Αποστολέας Θέμα: Σύνδεση αερογράφου GRAPHOTECH BD-183K με παροχή αέρα  (Αναγνώστηκε 2531 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Σύνδεση αερογράφου GRAPHOTECH BD-183K με παροχή αέρα
« στις: Οκτωβρίου 17, 2014, 01:20:02 μμ »
Μάλλον κομίζω γλαύκας εν Αθήναις, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, εγώ θα τα πω!

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες βρέθηκα με ένα μοντελιστικό budget και επειδή τα πράγματα είναι άκρως ρευστά είπα να το ξοδέψω αμέσως. Πήρα λοιπόν από ebay το παρακάτω αερογράφο BD-183K:

Click to see the original size.

Μην αρχίσετε τώρα, ναι είναι κινέζικος αλλά με 30EUR ΚΑΙ παροχή αέρα ΚΑΙ μπεκ σταγόνας χωρίς το σπαστικό λιλιπούτειο oring ΚΑΙ 3 κεφαλές-βελόνες (0.3mm, 0.5mm και 0.8mm) συν το ότι δουλεύει μια χαρά τον έκαναν ελκυστικό. Ναι, δεν ξέρω για πόσο θα δουλεύει μια χαρά αλλά δε με πειράζει.

Τώρα να σας πω πως όλο το σύστημα παροχής αέρα και οι αερογράφοι μου είναι σε σπείρωμα Badger, δεν ξέρω γιατί, έτσι ξεκίνησα προν από 14+ χρόνια και ετσι έμεινε. Τις μέρες λοιπόν που παράγγειλα τον παραπάνω αερογράφο ανακάλυψα πως ο μετατροπέας του Graphotec, από σπείρωμα Iwata σε Badger, είχε φθορές στις βόλτες του. Ενας γρήγορος έλεγχος αποκάλυψε ίδιες φθορές σε όλους του αερογράφους ΚΑΙ στο σωλήνα παροχής. Συναγερμός! Δεν είμαστε για απώλειες, ειδικά τώρα που δεν υπάρχει μία. Ψάξιμο στο internet και ενημέρωση για universal air hose adapters οι οποίοι μάλιστα όταν αποσυνδεθούν από τον αερογράφο, κόβουν την παροχή. Δυστυχώς δεν υπάρχει ένα πρότυπο σπείρωμα αλλά πάνω από 5 οπότε βεβαιωθείτε πως αγοράζετε τα σωστά για τον εξοπλισμό που έχετε. Εγώ αγόρασα από το www.air-craft.net το οποίο ήταν αρκετά επεξηγηματικό. Παρακάτω βλέπετε τη βαλβίδα που μπαίνει στο σωλήνα παροχής:

Τη σύνδεση με τον κινέζο ο οποίος στη συσκευασία του περιείχε και τον αντίστοιχο συνδετήρα (με κόκκινο στην φωτογραφία του αερογράφου, κάτι που τον κάνει ακόμα πιο συμφέρουσα αγορα! )

και τέλος 2 συνδετήρες, αριστερά για Iwata και δεξιά για Badger μαζύ με τη βαλβίδα παροχής από το Plastimodelismo η οποία είναι πάμθηνη και έχει και ρυθμιστή πίεσης (και ο ρυθμιστής αυτός είναι ο λόγος που δε με βόλεψε και θα πάει στην Αίγινα)

Με ελάχιστο κόστος μπορώ πλέον και συνδέω ευκολότατα τους αερογράφους μου με την παροχή, να αλλάζω αερογράφο χωρίς να παλεύω με το λάστιχο και να αποφεύγω φθορές στο σώμα/βαλβίδα των αερογράφων. Μάλλον κάπως αργά το ανακάλυψα, σας ενημερώνω πάντως μήπως κάποιος ακόμα παιδεύεται με βιδώματα και ότι αυτά αυνεπαγονται.

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: Σύνδεση αερογράφου με παροχή αέρα
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 17, 2014, 01:29:59 μμ »
Τον συγκεκριμένο αερογράφο τον γλυκοκοιτάω και εγώ αρκετό καιρό τώρα για τις βαριές δουλειές. Για τα λεφτά του φαίνεται άψογος.
Τον έχεις χρησιμοποιήσει καθόλου να δώσεις εντυπώσεις;
Όταν τελικά καταφέρω και τον αγοράσω θα έχω δύο αερογράφους και μία παροχή οπότε οι γρήγορες εναλλαγές χωρίς ξεβίδωμα/βίδωμα θα είναι απαραίτητες.
Οπότε, αυτή την ταχυσύνδεση με την βαλβίδα μόνο στο εξωτερικό την βρίσκουμε;
Αυτό δεν είναι κάτι παρόμοιο ή είναι αυτό που αναφέρεις στο θέμα και δεν κόβει αυτόματα τον αέρα;

Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 17, 2014, 01:37:00 μμ »
Αυτό δεν είναι κάτι παρόμοιο ή είναι αυτό που αναφέρεις στο θέμα και δεν κόβει αυτόματα τον αέρα;
Είναι αυτό που δείχνω με τη βαλβίδα και ναι, κόβει την παροχή και αυτό μόλις αποσυνδεθεί από τον αερογράφο.

Οπότε, αυτή την ταχυσύνδεση με την βαλβίδα μόνο στο εξωτερικό την βρίσκουμε;
Υπάρχει και εδώ πχ αυτή με τη βαλβίδα ρύθμισης. Connectors για τους αερογράφους δεν ξέρω αν θα βρεις Ελλάδα, εγώ τουλάχιστον όταν έψαξα δε βρήκα. Εντάξει, όσο έψαξα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 17, 2014, 04:50:13 μμ »
Δε καταλαβα γιατι να βγαινουν και να μπαινουν οι αερογραφοι , αφου μπορουν να ειναι μονιμα πανω σε 2πλη , 3πλη και παει λεγοντας  παροχη του κομπρεσερ συνδεμενοι ?
Γιατί δεν έχω διπλή, τριπλή και πάει λέγοντας παροχή στο κομπρεσέρ μου ούτε μου πολυαρέσει η ιδέα να έχω 2-3-4 σωλήνες παροχής να μπλέκονται σε ότι κάνω...

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 02:28:13 πμ »
Ο συγκεκριμένος αερογράφος είναι καλός, για όσο κρατήσει... Καλή κατασκευή (μαλακή και ευαίσθητη σκανδάλη, μπεκ σταγόνας κλπ. κλπ.) Αλλά μετά από κανά χρόνο ή δύο άρχισε να τα παίζει. Πρώτα δεν ψέκαζε με την 0,3 και μετά ούτε με την 0,5. Είναι μυστήριο γιατί δεν είχε κάποιο εμφανές πρόβλημα (άζαξ και νερό ψέκαζε κανονικά όταν τον πήγα στο μαζαγί που τον είχα αγοράσει, αλλά στο σπίτι την μπογιά την έφτυνε είτε enamel είτε ακρυλικό, ακόμα και τα Vallejo Air. Όσο λειτουργούσε κανονικά, πραγματικά τον ευχαριστήθηκα. Αλλά με αυτήν την τιμή, θεωρείται ψιλοαναλώσιμος. Μετά προχώρησα σε Iwata και βρήκα την υγειά μου (τουλάχιστον προς το παρόν;)

Ο ταχυσύνδεσμος με τη βαλβίδα είναι επίσης πολύ πρακτικός και χρήσιμος, όσο ...δουλεύει. Μετά αρχίζει να χάνει αέρα και είναι σπαστικό γιατί παίρνει μπρος το κομπρεσεράκι συνέχεια την ώρα που κάνεις κάτι άλλο. Έχω δύο από αυτούς τους ταχυσύνδεσμους αλλά τους κατάργησα για αυτό το λόγο...

Εύχομαι η δικιά σου εμπειρία να αποδειχτεί καλύτερη σε διάρκεια και με τον αερογράφο και με τους ταχυσύνδεσμους.

Tags: graphotech