Αποστολέας Θέμα: Mιά Λίλυ σε μπελάδες  (Αναγνώστηκε 50519 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
Απ: μιά Λίλυ σε μπελάδες
« Απάντηση #300 στις: Ιουλίου 03, 2015, 12:33:05 πμ »
  Καλησπέρα Παναγιώτη ,καιρό έχουμε να τα πούμε , δε ξέρω τι λες για τα σκονοζούμια  :wink:, εμένα αυτό που βλέπω μου αρέσει πολύ και η ζούγκλα καταπληκτική .
 Καλή συνέχεια .
 Αντώνης  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #301 στις: Ιουλίου 06, 2015, 02:15:00 μμ »
Σας ευχαριστώ παιδιά για τα σχολια σας! Κρητικέ καλλιτέχνη νά σαι καλά επίσης! ::salut::
Λοιπόν...Με τα επί μέρους στοιχεία τελειωμένα στρεφομαι στην πρωταγωνιστρια του εγχειρήματος.Πριν προχωρήσω σε οτιδήποτε άλλο εξασφαλισα την οριστική θέση της στη βάση..

ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
« Απάντηση #302 στις: Ιουλίου 08, 2015, 10:34:15 μμ »
ενημέρωση για  την πρόοδο στις φιγούρες, με φωτογράφιση στο χέρι, τελείως πρόχειρα, καμία δεν είναι τελειωμένη αλλά όλες είναι σε κάποιο στάδιο 50% και πέρα ::salut::

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #303 στις: Ιουλίου 08, 2015, 10:48:25 μμ »
Ωραια τα πας αρχηγε μου! Λιγο το tan με ξενιζει αλλα μαλλον ο φωτισμος εχει βαλει το χερακι του.. :wink:   Καλού κακού σου στελνω και καποια λινκ..Αν στα εχω ξαναστειλει μη κρατας κακια.. ::glossa::  Γερναμεν και ξεχναμεν!.. :lol:

http://image.search.yahoo.co.jp/search?p=%E9%99%B8%E8%BB%8D+%E9%98%B2%E6%9A%91%E8%88%AA%E7%A9%BA%E8%A1%A3&aq=-1&oq=&ei=UTF-8
http://image.search.yahoo.co.jp/search?p=%E9%99%B8%E8%BB%8D+%E9%98%B2%E6%9A%91%E8%88%AA%E7%A9%BA%E8%A1%A3&aq=-1&oq=&ei=UTF-8

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #304 στις: Ιουλίου 08, 2015, 10:56:00 μμ »
Αγνοεις τους αλλους χρωματισμους εννοειται.. Εστιαζεις σε χακι, πρασινο,μπεζ και ταν..Αντε, καλη συνεχεια! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
« Απάντηση #305 στις: Ιουλίου 09, 2015, 12:44:39 πμ »
όντως το ταν στις φωτό κοκκινίζει , δεν είναι έτσι στο φυσικό του, αλλά θα το φέρω εκεί που πρέπει,  πολύ ωραίο το λινκ ,  θα μου φανεί χρήσιμο δια τα περαιτέρω, συντόμως επανέρχομαι με καλύτερη φωτογράφιση  ::salut::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #306 στις: Ιουλίου 18, 2015, 12:22:53 πμ »
Λιγη ωρα πριν ειχα μια πολυ χρησιμη facebookική συνομιλια με τον Βαγγελη 'vags' Βασιλοπουλο σχετικα με την σκηνοθεσια της ιδιας της Λιλυς πανω στη βαση και ειδικοτερα την θεση και το στησιμο των οποιων κομματιων του αεροπλανου που εχουν επηρεαστει απο την ανωμαλη προσγειωση του τελευταιου..Θεωρω πολυ-πολυ χρησιμο να μεταφερω αυτη την συνομιλια στο φορουμ μας, αυριο ομως, μιας και τωρα το καθηκον -βλ. μοντελιστικος παγκος :mrgreen:-με καλει... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #307 στις: Ιουλίου 18, 2015, 11:19:24 μμ »
Λιγη ωρα πριν ειχα μια πολυ χρησιμη facebookική συνομιλια με τον Βαγγελη 'vags' Βασιλοπουλο σχετικα με την σκηνοθεσια της ιδιας της Λιλυς πανω στη βαση και ειδικοτερα την θεση και το στησιμο των οποιων κομματιων του αεροπλανου που εχουν επηρεαστει απο την ανωμαλη προσγειωση του τελευταιου..Θεωρω πολυ-πολυ χρησιμο να μεταφερω αυτη την συνομιλια στο φορουμ μας, αυριο ομως, μιας και τωρα το καθηκον -βλ. μοντελιστικος παγκος :mrgreen:-με καλει... ::salut::

Tokkotai: ΤΟ ΕΡΏΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΊΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΌ ΜΕ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΛΙΛΥΣ ΣΤΟ ΔΙΟΡΑΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΘΈΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΈΧΕΙ ΤΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΔΕΞΊ ΣΎΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΓΕΊΩΣΗΣ ΚΑΘΏΣ ΚΑΙ Η ΘΈΣΗ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΎ ΚΙΝΗΤΉΡΑ

vags:Θα γίνω "κακός" αλλά είναι για καλό: πρέπει στο διόραμα να είναι προφανής ο λόγος της αναγκαστικής προσγείωσης. Για να κάνει αναγκαστική ένα αεροπλάνο 2 είναι οι πιθανοί λόγοι: α)να είναι λαβωμένο ή/και β)να είναι λαβωμένος ο πιλότος.Υπάρχει και τρίτος, να είναι βλάκας ο πιλότος αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτυπωθεί στο διόραμα οπότε απορρίπτεται. Για το α) αν δεν θέλεις να κάνεις τον δεξί κινητήρα καμμένο μπορείς να τον κάνεις υπερ-λαδωμένο (=ψάχνουμε εμφανή λόγο για να μην μας ρωτάνε γιατί έπεσε αφού όλα φαίνονται φυσιολογικά). Αν δεν θέλεις να πειράξεις τον κιντήρα μπορείς να καταστρέψεις από εχθρικά πυρά μία ή περισσότερες από τις επιφάνειες ελέγχου - θα πρότεινα τα φλαπς καθώς χωρίς την χρήση τους το α/φος προσγειώνεται με μεγάλη ταχύτητα που δικαιολογεί βαρειά προσγείωση-σπάσιμο σκέλους-κρέμασμα κινητήρα. Για το β) αρκούν μερικές τρύπες από σφαίρες στην περιοχή του πιλοτηρίου-σπασμένη καλύπτρα-σκαλάκι για να τον κατεβάσουν-μερικά πεσμένα υλικά=η κάσκα/τα γυαλιά του ή κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω το άνοιγμα του μεγάλου πάνελ πίσω από τον κινητήρα εκτός αν έφυγε στην πτήση από εχθρικά πυρα= χρειάζονται τρύπες από σφαίρες και στα γειτνιάζοντα πανελ για να είναι προφανής ο λόγος. Το κομμένο σκέλος θα μπορούσε να σφηνωθεί κάτω από το δεξιό οριζόντιο σταθερό (αυτό ίσως σε γλυτώσει από το να το κάνεις πολύ κατεστραμμένο αφού δεν θα πολυ-φαίνεται . Θέλω να φαίνεται παντού το βάρος του α/φους=ο αριστερός τροχός να είναι χωμένος στο χώμα, το δεξιό σκέλος να έχει χωθεί στο έδαφος, πιθανώς ο πεσμένος κινητήρας, ακόμα και το ατρακτίδιο, να ακουμπούν στο έδαφος. Πιθανώς ένα συρματόπλεγμα μπλεγμένο στο οριζόντιο σταθερό να δραματοποιούσε ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Ροδιές αυτοκινήτων και πολλές πατημασιές θα δικαιολογούσαν την έντονη ανθρώπινη δραστηριότητα (ακόμα και αν δεν βάλεις καμία φιγούρα). Στο έδαφος του σπασμένου κινητήρα πολλά λάδια. Και λίγο μοντελιστική αδεία: επειδή το έδαφος έχει εξ ορισμού "φθορές" με χαλάει το άφος να είναι καθαρό - θα το ήθελα φθαρμένο και στην περίπτωσή μας σκονισμένο, ειδικά στο δεξιό οριζόντιο σταθερό.

A! Και λιγη προοδος πισωγυρισμα στην κατασκευη της Λιλυς.... :roll:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #308 στις: Ιουλίου 19, 2015, 12:13:12 πμ »
Βαγγελη, να τα παιρνουμε ενα-ενα..
Δεν μπορώ να δικαιολογήσω το άνοιγμα του μεγάλου πάνελ πίσω από τον κινητήρα εκτός αν έφυγε στην πτήση από εχθρικά πυρα= χρειάζονται τρύπες από σφαίρες και στα γειτνιάζοντα πανελ για να είναι προφανής ο λόγος.
Το εχω ετοιμο το πανελ, απλα σκοπευω να το τοποθετησω αργοτερα καπως ξεκολλημενο απο τη θεση του..

Click to see the original size.

Ο λαδωμενος κινητηρας και τα σκονισματα στις περιοχες που αναφερεις ειναι το επικρατεστερο σεναριο..

Αποσυνδεδεμένος vags

• Βαγγέλης Βασιλόπουλος IPMS 611
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Καρέας Αθήνα
  • Modelling Race Unlimited
« Απάντηση #309 στις: Ιουλίου 19, 2015, 11:24:04 πμ »
OK, πάνελ ξεκολλημένο. Το συγκεκριμένο δεν φαίνεται ανοιγόμενο, μάλλον ήταν πριτσινωμένο οπότε πρόσεξε πως θα το "ξεκολλήσεις". Πρέπει να το λυγίσεις λίγο για να φαίνεται το αποτέλεσμα της δύναμης που το ξεκόλλησε και πρόσεξε να ανοίξεις τρύπες εκεί που θα υπήρχαν πριτσίνια πριν ξεκολλήσουν και αυτά...
Κατά τ'άλλα θαυμάζω το θάρρος σου. Τα διοράματα και ειδικά τα αεροπορικά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Συνέχισε την καλή δουλειά.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #310 στις: Ιουλίου 19, 2015, 01:47:36 μμ »
OK, πάνελ ξεκολλημένο. Το συγκεκριμένο δεν φαίνεται ανοιγόμενο, μάλλον ήταν πριτσινωμένο οπότε πρόσεξε πως θα το "ξεκολλήσεις". Πρέπει να το λυγίσεις λίγο για να φαίνεται το αποτέλεσμα της δύναμης που το ξεκόλλησε και πρόσεξε να ανοίξεις τρύπες εκεί που θα υπήρχαν πριτσίνια πριν ξεκολλήσουν και αυτά...
Κατά τ'άλλα θαυμάζω το θάρρος σου. Τα διοράματα και ειδικά τα αεροπορικά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Συνέχισε την καλή δουλειά.
Βαγγέλη ότι λες το κρατάω υπ όψη  κ θα το εφαρμόσω. Αυτή τη στιγμή προέχει η ανανακαινιση  της καταραμενης μύτης κ μετά θα τα λέμε πολύ συχνότερα. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και φυσικά την προθυμια σου να με βοηθήσεις να περαιωσω αυτό το διοραμα.! Το εκτιμώ ιδιαίτερα!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #311 στις: Ιουλίου 20, 2015, 06:08:56 μμ »
  Καλησπέρα Παναγιώτη , αφού μπήκες ατη διαδικασία να ρωτήσεις ποια είναι η πιο σωστή θέση του αεροσκάφους να σου πω κι εγώ τη γνώμη μου (σημειωτέον ότι δεν με είχε απασχολήσει το συγκεκριμένο θέμα μέχρι τώρα) , συμφωνώ ότι το δεξί σκέλος πρέπει να είναι βυθισμένο μεσα σε ένα βουναλάκι από χώμα (ακόμα και σπασμένο,στραβωμένο ,  κάτω από το φτερό), δε συμφωνώ όμως το ίδιο και για το αριστερό γιατί αν η ρόδα δουλεύει (γυρίζει ) τότε αυτή θα κυλούσε και δεν θα έσκαβε πολύ το χώμα ,αυτό που ίσως θα σου προτεινα είναι ότι το ίχνος της αριστερής ρόδας θα πρέπει να διαγράφει καμπύλη τροχία (κάτι σαν ημικύκλιο) γύρω από το άλλο σκέλος που εκ των πραγμάτων δε θα ακολουθούσε με την ίδια ταχύτητα καθότι σφηνωμένο στο χώμα , έτσι θα έλεγα ότι το αεροπλάνο στα ταλευταία του μέτρα πριν σταματήσει θα έπρεπε να έχει κάνει περιστροφή , σε ένα βαθμό , γύρω από το ακινητοποιημένο στέλεχος , όλα αυτά βέβαια αν το ψειρίσουμε το θέμα  :wink:
 Κατά τα άλλα εμένα μου αρέσει ότι βλέπω .
 Καλή συνέχεια
 Αντώνης  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #312 στις: Ιουλίου 20, 2015, 10:42:29 μμ »
Μπράβο, σωστή η συμβουλή για την διαγραφή της καμπύλης. Σχετικά με τον αριστερό τροχό αυτό που εννοώ είναι να φαίνεται μέσω αυτού το βάρος του α/φους. Δεν πρέπει να είναι πάνω στο χώμα ή στα χόρτα, αλλά μέσα (προφανώς ελαφρά). Κάτι άλλο που παρατήρησα. Το χαντάκι αν δεν είναι τεχνητό μου φαίνεται πολύ...ίσιο και συμμετρικό. Σπάνια υπάρχει κάτι τέτοιο στην φύση.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #313 στις: Ιουλίου 21, 2015, 12:18:54 πμ »
Μπράβο, σωστή η συμβουλή για την διαγραφή της καμπύλης. Σχετικά με τον αριστερό τροχό αυτό που εννοώ είναι να φαίνεται μέσω αυτού το βάρος του α/φους. Δεν πρέπει να είναι πάνω στο χώμα ή στα χόρτα, αλλά μέσα (προφανώς ελαφρά). Κάτι άλλο που παρατήρησα. Το χαντάκι αν δεν είναι τεχνητό μου φαίνεται πολύ...ίσιο και συμμετρικό. Σπάνια υπάρχει κάτι τέτοιο στην φύση.
Ευχαριστω για το 'feedback' παιδες!
Αυτο ομως...
 ::arrowdown::
Κάτι άλλο που παρατήρησα. Το χαντάκι αν δεν είναι τεχνητό μου φαίνεται πολύ...ίσιο και συμμετρικό. Σπάνια υπάρχει κάτι τέτοιο στην φύση.

Δεν μπορει να αλλαχτει... ::brancard::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
μιά Λίλυ σε μπελάδες
« Απάντηση #314 στις: Ιουλίου 21, 2015, 01:11:41 μμ »
Αυτη η καταρα με το αρχικο πλανο μιας εγκαταλλειμενης Λιλυς εξακολουθει να με παιδευει.. :evil: :evil:  Τι ωραια θα ταν να ειχα προβλεψει τη μ@λ@κια του Ιαπωνικου εντυπου να δειχνει την Λιλυ της παραλλαγης μου να πεταει πανω απο τη Νεα Γουινεα οποτε θα δικαιολογουσε το σκηνικο εγκαταλειψης που ειχα σκαρφιστει..Ελα ομως που αυτη-η Λιλυ- πετουσε πανω απο την Μαλαισια ενα χρονο πριν με σχεδον καθαρη παραλλαγη και το 'Τσουκουμπα' καντζιμένο στο καθετο της πισινο.. :roll:

Η καλυπτρα που ειχα φθειρει με το ματ και το μαυρο wash επρεπε να ξαναγκρεμιστει-3η φορα περικαλω!- και να φτιαχτει μια καθαρη..Το πλανο μου ηταν -και ετσι επραξα-να ξεκινησω με τον εσωτερικο σκελετο που θα τοποθετουσα πιο μεσα λιγο στην ατρακτο του κιτ ωστε να αφησω χωρο για την επικαλυψη του με ζελατινα και τον εξωτερικο σκελετο..Τα 2/3 του εγχειρηματος με ικανοποιησαν σε μεγαλο βαθμο ενω την τοποθετηση του εξωτερικου σκελετου με την μορφη προβαμμενης αυτοκολητης ταινιας μαλλον θα πρεπει να την επαναθεωρησω..Μπρος σ αυτον τον Γολγοθα η κατασκευη ενος ουραιου τροχου-εννοειται η μπουρουχα του κιτ εκσφενδονιστηκε στο υπερπεραν-το στραβωμα των ελικων του δεξιου κινητηρα και το chipping τους με λακ,το διαφανες περιβλημα των φωτων μπρος και πλαγια,καθως και η κατασκευη του μηχανισμου κινησης του κατω πολυβολου ηταν αρκετα ευκολα. Στο update σας..αποκαλυπτω και το φιδακι του διοραματος λογω χρωματος το ονομασα ..Σκόκο! Το συγκεκριμενο ερπετο συναντιοταν κατα κορο στις ζουγκλες της Ν.Α. Ασιας...
Τωρα...υπαρχει κι αλλη μια αμαρτια στηυν ατρακτο πισω αριστερα απο το κοκπιτ οπως βλεπετε.Εχω ελαφρως γδαρει την ατρακτο, κατι που θα δικαιολογειτο σε μια εγκαταλλειμενη Λιλυ..Να το αφησω ρε παιδια ή να το στοκαρω?

Οσο για τις επισημανσεις σας..Πες μου Αντωνη πώς περιπου να χαραξω το εδαφος με ενα σκιτσακι ή κατι παρομοιο..
Χωστε ελευθερα.. :twisted:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...  (ελπιζω οχι για πολυ ακομα...)

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #315 στις: Ιουλίου 21, 2015, 07:32:11 μμ »
Παιδια-το ξερω κανει ζεστη!- ::alarm:: ::hlioskaytos:: ::brancard:: :mrgreen: τη καμπυλη που εχω μαρκαρει πώς τη βλεπετε?

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #316 στις: Ιουλίου 21, 2015, 07:43:36 μμ »
Ωχ τη βλέπω.... με επιφύλαξη! :roll:

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #317 στις: Ιουλίου 21, 2015, 09:15:28 μμ »
Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο

Αποσυνδεδεμένος Trex

• Τυραννόσαυρος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Όπου γης και πατρίς
« Απάντηση #318 στις: Ιουλίου 21, 2015, 11:49:17 μμ »
Όχι, είναι πολύ μικρή (κλειστή) η ακτίνα που έβαλες.
Το σκέλος ακόμα και χωμένο στο χώμα συνεχίζει να κινείται λόγω ορμής του αφους, δεν πακτώνεται ώστε να γίνει διαβήτης.
Αν ήμουν στην θέση σου πάντως, θα άλλαζα λίγο την σκηνοθεσία έτσι ώστε να αποφύγω την δημιουργία της καμπύλης μιας και είναι δύσκολο να αλλάξουν οι "ροδιές" τώρα.

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #319 στις: Ιουλίου 22, 2015, 05:20:36 μμ »
Παράθεση
http://postimg.org/image/l6qhpzfbp/
  Παναγιώτη καλησπέρα δεν είναι η μορφή της καμπύλης που έχω στο μυαλό μου , νομίζω ότι το σπασμένο σκέλος διαγράφει ευθύγραμμη κίνηση (τουλάχιστον στη κλίμακα του διοράματός σου ) απλώς την ώρα που θα σταματήσει το δεξί σκέλος να κινείται  , το αριστερό θα συνεχίσει (λόγω της εναπομείνουσας ορμής που έχει το αεροσκάφος) γύρω από το σταματημένο αριστερό . Οπότε (γνώμη μου ) θεωρώ ότι το χαντάκι που έχει κάνει το σπασμένο σκέλος πρέπει να παραμείνει ως έχει ενώ προς το τέλος (εκεί που θα σταματάει το χαντάκι του σπασμένου σκέλους) το αριστερό , με τη ρόδα , θα συνεχίσει για λίγο να κινείται σχηματίζοντας καμπύλη (σαν διαβήτης ) γύρω από το ακινητοποιημένο δεξί σκέλος . Το μήκος αυτής τη καμπύλης είναι σχετικό , πριν απ' όλα αυτά τα ίχνη πρέπει να είναι παράλληλα . Ελπίζω να βοήθησα λίγο .
Καλή συνέχεια

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: μιά Λίλυ σε μπελάδες (απορίαι)
« Απάντηση #320 στις: Ιουλίου 22, 2015, 05:51:43 μμ »
ΟΚ λοιπον..Εχουμε και λεμε..Οπου θελετε να με διορθωσετε με διορθωνετε..
θεωρώ ότι το χαντάκι που έχει κάνει το σπασμένο σκέλος πρέπει να παραμείνει ως έχει ενώ προς το τέλος (εκεί που θα σταματάει το χαντάκι του σπασμένου σκέλους) το αριστερό , με τη ρόδα , θα συνεχίσει για λίγο να κινείται σχηματίζοντας καμπύλη (σαν διαβήτης ) γύρω από το ακινητοποιημένο δεξί σκέλος . Το μήκος αυτής τη καμπύλης είναι σχετικό , πριν απ' όλα αυτά τα ίχνη πρέπει να είναι παράλληλα . Ελπίζω να βοήθησα λίγο .
Καλή συνέχεια
1. Αντωνη μου,..ολοκληρο Ακαγκι με εβαλες και εφτιαξα :twisted: :lol: ενα επεξηγηματικο σχεδιακι-κατι ξερεις απο αυτα 8) :wink:-θα με βολευε πολυ..
2.Το αριστερο σκασμενο λαστιχο πιο βαθια στο χωμα,
3.Υπερλαδωνω τον δεξιο κινητηρα..σε ποια σημεια ακριβως Βαγγελη? :? :oops:
4. Το κομμένο σκέλος θα σφηνωθεί καπου 'βολικα' κάτω από το δεξιό οριζόντιο σταθερό και το λαστιχο καπως ετσι..
5.Την προσεγγιση του συναδελφου πώς την βλεπετε?
http://cs.finescale.com/fsm/modeling_subjects/f/19/t/135180.aspx?sort=DESC
6. Η Λιλυ ελαφρα σκονισμενη κυριως  στο δεξιό οριζόντιο σταθερό.Γιατι ακριβως εκει Βαγγελη? :oops:
Οπως βλεπετε δεν ντρεπομαι να ρωταω αν και καποιες απο τις αποριες μου ειναι για αρχαριους.. :oops: :oops: :oops:

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #321 στις: Ιουλίου 22, 2015, 06:35:35 μμ »
 Παναγιώτη δε βαριέμαι αλλά έχω καιρό να ασκήσω το άθλημα και φοβάμαι ότι το ξέχασα . Ελπίζω να ανεβεί από  τον φωτοκουβά και να καταλάβεις τι εννοώ .
 Καλή συνέχεια  ::salut::
 Αντώνης

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #322 στις: Ιουλίου 22, 2015, 08:13:36 μμ »
Παναγιώτη δε βαριέμαι αλλά έχω καιρό να ασκήσω το άθλημα και φοβάμαι ότι το ξέχασα . Ελπίζω να ανεβεί από  τον φωτοκουβά και να καταλάβεις τι εννοώ .
WOW! Δεν εχεις ξεχασει τιποτα Κρητικέ μου,το σχεδιο ειναι γ@μ@το! Βεβαια μου ειναι πολυ ευκολωτερο να αλλαξω τα ιχνη των τροχων παρα την θεση της Λιλυς η οποια-και με βαση την σκηνοθεσια των φιγουρων- θα εχει αυτη τη θεση,

με τον κινητηρα να εχει αποκολληθει κατα το ημισυ απο τα στηριγματα του..Παντως καταλαβα τί εννοεις με τα ιχνη των τροχων λιγο πριν το τελος τους! ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #323 στις: Ιουλίου 23, 2015, 08:21:47 πμ »

3.Υπερλαδωνω τον δεξιο κινητηρα..σε ποια σημεια ακριβως Βαγγελη? :? :oops:

5.Την προσεγγιση του συναδελφου πώς την βλεπετε?
http://cs.finescale.com/fsm/modeling_subjects/f/19/t/135180.aspx?sort=DESC

6. Η Λιλυ ελαφρα σκονισμενη κυριως  στο δεξιό οριζόντιο σταθερό.Γιατι ακριβως εκει Βαγγελη? :oops:

3. Σε όλα! Εξαρτάται βέβαια από την βλάβη και από το πότε συνέβει πριν την αναγκαστική. Επειδή όμως όπως έχω ξαναπεί αν εμφανίσουμε προφανείς λόγους θα αφήσουμε πολύ λίγη "τροφή" για το επικριτικό μάτι του κάθε αγαπητού μοντελιστή (βλεπε πισώπλατη μαχαιριά), λέω να βάλεις μπόλικο λάδι σε όλες τις πλάγιες και κάτω επιφάνειες του ατρακτιδίου και λίγο από επάνω, έτσι σαν teaser (να αναγκάζει το βλέμμα να δει και από κάτω). Πρόσεξε να βάλεις λαδιές και στο εσωτερικό του κινητήρα. Αν δεν θέλεις όμως να βάλεις πολλές για να μην σου καλύψει την λεπτομέρεια, τότε στις εξωτερικές επιφάνειες πρέπει να βάλεις εξίσου λίγες. Επίσης πρόσεξε την διαφορά μεταξύ της διαρροής που συνέβει εν πτήση και ακολουθεί τους νόμους της αεροδυναμικής και της διαρροής που συνέβει εν στάσει και ακολουθεί τους νόμους της βαρύτητας.

5. Επιεικώς μέτρια (αλλά πάλι κάποιοι φίλοι με λένε "ξιπασμένο").

6. Γιατί το σπασμένο σκέλος, το "σκάψιμο", του χώματος και το χαμήλωμα του α/φους δικαιολογούν τέτοια εμφάνιση - και "δένουν" πιο πολύ το α/φος με το διόραμα (=δεν θέλω να φαίνεται ακουμπισμένο στην βάση, θέλω να είναι μέρος της βάσης)

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #324 στις: Ιουλίου 23, 2015, 08:35:44 πμ »
 ΟΚ,με το λάδωμα τοπιασα! Δεν θα τσιγκουνευτω, (ο κινητήρας είναι χρεπι),για τις διαρροές κ την κατεύθυνση τους θα θελα μια παραπάνω επιφωτηση :oops: και όσο για την ουρά στο στήσιμο που έχω ποσταρει λείπει ο ουραιος τροχός ο οποίος τώρα είναι έτοιμος να τον βάλω. Ισχύει το ίδιο?

Tags: