Αποστολέας Θέμα: BMP-3 in Cyprus service-Trumpeter-1/35  (Αναγνώστηκε 3627 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος marinos.a

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λευκωσία
BMP-3 in Cyprus service-Trumpeter-1/35
« στις: Φεβρουαρίου 05, 2014, 10:33:44 πμ »
Σας χαιρετώ.
Γράφω μετά από αρκετό καιρό όχι λόγο του ότι ήμουν ανενεργός μοντελιστικα αλλά κυρίως διότι είχα/έχω πολύ περιορισμένο χρόνο.

Μέσα στον μοντελιστικο (αγοραστικό) ίστρο των Χριστουγέννων  ξεκίνησα αυτό το μοντελάκι το οποίο ερέθισε τη φαντασία μου αφενός διότι είναι ένα όχημα που το έχω δει πολλές φορές ζωντανά και αφετέρου διότι θα μου δοθεί η ευκαιρία να προσπαθήσω να  αναπαραξω κυπριακό περιβάλλον. 

Το κιτ είναι το πρώτο της trumpeter που φτιάχνω και μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα πρώτα πρώτα από την ποιότητα της συσκευασίας και δεύτερο από την καθαρότητα και την λεπτομέρεια των κομματιών.

Το κιτ δίνει και κάποιο εσωτερικό έτσι με λίγη φαντασία λόγο απουσίας λεπτομερούς φωτογραφικού υλικού πρόσθεσα κάποιους πυροσβεστήρες, ιμάντες και καλωδιώσεις.

Ένα άλλο πρωτόγνωρο για μένα υλικό είναι οι μεταλλικοί σωλήνες των πυροβόλων που αγόρασα από την RB.

Παραθέτω φωτογραφίες από τη δουλειά μου ως τωρα και θα το ενημερώνω ανάλογα της εξέλιξης 

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Απ: BMP-3 in Cyprus service-Trumptere-1/35
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 05, 2014, 11:22:48 πμ »
Μου τρέχουνε τα σάλια :!: :!: :!:
Οι μεταλλικοί σωλήνες πρέπει να είναι όλα τα λεφτά.
Οι ερπύστριες πώς ήταν; Εύκολες στη συναρμολόγηση;
Καλή συνέχεια.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 05, 2014, 01:33:50 μμ »
Μαρίνο δές εδώ υπάρχει τονάζ υλικού!
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,25184.0.html
Να ψάχνετε πρίν τις κατασκευές για να κάνετε τη ζωή σας εύκολη και να γλιτώνετε κόπο και χρόνο.Το λέω καλοπροαίρετα γιατί υπάρχει το υλικό και είναι κρίμα ωραίες δουλειές σαν τη δική σου να μην γίνονται ακόμα πιό καλές! :wink: :mrgreen:
I ride my fate with all my hate!!!

Αποσυνδεδεμένος tankrou

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 05, 2014, 01:53:35 μμ »
Χρηστο ,καλη αρχη,προσεξε να ευθυγραμιστη καλα η ερπυστρια ,οι εδαφιαιοι ειναι λιγο πιο εξω στο κιτ. τραβα πιο εξω τους  κινητηριους αλλα προσεξε να μην βρισκουν στα φτερα. ::salut:: ::salut:: ::salut::
ο μοντελισμος ειναι ΧΑΡΑ.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 05, 2014, 08:05:36 μμ »
Μου τρέχουνε τα σάλια :!: :!: :!:
Οι μεταλλικοί σωλήνες πρέπει να είναι όλα τα λεφτά.
Οι ερπύστριες πώς ήταν; Εύκολες στη συναρμολόγηση;
Καλή συνέχεια.
 ::salut::

Καλησπέρα φιλε, δεν εχω ολοκληρώσει τις ερπύστριες αλλα μέχρι εκει που εκανα δεν ειναι τραγωδία.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 05, 2014, 08:41:43 μμ »
Μαρίνο δές εδώ υπάρχει τονάζ υλικού!
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,25184.0.html
Να ψάχνετε πρίν τις κατασκευές για να κάνετε τη ζωή σας εύκολη και να γλιτώνετε κόπο και χρόνο.Το λέω καλοπροαίρετα γιατί υπάρχει το υλικό και είναι κρίμα ωραίες δουλειές σαν τη δική σου να μην γίνονται ακόμα πιό καλές! :wink: :mrgreen:

Καλησπέρα φιλε, ευχαριστώ για την παράθεση.

Εχω συγκεντρώσει παρα πολλες φωτο μεσα απο το σαιτ που έδωσες, απο αλλες σελίδες και απο δικες μου.

Απλα σε καποια σημεία οπως πχ την κατάληξη κάποιων καλωδίων δεν ειχα υλικο και ετσι τα τερμάτισα σε σημεία που χμμ... υπολόγισα

Αποσυνδεδεμένος vendetta007

• War is not about who is right, it's about who is left.
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 05, 2014, 09:37:25 μμ »
Φίλε Μαρίνε καταπληκτική η δουλειά σου στο θέμα! Το κιτ θα το χαρακτήριζα αρκετα συμμαζεμένο και κομψό χωρις αισθητές αποκλείσεις απο τις κανονικές διαστάσεις του. Συν το οτι έχεις επιλογές για να φτιάξεις παραλλαγές. Εύχομαι οι παρακάτω παρατηρήσεις μου να σου φανούν χρήσιμες στην κατασκευή σου! Σου παραθέτω σχετικές φωτογραφίες!

Επειδή οι ερπύστριες θα σου κάνουν την ζωή έως και ανυπόφορη συνιστώ να τις αντικαταστήσεις με μεταλλικές εφόσον θέλησεις να δώσεις καποια λεφτά παραπάνω. Καλές κατασκευές!

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 06, 2014, 09:54:47 πμ »
Φίλε Μαρίνε καταπληκτική η δουλειά σου στο θέμα! Το κιτ θα το χαρακτήριζα αρκετα συμμαζεμένο και κομψό χωρις αισθητές αποκλείσεις απο τις κανονικές διαστάσεις του. Συν το οτι έχεις επιλογές για να φτιάξεις παραλλαγές. Εύχομαι οι παρακάτω παρατηρήσεις μου να σου φανούν χρήσιμες στην κατασκευή σου! Σου παραθέτω σχετικές φωτογραφίες!

Επειδή οι ερπύστριες θα σου κάνουν την ζωή έως και ανυπόφορη συνιστώ να τις αντικαταστήσεις με μεταλλικές εφόσον θέλησεις να δώσεις καποια λεφτά παραπάνω. Καλές κατασκευές!

Καλήμερα φίλε, σ' ευχαριστώ για τα σχόλια. Αναφορικά με τα στοκαρίσματα, παρόλο που χρειαζετε κατι τις ο λογος που φαίνονται έντονα στη φωτογραφία ειναι η σκιά που δημιουργεί το φλας.

Για το τροχό θα προσπαθήσω να δω αν μπορω να τον κρατήσω διοτι αυτόν εχει το Κυπριακό AFV. Απο που βρήκες τον κλασσικό? 

Για τις ερπύστριες με καίει κάπως το κόστος άλλα το σκεφτομαι. Για Sector35 λες?
Click to see the original size.

Τέλος, αυτή ειναι η ψεσινή πρόοδος. Κόλλησα τα όπλα, προσθεσα μερικά κομματάκια και πέρασα και τον πυργίσκο αστάρι. Οι κεραίες θα αντικατασταθουν με μεταλλικές ή ΖΤΠ

Αποσυνδεδεμένος vendetta007

• War is not about who is right, it's about who is left.
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Απ: BMP-3 in Cyprus service-Trumpeter-1/35
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 06, 2014, 03:54:40 μμ »
Ο κλασικός τροχός ειναι ο κανονικός που χρησιμοποιούν τα ρωσικά BMP-3 και θα τον βρεις μέσα στο κιτ. Αυτούς που έχουν οι Κύπριοι και οι Ν.Κορεάτες διαφέρουν όπως μπορείς να το διαπιστώσεις και ο ίδιος εξάλλου. Η Sector35 φτιάχνει πολύ σωστές από άποψη σχήματος και ευκολίας ερπύστριες σύμφωνα με αυτά που διαβάζω και στα ξένα forum. Επειδή βλέπω πως αγόρασες ήδη πολύ καλά βελτιωτικά κατ εμέ θα ήταν αμαρτία να μην σφραγήσεις τέτοιο κιτ με μια αξιέπαινη ερπύστρια. Επιμένω επειδή περαν του οτι ειναι κλάσεις ανώτερες απο τις πλαστικές θα δώσουν διαφορετική όψη στο τελικό αποτέλεσμα.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 10, 2014, 09:36:05 πμ »
Το σ/κ που μας πέρασε έβαλα κάποιες ώρες δουλεια στο μοντελο.

Ουσιαστικά προετοίμασα για βάψιμο μερικά περιφερειακά κομματια όπως ασπιδια κτλ μετα εκανα προσκιαση και τελος πέρασα ενα χερι βασικό ολο το μοντέλο.

Έπονται κάποιες απόπειρες τονισμού, το βάψιμο των τροχών και η συναρμολογιση των ερπυστριών.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 14, 2014, 09:28:07 πμ »
Προχωρώντας έφτασα στη στιγμη στην κατασκευή που δεν με ενθουσιάζει και αυτή ειναι η προετοιμασία τον τροχών και η τοποθέτηση των ερπυστριών.  ::pop::

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 14, 2014, 10:08:02 πμ »
Μιά χαρά το πάς!!!!
Τις ερπύστριες του κίτ θα φτιάξεις?? Καλό κουράγιο...

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 25, 2014, 12:22:17 μμ »
Μια μικρη ανανέωση στη ολη προσπάθεια

Εδώ ξεκίνησε η επίπονη διαδικασία της συναρμολόγησης των ερπυστριών

Έπεσε η παραλλαγή

Περάστηκε το πρώτο φίλτρο και το πήγμα κολλήθηκε με το σκάφος. Εδω αφου η μεγάλες δουλειές με τον αερογραφο τελείωσαν μπόρεσα να ανοίξω και τις πόρτες για να μπορώ να προχωρώ με τις λεπτομέρειες

Τώρα ξεκίνησα με τα washes

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 25, 2014, 05:31:17 μμ »
Xωρίς να κατέχω και πολλά για το θέμα και κρίνοντας μόνο από τις φώτο,νομίζω πως κάτι δεν πάει καλά με τις αποχρώσεις,ιδιαίτερα με το γαιώδες...  :?

Συνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 25, 2014, 09:53:53 μμ »
Xωρίς να κατέχω και πολλά για το θέμα και κρίνοντας μόνο από τις φώτο,νομίζω πως κάτι δεν πάει καλά με τις αποχρώσεις,ιδιαίτερα με το γαιώδες...  :?
Μήπως είναι απλά θέμα φωτογράφισης; Το λάθος white balance μπορεί να κάνει άσχημα παιχνίδια. Ποια χρώματα έχεις
χρησιμοποιήσει;
Κατά τα άλλα πολύ ωραία δουλειά και όμορφο θέμα.

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 26, 2014, 09:23:55 πμ »
Ναι, ο φωτισμός το κιτρινίζει.
Σε φωτογραφίες από Κυπριακά BMP-3 μπορείς να δεις όλων των ειδών τις αποχρώσεις ανάλογα με την περίοδο και το πόσος χρόνος έχει περάσει απο την παρέλαση  :lol:.
Ο λόγος είναι ο βάναυσος ήλιος της Κύπρου του τα ξεθωριάζει.

Είναι λίγο πιο κίτρινο απ'οτι πρέπει αλλά πιστεύω οτι θα το συνεφερω με τισ σκόνες

Αποσυνδεδεμένος Lucas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cochem
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 01, 2014, 03:39:35 μμ »
Σπάνιο θέμα και ωραίο καλά τελειώματα ::thumbleft::

Lucas

Αποσυνδεδεμένος Immortal

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 21, 2014, 04:32:36 μμ »
Για το γαιώδες δοκίμασες το 84 της  Humbrol, ή το αντίστοιχο ακρυλικό της; Νομίζω είναι πιο κοντά στην πραγματική απόχρωση από κάθε άλλο έτοιμο χρώμα. Η δική σου απόχρωση, όπως τη βλέπω στο site, είναι νομίζω η αρχική ρωσική με την οποία παραλήφθηκαν τα ΒΜΡ (αλλά και τα Τ-8), και την οποία διατήρησαν για μερικά χρόνια, μέχρι να ξαναβαφούν στα σημερινά χρώματα. Το pattern της παραλλαγής όμως τότε ήταν το στάνταρ ρωσικό.

Αποσυνδεδεμένος Immortal

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 21, 2014, 04:35:32 μμ »
Σχετικά με το site της Εθνοφρουράς που αναφέρθηκε παραπάνω, γιατί εμένα μου εμφανίζει μόνο τα κείμενα και καθόλου φωτογραφίες; Χρειάζεται εγγραφή ή κάποια άλλη ρύθμιση;