Αποστολέας Θέμα: Whippet Mk.A - EMHAR 1/72  (Αναγνώστηκε 2687 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Whippet Mk.A - EMHAR 1/72
« στις: Μαΐου 19, 2014, 09:39:55 μμ »
Όπως είχα δηλώσει προ ημερών και στο κεντρικό thread του GB, το παρακάτω θα είναι η συμμετοχή μου:
Μπορεί να μοιάζει με μπουλντόζα χωρίς το μαχαίρι μπροστά, παρόλα αυτά τότε χαρακτηριζόταν σαν ταχύ άρμα μάχης (12-14 Χλμ/ώρα ::glossa::) εξ ού και το όνομα και όλως παραδόξως μου αρέσει :twisted: :mrgreen:

Θα γίνει αιχμαλωτισμένο γερμανικό, δηλαδή κάπως έτσι:

Το Σάββατο το βράδυ, με συνολική δουλειά καμιάς ώρας (εν μέσω καφέ, μπύρας και πίτσας σε γνωστή μοντελογιάφκα) τελείωσα με ότι έδινε το κουτί (ελάχιστα κομμάτια, αρκετά καλη εφαρμογή και λεπτομέρεια) και χτες του έριξα ένα ασταράκι, με σκοπό να δώ αν θέλει τίποτα στόκους, πριν προχωρήσω σε κάποιες, λίγες ομολογουμένως προσθήκες, για να πλησιάσει το πραγματικό:

Σύντομα κοντά σας

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: Whippet Mk.A - EMHAR 1/72
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 19, 2014, 09:45:29 μμ »
Ελπιζω να μην τελειωσει και ο Γ'ππ προκειμενου να το δουμε ετοιμο ::glossa::
Καλα βαψιματα
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 19, 2014, 10:18:52 μμ »
Τρύπα την εξάτμιση και τα πολυβόλα παλιοτεμπέλη!!!  :twisted: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 19, 2014, 10:24:00 μμ »
Όπως είχα δηλώσει προ ημερών και στο κεντρικό thread του GB, το παρακάτω θα είναι η συμμετοχή μου:
Μπορεί να μοιάζει με μπουλντόζα χωρίς το μαχαίρι μπροστά, παρόλα αυτά τότε χαρακτηριζόταν σαν ταχύ άρμα μάχης (12-14 Χλμ/ώρα ::glossa::) εξ ού και το όνομα και όλως παραδόξως μου αρέσει :twisted: :mrgreen:

Θα γίνει αιχμαλωτισμένο γερμανικό, δηλαδή κάπως έτσι:

Αίσχος! Beutepanzer, WWI edition? Οχι άλλο beute... :twisted:

Παράθεση
Το Σάββατο το βράδυ, με συνολική δουλειά καμιάς ώρας (εν μέσω καφέ, μπύρας και πίτσας σε γνωστή μοντελογιάφκα)
Αίσχος part 2... εσύ έτρωγες πίτσα και μένα μου παρήγγειλες μακαρονάδα... θα μου το πληρώσεις αυτό! :twisted: ::glossa::

Παράθεση
... τελείωσα με ότι έδινε το κουτί (ελάχιστα κομμάτια, αρκετά καλη εφαρμογή και λεπτομέρεια) και χτες του έριξα ένα ασταράκι, με σκοπό να δώ αν θέλει τίποτα στόκους, πριν προχωρήσω σε κάποιες, λίγες ομολογουμένως προσθήκες, για να πλησιάσει το πραγματικό:

Σύντομα κοντά σας

ΜΦΧ
Να αλλάξεις/λεπτύνεις τις κάνες στα πολυβόλα εκτός και άν οι Φρίτσιδες τα αναβαθμίζανε σε σαραντάρια πυροβόλα...
Για να μάθετε που θέλετε να ξεπετάτε "ευκολάκια" 72άρια... τα πάντα σχεδόν φαίνονται overscale πάνω τους! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 19, 2014, 10:35:26 μμ »
Πολύ καλή επιλογή! Εχει τα προβληματάκια του, με κυριότερο τι ότι οι ερπύστριες δείχνουν να ακουμπάνε στο πήγμα ενώ στα πραγματικό απείχαν 1mm στην κλίμακα. Αν αποφασίσεις να αλλάξεις τις κάνες των Hotchkiss θες αρκετή δουλειά εκός αν βρεις έτοιμες:

Click to see the original size.

Να θυμάσαι πως, στον ΑΠΠ τουλάχιστον, τα Whippets των γερμανών δε χρησιμοποιήθηκαν σε μάχη παρά μόνο για δοκιμές και εκπαίδευση. Οχι φυσικά πως δε γινόντουσαν χάλια και αυτά... Πάντως σαν κατασκευές αποδείχθηκαν αθάνατα, ο ιαπωνικός στρατός τα χρησιμοποιούσε στη Μαντζουρία τη δεκαετία του 1930!

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 20, 2014, 12:37:16 πμ »
Ελπιζω να μην τελειωσει και ο Γ'ππ προκειμενου να το δουμε ετοιμο ::glossa::
Καλα βαψιματα
Προσπερνάω τον ατυχή αστεϊσμό σου αρχιλοχία και σε ευχαριστώ για την ευχή, αλλά θέλει δουλίτσα ακόμα πριν το μπογιάτισμα :wink:

Τρύπα την εξάτμιση και τα πολυβόλα παλιοτεμπέλη!!!  :twisted: :twisted:
Είπαμε..., τώρα ξεκινάει η ουσιαστική δουλειά :wink:

Αίσχος! Beutepanzer, WWI edition? Οχι άλλο beute... :twisted:
Ναιαιαιαιαιαί..., όλα είναι ωραία, "πιασμένα" από τους (εκάστοτε) απέναντι :twisted:

Αίσχος part 2... εσύ έτρωγες πίτσα και μένα μου παρήγγειλες μακαρονάδα... θα μου το πληρώσεις αυτό! :twisted: ::glossa::
Θεία δίκη. Σε τιμώρησε ο θεός γιατί βαριόσουνα να παραγγείλεις ::glossa::

Να αλλάξεις/λεπτύνεις τις κάνες στα πολυβόλα εκτός και άν οι Φρίτσιδες τα αναβαθμίζανε σε σαραντάρια πυροβόλα...
Για να μάθετε που θέλετε να ξεπετάτε "ευκολάκια" 72άρια... τα πάντα σχεδόν φαίνονται overscale πάνω τους! :mrgreen:
Ξέρω τι προσπαθείς να πετύχεις... Θές να με πιάσει η ψώρα μου, να θέλω να τα αλλάξω όλα πάνω στο μοντέλο και έτσι να μη το τελειώσω ποτέ... Κανάγιαααα ::glossa:: :mrgreen:

Πολύ καλή επιλογή! Εχει τα προβληματάκια του, με κυριότερο τι ότι οι ερπύστριες δείχνουν να ακουμπάνε στο πήγμα ενώ στα πραγματικό απείχαν 1mm στην κλίμακα. Αν αποφασίσεις να αλλάξεις τις κάνες των Hotchkiss θες αρκετή δουλειά εκός αν βρεις έτοιμες:

Να θυμάσαι πως, στον ΑΠΠ τουλάχιστον, τα Whippets των γερμανών δε χρησιμοποιήθηκαν σε μάχη παρά μόνο για δοκιμές και εκπαίδευση. Οχι φυσικά πως δε γινόντουσαν χάλια και αυτά... Πάντως σαν κατασκευές αποδείχθηκαν αθάνατα, ο ιαπωνικός στρατός τα χρησιμοποιούσε στη Μαντζουρία τη δεκαετία του 1930!

Όχι Γιώργο, δε θα πέσω στη λούμπα του ψωρόγατου, τα πολυβόλα θα μείνουν ώς έχουν και απλά θα τρυπηθούν. Όσο για τα γερμανικά Whippets, το έχω διαβάσει και γι' αυτό έχω σκοπό να το κάνω σχετικά κυριλέ :wink:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 20, 2014, 07:34:36 πμ »
Μπράβο Μάνο: Μετά από καιρό αποφάσισες να ξαναγίνεις άντρας!!!! Πλην όμως.....

::arrowred::Τα πολυβόλα όντως θέλουν τρύπημα ή αντικατάσταση (δεν είναι όσο δύσκολο ακούγεται)
 ::arrowred::Τις ερπύστριες είναι μάλλον αδύνατο να τις φέρεις εκεί που θα έπρεπε να είναι, οπότε μην ασχοληθείς ιδιαίτερα
 ::arrowred::Ως φιλόζωος και κάτοχος σκύλου, θα έπρεπε να ξέρεις ότι στα γατιά δεν δίνουμε ζυμαρικά, γιατί παθαίνουν ζάχαρο
 ::arrowred::Μην περιμένεις να τελειώσει ο Γ'ΠΠ ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 20, 2014, 08:14:34 πμ »
Πανέμορφο άρμα με καταπληκτικές καμπύλες :!: :!: :!:
 :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 20, 2014, 06:43:06 μμ »
Μπράβο Μάνο: Μετά από καιρό αποφάσισες να ξαναγίνεις άντρας!!!! Πλην όμως.....

::arrowred::Τα πολυβόλα όντως θέλουν τρύπημα ή αντικατάσταση (δεν είναι όσο δύσκολο ακούγεται)
 ::arrowred::Τις ερπύστριες είναι μάλλον αδύνατο να τις φέρεις εκεί που θα έπρεπε να είναι, οπότε μην ασχοληθείς ιδιαίτερα
 ::arrowred::Ως φιλόζωος και κάτοχος σκύλου, θα έπρεπε να ξέρεις ότι στα γατιά δεν δίνουμε ζυμαρικά, γιατί παθαίνουν ζάχαρο
 ::arrowred::Μην περιμένεις να τελειώσει ο Γ'ΠΠ ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

ΔΚ
Μήτσο, με βρίσκεις σε όλα σύμφωνο, στο πρώτο σημείο απλά, θα "παίξει" η πρώτη οψιόν :mrgreen:

Πανέμορφο άρμα με καταπληκτικές καμπύλες :!: :!: :!:
 :mrgreen:
Χα Χα... αστειάτορα ::glossa:: :mrgreen:
Τι να σου κάνω, αφού τότε όλα τα άρματα ήταν σαν ανάποδα γ@μώτο :roll:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 20, 2014, 06:53:42 μμ »
Κλίμακα:βρούμ-βρούμ  ::glossa::
ʼρμα:Ασχήμια ακόμα και για τα δικά μου γούστα!  :twisted:

Ελπίζω τουλάχιστον σε ένα ενδιαφέρον και ιντριγκαδόρικο βάψιμο για να μην μας πάρει ο ύπνος  ::sleepy2::
 ::director::  Καλά σου λένε τα παιδιά ρε,τρύπα τα πολυβόλα!

ʼντε φτιάξτο να ξετρίξεις και να καταπιαστείς με θέμα και κλίμακα της προκοπής (1/35 φυσικά)  :mrgreen: :wink:

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 20, 2014, 08:49:04 μμ »
Χα Χα... αστειάτορα ::glossa:: :mrgreen:
Τι να σου κάνω, αφού τότε όλα τα άρματα ήταν σαν ανάποδα γ@μώτο :roll:

ΜΦΧ
[Crow mode on] Πέταξέ τη τη μ@^@&!@ :twisted: [Crow mode off] ... και φτιάξε ένα πανέμορφο αεροπλάνο της περιόδου όπως πχ το Albatros D.V!!! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 20, 2014, 09:04:56 μμ »
[Crow mode on] Πέταξέ τη τη μ@^@&!@ :twisted: [Crow mode off] ... και φτιάξε ένα πανέμορφο αεροπλάνο της περιόδου όπως πχ το Albatros D.V!!! :mrgreen:

Και τα πλοία της εποχής ήταν πανέμορφα!  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 20, 2014, 09:21:29 μμ »
Και τα πλοία της εποχής ήταν πανέμορφα!  :wink:
Ασφαλώς... απλά δεν έχω τον Μάνο ΙΚΑΝΟ να φτιάξει πλοίο! :twisted: :twisted: :twisted: ::glossa::

Πέρα απο τη πλάκα, τα διπλάνα είναι ως επι το πλείστον πιό απαιτητικά αλλα τα πλοία είναι αρκετά πιό ακριβά και αν δε το έχεις ήδη το ψώνιο (και στο στόκ!), δύσκολα θα πας να πάρεις πλοίο για το GB... Γι'αυτό βλέπουμε όλο άρματα στο GB! :twisted:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 21, 2014, 01:17:47 πμ »
Ρε δε με χέζ_τε και οι δύο οι από πάνω? Τρολάρες, ε τρολάρες ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen:

Έεεε... θέλατε να τα ακούσετε νυχτιάτικα :twisted:

ΜΦΧ