Αποστολέας Θέμα: RAF Mustang III - 1/48 - Tamiya  (Αναγνώστηκε 10660 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
RAF Mustang III - 1/48 - Tamiya
« στις: Ιουνίου 15, 2014, 05:20:00 μμ »
Σιγά σιγά λέω να ξεκινίσω το 2ο μου μοντέλο. Σε συνέχεια παρεναίσεων σας πήγα σε Tamiya αυτή τη φορά!

Το παρακάτω κιτ της Tamiya λοιπόν θα γίνει χωρίς βελτιωτικά βεβαιώς:  :roll:

Θα είναι η πρώτη μου φορά που θα προσπαθήσω να κάνω παραλλαγή και η σίγουρα θα χρειαστώ την βοήθεια σας.

Ακρυλικά της Gunze αυτή τη φορά:
Πιλοτήριο: Η58
Παραλλαγή: Η73, Η75, Η335 (το κάτω μέρος)

Σκεφτομαι να πάω στην επιλογή C του Κιτ. Αν δεν κάνω λάθος είναι το P51B:

Η άποψη σας πάντα χρήσιμη. Επίσης αν υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει να προσέξω...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: RAF Mustang III - 1/48 - Tamiya
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 15, 2014, 06:54:05 μμ »
Ξεκινα εσυ και εδω ειμαστε! :lol:

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 15, 2014, 07:45:20 μμ »
Καλή αρχή ! Ωραίο θέμα και πολύ καλό ποιοτικά μοντέλο

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 15, 2014, 08:39:17 μμ »
Η πρώτη βοήθεια που θα χρειαστώ είναι με τα χρώματα μιας και θα έρθει φίλος προς Κύπρο μπας και μου τα φέρει:
1. Gun metal απο την gunze
2. Leather για το μαξιλάρι του καθίσματος.
3. Πορτοκαλι (για φώτα)
4. Μπλε (πάλι για φώτα)
Gunze αν είναι δυνατόν για να κάνω μόνο μια παραγγελία.

σε στόκο είπα να πάρω 2 το disolved putty και τον Mr Surfacer 500, χρειάζεται η να πάρω τον έναν απ τους 2?

Επίσης αν θεωρείται οτι θα χρειαστώ κάτι επιπλέον παρακαλώ αναφέρατε :)

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 15, 2014, 09:18:18 μμ »
στοκο θα παρεις τον πρασινο της squadron και θα τον βαζεις με κολλα. Δηλαδη θα παιρνεις το πινελακι της υγρης κολλας, θα μαλακωνεις τον στοκο και υστερα θα εφαρμοζεις, πολυ καλυτερο απο τον dissolved. Φυσικα μπορεις να τον εφαρμοζεις και με σπατουλα σε μεγαλυτερες επιφανειες.

Αν θες το mr.surfacer για στοκο παρε τον 500αρη, αν το θες για ασταρι που αυτο ειναι στην ουσια θα σου προτεινα το 1200.Προσωπικα εχω βρει πολυ βολικο το tamiya liquid surface primer.

Τα gunze ψεκαζονται κυριως με τον αερογραφο, αν τα χρησιμοποιησεις με πινελο(για μικρες επιφανειες μονο-οπως το μαξιλαρι) δε θα εχεις καλα αποτελεσματα. Για μικρες επιφανειες και πινελακι προτιμησε τα vallejo.

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 15, 2014, 09:38:34 μμ »
στο πρωτο μου χρησιμοποιησα τον στοκο πράσινο της Humbrol...

Οχι και με μεγαλη επιτυχια... και από οσα διαβασα και είδα οι υγροι ειναι πιο εύκολοι στην χρήση. Δεν είναι έτσι?
και τα 2 για στοκο τα θέλω... Γι αυτό ρώτησα αν χρειάζονται και τα 2....

Τα χρώματα για αερογράφο τα θέλω... αλλά δεν ξέρω ποιά είναι τα σωστά νουμερα. 
Τώρα φαντάζομαι οτι για λεπτομέρειες και τα gunze περνιούνται με πινέλο. (με αραίωση η κατευθείαν απ το μπουκάλι?)

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 15, 2014, 10:00:18 μμ »
Οπως σου εγραψαν και παραπανω, οι υγροι στοκοι (ειναι ασταρια κανονικα) 500,1000,1200 μπορεις να τα χρησιμοποιησεις και σαν στοκους κατευθειαν απο το μπουκαλακι και απλωνεις με μια οδοντογλυφιδα. Τα ακρυλικα χρωματα Gunze δεν κανουν για πινελο. Αν θες πινελατα χρωματα, vajello κα σμαλτα του εμποριου humbrol κλπ.

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 16, 2014, 12:05:12 πμ »
Οπως σου εγραψαν και παραπανω, οι υγροι στοκοι (ειναι ασταρια κανονικα) 500,1000,1200 μπορεις να τα χρησιμοποιησεις και σαν στοκους κατευθειαν απο το μπουκαλακι και απλωνεις με μια οδοντογλυφιδα. Τα ακρυλικα χρωματα Gunze δεν κανουν για πινελο. Αν θες πινελατα χρωματα, vajello κα σμαλτα του εμποριου humbrol κλπ.

Για αερογράφο τα θέλω!

Απλά θα ήθελα αν ξέρει κάποιος να μου δώσει τους σωστούς κωδικούς σε Gunze γιατί το κιτ λέει κωδικούς Tamiya.

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 16, 2014, 12:13:45 πμ »
Ξεκίνησα λοιπόν...

Πέρασα τα μέρη του πιλοτηρίου και τις φωλιες με Interior Green (H58 Gunze).

Οι σωλήνες στις φωλιές και τα όργανα που είναι κολλημένα στην άτρακτο βάφονται με πινέλο τωρα?

Η να μασκάρω και με αερογράφο?

Πρώτη φορά που ψέκασα με Gunze και σε σχέση με τα Hubrol είναι η μέρα με την νύχτα...
Πολύ πιο εύκολο στο χειρισμό και νομίζω και στο αποτέλεσμα...
Προσπαθούσα να κάνω λεπτά στρόματα με το 27002 και δεν το κατάφερνα με τιποτα...

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 16, 2014, 12:31:24 πμ »
Το πας μια χαρα, τις λεπτομερειες του κοκπιτ και του Σ/Π βαφονται με πινελακι με χρωματα αντιθετης συνθεσης για να κανουμε και καποια διορθωματακια αμα ξεφυγει πουθενα χρωμα αλλα και επειδη τα σμαλτα ειναι πιο ευχρηστα στο πινελο.

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 19, 2014, 08:11:05 μμ »
Βάφτηκαν και οι πρώτες λεπτομερείς του cockpit, και αυτό είναι το πρώτο dry fit:

Παρεπιπτοντως δοκίμασα να κάνω μια διορθωσουλα με white spirit και σήκωσε και το ακρυλικά της gunze  :roll: ...

Τώρα έχω τα εξής διλήμματα:
1. Στον πίνακα οργάνων να βάλω την χαλκομανια (ασπρόμαυρη) της tamiya η dry brush?
2. Wash να κάνω με λάδια; Δεν έχω περάσει ασταρι πριν βάφω με το πράσινο της gunze. Αν περάσω βερνίκι μπορεί να γίνουν όλα χάλια;

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 19, 2014, 08:19:30 μμ »
1. Αν έχεις καλό βελτιωτικό για σήματα, βάλε την χαλκομανία, πρόεξε όμως γιατί έχει λίγο χοντρό φιλμ και μπορεί να φαίνεται μετά. Με ένα προσεκτικό dry-brush όμως και με βάψιμο των οργάνων με διαφορετικό μαύρο και τέλος μία σταγόνα γυαλιστερό βερνίκι για να αναπαραστήσεις το γυαλί, θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.
2. Λέγοντας wash, θα κάνεις στα σημεία που υπάρχει λεπτομέρεια και όχι σε όλη την επιφάνεια. Επίσης δοκίμασε με λίγο ασημί και λεπτό πινέλο να κάνεις μικρά ξεφτίσματα χρώματος στα σημεία που πατάει ο πιλότος.

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 19, 2014, 08:26:25 μμ »
1. Αν έχεις καλό βελτιωτικό για σήματα, βάλε την χαλκομανία, πρόεξε όμως γιατί έχει λίγο χοντρό φιλμ και μπορεί να φαίνεται μετά. Με ένα προσεκτικό dry-brush όμως και με βάψιμο των οργάνων με διαφορετικό μαύρο και τέλος μία σταγόνα γυαλιστερό βερνίκι για να αναπαραστήσεις το γυαλί, θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.
2. Λέγοντας wash, θα κάνεις στα σημεία που υπάρχει λεπτομέρεια και όχι σε όλη την επιφάνεια. Επίσης δοκίμασε με λίγο ασημί και λεπτό πινέλο να κάνεις μικρά ξεφτίσματα χρώματος στα σημεία που πατάει ο πιλότος.

1. Όταν λέμε προσεκτικό dry brush τι εννοούμε? δεν το έχω ξανακάνει έχω δει βέβαια αρκετά σχετικά video αλλά δεν είδα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί... Διαφορετικό μαύρο δεν έχω επίσης οπότε δεν μπορώ να το κάνω... Το βερνίκι πάνω στα gunze χωρίς ασταρι πριν δεν είναι λίγο επικίνδυνο;

2. Αυτό με το βερνίκι φοβάμαι και εδώ... Δεν θα έχω θέμα λέτε; Το βερνίκι που υπάρχει είναι το humbrol clear. Αυτό με το ασημι ωραίο ακούγετε, θα φαίνεται μετα με κλειστή καλύπτρα;

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 19, 2014, 08:28:12 μμ »
white spirit παρε αοσμο που ειναι πιο ηπιο

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 19, 2014, 08:29:22 μμ »
white spirit παρε αοσμο που ειναι πιο ηπιο
Πήρα σήμερα αφού την πάτησα πρώτα :)

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 19, 2014, 11:37:21 μμ »
Δοκίμασα το dry brush!!!
Νομίζω ότι βγήκε αρκετά καλό αλλά η άποψη σας θα βοηθούσε ακόμα περισσότερο.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 19, 2014, 11:53:12 μμ »
Δοκιμασε τωρα με ενα παρα πολυ λεπτο πινελο και ασπρο να κανεις καποιες απο τις ενδειξεις μεσα στα οργανα. Δες την φωτο.
http://web.ipmsusa3.org/sites/default/files/imagecache/review_cover_full/reviews/north-american-p-51d-mustang-progress-report/instrument_panel.jpg

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 20, 2014, 09:15:48 πμ »
Όντως βγήκε καλό, αλλά νομίζω κάνεις το ίδιο λάθος που κάνω κι' εγώ.  Από βιασύνη πιέζω το πινέλο λίγο παραπάνω με αποτέλεσμα να μένει μπογιά και στην γύρω επιφάνεια.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 21, 2014, 11:35:18 μμ »
Παιδιά ευχαριστώ για την βοηθεια!!! Όπως πάντα είναι χρησιμότατη.
Δημήτρη έκανα τα όργανα αρχικά γιατί δεν έχω τοσο ψιλό πινέλο και 2ον θέλει μεγενθυτικό φακό?

Το πληκτρολόγιο βάφτηκε ολόκληρο και κολληθηκε:

Και το πρώτο dry fit:

Δεν το έχω περάσει κανένα βερνίκι. Χρειάζεται? Αν ναι να περάσω Mat ή Satin?

και μια απορία ακόμα. Για να κάνω την επιλογή C πρέπει να αφαιρέσω τα κομμάτια που φαίνονται παρακάτω:

Με τον κόφτι τα αφαιρώ? Οι οδηγίες λένε πριν κολληθεί η άτρακτος...

Τελευταίο την άτρακτο πώς είναι καλύτερα να την κολλάμε?
1.Να την πιάνουμε με ταινία και να περνάμε τμηματικά με κόλλα πάνω από την ένωση?
2. Να βάζουμε κόλλα στις ενώσεις σε όλο το μήκος και να το ενώνουμε?
3. Με άλλο τρόπο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια και τα σχόλια σας.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 22, 2014, 02:31:16 πμ »
To κοκπιτ το περνας ενα σατινε. Τις τρυπες τις ανοιγεις με τον κοφτη. Την ατρακτο την κολλας με τον πρωτο τροπο αλλα χωρις να την πιασεις με ταινια. Απλα κρατας τα δυο μισα ενωμενα,οχι που σφιχτα,και περνας υγρη κολλα την ενωση με ενα σχετικα λεπτο πινελο (Νο1-2). Μολις η κολλα τρεχει μεσα στην ενωση πιεζεις ωστα να κλεισει εντελως και κρατας για 2-3 λεπτα. Αν ξεχυλισει κολλα ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙΣ! Θα την καθαρισεις με ενα ντουκοχαρτο αργοτερα.  Μετα την αφηνεις να στεγνωσει μερικες ωρες.

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 22, 2014, 08:23:13 μμ »
To κοκπιτ το περνας ενα σατινε. Τις τρυπες τις ανοιγεις με τον κοφτη. Την ατρακτο την κολλας με τον πρωτο τροπο αλλα χωρις να την πιασεις με ταινια. Απλα κρατας τα δυο μισα ενωμενα,οχι που σφιχτα,και περνας υγρη κολλα την ενωση με ενα σχετικα λεπτο πινελο (Νο1-2). Μολις η κολλα τρεχει μεσα στην ενωση πιεζεις ωστα να κλεισει εντελως και κρατας για 2-3 λεπτα. Αν ξεχυλισει κολλα ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙΣ! Θα την καθαρισεις με ενα ντουκοχαρτο αργοτερα.  Μετα την αφηνεις να στεγνωσει μερικες ωρες.

Ευχαριστώ Δημήτρη για τις διευκρινίσεις!!!

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 23, 2014, 01:56:11 πμ »
Ψέκασα με το satin της Vallejo...
Τελικά το αραίωσα με απεσταγμένο νερό...

Το έχω ψεκάσει πριν 3 ώρες και φαίνεται να έχει κάνει κάποιες ασπριλες ειδικά στο μαύρο φαίνεται έντονα.

Δεν ξέρω αν είναι λόγο λάθος ψεκασμού, η διαλυτικου η υλικού.

Δεν φαίνεται ιδιαίτερα το μαύρο ευτυχώς. Διορθώνεται αυτό κάπως;

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 23, 2014, 02:19:11 πμ »
Το πιο πιθανο ειναι να εγινε λογο υπερβολικης πιεσης η  παρα πολυ μικρου μπεκ. Μπορεις να το διορθωσεις ψεκαζοντας σωστα αλλο ενα χερι. Στην περιπτωση του μαυρου κουτιου πισω απο το καθισμα μην τρελενεσαι γιατι ηταν απο λαστιχο οποτε θα μπορουσε να δειχνει καπως ετσι. Βεβαια η αληθεια ειναι οτι η συγκεκριμενη εκδοση του Ρ-51 δεν ειχε καν αυτο το κουτι (δεξαμενη ειναι) αλα τεσπα.

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 23, 2014, 02:24:52 πμ »
Το πιο πιθανο ειναι να εγινε λογο υπερβολικης πιεσης η  παρα πολυ μικρου μπεκ. Μπορεις να το διορθωσεις ψεκαζοντας σωστα αλλο ενα χερι. Στην περιπτωση του μαυρου κουτιου πισω απο το καθισμα μην τρελενεσαι γιατι ηταν απο λαστιχο οποτε θα μπορουσε να δειχνει καπως ετσι. Βεβαια η αληθεια ειναι οτι η συγκεκριμενη εκδοση του Ρ-51 δεν ειχε καν αυτο το κουτι (δεξαμενη ειναι) αλα τεσπα.

Το μπεκ είναι 0,3 και πίεση ήμουν κάτω απο το 1 bar.

Λες να δοκιμάσω διαλύοντας με αζαξ;

Πιο πολύ με καίει να είμαι σίγουρος ότι δεν θα μου συμβεί όταν θα ψεκάζω το μοντέλο εξωτερικά.

Το μαύρο μόλις κλείσει η ʼτρακτος δεν φαίνεται καθόλου...

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 23, 2014, 02:37:15 πμ »
Κανε μια δοκιμη και με αζαξ (και βαλε και στο προγραμα την αγορα ενος διαλυτικου) με λιγο μεγαλυτερη αραιωση και λεπτα περασματα,μην πεφτει που βερνικι μαζεμενο.

Tags: