Αποστολέας Θέμα: Iwata Revolution CR 0.3 + Mini Air compressor AS18-2  (Αναγνώστηκε 1206 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
Iwata Revolution CR 0.3 + Mini Air compressor AS18-2
« στις: Ιουνίου 11, 2014, 01:54:56 πμ »
Θα ήθελα την βοήθεια σας με το παραπάνω set.

Όπως ίσως ήδη γνωρίζεται είναι το πρώτο μου σετ αερογραφου κομπρεσέρ.

Αντιμετωπίζω 2 θέματα:

1. Προσπαθώντας να βγάλω λεπτές γραμμές με τον αερογραφο δοκιμάζοντας την τεχνικό του pre-shading oαερογραφος περιοδικά φαινόταν να έφτυνε σκέτο δυαλυτικο.
Η δοκίμη έγινε με 33 της humbrol αραιωμένο με white spirit εφαρμόζοντας (όσο μπορώ την λογική απο τα video του  crow). H αραίωση ήταν περίπου 50/50 ίσως και λίγο περισσότερο white spirit.

Τι φταίει;

2. Όπως ψεκάζω το κομπρεσέρ αυξομειώνει την πίεση. Κάνει βυθισματα (πέφτει η βελόνα στο μανιμετρο) και ξανανεβαινει. Αυτό συμβαίνει πάντα ειδικά όταν αρχίζει το ψεκασμα. Πλέον ρίχνω λίγο σκέτο αέρα ώστε να κάνει το βυθισμα και να σταθεροποιηθεί. Είναι φυσιολογικό;

3. Στο συγκεκριμένο αερογραφο μπορώ να πάρω και σετ Βελονας και μπεκ 0.5? έχει νόημα;

4. Θα ήθελα αν κάποιος γνωστής έχει την διάθεση να μου πει την άποψη του για την συγκεκριμένη αγορά. Ουσιαστικά να την αξιολογήσει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Iwata Revolution CR 0.3 + mini air compressor AS18-2
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 11, 2014, 02:02:04 πμ »
Να προσθέσω ότι ο αερογραφος είναι βαρύτητας.

Ακόμα μου είπαν απο το μαγαζί την μίξη των χρωμάτων να την κάνω σε άλλο μπουκαλάκι και όχι απευθείας μέσα στον αερογραφο. Βλέποντας πολλά video στο YouTube όλοι κάνουν την μίξη μέσα στον αερογραφο (πάντα για βαρύτητας μιλάω).

Ακόμα είδα ότι πολλοί σκορπίζουν εξωτερικά την βελόνα με χαρτί. Εννοώ χωρίς να λύσουν τον αερογραφο. Δεν είναι επικίνδυνο για την βελόνα αυτό;

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 11, 2014, 02:47:37 πμ »
1. Αλαξε διαλυτικο! Παρε μια αλλη μαρκα η ενα laquer για χρωματα αυτοκινητου. Και ναι,ανακατευε το χρωμα σε ξεχωριστο δοχειο.

2 Το να πεφτει η πιεση μολις πατας την σκανδαλη ειναι φυσιολογικο. Ειδικα αν το κομπρεσες δεν εχει δεξαμενη αερα. Για να ρυθμισεις σωστα την πιεση κρατα ελαφρα πατημενη την σκανδαλη και ρυθμισε σε λιιιιγο μεγαλυτερη πιεση απο αυτη που θες.

3. Kαι με το 0,3 ειναι μια χαρα αερογραφος για σχεδον ολες τις δουλειες. Αν θες την γνωμη μου με τα χρηματα που εχει το σετ 0,5 μπορεις να παρεις ενα δευτερο αερογραφο πιο καταλληλο για χοντροδουλειες.

4.Σαν αγορα ειναι καλη αν και καλο θα ηταν να ειχες παρει ενα κομπρεσερ με δεξαμενη.

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 11, 2014, 03:00:54 πμ »
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απόκριση!!!

Με διαφωτισες και μου έφυγε η ανησυχία ότι κάτι δεν παει καλά με το κομπρεσέρ.

Προσπάθησα να βρω στην Κύπρο διαλυτικο πολυουρεθάνης αλλά δεν έχει κανείς... Οικολογική συνείδηση βλέπεις... Πήγα σε τουλάχιστον 7 μαγαζιά... Το μόνο που βρήκα είναι αυτό αλλά δεν ξέρω αν κάνει
Plus reducer medium ths sikkens.
http://www.sikkenscr.co.in/sikkenscr/in/Products/Pages/SikkensPlusReducerMedium.aspx

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 11, 2014, 11:58:21 πμ »
Λογικα το διαλυτικο που εβαλες κανει. Αν μπορουν να σου δωσουν λιγο χυμα για να το δοκιμασεις καλα θα ηταν.

Tags: Iwata