Αποστολέας Θέμα: Wash της Vallejo  (Αναγνώστηκε 1289 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
Wash της Vallejo
« στις: Μαΐου 30, 2014, 08:59:37 μμ »
Εχω μερικά wash της vallejo και θέλω να περάσω κάποια σημεία με ένα light gray (σκελη, φωλεές, κόκπιτ και αργότερα επιφάνειες) σε ένα f-14. Το μοντέλο έχει περαστεί με αστάρι σπρέυ της motip και ακρυλικά akan και vallejo, θα έχω θέμα με το wash που είναι ακρυλικό αν περάσω πρώτα παρκετίνη ή να περάσω βερνίκι, έχω το clear(humbrol) και της winsor and newton. Αυτό που φοβάμαι είναι μην μου σηκώσει το χρώμα το wash επειδή είναι απ' ότι λέει ακρυλικό.

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
Απ: Wash της vallejo.
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 31, 2014, 12:58:11 πμ »
Δεν έχει εμπειρία κάποιος με τα συγκεκριμένα?  Στην αναζήτηση δεν βρήκα κάτι. :?

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 31, 2014, 01:07:23 πμ »
Δεν θα εχεις προβλημα αν το μοντελο ειναι αρκετα γιαλυστερο. Τα ακρυλικα εχουν την ταση να αφηνουν λεκεδες και σε ματ η σατινε δεν καθαριζουν ευκολα. Μην πασαληψεις ολη την περιοχη που θες να κανεις wash. Φροντισε να το περασεις επιλεκτικα μονο εκει που θες. Για ακομα καλυτερο αποτελεσμα ριξε μεσα στο wash 3-4 σταγωνες υγρο για πιατα,βοηθαει. Παντως σε γενικες γραμμες τα ακρυλικα δεν ειναι καλη εππιλογη για wash. Παρε καλυτερα λαδια και ενα αοσμο διαλυτικο και εισαι κομπλε.

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 31, 2014, 01:30:59 πμ »
Αχ βρε crow να μην ρωτάω πρώτα πριν αγοράσω? Τι λάδια να χρησιμοποιήσω έχω της winsor and newton, burnt umber, burnt sienna, raw umber και ένα γκρι.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 31, 2014, 02:10:14 πμ »
Θα βαλεις γκρι με ελαχιστο raw umber.Αναλογα την αραιωση θα το κανεις οσο ανοιχτο η σκουρο θες.

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 22, 2014, 06:41:15 μμ »
Tα wash της Vallejo/citadel/armypainter κτλ ειναι πολυ αραιωμενο ακρυλικο χρωμα ή μελανι με flow improver. Δεν μπορουν να σου σηκωσουν το υποστρωμα ακρυλικων διοτι πολυ απλα τα ακρυλικα μοντελιστικης χρησης (και ολα τα ακρυλικα καλων τεχνων εκτος τα atelier της Chroma) δεν επανενεργοποιουνται με το νερο εφοσον στεγνωσουν. Αυτο ειναι το βασικο τους χαρακτηριστικο και οφειλεται στην ρητινη/κολλα/φορεα του χρωματος. Μπορεις να επανενεργοποιησεις την Ατλακολ? Οχι.

Οσοι ασχολουνται με φιγουρες 28χιλ εδω και δεκαετιες κανουν wash με ακρυλικα μελανια και washes χωρις κανενα βερνικι για προστασια. Η διαφορα μεταξυ ακρυλικου wash και wash λαδιων ειναι οτι το πρωτο δεν ειναι τοσο ευκολα διαχειρισιμο, ρεει πιο δυσκολα και αν δεν κινεισαι γρηγορα να μαζεψεις να περισσευουμενα οπως ειπε κι ο Crow μπορει να λερωσει ή αθελα σου να δημιουργησεις ενα φιλτρο χρωματος. Παντως το οτι δεν μπορεις να τα σβησεις οπως κανεις με ενα λαδι μπορει να ειναι και πλεονεκτημα αν θες να βαλεις πολλες αποχρωσεις την μια πανω στην αλλη χωρις να φοβασαι οτι θα σηκωσεις την δουλεια που εχεις κανει ηδη.

Tags: wash vallejo