Αποστολέας Θέμα: Εσωτερικα φώτα σε βαγόνια  (Αναγνώστηκε 6267 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Βολος
  • modelclub.gr
Απ: Εσωτερικα φώτα σε βαγόνια
« Απάντηση #50 στις: Απριλίου 23, 2014, 03:34:17 μμ »
στα 2 πρωτα ειχα παει οταν πηρα τα διαφορα πραγματα που πηρα. θα ξαναπαω απ τον χιωτη που πηρα τους πυκνωτες γιατι οταν τους βαζω διορθωνεται το τρεμουλο αλλα γινεται αυτο . χωρις τους πυκνωτες τα φωτα αναβουν κανονικα κ απ τις 2 κατευθυνσεις αλλα το τρεμουλο ειναι σπαστικο πολυ. εκει που παραξενευομαι ειναι οτι το ενα βαγονι δουλευει κανονικα κ τα αλλα 2 ειναι πιστη αντιγραφη στη συνδεσμολογια

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #51 στις: Απριλίου 24, 2014, 02:50:27 μμ »
Περασα σημερα απο τον χιωτη κ του ειπα τι συμβαινει κ μου ειπε οτι δε χρειαζεται τιποτα επιπλεον κ οτι πρεπει να δουλευει μια χαρα. θα λυσω ολες τις συνδεσεις κ θα τα ξανακανω απ την αρχη στα 2 βαγονια που εχω προβλημα κ ελπιζω να βγει η ακρη. ισως κατι να μου διαφευγει. οταν τα ξανακανω θα δω αν εχω παλι το ιδιο προβλημα

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #52 στις: Απριλίου 24, 2014, 07:21:29 μμ »
αρχιζει κ βγαινει ακρη. βεβαια αντι να λυθουν αποριες δημιουργουνται καινουριες . Στη μπαγκαζιερα των DB εβγαλα τη μια αντισταση κ αφησα μονο τη μια στον θετικο πολο. Το κουφο ειναι το εξης. στο βαγονι που δουλευει αψογα απ την αρχη γεφυρα συνδεεται απ τη μερια που εχει τις γραμμες αλλα βγαινει το - στο - κ το + στο + καθως κ την αντισταση στο -. Στην μπαγκαζιερα κατεληξα στο αντιθετο κ δουλευει μια χαρα. Το ιδιο εκανα κ στο εστιατοριο κ δουλευει απ τη μια μερια αψογα κ απ την αλλη χαμηλωνουν στη μιση ενταση αλλα δε σβηνουν. τα χω μιση ωρα κ τα 2 βαγονια στο ρευμα . το κουφο εδω ειναι οτι το - απο τη γεφυρα παει στο - στα λεντακια κ το + στο + ενω στη μπαγκαζιερα το αναποδο. παραδοξως δουλευουν κ τα τρια βαγονια κ ενω εχει το καθενα αλλες συνδεσεις. ::dontknow:: ::dontknow:: ::dontknow:: ::dontknow:: αφου δουλευουν ετσι ολα μαζι θα τα αφησω ετσι. στα επομενα βαγονια θα ακολουθησω προσεκτικα παλι τις συνδεσεις κ ισως βγαλω κ το τι συμβαινει. παντως ετσι οπως τα χω δουλευουν. θα φτιαξω κ καλυτερες ληψεις κ πιστευω θα ναι ολα μια χαρα. συντομα κ φοτο

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #53 στις: Απριλίου 25, 2014, 12:54:09 πμ »
Εφτιαξα με φυλλα χαλκου επαφες για τους τροχους κ για καλυτερη επαφη εβαλα για καθε πολο κ τους 2 τροχους απ το καθε φορειο κ τραβηξα μια λωριδα να ενωνει τις 2 επαφες. απο κει τραβηξα το καλωδιο κ το ενωσα στον πυκνωτη. το δοκιμασα σε κινηση κ πραγματικα δε κανει το παραμικρο τρεμουλο. δε περιμενα οτι θα το φτιαχνα τοσο καλα. ετσι θα κανω ολα τα βαγονια μου με προσοχη βεβαια στις ενωσειςωστε να μην εχω παλι προβληματα. οριστε κ καποιες φοτογραφιες απ αυτα που εφτιαξα κ πλεον ετσι θα γινουν ολα.

Επισης να πω ευχαριστω στους συνφορουμιτες για τις συμβουλες κ τη βοηθεια τους που ηταν πολυτιμη. Τωρα το επομενο βημα ειναι να δω πως θα βαλω τα φωτα ουρας οταν παραγγειλω γιατι τα αλλα τα καψα. 

Tags: