Με το (προ)τελευταίο τροχοφόρο του στοκ μου να έχει εγκαταλείψει πλέον τον πάγκο, τον αστρομαχητή να κοντεύει στα τελειώματα και τη σφήγκα να προχωράει αργά (καθώς είναι μακροπρόθεσμο Project), πήρε θέση στον πάγκο ένα ακόμα πολιτικό αεροσκάφος. Μην ξεχνιόμαστε κιόλας ε...

Boeing 737-800 λοιπόν...

Μαζί με μερικά περισσεύματα από τα 737 της Daco, κάτι φωτοχαραγμένα pitot tubes, κεραίες και κυρίως σωστότερα winglets από τα χοντροκομμένα και εντελώς λανθασμένα της Revell.

Και φυσικά...
ΟΧΙ, δεν θα γίνει Ryanair

.
Και γιατί δεν τη γουστάρω καθόλου μα καθόλου αυτή την εταιρία και τις τακτικές της, αλλά και γιατί έχω άχτι εδώ και 4 χρόνια να φτιάξω 737 της ΟΑ. Το 737-400 που παιδεύω εδώ και χρόνια δυστυχώς δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί, οπότε το -800 θα βαφτεί με τα χρώματα της OA όπως θα ήταν αν υπήρχε ακόμα και πριν γίνει "Air"...
What-if λοιπόν Olympic Airways, τριπλή μπλε ρίγα και ελπίζω να μην χαλάσουν οι (μοναδικές) χαλκομανίες που έχω για την ουρά.
Αρχή λοιπόν, σχεδόν σε όλα τα πολιτικά, είναι να κλειστούν όλα τα παράθυρα εσωτερικά ώστε μετά να στοκαριστούν και τριφτούν μιας και θα μπουν χαλκομανίες. Αυτό έγινε με φύλο πλαστικό κομμένο, φυσικά, στο κατάλληλο μέγεθος.

Ενώ προστέθηκε και το κατάλληλο βάρος στο μπροστά μέρος πριν κλείσει η άτρακτος. Το βάρος αποτελείται από βαρίδια ψαρέματος τυλιγμένα με blue tak και για προστασία του πλαστικού αλλά και για να συγκρατούνται στη θέση τους.

Οι κινητήρες χρειάζονται διορθώσεις για να δείξουν σωστοί. Καταρχάς η Revell δεν δίνει κάποια εισαγωγή της προκοπής, οπότε αυτή φτιάχτηκε με σωλήνα evergreen ο οποίος υπέστη την κατάλληλη επεξεργασία για να κουμπώσει τέλεια πάνω στην φτερωτή.

Στην εξαγωγή τώρα, αυτή δίνεται σαν συμπαγές κομμάτι ενώ πραγματικά αποτελείται από εξωτερικό και εσωτερικό τμήμα. Έτσι αρχικά κόπηκε το πίσω μέρος των εξαγωγών (exhaust pipes) και τρυπήθηκε το κομμάτι ώστε να δημιουργηθεί ο εσωτερικός χώρος.

Κατόπιν η τρύπα ανοίχτηκε με ειδικό εργαλείο σιγά σιγά ώστε να λεπτύνει το πλαστικό περιμετρικά και να μεγαλώσει η τρύπα.
Εδώ βλέπουμε την τρύπα πριν και μετά το άνοιγμα.

Και στην τελικό άνοιγμα τους.

Με ΖΤΠ φτιάχτηκαν από την αρχή τα exhaust pipes. Κανονικά εκεί εσωτερικά υπάρχουν φτερωτές, συμπιεστές κλπ τα οποία δύσκολα φτιάχνονται σε αυτή την κλίμακα, συν ότι δεν θα φαίνεται τίποτα μετά οπότε θα πάει χαμένος ο κόπος.

Και με το "εσωτερικό" στη θέση του...

Συνεχίζεται.