Βλέποντας τις φωτό στο site της ΠΑ, νομίζω ότι πραγματικά έγινε πολύ καλή δουλειά.
http://www.haf.gr/el/pa2006/Ειδικά το φόντο στο υπόστεγο, δίνει άλλη ατμόσφαιρα σε κάθε φωτό. ʼσχετα με το αν θα μεταφερθεί ή όχι (δεν αποφασίζει μόνο το Μουσείο ή η ΠΑ γι' αυτό όπως είπε και ο Νίκος), αξίζουν προκαταβολικά συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Μουσείου για αυτές τις αλλαγές. Πάντως είναι κρίμα να γίνεται τέτοια δουλειά και να μην μπορούν να τη δουν όλοι. Εννοώ φυσικά την ελεύθερη πρόσβαση στο Μουσείο. Για κάποιον από την επαρχία, ίσως του πάρει χρόνια να συνδυάσει την επίσκεψή του στην Αθήνα με κάποιες μέρες που το Μουσείο έχει ελεύθερη είσοδο. Ας το σκεφθούν οι αρμόδιοι και ας πράξουν αναλόγως.
Υ.Γ. Για το 52-6742, θέλω να ξέρω ποιανού ήταν η φαεινή ιδέα να του αλλάξει το serial. Και αφού το έκανε γιατί δεν του έδωσε ένα ελληνικό serial (Το 742 χάθηκε σε ατύχημα το 1956 και δεν παραδόθηκε φυσικά ποτέ στην Ελλάδα). Το συγκεκριμένο αεροπλάνο είναι το 52-6743, αλλά και το κανονικό του serial να είχε, δεν πέταξε ποτέ με το συγκεκριμένο βάψιμο, αφού παραδόθηκε από τη Γερμανική Αεροπορία με παραλλαγή (πιθανότατα ΝΑΤΟ). ʼρα και λάθος serial και λάθος βάψιμο. Δεν υποτιμώ τη δουλειά που γίνεται στην Τανάγρα (όπου έχουν αποκατασταθεί πολλά παλιά αεροπλάνα τελευταία), αλλά αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στις λεπτομέρειες, η συλλογή τους θα ήταν ακόμη καλύτερη.