Αποστολέας Θέμα: Επιλογη βερνικιου  (Αναγνώστηκε 860 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Tolis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Βολος
  • modelclub.gr
Επιλογη βερνικιου
« στις: Απριλίου 29, 2014, 04:59:52 μμ »
Καλησπερα , μια ερωτηση σχετικα με τα βερνικια γιατι εχω μπερδευτει ...
Αφού έχω βάψει με ακρυλικά vallejo, και θελω να κανω wash με ετοιμα wash της vallejo, για να προστατέψω τα σχήμα βαφής, πρέπει να χρησιμποιήσω βερνίκι ακρυλικό ή enamel ή παρκετινη;

::helpsos:: ::helpsos:: ::helpsos::

Αποσυνδεδεμένος bob lee

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: χαλκϊδα
  • modelclub.gr
Απ: επιλογη βερνικιου
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 29, 2014, 06:43:04 μμ »
φίλε ο νόμος λέει ότι βάφεις να χρησιμοποιήσης το αντίθετο βερνίκι ούτω σώστε να μην πειραχτεί το χρώμα όταν κάνεις λερώματα η πλυσίματα     

Αποσυνδεδεμένος Tolis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Βολος
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 29, 2014, 10:01:19 μμ »
αρα με enamel βερνικι ...

ομως εχω διαβασει εδω μεσα απο πολλους να χρησιμοποιουν παρκετινη ή και ακρυλικο βερνικι ...
Χρησιμοποιουν μηπως και κατι αλλο ή απλα βρεχουν με πολυ λιγο νερο τη μπατονετα ή το χαρτι, ωστε να μη φυγει το χρωμα απο κατω, και κανουν τα πλυσιματα ;

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 30, 2014, 12:43:17 πμ »
Ο νόμος λέει ότι χρησιμοποιούμε βερνίκι αντίθετο από το επόμενο είδος χρώματος, όχι αντίθετο από ότι βάφουμε!
Αν κάνεις wash με ακρυλικά, θες βερνίκι enamel, ενώ αν κάνεις wash με λάδια ή enamel θες βερνίκι ακρυλικό. Σε όποια περίπτωση, δε σε νοιάζει με τι έχεις βάψει πριν, καθώς το wash θα ακουμπήσει στο βερνίκι (αν έχεις κάνει σωστή εφαρμογή), και όχι στο υποκείμενο χρώμα...
Αυτά είναι η γενική οδηγία. Κατά περίπτωση μπορεί να πράξεις και διαφορετικά, αλλά θα τραβήξει πολύ το θέμα, και ήδη το έχουμε αναλύσει κάτι δεκάδες φορές...

Tags: