Αποστολέας Θέμα: Mιά Λίλυ σε μπελάδες  (Αναγνώστηκε 50626 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
Απ: Kawasaki Ki-48 Sokei "Lily" (1/48 AZ model)
« Απάντηση #125 στις: Νοεμβρίου 30, 2014, 10:39:55 μμ »
Το κεντρικό κομμάτι του σκελετού που στηρίζεται το πυροβόλο,μήπως ήταν κινητό?
Αν συρόταν λίγο πάνω και κάτω στον σκελετό,ώστε να δώσει περισσότερες μοίρες βολής στον πυροβολητή,ο σωλήνας αυτός θα μπορούσε κάλλιστα να στηρίζει το κομμάτι και να βοηθά στην κίνηση αυτή.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #126 στις: Νοεμβρίου 30, 2014, 11:55:53 μμ »
Το κεντρικό κομμάτι του σκελετού που στηρίζεται το πυροβόλο,μήπως ήταν κινητό?
Αν συρόταν λίγο πάνω και κάτω στον σκελετό,ώστε να δώσει περισσότερες μοίρες βολής στον πυροβολητή,ο σωλήνας αυτός θα μπορούσε κάλλιστα να στηρίζει το κομμάτι και να βοηθά στην κίνηση αυτή.

Κινητο ηταν. Λογικα λοιπον πρεπει να ναι αυτο που λες. :wink:

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος airmakis48

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αμπελόκηποι,Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #127 στις: Δεκεμβρίου 01, 2014, 06:53:27 μμ »
Μήπως ,λέω μήπως είναι υδρόψυκτο το πυροβόλο, γιατί μου μοιάζει να έχει από μία άρθρωση σε κάθε άκρο και βγένει ένα ελαστικό σωληνάκι στην άκρη.Πιστεύω ότι είναι αυτό μέσα σε κοιλοδοκίδα για να έχει συγγεκριμένες καμπυλώσεις για να μήν εμποδίζει τον χειριστή και με κίνηση για δεξιά-αριστερά μόνο, το πάνω κάτω φαίνεται να γίνεται από την βάση στο τζάμι. ʼν κάνω λάθος μην βαράτε παίδες οκ ,εγώ εορδαικός είμαι.

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #128 στις: Δεκεμβρίου 01, 2014, 07:58:00 μμ »
Ο Μάστορας έχει δίκιο, ο μηχανισμός αυτός έχει μάλιστα σύστημα συγκράτησης και απορρόφησης του όπλου από
την οπισθοδρόμηση των βολών. :wink:

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #129 στις: Δεκεμβρίου 02, 2014, 08:13:13 πμ »
Ο Μάστορας έχει δίκιο, ο μηχανισμός αυτός έχει μάλιστα σύστημα συγκράτησης και απορρόφησης του όπλου από
την οπισθοδρόμηση των βολών. :wink:
Μήπως ,λέω μήπως είναι υδρόψυκτο το πυροβόλο, γιατί μου μοιάζει να έχει από μία άρθρωση σε κάθε άκρο και βγένει ένα ελαστικό σωληνάκι στην άκρη.Πιστεύω ότι είναι αυτό μέσα σε κοιλοδοκίδα για να έχει συγγεκριμένες καμπυλώσεις για να μήν εμποδίζει τον χειριστή και με κίνηση για δεξιά-αριστερά μόνο, το πάνω κάτω φαίνεται να γίνεται από την βάση στο τζάμι. ʼν κάνω λάθος μην βαράτε παίδες οκ ,εγώ εορδαικός είμαι.
Kαι οι δυο εχετε δικιο παιδια κ σας ευχαριστω. Θα ψαξω να βρω πληροφοριες γι αυτο το διαολακι κι αν με παιρνει θα το φτιαξω. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #130 στις: Δεκεμβρίου 14, 2014, 08:50:04 μμ »
Καλησπερα!
Τελικα με αυτη την ''μυτη'' της Λιλυς ειχα φαει κολλημα,δεν εξηγειται αλλιως! :evil:  Επειδη η πρωτη αποπειρα δεν πετυχε-με τον σκελετο ελαφρα μεγαλυτερο του κανονικου-

Click to see the original size. Click to see the original size.

προχωρησα σε μια δευτερη με βαση τον σκελετο της ΑΖ,προσπαθεια που ναυαγησε επισης..

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

..και στην τριτη -ευτυχως-τελευταια προσπαθεια,ξεκινωντας αποτις καμπυλες του σκελετου αυτη τη φορα, εν μεσω νευρωτικων εξαρσεων,καντηλιων και αλαλαγμων! ::bat::  Για να λεμε κ την πασα αληθεια ειναι κααπως πιο κοντη απο την κανονικη σε σημειο που να μην με χαλαει παντως.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Για το διαφανο κομματι μετα απο μια 2ωρη αναζητηση σε γνωστο παιχνιδοκαταστημα-''θελω να δω τα μπαλονια σου'' κλπ :roll: :mrgreen:-προμηθευτηκα καποια ψιλοαχρηστα πραγματα με ενδιαφερουσα επικαλυψη η αληθεια ειναι! 8)  Η ερευνα δεν εχει τελειωσει παντως..

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Εχοντας παρει την αποφαση να φτιαξω ολους τους σκελετους των διαφανων απο την αρχη, προχωρησα στο πρωτο σταδιο της κατασκευης του αλεξινεμου το οποιο ειναι αρκετα περιπλοκο οπως κ το διαφανες μπροστα. Οι υπολοιπες καλυπτρες της Λιλυς ειναι πολυ απλες κ λογικα δεν θα μου δημιουργησουν θεμα.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Σε οτι αφορα τα λαστιχα, με τον Μινικραφτ σε αργες στροφες και καρφιτσα προσαρμοσμενη στον κοφτη προχωρησα στην χαραξη του πελματος τους.

Τελος ασχοληθηκα και με τα φωτα ναυτιλιας στα χειλη προσβολης..

Click to see the original size.

Στις φωτο θα παρατηρησετε οτι υπαρχουν διασπαρτα κομματια με ατριφτο στοκο ή καποια αλλα που χρειαζονται ''μπαλωμα'..Με τα προαναφερομενα μετωπα ανοιχτα, μπαινω κ στο τελικο και δυσκολωτερο απο αυτα..Επιχειρηση ''mount'', (βουνο ή στηριγμα κινητηρα), το εχω ονομασει 8) και να δουμε τί θα βγει απο αυτο.. Ο δεξιος κινητηρας ανοιχτος μεχρι τα σημεια στηριξης του πισω απο τα χειλη προσβολης και ο αριστερος επισης ανοιχτος απο το firewall και εμπρος (της ΑΕΚ παλληκαρια :mrgreen:)αλλα με καλλυμενα καποια σημεια του..

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Για οποιες υποδειξεις παρατηρησεις και σχολιανά ειμεθα διαθεσιμοι! ::salut::

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #131 στις: Δεκεμβρίου 14, 2014, 08:59:31 μμ »
Φίλε μην το πάρεις στραβά, λατρεύω την ποιότητα της δουλειάς σου ακόμα και όταν δεν γράφω απαντήσεις, αλλά τελικά είσαι βιτσιόζος. Το τραβάει ο οργανισμός σου το μαστίγωμα και η δουλειά σου είναι υπόδειγμα. Αλήθεια δημοσιεύεται κάτι από αυτά σε ξένο περιοδικό?

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #132 στις: Δεκεμβρίου 14, 2014, 09:04:36 μμ »
Ωραίος Παναγιώτη!
Ο επιμένων νικά τελικά...!
Θέλεις να πεις οτι θα πάρεις κάποια καμπύλα κομμάτια από τις συσκευασίες και θα τα προσαρμόσεις στο σκελετό?
::M249SAW:: ::M16:: ::MP5::

καλή συνέχεια
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #133 στις: Δεκεμβρίου 14, 2014, 09:48:42 μμ »
Ωραίος Παναγιώτη!
Ο επιμένων νικά τελικά...!
Θέλεις να πεις οτι θα πάρεις κάποια καμπύλα κομμάτια από τις συσκευασίες και θα τα προσαρμόσεις στο σκελετό?
::M249SAW:: ::M16:: ::MP5::

καλή συνέχεια
Ευχαριστω Αλεξανδρε! Ναι, τα διαφανη αυτο το ρολο θα αναλαβουν. Παρεπιπτοντως, θα ταν πιο ωραιο να τα τοποθετησω πανω απο τον υπαρχοντα σκελετο ετσι ωστε να προσθεσω λεπτομερεια,(δεσμιδες, οργανα,κλπ),και πανω απο το διαφανες αυτοκολλητη ταινια ή λωριδες αλουμινοφυλλου.Αναλογα τα κεφια..
Φίλε μην το πάρεις στραβά, λατρεύω την ποιότητα της δουλειάς σου ακόμα και όταν δεν γράφω απαντήσεις, αλλά τελικά είσαι βιτσιόζος. Το τραβάει ο οργανισμός σου το μαστίγωμα και η δουλειά σου είναι υπόδειγμα. Αλήθεια δημοσιεύεται κάτι από αυτά σε ξένο περιοδικό?
Σε ευχαριστω φιλε μου! ::salut:: Ναιιιιιι, μ αρεσει που με αποκαλεις βιτσιοζο!! ::mastigoma:: ::mastigoma:: :mrgreen:  Οχι,δεν δημοσιευω κατι..Απλα ποσταρω στο Hyperscale,στο j-aircraft.com και στο μπλογκ του Γιωργου Arawasi..

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #134 στις: Δεκεμβρίου 14, 2014, 11:08:20 μμ »
Τα νευρα κροσια μας τα εκανες φιλε.............. :twisted: :twisted: :twisted:
Εισαι ΑΡΡΩΣΤΟΣ στο εχω ξαναπει...στο ξαναλεω λοιπον  :mrgreen: :mrgreen:
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #135 στις: Δεκεμβρίου 15, 2014, 01:54:39 πμ »
Δεν υπάρχεις λέμε...απλά απίστευτος
Μπράβο Παναγιώτη

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #136 στις: Δεκεμβρίου 15, 2014, 11:32:18 πμ »
ΔΕΝ φταίς εσύ. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ πού σέ παρακολουθούμε.......... :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #137 στις: Δεκεμβρίου 20, 2014, 09:30:48 μμ »
ΔΕΝ φταίς εσύ. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ πού σέ παρακολουθούμε.......... :lol: :lol:
:lol: Σωστοοοοος! ::salut::

Δεν υπάρχεις λέμε...απλά απίστευτος
Μπράβο Παναγιώτη
Σταυρο, ευχαριστω φιλε! ::salut::

Τα νευρα κροσια μας τα εκανες φιλε.............. :twisted: :twisted: :twisted:
Εισαι ΑΡΡΩΣΤΟΣ στο εχω ξαναπει...στο ξαναλεω λοιπον  :mrgreen: :mrgreen:
GIO, εισαι απολυτως σωστος! ::angel_evil:: ::angel_evil:: ::salut::

Η επιχειρηση ''mount'' ξεκινησε με την τοποθετηση διαφορων μπιχλιμπιδιων στο firewall του δεξιου κινητηρα.Στην πανω και πισω πλευρα του που θα ειναι καπως αποκαλυπτικη τοποθετησα καλωδιοσωληνωσεις ενω εφτιαξα με συνδυασμο πλαστικου κ φυλλου αλουμινιου το πανελ που θα καλυπτει οσα κρινω οτι πρεπει να καλυψει! ::glossa:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #138 στις: Δεκεμβρίου 21, 2014, 12:58:38 πμ »
Α,καλά...έχεις ξεφύγει μίλάμε  :twisted:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #139 στις: Δεκεμβρίου 21, 2014, 10:23:17 πμ »
Προς το παρόν. Που θα πάει όμως, θα τον πιάσουν και θα ηρεμήσουμε κι' εμείς που μας έχει κάνει την ψυχολογία στουπί... ::glossa:: :mrgreen:
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: (ο συγκάτοικος)-Kawasaki Ki-48 Sokei "Lily" (1/48 AZ model)
« Απάντηση #140 στις: Δεκεμβρίου 25, 2014, 06:50:04 μμ »
Κατ αρχας......

Κατα δευτερον, σε πεισμα ::glossa:: των δυο φιλων τους οποιους ευχαριστω..

Προς το παρόν. Που θα πάει όμως, θα τον πιάσουν και θα ηρεμήσουμε κι' εμείς που μας έχει κάνει την ψυχολογία στουπί... ::glossa:: :mrgreen:

συνεχιζω απτοητος  :twisted:  και εχοντας τελειωσει με τα προκαταρκτικα της περιοχης του αντιπυρικου του δεξιου κινητηρα..

και με το μοντελο να μετραει...ωρες πριν τη μεταβαση του στο βαφειο,

εβαλα στο παιχνιδι και το fuel truck της Isuzu.

Click to see the original size.

Η αρχικη ιδεα του Toyota starter εγκαταλειφθηκε μιας και σκοπευω να χρησιμοποιησω το GAZ AA στο επομενο προτζεκτ με το Iλιούσιν..

Η συναρμολογηση βοηθουσης της Hasegawa κυλαει πολυ χαλαρα ενω η αρχικη ιδεα να τοποθετησω ανοιχτα τα καπακια του κινητηρα μπηκε κι αυτη σε εφαρμογη..Καποια μαλιστα σκιτσακια και οχι μονο που ''ψαρεψα'' απο Ιαπωνικο σαιτ μου ανοιξαν περισσοτερο την ορεξη..

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: (το βυτιοφόρο)-Kawasaki Ki-48 Sokei "Lily" (1/48 AZ model)
« Απάντηση #141 στις: Ιανουαρίου 01, 2015, 06:41:26 μμ »
Καλησπερα και καλη Χρονια σε ολους!
Το πρωτο ποσταρισμα μου για το 2015 δεν εχει καμμια σχεση με τη Λιλυ, η οποια αναμενει υπομονετικα στο βαφειο για τα περαιτερω.
Για το Ισουζου ΤΧ-40 τωρα αποφασισα να ριξω λιγη δουλιτσα και να το παρουσιασω με ανοιχτα καπακια του μοτοριου οποτε αναποφευκτα-οχι οτι με χαλασε δηλαδη :mrgreen: θα επρεπε επισης να φτιαξω το αντιπυρικο, κλπ,κλπ. Σας παραθετω φωτο με την μεχρι τωρα πορεια της κατασκευης. Θα επανελθω οταν και οι δυο συγκατοικοι του διοραματος θαναι ετοιμοι για βαψιμο. Οτι προτασεις, παρατηρησεις εχετε τις συζηταμε ευχαριστως! ::salut::

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #142 στις: Ιανουαρίου 01, 2015, 10:29:21 μμ »
Το ενδεχόμενο να το πετάξεις ώστε να είμαστε εμείς καλά το έχεις σκεφτεί...
Πολύ όμορφη δουλειά Παναγιώτη

Καλή χρόνια και χρόνια πολλά

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #143 στις: Ιανουαρίου 02, 2015, 06:26:00 πμ »
Το ενδεχόμενο να το πετάξεις ώστε να είμαστε εμείς καλά το έχεις σκεφτεί...
Καλή χρόνια και χρόνια πολλά
Το ενδεχομενο να το (ξε)πεταξω :lol:  μου περασε, ναι, αλλα μετα μου την εδωσε να του κανω καποιες προσθηκες.
Καλη Χρονια και σε σενα φιλε Σταυρο! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #144 στις: Ιανουαρίου 02, 2015, 10:54:19 πμ »
Καλή Χρονιά Παναγιώτη!
Πολύ καλό το Isuzu, μπράβο! Για πες όμως τι χρησιμοποίησες για το εσωτερικό του ψυγείου?

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #145 στις: Ιανουαρίου 02, 2015, 11:27:09 πμ »
Καλημέρα και καλή χρονιά. Το καπώ της μηχανής γιατί το σκρατσάρισες; Επίσης, το κομμάτι ανάμεσα στον οδηγό και το χώρο της μηχανής, τι πρόβλημα είχε και το αντικατέστησες; Το δικό του μοιάζει κάπως σαν χαλασμένο. Ήταν πρόβλημα του καλουπιού;

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #146 στις: Ιανουαρίου 02, 2015, 04:27:44 μμ »
Καλή χρονιά με υγεία.
Πάλι με έκανες να ψάχνω υπογλώσσια. Αν μπορούσα να κάνω τέτοια δουλειά στην 1/35 θα ήμουν ευτυχισμένος και εσύ το κάνεις στην 1/48?
Συνέχισε έτσι μ' αρέσει  ::mastigio:: ( η δουλειά σου εννοώ)

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #147 στις: Ιανουαρίου 02, 2015, 09:40:47 μμ »
Καλημέρα και καλή χρονιά. Το καπώ της μηχανής γιατί το σκρατσάρισες; Επίσης, το κομμάτι ανάμεσα στον οδηγό και το χώρο της μηχανής, τι πρόβλημα είχε και το αντικατέστησες; Το δικό του μοιάζει κάπως σαν χαλασμένο. Ήταν πρόβλημα του καλουπιού;
Τα καπακια θα ειναι ανοιχτα, ενα επιπλεον στοιχειο εγκαταλειψης που θελω να δωσω στο διοραμα.Αν καταλαβα την ερωτηση, το κομματι το εδινε ενιαιο και δεν με βολευε. Καλη Χρονια και σε σενα Κωστη. ::salut::
Καλή Χρονιά Παναγιώτη!
Πολύ καλό το Isuzu, μπράβο! Για πες όμως τι χρησιμοποίησες για το εσωτερικό του ψυγείου?
Καλη Χρονια Αλεξανδρε! Το εσωτερικο ειναι απλα spares απο p.e.Eυχαριστω. ::salut::
Δημητρη σε ευχαριστω επισης. ::salut:: Να ευχαριστησω πολυ και τον Κωστα Α.Β. για ενα πολυ καλο link που μου παρεθεσε με καποιες μαματες φωτο απο το βυτιοφορακι αλλα και αλλες φωτο,πολυ χρησιμες για να αντλησω ιδεες για το διοραμα. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: απορια για κινητηρα φορτηγου
« Απάντηση #148 στις: Ιανουαρίου 04, 2015, 10:03:50 μμ »
Μια απορια παιδια..
Τα σημεια που εχω μαρκαρει στις φωτο, πώς ονομαζονται? Φανταζομαι κατι αντιστοιχο θα υπαρχει και στο βυτιοφορακι της Ισουζου.. ::dontknow::
Ευχαριστω. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: απορια για κινητηρα φορτηγου
« Απάντηση #149 στις: Ιανουαρίου 04, 2015, 10:33:36 μμ »
Το αριστερά είναι κατά 99% η κρεμαγιέρα του τιμονιού και το δεξία οι καθαριστήρες, αν και πρέπει να περιμένεις τους πλέον γνώστες για σιγουριά.

Καλή συνέχεια!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Tags: