Αποστολέας Θέμα: Το πρωτο μου μοντελο RAF S.E.5a  (Αναγνώστηκε 2098 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zithon-tasos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
Το πρωτο μου μοντελο RAF S.E.5a
« στις: Ιανουαρίου 11, 2015, 07:37:35 μμ »
Λοιπον, το πρωτο μου μοντελο ειναι στην τελικη ευθεια.....εχω περασει το πρωτο χερι gloss βερνικι, και μενει ενα δευτερο χερι, οι χαλκομανιες που εχουν ενα θεμα και θελω να τις περασω με εβελτιωτικο film πιο πριν, να κολλησω τις ροδες ,και το τελικο ματ βερνικι.....οπως θα δειτε απο τις φωτο εχω κανει κατι ξεθωριασματα και μαυριλες, βασικα ηθελα να κανω στεγνο πινελο δεν μου βγηκε οπως ηθελα και το εσωσα καπως ετσι, σκουριασμενες εξατμισεις κλπ ...wash δεν θα κανω διοτι σαν μοντελο του ΑΠΠ δεν εχει γραμμωσεις..... γνωμες δεκτες.... αν βρω λυση με τις χαλκομανιες που διαλυονται θα το τελειωσω συντομα..... :D

REMOVE BEFORE DIVE

• Scale 1/48
  • *
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
Απ: Το πρωτο μου μοντελο RAF S.E.5a
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 11, 2015, 07:40:20 μμ »

REMOVE BEFORE DIVE

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 11, 2015, 07:46:48 μμ »
Αν γράψεις το link όπως παρακάτω θα φαίνεται μια χαρά.

Κώδικας: [Επιλογή]
[thumb]http://s2.postimg.org/3p2ljulzt/DSC05251.jpg[/thumb]

Click to see the original size.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/48
  • *
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 05, 2015, 01:58:57 μμ »
Λαθη σιγουρα εγιναν πολλα, τα ξερω και στο επομενο διπλανο μου θα τα διορθωσω και θα τα φτιαξω με αλλο τροπο, π.χ. το rigging..... Για πρωτο μοντελο τελικα το διπλανο ηταν μια δυσκολη κατασκευη, ειχα και την ατυχια με τις χαλια χαλκομανιες,οπου εβαλα aftermarket....κουτσα στραβα το τελειωσα... :D

REMOVE BEFORE DIVE

Αποσυνδεδεμένος kfilippi

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 10, 2015, 11:53:49 πμ »
Φίλε Τάσο είναι πολύ όμορφο και επειδή είναι και πρώτο το κάνει ακόμα πιο όμορφο. Οι φθορές μου αρέσουν αλλά αυτό που μου αρέσει είναι η έλικα.
Τα συγχαρητήρια μου.

• Scale 1/48
  • *
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 10, 2015, 01:47:38 μμ »
Ευχαριστω πολυ! Οντως η ελικα μου αρεσε κι εμενα πολυ..βγηκε αρκετα "ξυλινη" :D

REMOVE BEFORE DIVE

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 10, 2015, 05:54:00 μμ »
Αν και από τις φωτό δεν βγάζεις σωστό συμπέρασμα, φαίνεται
γενικά καλό σαν αποτέλεσμα. Ο αφαλός της έλικας όμως φαί-
νεται πολύ καθαρός-γυαλιστερός και με ασημί βίδες πολύ
έντονες, παρόλο  το γενικό βρώμισμα.   ::salut::

• Scale 1/48
  • *
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 10, 2015, 08:48:27 μμ »
Ευχαριστώ για την παρατηρηση... Είναι κάτι που διορθώνεται εύκολα...

REMOVE BEFORE DIVE

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 11, 2015, 07:56:59 μμ »
Μετά από πολλά χρόνια μοντελιστής, αποφάσισα εδώ καί λίγο καιρό,τελικά, νά ''μπώ στό χώρο τού Α.Π.Π''.(μιλάω γιά τήν 1/48 ).Αυτό πού αισθάνομαι είναι ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑΡΩ!! Είναι ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ μία ΑΛΛΗ ΑΙΣΘΗΣΗ. Έκανα αυτό το πρόλογο γιά νά σού πώ ότι γνωρίζω''πλέον'' τίς απαιτήσεις καί τίς δυσκολίες πού έχουν τά διπλάνα.Σάν ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ;;;;; μοντέλο τά ''πήγες'' πολύ καλά. Καί εδώ μιλάω καθαρά γιά τή συναρμολόγηση!! Tώρα στό θέμα βαψίματος, οί φωτό δέν μέ βοηθάνε πολύ,''μιλάς'' γιά ξεθωριάσματα- λερώματα,τά οποία δέν φαίνονται καλά. Αυτό πού μπορώ νά δώ, είναι ένα ΠΟΛΥ ΛΕΡΩΜΕΝΟ- ΜΑΥΡΙΣΝΕΝΟ αερ/φος, σέ μάλλον υπερβολικό βαθμό.Εν κατακλείδι,άν είναι ΓΕΝΙΚΑ τό πρώτο σου μοντέλο,τότε φίλε μου..... ΤΟ ΕΧΕΙΣ......

• Scale 1/48
  • *
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 11, 2015, 10:04:20 μμ »
Θα προσπαθησω να βγαλω καλυτερες ψωτογραφιες, αν και δεν το εχω με τις φωτο.... :oops:. Το συγκεκριμενο α/φ αν και 1/48 ειναι μικρο και φαινεται σαν 1/72. Η συγκριση του με το stuka 1/48 που ξεκινησα τωρα ειναι μεγαλη...γυρωστους 6-7 ποντους διαφορα στο μηκος..... Σιγουρα αν το ξαναεφτιαχνα θα εβγαινε πολυ καλυτερο γιατι παιδευτηκα πολυ με ταβερνικια και ιδιως με τις απαραδεκτες χαλκομαννιες της roden.... Ευχαριτω πολυ ...παντως θα ειναι απο τα αγαπημενα μου γιατι ειναι το πρωτο.... :D

REMOVE BEFORE DIVE

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 11, 2015, 10:40:51 μμ »
Καλως ηρθες στον μαγικο κοσμο του μοντελισμου !!!

Αυτο που μπορω να πω με σιγουρια κοιταζοντας τις φωτογραφιες σου ειναι ειναι οτι μπηκες στον κοσμο του μοντελισμου με το δεξι και αυτο ειναι πολυ θετικο
Βεβαια το πιο σημαντικο ειναι οτι μιλας και για δευτερο μοντελο (Ju-87) πραγμα που σημαινει οτι εχεις αρχισει να κολλας κι εσυ το πορωτικο μικροβιο αυτου του χομπυ !!!
Στα τεχνικα θεματα τωρα:

==>Για πρωτο μοντελο (και για δευτερο και για τριτο και για δεκατο )*** το διπλανο ειναι δυσκολο.Το γιουνκερς θα σου φανει πολυ πιο ευκολο αφου λογω γεωμετριας θα μπορεις να το χειριζεσαι πολυ πιο ευκολα

==>Το πρωτο σου μοντελο κρατησε το σε μια ιδιαιτερη θεση μεσα στο δωματιο σου (ή μεσα στην βιτρινα σου αν εχεις αποκτησει)και μην το πειραξεις ποτε.Παντα οσα μοντελα και να φτιαξεις αυτο θα εχει μια διαφορετικη-ανωτερη αξια.

==>Εφοσον βαφεις με πινελο μην διστασεις να ζητησεις συμβουλες απο τα μελη labros87 και jet72.Ειναι και οι δυο τους πολλοι καλοι πινελομαστορες και θα χαρουυν να σε βοηθησουν

==>Βλεπω οτι εισαι 31 οποτε λογικα η οραση σου ειναι μια χαρα.Αν θελεις δοκιμασε να κατεβεις κλιμακα (1/72).Τα μικροτερα μοντελα κατασκευαζονται γρηγορα (αυτο δεν ειναι κανονας) οποτε σου επιτρεπουν να περνας απο το ενα σταδιο στο επομενο ταχυτερα δινοντας σου ευκαιρια να δοκιμαζεις συνεχως νεα πραγματα και να βελτιωνεις την τεχνικη σου.Συν οτι ειναι και φθηνα(ουτε αυτο ειναι κανονας) οποτε οσα και να καταστρεψεις τωρα στην αρχη δεν θα κλαις τα χρηματα.

==>Ξεσκονισε το διαδικτυο (για αρχη το youtube) για τεχνικες.Θα μαθεις παρα πολλα πραγματα

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

***Αφου καταφερες και το ολοκληρωσες ........εισαι ηρωας

• Scale 1/48
  • *
  • «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ»
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 11, 2015, 11:06:34 μμ »
Ευχαριστώ πολύ και για τις συμβουλές... Βασικα το δεύτερο μου μοντέλο είναι ένα panzer iii. Το έχω τελειώσει και ετοιμάζομαι να κάνω μια βάση με plexiglass και δεν να βγάλω τις τελικές φωτογραφίες..

REMOVE BEFORE DIVE

Tags: