Αποστολέας Θέμα: "Φτύσιμο" αερογραφου  (Αναγνώστηκε 1268 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος modelist

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
  • modelclub.gr
"Φτύσιμο" αερογραφου
« στις: Απριλίου 29, 2014, 10:31:06 μμ »
Μιας και είναι το πρώτο μου μυνημα καλώς σας βρήκα  ::salut::

Ξεκίνησα το άθλημα μετά απο χρόνια απουσίας και χωρίς να έχω ασχοληθεί ποτέ σε βάθος.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι ο αερογραφος φτύνει μερικές φορές χωρίς να είμαι και σίγουρος ότι πρόκειται για χρώμα και όχι για νερό (??)
Έχει να κάνει με το κατα πόσο έχει διαλυθεί σωστά το χρώμα και βουλώνει τον αερογραφο η είναι κάτι άλλο ?

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: "Φτύσιμο" αερογραφου
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 29, 2014, 10:44:12 μμ »
Bαλε καμια φωτο και πες μας τιποτα παραπανω γιατι μπορει να ειναι 1002 πραγματα.

Αποσυνδεδεμένος modelist

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 29, 2014, 11:04:08 μμ »
Θα βγάλω μια φωτό την επόμενη φορά και θα την στείλω
Thanks

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 30, 2014, 03:07:19 πμ »
Εμένα μου πάει το νου να είναι πολυκαιρισμένο το χρώμα και να έχει μέσα κομματάκια
που τον μπουκώνουν. Παίζει βέβαια και στραβή βελόνα αλλά θα το έκανε συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 30, 2014, 07:55:36 πμ »
Παίζει να είναι και υγρασία μια που είναι και πολύ υγρός ο καιρός... μήπως χρειάζεται να αδειάσεις την υδατοπαγίδα πατώντας το κουμπάκι που έχει;

Αποσυνδεδεμένος kido

• Χριστόδουλος Κυδωνιεύς IPMS Newbie 1294
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κ. Πατήσια
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 30, 2014, 09:02:59 πμ »
Καλημέρα και καλώς όρισες.  ::salut::

Αν μπορείς πές μας ποιον αερογράφο και ποιο κομπρεσέρ χρησιμοποιείς. (καλό θα είναι στο κομπρεσέρ να βάλεις μια υδατοπαγίδα αν δεν έχεις ήδη)

Για αρχή ξεκίνα με το να λύσεις τον αερογράφο και να τον καθαρίσεις ΚΑΛΑ. Κάνε και έλεγχο μήπως έχεις τσακισμένο μπέκ ή στραβή βελόνα. Αν ναι βγάλε φωτογραφία να δούμε.

Μέτα βάλε στα σπιρώματα λίγη βαζελίνη και συναρμολόγησε τον αερογράφο. Επίσης βάλε και πολύ λίγο βαζελίνη στην βελόνα και τρίψε την λίγο να απλωθεί παντού δημιουργώντας ένα λεπτό φίλμ. Ναι το ξέρω ακούγεται κάπως πρόστυχο αυτό με την βαζελίνη αλλά δουλεύει :mrgreen:

Αραίωσε καλά ένα χρώμα με τον σωστο διαλύτη. Ίσως να μην χρησιμοποιείς τον σωστό διαλύτη και το χρώμα να διαχωρίζεται απο τον διαλύτη. Εαν πρόκειται για έναμελ χρώματα και δεις ότι έχουν πιάσει κατακάθι, ζέστανέ τα με ένα πιστολάκι και μετά πάρε την ποσότητα χρώματος που θέλεις και αραίωσέ την σε ξεχωριστό δοχείο. Προσωπικά για μικρές ποσότητες τις αραιώνω σε ένα κουτάλι.

Ρίξε το χρώμα στον αερογράφο και ρύθμισε στο κομπρεσέρ πίεση λίγο πιο πάνω απο 0,5 bar και προσπάθησε να βγάλεις λεπτή δέσμη. Αναμένουμε αποτελέσματα δοκιμής  ::salut::
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος modelist

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 30, 2014, 09:19:42 πμ »
καλημερα

και εμενα το μυαλο πηγε στα πολυκαιρισμενα χρωματα τα οποια ειχαν να ανοιχτουν κατι χρονια.εκτος απο αυτα που ηταν για πεταμα τα αλλα τα ζεστανα σε μπεν-μαρι  8) και μετα πολυ καλο ανακατεμα.
Οταν ομως δοκιμασα να βαψω με ενα λευκο ακρυλικο της hambrol εκει εγινε πανηγυρι !!! αυτο ειναι καινουργιο χρωμα οχι απο τα παλια.
Το διαλυσα με το thinner της hambrol,με νερακι και φυσικα με αζαξ.

Ο αερογραφος λυθηκε και καθαριστηκε,(εβαλα και την βαζελινη του  :lol: )καθως επισης αδειασα και την υδατοπαγιδα.
Παρατηρησα οτι το προβλημα μου το εκανε κυριως με hambrol ακρυλικα χρωματα και οχι με vallejo και hobby color τα οποια αυτα ειναι 5 χρονων χρωματα.
θα επανελθω με φωτογραφιες

σας ευχαριστω πολυ ολους για την βοηθεια !!!!

Tags: