Πρώτο πόστ για την Βαλκυρία και απο εμένα. Το μοντέλο της Hasegawa στην 1/72

έχει πολύ καλή εφαρμογή και λεπτομέρεια, εκτός απο το κοκπιτ που δίνει μόνο πίνακα οργάνων και κάθισμα. Η τεράστια καρτέλα χαλκομανιών
δίνει χαλκομανίες για όλες τις επιφάνειες δλδ, εκτός απο το λευκό, θεωρητικά, δεν χρειάζεται να βάψεις κανένα άλλο χρώμα. Εδώ λέω να δοκιμάσω την τύχη μου και με ριζόχαρτο και καρμπόν να προσπαθήσω να μεταφέρω το σχήμα των χαλκομανιών σε χαρτοταινία, ώστε να κόψω μάσκες και να βαφτούν κανονικά. Βοήθειά μου

Ένα ακόμα αρνητικό ήταν τα pin marks όπου είχε πολύ στοκοτρίψιμο, ακόμα και στους τροχούς, αλλά και σε σημεία δύσκολα όπως οι φωλεές του ΣΠ, όπου εκεί δυστυχώς θα μείνουν ώς έχουν, αλλά και η αντιπαθητική γραμμή στην καλύπτρα, όπου την σουλούπωσα ακολουθώντας την διαδικασία της φωτογραφίας
και τώρα είναι μασκαρισμένη και περιμένει το βάψιμο.

Στο κόκπιτ προστέθηκαν ζώνες, χειρηστήριο, μανέτες, λαβή εκτίναξης, φώς που υπήρχε πάνω απο το προσκέφαλο απο κεφάλι καρφίτσας, πλαϊνές κοσνόλες οργάνων απο χαλκομανία του spare box, βάφτηκε με H317, wash και στεγνά πινέλα. Σαν οδηγό είχα το παρακάτω βίντεο
http://www.youtube.com/watch?v=CaJLfhdEzWA και το αεροσκάφος που θα αναπαραστήσω δεν θα είναι του πρωταγωνιστή VF-1J, αλλά του Roy Fokker VF-1S

+
Εδώ είναι μία οικογειακή με όλα τα "βασικά" κομμάτια
και εχθές ψέκασα το κίτρινο, ώστε να τραβήξει καλά και να μπορέσω να μασκάρω για να ψεκάσω το μαύρο

.
Σκέφτομαι το μαύρο να το ψεκάσω σε ολόκληρω το αεροσκάφος και μετά αφού μασκάρω τις επιφάνειες που θέλω να παραμείνουν μαύρες και μετά με λευκό να κάνω σκιές και φωτίσματα για το τελικό φιρίρισμα...πολύ πειραματισμός,, να δούμε τι θα βγει.
Μέχρι την Κυριακή εννοείτε πως δεν προλαβαίνω, αλλά ίσως προλάβω την διορία ανεβάσματος στο showroom η οποία μήπως ξέρουμε ποια θα είναι?????