Αποστολέας Θέμα: Scammel tank transporter και Cromwell IV Tank 1/76  (Αναγνώστηκε 1209 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giakatsi

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αργος
  • modelclub.gr
Scammel tank transporter και Cromwell IV Tank 1/76
« στις: Ιουνίου 09, 2014, 12:53:41 μμ »
Μετά από 12 χρόνια απουσίας από τον μοντελισμό επέστρεψα ξανά. Αν τα κατάφερα εσείς θα μου πείτε.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Scammel tank transporter και Cromwell IV Taank 1/76
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 09, 2014, 01:04:51 μμ »
Φίλε μου το link δε δουλεύει :roll:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 09, 2014, 07:13:44 μμ »
Κατ' αρχήν, καλώς επέστρεψες (και μάλιστα στη -σχεδόν- σωστή κλίμακα)  :mrgreen:

Δεν ξέρω σε τι επίπεδα είχες φτάσει στο παρελθόν, αλλά εδώ θα σου δοθεί η ευκαιρία, ρωτώντας, διαβάζοντας και βλέποντας, να βελτιωθείς και να κάνεις καλύτερα μοντέλα, ΚΥΡΙΩΣ για δική σου ευχαρίστηση.

Το Scammel, είναι αρκετά καλοφτιαγμένο (παρότι είναι δύστροπο και παμπάλαιο κιτ). Το Cromwell, είναι λιγότερο προσεγμένο (έχεις μάλιστα κολλήσει ανάποδα το πολυβόλο με το πυροβόλο). Το πυροβόλο είναι επίσης κολλημένο στραβά. Γενικά, όπου έχεις αμφιβολία από τις οδηγίες, για το που ή το πως πάει κάποιο κομμάτι, καλό είναι να ψάχνεις για φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Επίσης (αν σε εδιαφέρει ::dontknow::), το Scammel, ήταν πολύ δύσκολο να μεταφέρει ένα Cromwell (η Airfix έχει κάνει λάθος δείχνοντας στο κουτί να ανεβαίνει ένα Churchill που ήταν ακόμα βαρύτερο), συνεπώς, τα δύο οχήματα δεν "παντρεύονται"

Καλή παραμονή και καλά μοντέλα  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 09, 2014, 10:03:57 μμ »
Επίσης, το Scammel, ήταν πολύ δύσκολο να μεταφέρει ένα Cromwell (η Airfix έχει κάνει λάθος δείχνοντας στο κουτί να ανεβαίνει ένα Churchill που ήταν ακόμα βαρύτερο), συνεπώς, τα δύο οχήματα δεν "παντρεύονται"

Eπειδή έχω και εγώ κάπου ένα σχεδόν τελειωμένο Scammel, μπορείς να μας πεις ποιά άρματα φορτωνόταν ;   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 09, 2014, 11:23:02 μμ »
Το Scammell 30ton tank transporter είχε δυνατότητα μεταφοράς άρματος βάρους 30 τόννων ( και με λόγο ρίσκο, ως 32 τόννων). Συνήθως τα βαρέα άρματα τα άδειαζαν από καύσιμα, πυρομαχικά και άλλα βάρη.
Η μεταφορά των Crusader, Matilda, Covenanter, Valentine, M7 Priest, Sexton και Cromwell ήταν εύκολη. Στο όριο ή λίγο παραπάνω, ήταν η μεταφορά των Sherman και M3 Grand, πάντως γινόταν, όπως φαίνεται και στις φώτο. Για το Comet ( 32,5 ton) και Churchill (37,5 ton) τα πράγματα είναι αμφίβολα, παρ' όλο που υπάρχει video με Scammell να σέρνει ένα Churchill από ένα χαντάκι.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Scammel tank transporter και Cromwell IV Tank 1/76
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 10, 2014, 01:02:02 πμ »
Δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον Βρετανολόγο-τενεκεδολόγο ::glossa:: ΔΚ, στο ότι τα οχήματα σου είναι αρκετά προσεγμένα, αλλά χρειάζεσαι βελτίωση, κυρίως στον τομέα της προσοχής στη λεπτομέρεια και την "καθαρότητα" αυτής, ιδίως στην αγαπημένη, αλλά παρόλα αυτά απαιτητική braille κλίμακα.
Επίσης σου δίνεται η ευκαιρία μέσα από το MC, να μάθεις και να βελτιωθείς (όπως κάναμε όλοι μας άλλωστε) διαβάζοντας και παρακολουθόντας τους υπόλοιπους.
Δικιά μου πρόταση, πάρε ένα κιτ που να σου αρέσει σα θέμα, για το οποίο να υπάρχουν καλές κριτικές, ξεκίνησε το και πήγαινε βήμα βήμα, ανεβάζοντας ταυτόχρονα updates στο φόρουμ, έτσι ώστε να σε βοηθήσουμε να αποφύγεις λάθη και να έχεις ένα όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα... Στο τέλος η ευχαρίστηση σου θα είναι απείρως μεγαλύτερη, από το να το τελειώσεις μόνος σου και εμείς απλά να σου επισημάνουμε τα λάθη του, όταν πια δε θα μπορείς ίσως να τα διορθώσεις :wink:

Καλή συνέχεια με το επόμενο :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Tags: