Αποστολέας Θέμα: Mιά Λίλυ σε μπελάδες  (Αναγνώστηκε 50614 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vags

• Βαγγέλης Βασιλόπουλος IPMS 611
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Καρέας Αθήνα
  • Modelling Race Unlimited
Απ: μιά Λίλυ σε μπελάδες (απορίαι)
« Απάντηση #325 στις: Ιουλίου 23, 2015, 09:13:39 πμ »
Ναι, ισχύει. Δεν λέω να το κάνεις χωματερή. Λίγο σκονισμένο από την σκόνη που αφήνει πίσω το σκέλος - προσοχή όμως: αν ο διάδρομος προσγείωσης είναι χορτάρι ή ακόμα χειρότερα έξω από αυτόν η βλάστηση είναι ακόμα πιο έντονη...η σκόνη πάει περίπατο ή γίνεται ακόμα λιγότερη καθώς υποτίθεται απλώθηκε στα τελευταία μέτρα όταν το σκέλος όργωσε το χώμα από κάτω. Θέλει λίγο ψάξιμο : ζούγκλα, υγρασία, όχι σκόνη; χωμάτινοι διάδρομοι; κλπ.

Για τις λαδιές είναι λίγο πιο περίπλοκο - θα βρω λίγο χρόνο και τις κατάλληλες φωτό και θα επανέλθω.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
Απ: μιά Λίλυ σε μπελάδες
« Απάντηση #326 στις: Ιουλίου 23, 2015, 10:16:38 πμ »

Click to see the original size.

Καλημέρα Παναγιώτη,

Την ζελατίνα πως κατάφερες καί την κόλλησες χωρίς να σου θολώσει; Να υποθέσω πως πρώτα την είχες περάσει με παρκετίνη καί μετά την κόλλησες με κυανοακρυλική;

Καί πάλι καλημέρα 8)
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #327 στις: Ιουλίου 23, 2015, 08:34:25 μμ »
Καλημέρα Παναγιώτη,

Την ζελατίνα πως κατάφερες καί την κόλλησες χωρίς να σου θολώσει; Να υποθέσω πως πρώτα την είχες περάσει με παρκετίνη καί μετά την κόλλησες με κυανοακρυλική;

Καί πάλι καλημέρα 8)
Γεια χαρα!
Ειχα χωρισει τον σκελετο της μυτης σε 4 σημεια, εκοψα αντιστοιχα κομματια ζελατινας-ακουγεται απλο αλλά εγω ξερω τί τραβηξα! ::bat::-και τα κολλησα χωρις παρκετινη με κ/α σε συγκεκριμενα σημεια του σκελετου,οχι σε ολα, αλλιως δεν θα πετυχαινα την καμπυλοτητα που ηθελα. Σιγουρα εκανα δοκιμες πριν την τελικη κολληση ετσι ωστε να μη μου θολωσει η ζελατινα αν εκανα εστω κ το παραμικρο λαθος στη τοποθετηση.. ::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #328 στις: Ιουλίου 23, 2015, 08:58:00 μμ »
Ναι, ισχύει. Δεν λέω να το κάνεις χωματερή. Λίγο σκονισμένο από την σκόνη που αφήνει πίσω το σκέλος - προσοχή όμως: αν ο διάδρομος προσγείωσης είναι χορτάρι ή ακόμα χειρότερα έξω από αυτόν η βλάστηση είναι ακόμα πιο έντονη...η σκόνη πάει περίπατο ή γίνεται ακόμα λιγότερη καθώς υποτίθεται απλώθηκε στα τελευταία μέτρα όταν το σκέλος όργωσε το χώμα από κάτω. Θέλει λίγο ψάξιμο : ζούγκλα, υγρασία, όχι σκόνη; χωμάτινοι διάδρομοι; κλπ.

Για τις λαδιές είναι λίγο πιο περίπλοκο - θα βρω λίγο χρόνο και τις κατάλληλες φωτό και θα επανέλθω.
Σε ευχαριστω σκηνοθετα! :wink: Τον exploded τροχο που ποσταρα πώς τον βλεπεις? Κανει για την περιπτωση μου,τί λες? Δεν μου φαινεται-στα λογια παντα :roll:-δυσκολο να τον κανω καπως ετσι. Οσο για το χωμα, οχι σκονη,χωμα ουτε υγρο, ουτε ξεραμενο, οπως περιπου το παρουσιαζω στις φωτο. Και μια κ μιλαμε για φωτο απο δω επηρεαστηκα για τον αριστερο τροχο της Λιλυς..
 ::arrowdown::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #329 στις: Ιουλίου 23, 2015, 09:03:59 μμ »
Γεια χαρα!
Ειχα χωρισει τον σκελετο της μυτης σε 4 σημεια, εκοψα αντιστοιχα κομματια ζελατινας-ακουγεται απλο αλλά εγω ξερω τί τραβηξα! ::bat::-και τα κολλησα χωρις παρκετινη με κ/α σε συγκεκριμενα σημεια του σκελετου,οχι σε ολα, αλλιως δεν θα πετυχαινα την καμπυλοτητα που ηθελα. Σιγουρα εκανα δοκιμες πριν την τελικη κολληση ετσι ωστε να μη μου θολωσει η ζελατινα αν εκανα εστω κ το παραμικρο λαθος στη τοποθετηση.. ::salut::
Α, καλα! Τωρα ειδα την φωτο. Νομιζα εννοουσες την μυτη.Τοποθετησα ελαχιστη κ/α στις ακρες απο την εξω πλευρα που ειναι η ατρακτος κ μετα κολλησα..Πιστευω να με καταλαβες.. :?

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #330 στις: Ιουλίου 24, 2015, 08:44:39 πμ »
Α, καλα! Τωρα ειδα την φωτο. Νομιζα εννοουσες την μυτη.Τοποθετησα ελαχιστη κ/α στις ακρες απο την εξω πλευρα που ειναι η ατρακτος κ μετα κολλησα..Πιστευω να με καταλαβες.. :?
Καλημέρα Παναγιώτη,

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Μπορεί να ακούγεται απλό αλλά θέλει αρκετή προσοχή για να πετύχει, το αποτέλεσμα όμως είναι πολύ καλύτερο από το να κόλλαγες διάφανο πλαστικό.

Καλή συνέχεια ::salut::
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #331 στις: Ιουλίου 25, 2015, 01:25:22 μμ »
Μπράβο ρε συ Παναγιώτη, πολύ καλή δουλειά παντού! (Ο ουραίος τροχός τρέ ζολί)

Να ρωτήσω τις φθορές (με την τεχνική της λάκ φαντάζομαι) με τι εργαλείο τις έκανες?
Δηλαδή το ξύσιμο μετά τη λάκ το έκανες με πινέλο παλιό κατσαρό?
Αναφέρομαι ιδιατέρως στις φθαρμένες έλικες...

Ευχαριστώ

::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #332 στις: Ιουλίου 25, 2015, 05:38:57 μμ »
Μπράβο ρε συ Παναγιώτη, πολύ καλή δουλειά παντού! (Ο ουραίος τροχός τρέ ζολί)

Να ρωτήσω τις φθορές (με την τεχνική της λάκ φαντάζομαι) με τι εργαλείο τις έκανες?
Δηλαδή το ξύσιμο μετά τη λάκ το έκανες με πινέλο παλιό κατσαρό?
Αναφέρομαι ιδιατέρως στις φθαρμένες έλικες...

Ευχαριστώ

::salut::
Αλέξανδρε ευχαριστώ. Ναι, ένα παλιό πινέλο που δανειστηκα  :roll:  από την κόρη μου. Ήθελα έντονο τσιπαρισμα οπότε έβαλα λίγο πίεση παραπάνω στο τρίψιμο.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #333 στις: Ιουλίου 27, 2015, 11:42:29 πμ »

OK, επανέρχομαι με τα παρακάτω:

"Αεροδυναμικές" διαρροές: εννοώ κάτι τέτοιο:
http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://www.michaelprophet.com/News_articles/News_articles2011/images/images_DC7Bflight/9.JPG&imgrefurl=http://www.michaelprophet.com/News_articles/News_articles2011/DC7BFlight.html&h=800&w=1200&tbnid=svbcFw0FSjAo1M:&docid=yZG5mW7SDm8RtM&ei=5-y1VaTzCsL8UK2mncgD&tbm=isch&ved=0CCgQMygLMAtqFQoTCOSC6rDz-sYCFUI-FAodLVMHOQ

Είναι πολύ διαφορετικές από τις διαρροές "βαρύτητας" όπως αυτές εδώ (επάνω στην εξαγωγή του Νο.3):
http://s96.photobucket.com/user/lanemiker/media/Visits%20to%20Duxford/IMG_6554modcopy2.jpg.html

Στην δική σου περίπτωση επειδή "το σενάριο" θέλει engine failure με πολύ λάδι, πρέπει να συνδυάσεις και τις δύο. Σαφές;

Σε ευχαριστω σκηνοθετα! :wink: Τον exploded τροχο που ποσταρα πώς τον βλεπεις? Κανει για την περιπτωση μου,τί λες? Δεν μου φαινεται-στα λογια παντα :roll:-δυσκολο να τον κανω καπως ετσι. Οσο για το χωμα, οχι σκονη,χωμα ουτε υγρο, ουτε ξεραμενο, οπως περιπου το παρουσιαζω στις φωτο. Και μια κ μιλαμε για φωτο απο δω επηρεαστηκα για τον αριστερο τροχο της Λιλυς..

Ναι, κάτι τέτοιο εννοούσα.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: μιά Λίλυ χάνει λάδια
« Απάντηση #334 στις: Ιουλίου 27, 2015, 07:08:00 μμ »
Με την (αποδεδειγμενη) ανοχη της διαχειρισης ::salut:: το θεμα μου θα εχει μια προσωρινη αλλαγη τιτλου..
Βαγγελη, tnx για τις φωτο, αλλά νομιζω οτι θα πρεπει λιγο να δραματοποιησω την εμφανιση της Λιλυς με περισσοτερα εντονο το εφε της διαρροης. Παραθετω λοιπον μια ντουζινα φωτο ρεαλιστικης και μοντελιστικης χροιας και θαθελα τη γνωμη σου και φυσικα οποιων συμφοριτων επιθυμουν..
http://s677.photobucket.com/user/gbr-22/library/Sokei%20dio/oil%20leak?sort=3&page=1&postlogin=true

Προσωπικα καλοβλεπω τις 1,11 και 5 για το εδαφος... ::dontknow::

Για το δεξιο λαστιχο εννοουσα αυτη τη φωτο..

Click to see the original size.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #335 στις: Ιουλίου 27, 2015, 07:17:49 μμ »
ΟΚ, για το δεξιό λάστιχο (το είπαμε). Για τις διαρροές εννοείται ότι πρέπει να είναι πολλές (αν και το λινκ που έβαλες είναι private και δεν το βλέπω/ουμε) - απλά βρήκα πρόχειρα τις φωτό (με "φυσιολογικές διαρροές) για να σου δώσω το νόημα. Οι διαρροές άφθονες λοιπόν - πρόσεξε όμως να μην το παρακάνεις, δεν θέλουμε να φαίνονται όλα "μαύρα".

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #336 στις: Ιουλίου 27, 2015, 07:22:27 μμ »
ΟΚ, για το δεξιό λάστιχο (το είπαμε). Για τις διαρροές εννοείται ότι πρέπει να είναι πολλές (αν και το λινκ που έβαλες είναι private και δεν το βλέπω/ουμε) - απλά βρήκα πρόχειρα τις φωτό (με "φυσιολογικές διαρροές) για να σου δώσω το νόημα. Οι διαρροές άφθονες λοιπόν - πρόσεξε όμως να μην το παρακάνεις, δεν θέλουμε να φαίνονται όλα "μαύρα".
ΟΚ! Θα παιξω με το oil της Gunze,ok? Το αλμπουμ το 'ανοιξα'.
http://s677.photobucket.com/user/gbr-22/library/Sokei%20dio/oil%20leak?sort=3&page=1&postlogin=true

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #337 στις: Ιουλίου 27, 2015, 07:29:02 μμ »
Ναι, ναι, that's the spirit. Gunze όμως όχι!. Τις καλύτερες διαρροές λαδιών τις κάνεις με ...λάδια (ζωγραφικής βεβαίως-βεβαίως) άλλωτε αραιωμένα με white spirit άλλωτε όχι. Γνώμη μου και προσοχή, είμαι λίγο παραδοσιακός οπότε ας ακούσουμε και άλλους.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #338 στις: Ιουλίου 27, 2015, 07:34:00 μμ »
Ναι, ναι, that's the spirit. Gunze όμως όχι!. Τις καλύτερες διαρροές λαδιών τις κάνεις με ...λάδια (ζωγραφικής βεβαίως-βεβαίως) άλλωτε αραιωμένα με white spirit άλλωτε όχι. Γνώμη μου και προσοχή, είμαι λίγο παραδοσιακός οπότε ας ακούσουμε και άλλους.
50/50 μαυροκαφέ,ε? ΟΚ.

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #339 στις: Ιουλίου 27, 2015, 07:51:16 μμ »
Όχι ακριβώς. Και 50/50 και διάφορες άλλες αναλογίες επιτυγχάνοντας το τυχαίο στις διαρροές, αλλού πολύ, αλλού λίγο, αλλού "στεγνωμένες" από τα καυσαέρια ή την θερμότητα και αλλού "φρέσκες".

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #340 στις: Ιουλίου 27, 2015, 07:54:52 μμ »
Όχι ακριβώς. Και 50/50 και διάφορες άλλες αναλογίες επιτυγχάνοντας το τυχαίο στις διαρροές, αλλού πολύ, αλλού λίγο, αλλού "στεγνωμένες" από τα καυσαέρια ή την θερμότητα και αλλού "φρέσκες".
Τόπιασα! Θα επανελθω επι τω εργω.. ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #341 στις: Ιουλίου 27, 2015, 08:33:57 μμ »
Έμπλεξαν οι δυο μετρ του σκρατσ  και αρχίζουν τα θαύματα. ::glossa::

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #342 στις: Ιουλίου 28, 2015, 03:07:47 πμ »
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το Vandyke Brown για διαρροές λαδιών. Έχει πάρα πολύ ωραία απόχρωση. ;)

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #343 στις: Ιουλίου 28, 2015, 12:07:17 μμ »
Σιγά μην χρησιμοποιήσει και το Jean Claude Vandyke.
Spoiler (hover to show)

Παναγιώτη, δεν ξέρω για το Vandyke, υπάρχουν και άλλα όπως πχ το Engine Oil, πάντως πρέπει να είναι πολύ σκούρο καφέ, σχεδόν μαύρο ή/και μαύρο. Καθώς τα λάδια αλλάζουν απόχρωση ανάλογα με την ποσότητα μπορείς να το εκμεταλλευτείς αραιώνοντάς τα λιγότερο ή περισσότερο με White Spirit. Προϋπόθεση η επιφάνεια του μοντέλου να είναι βαμμένη με ακρυλικό χρώμα (εκτός αν βάφεις με enamel Xtracolor) ή τουλάχιστον με ακρυλικό βερνίκι γιατί θα χρειαστείς αρκετές διορθώσεις και θα βιώσεις κάμποσες αποτυχίες (μιλάω από ιδία πείρα).
Κι ένα μικρό κολπάκι: στην αρχή της διαρροής βάζεις λίγη ποσότητα λαδιού με ελάχιστη ή καθόλου αραίωση και με ένα παλιό, στεγνό και καθαρό σκληρό πλακέ πινέλο σκουπίζεις προς την κατάλληλη φορά με μια ή το πολύ δύο πινελιές. Αποτέλεσμα: οι τρίχες του πινέλου θα δημιουργήσουν προς το τελείωμα πολλές μικρές διαρροές όπως και στο πραγματικό.
Κολπάκι Νο2: νέες διαρροές πάνω από παλιές. Μόλις τελειώσεις με τις παλιές διαρροές τις αφήνεις μερικές ώρες να στεγνώσουν και μετά ψεκάζεις με χαμηλή πίεση λίγο σκέτο White Spirit - προσοχή, λίγο και από μακρυά να μην σου χαλάσει ότι έχεις φτιάξει. Αυτό θα βοηθήσει το λάδι να στεγνώσει λίγο πιό γρήγορα. Μετά του δίνεις λίγο ακόμα χρόνο και ψεκάζεις με ακρυλικό βερνίκι "κλειδώνοντας" την μέχρι στιγμής δουλειά σου οπότε μετά ξαναπερνάς λάδια από πάνω (πχ πιό πυκνά/σκούρα και πιο συγκεντρωμένα = νέα διαρροή) κλπ κλπ.

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #344 στις: Ιουλίου 28, 2015, 02:05:05 μμ »
Να βοηθήσω κι εγώ με δύο χαρακτηριστικές φωτογραφίες:

προσέξτε ότι εκτός από το λάδι που έχει "τρέξει" πάνω στις επιφάνειες κινητήρα-πτέρυγας υπάρχει κι αυτό που έχει "ψεκαστεί" από το ρεύμα αέρος της έλικας και φτάνει μέχρι το οριζόντιο σταθερό.

Επίσης να ληφθεί υπ΄όψιν οτι το λάδι απ τη στιγμή που η μηχανή θα δουλέψει γίνεται μαύρο (όπως θα έχετε ίσως δει κι απ τη μηχανή του αυτοκινήτου σας).
Μπορεί να μην δείχνει τόσο "καλλιτεχνικό" και "Vandyke" αλλά έτσι είναι στην πραγματικότητα:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #345 στις: Ιουλίου 28, 2015, 07:24:19 μμ »
Να προσθέσω πως από ότι έχω διαβάσει, υπάρχει και η άποψη πως στη φωτογραφία με το Β-29, οι μαυρίλες δεν είναι διαρροές αλλά η σκιά ενός άλλου Β-29, μέλος του οποίου τράβηξε και τη φωτογραφία.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #346 στις: Ιουλίου 28, 2015, 08:59:28 μμ »
Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι μόνο οι μαυρίλες της ατράκτου και της αριστερής πτέρυγας (στο χείλος εκφυγής) είναι σκιές από άλλο Β-29. Οι μαυρίλες στο ατρακτίδιο του Νο.3 και πίσω καθώς επίσης και οι μαυρίλες στο δεξιό οριζόντιο σταθερό είναι λαδιές και νομίζω σε αυτές αναφέρεται ο Theios Nontas.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #347 στις: Ιουλίου 28, 2015, 09:27:09 μμ »
Θειε, οντως βοηθησες με τη φωτο του Β 29. Πολυ ενδιαφερουσα και θα την 'κλεψω'. Την απολυτη μαυριλα παντως θα την αποφυγω για καθαρα λογους κλιμακας. Το λαδι raw umber δεν ειναι καλο ρε παιδια? Και κατι επισης: Το οτι εχω στραβωσει τους τρεις ελικες δεν παιζει ρολο,ε? Θα περιστρεφονταν κατα τη διαρκεια της ανωμαλης προσγειωσης, σωστα? :?

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #348 στις: Ιουλίου 28, 2015, 09:28:48 μμ »
Θειε, οντως βοηθησες με τη φωτο του Β 29. Πολυ ενδιαφερουσα και θα την 'κλεψω'. Την απολυτη μαυριλα παντως θα την αποφυγω για καθαρα λογους κλιμακας. Το λαδι raw umber δεν ειναι καλο ρε παιδια? Και κατι επισης: Το οτι εχω στραβωσει τους τρεις ελικες δεν παιζει ρολο,ε? Θα περιστρεφονταν κατα τη διαρκεια της ανωμαλης προσγειωσης, σωστα? :?

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #349 στις: Ιουλίου 29, 2015, 03:50:43 μμ »
Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι μόνο οι μαυρίλες της ατράκτου και της αριστερής πτέρυγας (στο χείλος εκφυγής) είναι σκιές από άλλο Β-29. Οι μαυρίλες στο ατρακτίδιο του Νο.3 και πίσω καθώς επίσης και οι μαυρίλες στο δεξιό οριζόντιο σταθερό είναι λαδιές και νομίζω σε αυτές αναφέρεται ο Theios Nontas.
Οι διαρροες θα εχουν την ιδια εκταση και στις κατω επιφανειες παιδιά?

Tags: