Αποστολέας Θέμα: USS Fletcher Revell 1/144  (Αναγνώστηκε 15433 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Απ: USS Fletcher Revell 1/144
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 05:40:14 μμ »
Αστάρωσε με humbrol σπρέι. Τρίψε προσεκτικά την επιφάνεια με ένα ύφασμα, ίσα ίσα να φύγει η άχνα του σπρέι.

Αφού βάφεις με πινέλο, πάρε ένα λεπτό αλλά φαρδύ πινέλο και βάψε με αραίωση χρώματος 60-40 χρώμα/διαλυτικό ανακατεύοντας καλά και συχνά το χρώμα για να μην κάθεται. Μην προσπαθήσεις να το καλύψεις όλο με ένα χέρι. Όσα χέρια χρειαστεί. Στα μασκαρίσματα πέρνα πρώτα το χρώμα που θες να προστατέψεις και μετά το κανονικό, ίσα ίσα να κλείσουν οι πόροι της ταινίας μασκαρίσματος. Μην πιέζεις το πινέλο στην επιφάνεια, απαλά και στρωτά. Προτίμησε οριζόντιες κινήσεις.

Μόλις τελειώσεις, ξαναπέρνα με ύφασμα, την γάστρα ειδικά, για να γίνει η επιφάνεια ομοιόμορφη.

Κάνε στεγνό πινέλο.

Πινελάρεις παρκετίνη,κάνεις wash με προσοχή, όχι όλες τις επιφάνειες μόνο εσοχές, λεπτομέρειες κλπ κλπ.

Αν έχετε Πλαίσιο στα Χανιά, πάρε marabu ματ βερνίκι από εκεί. Είναι πολύ καλό, αλλά θέλει καλή αραίωση.

Αποσυνδεδεμένος nikosmadakis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά
  • model addict
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 08:26:55 μμ »
όχι ρε Νικ με πινέλο, με σπρέι θα βαφτεί. Με το πινέλο δεν μπορώ ούτε 2 τετραγωνικά εκατοστά να βάψω σωστά και να βγει ομοιόμορφο. Έχω βρει ένα αρκετά κοντινό μπλεδάκι σε αυτό

το οποίο θα το φέρω στα μπλε που χρειάζομαι περνόντας το μετά με νερομπογιά πολύ αραιή, σαν φίλτρο, άλλο για τις κάθετες και άλλο για τις οριζόντιες επιφάνειες. Και μια και θα μπει σε θάλασσα (άλλος μπελάς αυτός που θα αντιμετωπίσω αργότερα) θα του πετάξω και αρκετό παστέλ επάνω για weathering οπότε σιγά σιγά θα έρθει κάπως.

βέβαια οι οδηγίες ανεκτίμητες δεν το συζητάω. Θα βρουν την εφαρμογή τους κάπου αλλού.

ʼντε να βρω τώρα χρόνο να ασχοληθώ γιατί δουλειά + παιδιά = εξόντωση
Μόλις θα έχω νεότερα τα ξαναλέμε

24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 08:28:37 μμ »
Εγώ το δικό μου πινελάτο το είχα κάνει παλιά, όπως και μερικά 350άρια θωρηκτά. Εξάσκηση θέλει.  :wink:

Πρόσεχε την νερομπογιά, δεν κάθεται ποτέ όπως την θέλεις.  ::salut::

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 08:29:58 μμ »
καλά από πάνω μου ήσουν; Πολύ γρήγορος!!!
24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 08:43:28 μμ »

Εδώ πρέπει να φοράει measure 21. O ιστός είναι άσπρος ή μου φαίνεται; Όπως το παρακάτω;

24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 08:56:16 μμ »
Σωστά Νίκο. Ο ιστός είναι άσπρος από ένα σημείο και μετά...

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 12, 2014, 12:28:10 μμ »
Μετά από αρκετό καιρό ξανάνοιξε η όρεξή μου για τον καταστροφέα, και αποφάσισα να ασχοληθώ λίγο με την θαλασσα. Θα ήθελα να επιτύχω κάτι τέτοιο:

Ξεκίνησα λοιπόν με το φελιζόλ, έκοψα την τρύπα για την καρίνα και με ένα αναπτηράκι και 10 λεπτά μετά είχα αυτό:

Στην συνέχεια κόλλησα σε όλη την επιφάνεια χαρτί τουαλέτας, το οποίο το μούλιασα με πινέλο και αραιωμένη ατλακόλ, για να καλυφτούν τα μεγάλα κενά που άφησε η καύση του φελιζόλ, και να δημιουργηθούν οι ρυτίδες της επιφάνειας.

Δεν είμαι σίγουρός αν είναι πολύ έντονες και χρειάζεται ένα ακόμα πέρασμα με χαρτί ή να του περάσω κανα δυο χέρια αραιωμένη ατλακόλ από πάνω.
Ακούω γνώμες παιδιά.
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 12, 2014, 12:40:31 μμ »
Πολλά υποσχόμενη η θάλασσα. Προσωπικά με ικανοποιεί καθώς
θυμίζει καιρό με έντονο αέρα που φυσάει και κρατάει κάτω τους
κυματισμούς, ιδίως στην πλώρη

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 12, 2014, 12:44:53 μμ »
Καλημέρα Κώστα

Υποσχόμενη για την ώρα.... μόλις φτάσω στους αφρούς θα δούμε γιατί πολύ το φοβάμαι...
Θα περάσω ένα μπλε σπρέι να δω πως δείχνει μπλε και αν χρειάζεται θα ξαναπεράσω ένα χαρτάκι.
24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #34 στις: Νοεμβρίου 12, 2014, 02:54:29 μμ »
ένα γρήγορο σπρέι με μαύρο και μπλε και μερικά ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΕΙΡΑ τοποθετημένα βαμβάκια έτσι για να πάρω μια ιδέα του τι με περιμένει :?. Έχετε καμιά ιδέα με τι να "βρέξω" το μπαμπάκι να δώσω μία αίσθηση νερού χωρίς όμως να χαλάσω την φόρμα του; Σκέφτηκα να δοκιμάσω με λακ, αλλά αφενός δεν είχα σπίτι, αφετέρου, φοβάμαι ότι πρέπει να είναι κάτι πιο στοχευμένο. Καμιά ιδέα;

24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #35 στις: Νοεμβρίου 12, 2014, 11:55:50 μμ »
και επειδή με έχει πιάσει οίστρος, συνεχίζω:

πρώτα έφτιαξα με νερομπογιά τους ανοιχτούς τόνους στου νερού γύρω από την καρίνα και πέρασα ένα χέρι γυαλιστερό βερνίκι.

Μετά άρχισα να προσθέτω αφρισμούς περιμετρικά απλώνοντας κομμάτια βαμβάκι που τα είχα ανοίξει και ποτίζοντάς τα με αραιωμένη ατλακόλ σε πολύ ανοιχτό σχεδόνα άσπρο γαλάζιο νεράκι. Στην ουσία χτυπούσα το βαμβάκι με το πινέλο, καλύπτωντας περίπου το 80% του βαμβακιού. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό για τα γούστα μου και δεν φαίνεται ψεύτικο. Δεν είμαι σίγουρος αν έπρεπε να δώσω περισσότερη έκταση σε μερικά σημεία.  Θα το αφήσω να στεγνώσει και αύριο θα δούμε τα αποτελέσματα.

Ακούω γνώμες, κριτικές, συμβουλές και ότι άλλο έχετε ευχαρίστηση.

24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #36 στις: Νοεμβρίου 13, 2014, 12:15:11 πμ »
Δεν έχεις ολοκληρώσει ακόμη το σκάφος και δεν μπορείς να
το κολλήσεις στη βάση, με αποτέλεσμα στην εσωτερική μεριά
οι αφροί - όπου εφάπτονται στην καρίνα δηλ. - να φαίνονται
κάπως και ξεχωρίζει ότι είναι βαμβάκι. Μήπως πρέπει να συνεχίσεις
με το σκάφος πριν τελειώσεις τα κύματα;

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #37 στις: Νοεμβρίου 13, 2014, 10:21:19 πμ »
ναι επίτηδες τα άφησα έτσι εκεί, ουτως ώστε όταν τελειώσει η καρίνα να τα ξαναπεράσω για να δέσει το γλυκό.

Σήμερα το πρωί που τα είδα στεγνά απογοητεύτηκα λίγο και αρκετά σημεία θέλουν διόρθωση. Οπότε το απόγευμα θα ξαναπροσπαθήσω.
24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #38 στις: Νοεμβρίου 13, 2014, 05:48:57 μμ »
Νικόλα νομίζω ότι ο αφρισμός στις πλευρές είναι πολύ φαρδύς. Μετρίασέ τον λίγο από το ύψος του μπροστινού εγκάρσιου συνδετικού τμήματος εσωτερικά και προς τα πίσω, κι άρχισε να τον φαρδαίνεις πάλι από το σημείο που βγαίνουν οι άξονες από το σκάφος στο νερό.

Μπορείς επίσης να ντύσεις τη γάστρα με μεβράνη μαγειρικής, να χτίσεις την θάλασσα πάνω της και μετά να την βγάλεις από τη θέση της για να δουλέψεις και να βάψεις το σκάφος.  :wink:

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #39 στις: Νοεμβρίου 13, 2014, 05:58:15 μμ »
Αααα ρε Νικ σε περίμενα, σε περίμενα και δυστυχώς άργησες... Επειδή το πρωί έιδα το στεγνό βαμβάκι και φαινόταν (αχεμ!) σαν βαμβάκι και ξενέρωσα, το πέρασα πριν από λίγο όλο με ακρυλικό αρμόστοκο αραιωμένο για να κάτσει λίγο και δείχνει πιο υγρό... Τα αποτελέσματα σε κάνα 2ωρο που θα έχει στεγνώσει καλά. Θα ανεβάσω φωτογραφίες αργότερα.

Ρε γαμώτο δεν το έχω με τους αφρούς... όλο πολλούς βάζω. Και κοιτάω και φωτογραφίες αλλά πάλι ξεχνιέμαι... :oops:

Φίλε ευχαριστώ για την βοήθειά σου πάντως σε όλη την κατασκευή, είναι σίγουρο ότι θα την ξαναχρειαστώ!
24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #40 στις: Νοεμβρίου 13, 2014, 07:51:20 μμ »
ετσι επρεπε να το κανω!!

24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #41 στις: Νοεμβρίου 13, 2014, 08:20:05 μμ »

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 13, 2014, 08:27:03 μμ »
Πρόσεξε μην φτάσεις την πλώρη τόσο έξω από το νερό , που θα πρέπει να φτιάξεις τον θόλο Α/Υ του πλοίου.

Κι άλλη μια από εμένα, ίσως η πιο διάσημη φωτογραφία Ελληνικού Αντιτορπιλικού:

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 13, 2014, 08:34:15 μμ »
καλά η δεύτερη είναι όλα τα λεφτά! Σαν υποβρύχιο είναι :wink:
24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #44 στις: Νοεμβρίου 14, 2014, 11:08:14 πμ »
Λοιπόν είμαι και δεν είμαι ευχαριστημένος με την θάλασσα. Νομίζω ότι το πρόβλημα  είναι στους σχηματισμούς των αφρών. Σαν υφές αφρού και νερού νομίζω ότι είναι πολύ πετυχημένες.. Δείτε κι εσείς μερικές φωτό που πήρα στο μπαλκόνι με φυσικό πρωινό φως. Περιμετρικά του πλοίου υπάρχουν κενά που θα καλυφθούν μόλις τελειώσω με την γάστρα και την τοποθετήσω οριστικά. Μαλλον θα το αφήσω έτσι και θα προχωρήσω με το πλοίο.

Πάντως σαν τεχνική κατασκευής θάλασσας, είναι πολύ εύκολη, γρήγορη (δεν πήρε πάνω από 3 ώρες συνολικά) και το κυριότερο πάμφθηνη (φελιζόλ, χαρτί υγείας, ατλακολ, βαμβάκι και ένας ακρυλικός αρμόστοκος pattex- απλώνεται άσπρος και στεγνώνει τελείως διαφανής, όχι σαν την σιλικόνη που έχει μια μικρή θολούρα, είναι υδροδιάλυτος, δεν μυρίζει και βάφεται!!Αν ήταν και διαφανής από την αρχή θα ήταν τέλειος. Σημ. ενώ στεγνώνει σούπερ γυαλιστερό, καλό είναι να περαστεί και ένα βερνικάκι από πάνω γιατί κολλάει και μαζεύει όλη την σκόνη :?). Σύνολο λιγότερο από 10EUR και φτανουν για καμιά 10 θαλασσες. Αν είναι και μικρή η κλίμακα ακόμα περισσότερες.
Επειδή φοβόμουν πολύ να φτιάξω θάλασσα και τώρα το φχαριστιέμαι πιο πολύ από το πλοίο, το λέω σε αυτούς που έχουν ενδιασμούς, για να προσπαθήσουν. Με εξάσκηση κυρίως στα βαμβάκια καθε φορά θα βγαίνει και καλύτερη ::salut:: ::salut::

24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #45 στις: Νοεμβρίου 14, 2014, 03:27:29 μμ »
Νικολιό, ωραία είναι. Κάνε ένα απαλό στεγνό πινέλο με άσπρο στις μεγάλες εξάρσεις των κυμάτων μόνο, όχι σε όλες τις εξάρσεις του νερού.  :wink: Να μοιάζει με τον αφρό που κάνει στην κορυφή του το κύμα και το παίρνει ο αέρας να το κάνει spray...

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #46 στις: Νοεμβρίου 14, 2014, 04:07:12 μμ »
οράιτ μαν θα το προσπαθήσω, βουρ για τη γάστρα σήμερα
24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #47 στις: Νοεμβρίου 15, 2014, 01:44:24 πμ »
Μπροστά υπερκατασκευή dryfit. Τελικά αν δεν μπουν ρέλια και σχοινάκια δεν δείχνει πλοίο. Αυτά τα στηρίγματα στα μπαλκόνια της γέφυρας, μου άλλαξαν τα φώτα :evil:. Για κάποιο λόγο η eduard αντί να βάλει πρώτα το οριζόντιο κομμάτι σαν οδηγό και μετά να τοποθετηθούν τα κάθετα, τα έβαλε ανάποδα!!! 1 ώρα από την ζωή μου μόνο γι αυτά!

Anyway προχωράω...

24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #48 στις: Νοεμβρίου 22, 2014, 12:57:17 πμ »
ακόμα ένα μικρό update με ένα dryfit των υπερκατασκευών. Καλό φαίνεται :) Σορρυ για τις φωτο δεν ειναι πολύ καθαρές από το κινητό.

24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #49 στις: Νοεμβρίου 22, 2014, 10:33:20 πμ »
Το κατάστρωμα είναι βαμμένο με σπρέι;

Tags: