Αποστολέας Θέμα: Westland Wyvern 1/48 Τrumpeter  (Αναγνώστηκε 1167 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Προπελαρίων

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Westland Wyvern 1/48 Τrumpeter
« στις: Απριλίου 18, 2014, 02:53:50 μμ »
ʼλλη μια προπέλα λοιπόν και τί προπέλλα... Διπλή!!!
Τι προπελλαρίων θα ήμουν άλλωστε..

Πρόκειται για το "Late Version" αυτού του πρωτοποριακού αλλα σχετικά αποτυχημένου βομβαρδιστικού/αναγνωριστικού αεροσκάφους με τα χρώμματα που επιχειρούσε στην επέμβαση των Αγγλογάλλων στην διώρυγα του Σουέζ στα μέσα της δεκαετίας του 50 "operation musketeer" που είναι και ο μόνος πόλεμος που είδε.
Σαν φορτίο του έχω μια τορπίλη αν και ποτέ δεν κατάφερε να απογειωθεί με φορτωμένο με μία απο το κατάστρωμμα ενός πλοίου.

Ο "Δράκος" Wyvern είναι το πρώτο επιχειρησιακό αεροσκάφος που χρησιμοποίησε Turboprop κινητήρα και άν και είχε αρκετά προβλήματα που του στέρησαν μια μακρά και επιτυχημένη "καριέρα" βοήθησε πολύ στην εξέλιξη της σήμερα δημοφολέστατης μεθόδου πρόωσης.

Αν και οι απόψεις διίστανται προσωπικά το βρίσκω υπέροχο σαν σχήμμα/θεμα..

H πίεση χρόνου δεν μου επέτρεψε να φτιάξω ένα κατασκευαστικό νήμα για αυτό το τέταρτο μετά την επιστροφή μου στο χόμπι μοντέλο και το τελευταίο για την φετεινή ..σαιζόν.. (επιστροφή στην δράση απο Σεπτέμβρη)

Το Westland Wyvern της Trumpeter ήταν η πώτη μου επαφή με κινέζικη εταιρία και μπορώ να πώ οτι η κατασκευή του αλλα και το επίπεδο του κίτ ήταν μια ευχάριστη έκπληξη αφου ήταν ευχάριστο στην κατασκευή, με ελάχιστο φιλμ που αφαιρουνταν γρήγορα με άψογη εφαρομογή το οποίο με λίγη προσοχή στο βάψιμο όπως θα δείτε δίνει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Το μοντέλο βγαίνει πολύ μεγάλο και για σύγκριση έχω τραβήξει και μία φωτογραφία του δίπλα στο "τεράστιο" Raptor που έχω φτιάξει στην ίδια κλίμακα για να πάρετε μία ιδέα..

Το κίτ είναι φτιαγμένο κατευθείαν απο το κουτί χωρίς προσθήκες με μόνη επέμβαση την χειρολαβή που ενεργοποιεί το εκτινασσόμενο κάθισμα.
Αν και φτιάχνεται εύκολα πάντως δεν θα το σύστηνα σε αρχάριους αφου έχει άναν "Α" βαθμό πολύπλοκότητας στην συναρμολόγηση και πολύ απαιτητικό βάψιμο για να δείξει..

Την καλύπτρα την έβαλα κλειστή για να μην "σπάσει" το ιδιαίτερο και κατα την άποψη μου πανέμορφο σχήμα του αεροσκάφους.

Οι κίτρινες και μάυρες λωρίδες μασκαρίστηκαν και βάφτηκαν, δέν χρησιμοποίησα τις χαλκομανίες. Πάντως οι υπόλοιπες χαλκομανίες επίσης ήταν πολύ καλές, με έψογη εφαρμογή και ελάχιστο film που δεν έκανε έυκολα silvering. Βελτιωτικό δεν χρησιμοποιήθηκε πουθενά.

Η κατασκευή έγινε λίγο πιεσμένα αλλα παρόλα αυτά το αποττέλεσμα προσωπικά με κάλυψε απόλυτα. Ελπίζω να σας αρέσει και σε εσάς.

Αποσυνδεδεμένος Προπελαρίων

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Westland Wyvern 1/48 Τrumpeter
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 18, 2014, 03:19:51 μμ »
KΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!..

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 18, 2014, 07:18:00 μμ »
Ωραια και καθαρη δουλεια... σε ενα ασχημο αεροπλανο κατ εμε.
Καλο Πασχα και καλη Ανασταση.

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος Μανούσος

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 18, 2014, 09:59:49 μμ »
Πανέμορφο & καταπληκτική δουλειά σ' ένα πολύ σπάνιο θέμα!!!
Καλή Ανάσταση!

::keep_mod::

::salut::
Μέτρον Άριστον

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 18, 2014, 10:07:01 μμ »
Πολύ όμορφο και σπάνιο θέμα, τα συγχαρητήριά μου για το αποτέλεσμα!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 18, 2014, 10:37:38 μμ »
Όντως ένα θέμα που δεν βλέπουμε συχνά-πάντα είχα την απορία πως θα δείχνει αυτό το περιεργο σχήμα του- και στο οποίο έχεις κάνει ωραία δουλειά!
Πιεσμένη δουλειά όπως λες και φαίνεται σε κάποια σημεία οτι βιάστηκες (wash στις ρόδες π.χ λείπει).
Επίσης θέλει προσοχή, να πιάνεις το μοντέλο με γάντι μετα το βάψιμο γιατί κρίμα είναι να το χαλάνε δαχτυλικά αποτυπώματα (δεξιά μεριά πάνω απο την πτερυγα).
Πάντως σαν συνολο στο μάτι δείχνει πολύ ωραίο!Μπράβο! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος anastassios

• She's so fine, there's no tellin' where the money went
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σχερία
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 27, 2014, 06:10:11 μμ »
Ωραίες φθορές, ρεαλιστικότατο chipping.Μπράβο!! ::salut:: ::salut::
Κοίτα τι ξέθαψα!

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 27, 2014, 07:18:40 μμ »
Οπως και να το δεις, (ασχημο ,,,, περιεργο α/φ), εσυ το εχεις κανει πολυ ωραιο  ::thumbleft::(παντα το γλυκο- κοιταζα, μα τωρα ποιο πολυ....)

Tags: