω εναλλακτικό υλικό. Ένα ήταν ο γύψος καθώς όμως το συγκεκριμένο καλούπι σιλικόνης ενδείκνυται για σκληρά υλικά χύτευσης το ξέχασα και τελικά κατέφυγα στην λύση του εποξικού στόκου ο οποίος ήταν και φθηνός και σε 15 μόλις λεπτά γίνεται πέτρα με πολύ καλή συμπεριφορά στο ξεκαλουπάρισμα. Έτσι με επιτυχία αντέγραψα το κεφάλι από το αγριογούρουνο και προχωράω τώρα στη βαφή. Επιπλέον κατασκεύασα το ξύλινο πλαίσιο στο οποίο θα υπάρχει μέσα χώμα ή άμμος από παρακείμενο ποτάμι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με την εστία του τζακιού του ορόφου και του ξύλινου πατώματος. Το πλαίσιο ετοιμάστηκε βάφτηκε και είναι έτοιμο. Κατασκεύασα επιπλέον και έναν οπλοβαστό για τα μακρυά όπλα, ακόντια κλπ τα οποία θα κατασκευαστούν στη συνέχεια. Ο οπλοβαστός είναι μια χοντροκομμένη ξύλινη κατασκευή στην οποία τοποθετούνται τα μακρυά ξύλινα κοντάρια με τα μεταλλικά παρελκόμενα τους. Θα χρειαστεί κάποια επιπλέον τριψίματα και είναι έτοιμος. Αυτά για την ώρα ακολουθεί το σχετικό υλικό.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #95 στις: Φεβρουαρίου 20, 2015, 11:20:32 μμ »
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #96 στις: Φεβρουαρίου 20, 2015, 11:56:35 μμ »
 :lol: :lol: Καλό !! Όχι είμαι σίγουρος πως θα έχει επιτυχία η προσπάθεια !!

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #97 στις: Φεβρουαρίου 25, 2015, 11:31:03 πμ »
Καλημέρα σε όλους.

Μετά τις πάντα εύστοχες και πολύτιμες συμβουλές του Κώστα σας παραθέτω το αποτέλεσμα από το πέρασμα της καμινάδας με διάφορα φίλτρα.
Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο από το αρχικό και σίγουρα παίρνει κι άλλο βελτίωση. Ανάμεσα στις εφαρμογές των φίλτρων άφηνα να στεγνώσει πολύ καλά το προηγούμενο και μετά ψέκαζα με λάκ μαλλιών, ώστε να σφραγίσω το αποτέλεσμα και να μην αλλοιωθεί η απόχρωση από την εφαρμογή του επόμενου. Δεν ξέρω αν έκανα καλά (και θέλω τη γνώμη των εμπειροτέρων αν δεν έχω κάνει κάτι σωστά ) αλλά δεν ρισκάρισα να περάσω βερνίκι καθώς το υλικό της πολυστερίνης, μετά την κατεργασία, έχει γίνει αρκετά πορώδες και παρά την βαφή με ακριλικά είπα να χρησιμοποιήσω κάτι λιγότερο δραστικό. Κώστα περιμένω τη γνώμη σου καθώς για να συνεχίσω την εφαρμογή και στα υπόλοιπα "πέτρινα μέρη θα πρέπει να αλλάξω την χάραξη των εξωτερικών τοιχίων, πράγμα δύσκολο σε αυτή τη φάση, αλλά απαραίτητο για να δείξει σωστά και η βαφή.

Αποσυνδεδεμένος architect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Doha Qatar
  • modelclub.gr
« Απάντηση #98 στις: Φεβρουαρίου 25, 2015, 11:56:52 πμ »
Μιχάλη οι αρμοί της καμινάδας είναι πολύ βαθοί. Λογικά θα πρέπει να φαίνεται η λάσπη στον αρμό. Τώρα μοιάζει με ξερολιθιά.

THEY CALL ME CAPTAIN SLOW

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #99 στις: Φεβρουαρίου 25, 2015, 12:15:31 μμ »
Αντώνη χαίρομαι που βλέπω απάντηση από σένα !! Εύχομαι να είσαι καλά. Θα το φτιάξω βάζοντας κόλλα και άμμο όπως έκανα και στο πέρασμα. Θέλω τη βοήθεια σου στην επαναχάραξη της πέτρινης τοιχοποιίας. Τι θα μπορούσα να κάνω ώστε να είναι μικρότεροι οι λίθοι της τοιχοποιίας (εννοώ σε σχέση με τους αρμούς ). Καλή συνέχεια και δύναμη εκεί που βρίσκεσαι !!

Tags: