Αποστολέας Θέμα: Συνδεσμολογια κομπρεσερ???  (Αναγνώστηκε 5505 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stamkos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Κωνσταντίνος
Συνδεσμολογια κομπρεσερ???
« στις: Απριλίου 19, 2014, 09:59:11 μμ »
Όταν πρώτο άρχισα τον μοντελισμό το 2005 αγόρασα τον πρώτο μου αερογραφό & κομπρεσέρ.   

Δεν ήξερα τότε πολύ καλα τα πράγματα & ο μαγαζάτορας δεν μου είπε τυπωτές για το κομπρεσερ ότι καλύτερα να επερνα εν κομπρεσερ με δεξαμενή, στην συνεχεια είχα ένα κομπρεσερ λαδιού στην αποθήκη που το είχα παρη απο το alex park  που στην συνεχεια  αντικατέστησα τον κινητήρα με κομπρεσέρ απο ψυγειο 

Τώρα μου έχει μπει να κάνω το πρώτο μου κομπρεσέρ με δεξαμενή μετά απο πολύ ψάξιμο για δεξαμενή, αφού έχω γυριση ολα τα μαγαζιά που εχουν ανταλλακτικα για κομπρεσερ  & ρωτώντας απο δω & απο εκεί & μου λέγαν κατή τρέλες τιμές απο 120 έως 200 ευρώ για να κάνω την μετατροπή που θέλω  τα παράτησα & απογοητευτηκα.
Σήμερα που κατέβηκα στο κεντρο για βόλτα , λέω ας  ας πάω να δω & την απαλλαγη μου απο τον στρατό ( το νεουδι μου) που δουλευη στο ART TIME ειναι μαγαζί με είδη ζωγραφικής & αγιογραφίας,δύστυχος δεν ηταν εκεί ο ίδιος έχει αδεια. Και βλέπω μια δεξαμενή έτσι ακριβώς που την θέλω με τα ρακορακια του, την βαλβίδα ασφαλείας , Διακόπτης πίεσης , AIR SPLITTER & βαλβίδα νερού ,κομπλε όλο έκανε 21,5 ευρώ ή τιμή τού.

Τώρα το προβλημα μου ειναι στον Διακόπτης πίεσης

Έχω σύνδεση τα πάτα & μόλις πάω να πατήσω τον διακόπτη για να πάρει προς το κομπρεσερ μου ριχνη την ασφαλεια,
ο διακόπτης έχει τα παρακάτω καλώδια

το καλώδιο του ρεύματος καφέ μπλε γιοση

το καφέ πάει κατευθειαν μέσα στο κομπρεσερ
το ένα μπλε πάει στον διακόπτη οn off 
απο το διακόπτη φευγη ένα άλω παραλληλο καλώδιο μπλε που πάει μέσα στο κομπρεσερ
& δυο κοκκινα που ερχονται μέσα απο το κομπρεσερ κ καταληγουν μαλών όπως έχω καταλαβη σε ένα τετράγωνο μαύρο πυκνωτακι ή ρελεδακι

Το έχω σύνδεση παντού άλλα τίποτα μου ριχνη την ασφαλεια.
Όποιος έχει το θέμα & μπορη να με βοηθήσει πριν ανοιξω όλο το κομπρεσερ. ::salut:: ::salut:: ::salut::
Σταματης Κωνσταντίνος

Αποσυνδεδεμένος stamkos

• Scale 1/72
  • *
  • Κωνσταντίνος
Απ: HELP συνδεσμολογια κομπρεσερ???
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 20, 2014, 09:53:23 πμ »
Χρόνια πολλα & χριστός ανέστη σε ολους του συναδέλφους.

κανένας συνάδελφος δεν μπορη να με βοηθήσει με το προβλημα μου, για να μου δόση τα φώτα του  :( :( :( ::avgreekflag5pn::
Σταματης Κωνσταντίνος

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 20, 2014, 10:30:59 πμ »
Φίλε μου δεν τα έχεις καταφέρει με τις φωτογραφίες, τις βάζω εδώ για να δουν τι τρέχει οι πλέον ειδικοί και να εκφέρουν γνώμη

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αν θες μπορείς να αντιγράψεις τον κώδικα από το παρακάτω section και να διορθώσεις το δικό σου post. Χρόνια Πολλά!

Κώδικας: [Επιλογή]
[thumb]http://i1171.photobucket.com/albums/r549/stamkos2/stamkos1/kopreser/DSCN0831_zps1759acef.jpg[/thumb]

[thumb]http://i1171.photobucket.com/albums/r549/stamkos2/stamkos1/kopreser/DSCN0824_zpsada43cee.jpg[/thumb]

[thumb]http://i1171.photobucket.com/albums/r549/stamkos2/stamkos1/kopreser/IMGP9755_zps0253aa67.jpg[/thumb]

[thumb]http://i1171.photobucket.com/albums/r549/stamkos2/stamkos1/kopreser/DSCN0978_zps11619240.jpg[/thumb]

[thumb]http://i1171.photobucket.com/albums/r549/stamkos2/stamkos1/kopreser/DSCN0977_zps272402a8.jpg[/thumb]

[thumb]http://i1171.photobucket.com/albums/r549/stamkos2/stamkos1/kopreser/DSCN0981_zps89c0088a.jpg[/thumb]
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος stamkos

• Scale 1/72
  • *
  • Κωνσταντίνος
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 20, 2014, 11:33:35 πμ »
σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου gkontog για την βοηθεια της φωτογραφίας.

σήμερα αφού έχω σύνδεση τα πάντα δοκίμασα κατευθειαν επάνω στον διακόπτη on-off  το καλώδιο τον διακόπτη πιεσης.
Ο διακόπτης on-off έχει δυο καλώδια μπλε ,το καλώδιο του διακόπτη πιεσης έχει ένα μπλε & ένα καφέ το συνδεσα πάνω στον διακόπτη on-off λειτούργησε το κομπρεσερ για πρώτη φόρα χωρίς να ρήξη την ασφαλεια.
ʼλλα δεν δούλευε τότε ο διακόπτης on-off κ δεν σταματούσε το κομπρεσερ κ έπρεπε νατο βγάλω απο την πρίζα κ δεν έκοβε κιόλας το κομπρεσεράκι.

μήπως χρειαζετε & τίποτα άλω να συνδέσω παραλληλα κανένα ρελεδεκη ή κανένα διακόπτη on-off.έχω τρελαθεί απο εχθές τη να κάνω πριν μου σκάση η μποτίλια στα ποδιά.    ::dontknow:: ::moshi44x42::
Σταματης Κωνσταντίνος

Αποσυνδεδεμένος fijidreamer

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 20, 2014, 03:11:38 μμ »
Θα πρεπει να ανοιξω το καπακι του δικου μου για να δω τι γινεται αλλα ειναι καινουργιο και εχει ακομα εγγυηση. Μπορει καποιος φιλος που εχει περασει απο εγγυηση να σου πει ή να το πας σε καποιον ηλεκτρονικο (ναι ναι) ή ηλεκτρολογο. Δεν πρεπει να ειναι περιπλοκο και μην ξεχνας οτι μπορει να φταιει ακομα και ο πρεσσοδιακοπτης ή ο ιδιος ο διακοπτης on off να μην κανει. Αναμενω και εγω και ισως να χρειαζεται καλυτερες φωτο να βγαλεις!
Πολυ ενδιαφερον θεμα ελπιζω να το λυσεις και να δουμε και εμεις τι θα κανουμε στο μελλον!
Ερωτηση¨τον πρεσσοδιακοπτη τον πηρες μαζι με τη δεξαμενη?
Παντως λογικα καποιο ρελε θα υπαρχει το οποιο θα κλεινει το ρευμα (διακοπτει το κυκλωμα) εφοσον αισθανθει ο πρεσσοδιακοπτης 4 bar (αν ειναι για τοσα),
Δεν ξερω βεβαια αν ο πρεσσοδιακοπτης εχει μεσα του το ρελεδακι. Οπως και να εχει πρεπει να μπορει να διακοπτει τη συνεχεια στο κυκλωμα και ετσι να ριχνει το ρευμα.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 20, 2014, 05:31:46 μμ »
Στην τελευταια φωτογραφία το μπλε και το κίτρινοπρασινο καλωδιο που ειναι συνδεδεμενα μαζί, ηταν ετσι εξαρχής ή το εκανες εσυ?? Και το καφέ που μόλις  διακρίνω πού πάει?

Αποσυνδεδεμένος stamkos

• Scale 1/72
  • *
  • Κωνσταντίνος
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 20, 2014, 06:36:57 μμ »
Στην τελευταια φωτογραφία το μπλε και το κίτρινοπρασινο καλωδιο που ειναι συνδεδεμενα μαζί, ηταν ετσι εξαρχής ή το εκανες εσυ?? Και το καφέ που μόλις  διακρίνω πού πάει?

απο το καλώδιο του ρεύματος το καφέ πα οι σε ένα κίτρινο καλώδιο που αυτο πα οι στο κομπρεσερ μεσα
το μπλε καλώδιο πα οι στον διακόπτη on-off.
συν ένα ακόμα μπλε καλώδιο που ειναι & αυτο συνδεδεμένο στον διακόπτη on-off πα οι κατευθειαν στο κομπρεσερ μέσα
και το κιτρινοπρασινο καλώδιο ειναι βιδωμένο επάνω στο κομπρεσερ 
Τα δυο κοκκινα καλώδια ερχονται απο μέσα απ το κομπρεσερ & καταλήγουν σε ένα κουτάκι που δεν ξέρω τη ειναι ::dontknow::

πιστευω σε βοήθησα να καταλάβεις
Σταματης Κωνσταντίνος

Αποσυνδεδεμένος Giannis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αλμυρός
  • Γιαννακοπουλος Ιωαννης
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 20, 2014, 09:36:21 μμ »
φιλε για κοιτα το παρακατω.

Click to see the original size.

η λογικη συνδεση ειναι αυτη.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 20, 2014, 09:53:25 μμ »
Mην σε απασχολούν τα κόκκινα καλώδια. Το κιτρινοπράσινο καλώδιο είναι η γείωση που εφάπτεται της συσκευής - τελειώσαμε από αυτό. Το καφέ καλώδιο και η συνέχεια του είναι η φάση (η γραμμή ρεύματος δηλαδή) και το μπλέ που μένει είναι η γραμμή του ουδέτερου που φεύγει  από τον κινητήρα. Τον πρεσσοστάτη με ποιές γραμμές τον σύνδεσες και σε ποιά σημεία??

Αποσυνδεδεμένος rgiann

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 20, 2014, 09:59:26 μμ »
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά.
Αυτό το μαύρο ''κουτάκι'' είναι ο πυκνωτής λειτουργείας, 2μF/450 Volt. Ο πρεσσοστάτης συνδέεται σε σειρά με το κύκλωμα μετά το διακόπτη(μετά το μπλέ καλώδιο που πάει προς το μοτέρ) δηλ. θα κόψεις το μπλέ καλώδιο που πάει στο μοτέρ και θα παρεμβάλεις τον πρεσσοστάτη.Δώσε τα στοιχεία του πρεσσοστάτη γιατι αν διάβασα καλά 3Mpa είναι πολύ μεγάλη πιεση δηλ. 30 bar.Eπίσης αυτοι οι πρεσσοστάτες έχουν fix διαφορικό και δεν ξέρω αν θα σε βολέψει.Ακόμα η πινακίδα του συμπιεστή αναφέρει max πίεση 80 PSIG δηλ. 5.3 bar max μη το πιέσεις παραπάνω γιατι το μοτέρ είναι μικρό 70 Watt.
Κάτι ακόμα το κίτρινο/πράσινο καλώδιο είναι γείωση και συνδέεται πάνω στο σασί δηλ. σε μεταλική επιφάνεια.
Ελπίζω να σε κάλυψα, αν θες κάτι άλλο εδω είμαστε.

Αποσυνδεδεμένος stamkos

• Scale 1/72
  • *
  • Κωνσταντίνος
Απ: συνδεσμολογια κομπρεσερ???
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 21, 2014, 01:42:47 μμ »
Μαλών έχω βρει το προβλημα,γιατί όταν το συνδέω επάνω στον διακόπτη on-off δεν μου ρίχνει  την ασφαλεια ,άλλα παίρνει κατευθειαν προς το κομπρεσερ άλλα & δεν σταματαει.
Στον διακόπτη επάνω έχει μόνο δυο μπλε καλώδια που το ένα ερχεται απο το καλώδιο του ρεύματος  & το άλλο πάει κατευθειαν μέσα στο κομπρεσερ.

Μαλών θέλω άλλο διακόπτη on-off ή Διακόπτης Rocker ON-OFF με 4 επαφές. ή Διακόπτης Rocker ON-OFF-ON με 3 επαφές.

το θέμα ειναι με τη να πάρω με 3 ή 4 επαφές ή & τους δυο κ δοκιμάζω ποιος θα μου δούλεψη σωστά

Ο διακόπτης ο δικός μου ειναι με δυο επαφές θα πάω να πάρω ένα & θα δω αν δούλεψη    RL2-121 BLACK Διακόπτης Rocker ON-OFF 4P -- Διακόπτες Rocker (Κούνιας) -- Ηλεκτρονικά Ανταλλακτικά -- Ηλεκτρονικά Μιμίκος
[size=78%]RL1-111_N-C2 220V Διακόπτης Rocker ON-OFF 3P με λυχνία 220V -- Διακόπτες Rocker (Κούνιας) -- Ηλεκτρονικά Ανταλλακτικά -- Ηλεκτρονικά Μιμίκος[/size]
Σταματης Κωνσταντίνος

Αποσυνδεδεμένος rgiann

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • modelclub.gr
Απ: Συνδεσμολογια κομπρεσερ???
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 22, 2014, 09:48:51 πμ »
Καλημέρα. Το πρόβλημα σου είναι η συνδεσμολογία του πρεσσοστάτη. Δοκίμασε χωρίς τον πρεσσοστάτη, σταματάει ο συμπιεστής όταν ανοίγεις το διακόπτη;
Aν ναι τότε ο διακόπτης δεν έχει πρόβλημα, αν οχι τότε άλλαξε τον διακόπτη.Ο πρεσσοστάτης είναι και αυτός διακόπτης και πρέπει να συνδεθεί σε σειρά με το διακόπτη on/off, συνδεσέ τον όπως σου έγραψα παραπάνω.

Tags: