Αποστολέας Θέμα: Βadger 200 G (0.3 βελόνα) και μπουκώματα  (Αναγνώστηκε 5289 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
Βadger 200 G (0.3 βελόνα) και μπουκώματα
« στις: Μαρτίου 17, 2014, 10:53:40 πμ »
Κι εκεί  που νόμιζα ότι τον μάθαινα και είχα καποιες καλές στιγμές μαζί του ...αρχισαν πάλι τα κόλπα..
Λοιπόν.. έχουμε και λέμε ..
Τα δεδομένα :
  • Ο αερογραφος ειναι ο γνωστός badger200 βαρυτητος με fine βελονα.
  • Τα χρώματα ειναι σμάλτα Humbrol και white ensign (που απ΄ότι διάβασα είναι και πιο λεπτόκοκκα)
  • Το διαλυτικό είναι είτε της Humbrol για σμάλτα , είτε νέφτι για τα WhiteEnsign και μπαινει σε αναλογια 1:1
Το αποτέλεσμα:
Μία φορά στις δύο, έχω μπουκώματα. Εκεί που βάφεις, σταματά, βγαίνει μόνο αέρας, και μπορεί να ξεκουμπώσει μόνο αν παίξεις λίγο με την πίεση.. οπότε κάνει ένα πλαφ, πετάει παρασπάνω χρώμα και ξαναβάφει, και μετά από λίγο ξανασταματάει κ.ο.κ.
Καθάρισμα πολύ καλό με λύσιμο , πάλι από την αρχή , τα ίδια..

Ερωτήσεις :
  • Μηπως αν έπαιρνα μεσαία βελόνα 0.5 (καί άλλαζα και μπεκ/κεφαλή κι εγω δεν ξέρω τι άλλο απαιτείται )  θα ήταν καλύτερα τα πράγματα ;
  • Επίσης γίνεται η αλλαγή σε αυτόν τον αερογ/φο, ή μήπως αξίζει ή να αρχίσω να σκέφτομαι για αγορά κάποιου άλλου ?
  • Υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιο κατασκευαστικό πρόβλημα ο συγκεκριμένος ;

Και η παράκληση  :
Υπάρχει κανας καλός χριστιανός , που κατά προτίμηση μένει προς Νότια Προάστια (ή δουλεύει στα βόρεια - Μεταμόρφωση) , να του τον δανείσω να παίξει μαζί του, να διαπιστώσει αν υπάρχει κάτι άλλο ή αν φταίει η κουλαμάρα μου  και να με ενημερώσει ;;

Ευχαριστώ..

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: badger 200 G (0.3 βελόνα) και μπουκώματα
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 17, 2014, 11:04:30 πμ »
Καλημέρα!
Δεν συνέχιζες απ το παλιό σου τόπικ?
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,27959.0.html

Τον έχεις καθαρίσει πολύ καλά?
Ή κάτι έχει μείνει μέσα και κόβει την ροή,ή μπορεί το χρώμα σου να έχει κάποια σκόνη ή πηχτό κομμάτι χρώματος.
Συνήθως στους βαρύτητας θέλει προσοχή.
Δοκίμασε να αραιώσεις λίγο παραπάνω το χρώμα(60χ/40δ) και δοκίμασε να ανεβάσεις και την πίεση λίγο.
Συνήθισε να ρίχνεις αρχικά λίγο διαλυτικό και να ψεκάζεις πριν το βάψιμο και να αφήνεις και λίγο μέσα,πριν ρίξεις το χρώμα σου.
Επίσης τερμάτισε την βελόνα σου,και κάντην ένα κλικ πίσω και σφίξε.Μιλάμε για μισό χιλιοστό.
Μην τον δώσεις ποτέ αυτόν τον αερογράφο! Ακόμη και όταν πάρεις κάποιον άλλον,κράτα τον για βασικά βαψίματα,βερνίκια,στόκους,κλπ
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
Απ: Βadger 200 G (0.3 βελόνα) και μπουκώματα
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 17, 2014, 11:05:04 πμ »
Αυτό που περιγράφεις μάλλον οφείλεται ότι δεν έχει διαλυθεί καλά το χρώμα και κάπου έχει "σβολιάσει"

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 17, 2014, 11:06:52 πμ »
Που μένεις; Στείλε στοιχεία σε pm να μου τον δώσεις να τον ξαντεριάσω να μάθει να φέρεται!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 17, 2014, 11:16:48 πμ »
Καλημέρα!
Δεν συνέχιζες απ το παλιό σου τόπικ?
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,27959.0.html

Δεν ήθελα να τα μπερδέψω Γιώργο, γιατί εκεί έφταιγε το 0-ring και μίλαγα για μπουρμπουλήθρες..
Αν νομίζεις ότι ταιριάζει εκεί, το μεταφέρεις και συγγνωμη   :oops: .

Σχετικα με αυτα που προτεινεις θα τα κάνω . Φυσικά και πάντα ψεκάζω με διαλυτικό πριν βάψω.. Αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο..
Thank you για τη βοήθεια.

Αυτό που περιγράφεις μάλλον οφείλεται ότι δεν έχει διαλυθεί καλά το χρώμα και κάπου έχει "σβολιάσει"
Μου συμβαίνει συνέχεια ρε γμτ, στις 10-15 διαφορετικές φορές που έχω προσπαθήσει να ψεκάσω..  Με άλλα μπουκαλάκια, με τρελλά ανακατέματα, με ζεσταμα χρωματος με σεσουάρ και άλλα τετοια φουτουριστικά...

Που μένεις; Στείλε στοιχεία σε pm να μου τον δώσεις να τον ξαντεριάσω να μάθει να φέρεται!
Υπόχρεος...

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 17, 2014, 11:25:47 πμ »
Μου συμβαίνει συνέχεια ρε γμτ, στις 10-15 διαφορετικές φορές που έχω προσπαθήσει να ψεκάσω..  Με άλλα μπουκαλάκια, με τρελλά ανακατέματα, με ζεσταμα χρωματος με σεσουάρ και άλλα τετοια φουτουριστικά...

Με καλσόν δοκίμασες?
Σούρωσε το χρώμα με κάποιο καλσόν και δοκίμασε
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 17, 2014, 11:42:44 πμ »
Με καλσόν δοκίμασες?
Σούρωσε το χρώμα με κάποιο καλσόν και δοκίμασε

EINAI  το μόνο που δεν έχω κάνει ..
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 17, 2014, 12:15:33 μμ »
Δεν πρεπει να εχει κατι ο αερογραφος απλα το χρωμα να ειναι πιο αραιο γιατι το 0.25 ειναι κομματακι ψιλο..με το 0.5 θα ηταν καλυτερα αλλα δεν αξιζει τα λεφτα, θελεις 30Ε..παιρνεις καινουργιο που λεει ο λογος. Απλα πιο αραιο χρωμα.

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 17, 2014, 12:19:36 μμ »
Το fine ειναι οντος λεπτο μπουκονει ευκολα  αν θες να βαψεις με αυτο δοκιμασε ενα δυαλιτικο D807 που ειναι μεσαιο στο στεγνωμα .....θα το βρεις σε χρωματα αυτ/του  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 17, 2014, 12:24:01 μμ »
Θα παραλάβω προς έλεγχο το εν λόγω υλικό που παιδεύει το συνάδελφο και θα του πάρω τα πάσα, η μέθοδος έχει ως παρακάτω:

- Μία ώρα ανάγνωση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.
- Μία ώρα παρακολούθηση ολιγολέπτων video με έλληνες πολιτικούς να μιλάνε αγγλικά.
- Μία ώρα ακρόαση Σαλαμπάση.

Ε, μετά από τα παραπάνω τι θα κάνει, θα στρώσει. Πάντως έχετε άπαντες δίκιο, το μπεκ είναι πιθανότατα πολύ μικρό για enamel. Θα δούμε.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 17, 2014, 12:33:26 μμ »
Δεν πρεπει να εχει κατι ο αερογραφος απλα το χρωμα να ειναι πιο αραιο γιατι το 0.25 ειναι κομματακι ψιλο..με το 0.5 θα ηταν καλυτερα αλλα δεν αξιζει τα λεφτα, θελεις 30Ε..παιρνεις καινουργιο που λεει ο λογος. Απλα πιο αραιο χρωμα.

::salut::  Κάτι σε 60 διαλυτικό 40 χρώμα δηλαδή ;;.. Θα  το δοκιμάσει ο Γιώργος και θα μας πει..

Το fine ειναι οντος λεπτο μπουκονει ευκολα  αν θες να βαψεις με αυτο δοκιμασε ενα δυαλιτικο D807 που ειναι μεσαιο στο στεγνωμα .....θα το βρεις σε χρωματα αυτ/του  ::salut::

::salut:: Και να φανταστείς οτι δοκίμασα και τα white ensign γιατι ο ανηψιός εβλεπε τις προάλλες το βιντεάκι σου και μας θύμισες οτι τα white ensign ειναι πιο λεπτοκοκκα.. Αλλά και με αυτά , το ίδιο πρόβλημα..

Θα παραλάβω προς έλεγχο το εν λόγω υλικό που παιδεύει το συνάδελφο και θα του πάρω τα πάσα,

Ε, μετά από τα παραπάνω τι θα κάνει, θα στρώσει. Πάντως έχετε άπαντες δίκιο, το μπεκ είναι πιθανότατα πολύ μικρό για enamel. Θα δούμε.

Ρε παιδιά όμως, διαβάζω εδώ μέσα κάτι για μπεκ 0,2.. Πώς την παλεύετε εκεί ;;  Μονο με ακρυλικά ; Αλλά μήπως κι αυτά επειδή στεγνώνουν πιο γρήγορα, δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν μπούκωμα ;;

όπως και να΄χει, το γεγονός ότι θα τον βγάλει δοκιμή ο gkontog επιτέλους οδηγεί την ερώτηση σε μια λύση...
Αντε μπας και τελειωσει κανα μοντέλο..

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 17, 2014, 03:54:50 μμ »
Καλησπέρα dsk,

Επειδή μου έχει συμβεί καί μένα στο παρελθόν το ίδιο πρόβλημα στον ίδιο αερογράφο (Badger 200), το είχα πάει στο Καλφάκη να τον κοιτάξει καί τελικά έφταιγε ένα λαστυχάκι-δαχτυλίδι, που βρίσκεται στο τμήμα που συνδέεις τον αερογράφο με τον σωλήνα αέρα του κομπρεσέρ.

Το λαστυχάκι αυτό από την πολυετή χρήση είχε χαλάσει (ραγίσματα) όποτε καί εμπόδιζε να ανεβαίνει σωστά ο αέρας καί να αναμιγνύεται με το χρώμα.

Αν τελικά ισχύει αυτό και για τον δικό σου - απ' ότι θυμάμαι το κόστος ήταν γύρω στα 5 με 6 ευρώ.

Α, εγώ έχω την μεσαία μύτη, όχι την λεπτή.

Περιμενε να δείς τι θα αποφανθεί καί ο γιατρός (gkontog) καί μετά πράτεις ανάλογα.
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 17, 2014, 04:11:02 μμ »
χμμμ :roll: :roll:
.. αυτο θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα.. Γιατί αν ερθει ο gkontog και μού πει ότι :
ΕΙΝΑΙ ΟΚ Ο ΑΕΡ/ΦΟΣ , ΨΕΚΑΖΕΙ ΤΕΛΕΙΑ, ΦΤΑΕΙ Η ΚΟΥΛΑΜΑΡΑ ΣΟΥ, τότε
θα πρέπει να ψάξω και την περίπτωση αυτή που λες.
Πάντως επειδή εχω το ΑS κομπρεσερακι χρειαζεται ενας adapter που μια δυο φορες που τον ειχα βγαλει, μού έκανε κάτι  κόλπα στο βίδωμα / σφίξιμο.. Σαν να μην ταίριαζαν καλά οι βόλτες..

Θα το εχω υπόψιν μου πάντως .
Σε ευχαριστω  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 17, 2014, 04:15:46 μμ »
 ::salut::
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 17, 2014, 05:33:15 μμ »
Κοιτα φιλε μου αυτα με τις αραιωσεις και τις αναλογιες δεν ειναι και πολυ σωστα...60-40...35-65 και δεν ξερω κ γω τι, η εμπειρια σου θα στο πει αυτο. Δεν υπαρχει συνταγη..μονο 2-3 πραγμτακια που κανουν ολοι και ειναι γενικα.
Και ολοι ανεξαρτητως εμπειριας αμα το παλεψουν αποκτουν.

Εγω θα σου ελεγα απο τη στιγμη που βελονα και κεφαλη ειναι καθαρες- η κεφαλη δεν ειναι βουλομενη κ.λ.π, να ριξεις μονο διαλυτικο μεσα να δεις..ψεκαζει διαλυτικο?? Ψεκαζει και βγαζει δεσμη..ψιλη, χοντρη δεν εχει μπουρμπυλιθρες(δεν χανει δηλαδη) κ.λ.π.

Αφου αυτα τα κανει ειναι λογικα κομπλε..μετα ριξε μια σταγονα χρωμα...δες τι κανει..μετα και αλλη..να δεις με αυτο το μιγμα εχω ψιλη δεσμη αραιο χρωμα και μικρη καλυπτικοτητα κ.ο.κ.

Βαλτου 1 bar πιεση και δοκιμασε ετσι..βημα βημα και εχε υποψιν σου οτι καθε εργαλειο εχει διαφορετικη συμπεριφορα, ειναι μεχρι να το μαθεις

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 17, 2014, 06:56:12 μμ »
Δημήτρη κι εμένα μου κάνει μπουκώματα με τα σμάλτα. Απλά τον έχω υποτάξει με καλή αραίωση (60-40) αλλά με lacquer κι όχι white spirit. Δεν είναι η κουλαμάρα σου. Ανέβασε και την πίεση περί τα 20 psi δηλαδή 1.3 bar.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 17, 2014, 07:23:18 μμ »
Εγω θα σου ελεγα απο τη στιγμη που βελονα και κεφαλη ειναι καθαρες- η κεφαλη δεν ειναι βουλομενη κ.λ.π, να ριξεις μονο διαλυτικο μεσα να δεις..ψεκαζει διαλυτικο?? Ψεκαζει και βγαζει δεσμη..ψιλη, χοντρη δεν εχει μπουρμπυλιθρες(δεν χανει δηλαδη) κ.λ.π.

Αφου αυτα τα κανει ειναι λογικα κομπλε..μετα ριξε μια σταγονα χρωμα...δες τι κανει..μετα και αλλη..να δεις με αυτο το μιγμα εχω ψιλη δεσμη αραιο χρωμα και μικρη καλυπτικοτητα κ.ο.κ.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::
Θα το παλέψω, σε ευχαριστω για τη βοήθεια,  προσσπαθω απλά με τη βοήθειά σας να γλιτώσω λίγο χρόνο και πολλή ψυχική υγεία... ::salut::

Δημήτρη κι εμένα μου κάνει μπουκώματα με τα σμάλτα. Απλά τον έχω υποτάξει με καλή αραίωση (60-40) αλλά με lacquer κι όχι white spirit. Δεν είναι η κουλαμάρα σου. Ανέβασε και την πίεση περί τα 20 psi δηλαδή 1.3 bar.
Γιατρέ οταν είδα οτι εχεις κι εσυ εναν 200 , εξεπλάγην. Είχα μεινει στον renegade ..
0,3 βελόνα  έχεις κι εσύ ;

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 17, 2014, 08:07:54 μμ »
Μα δεν θα σου έλεγα να τον πάρεις αν δεν τον είχα δοκιμάσει κι εγώ. Υπομονή κι επιμονή, σιγά σιγά θα την βρεις την άκρη.  :wink:

Έχω δοκιμάσει και με medium βελόνα-μπεκ και μου έκανε τα ίδια σε χαμηλές πιέσεις ή χωρίς να έχω αραιώσει αρκετά το χρώμα.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 17, 2014, 09:13:29 μμ »

...το πακέτο εδόθη σε σίγουρα χέρια και είναι καθ΄οδόν προς το διαγνωστικό κέντρο. ::pop:: ::pop::

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 17, 2014, 11:03:30 μμ »
Εχε υποψη σου οτι οι Badger γενικα θελουν 1.5 bar και πανω για να ψεκασουν σωστα εκει που οι Iwata πχ ψεκαζουν με χαμηλοτερες.
Οπως σου προτεινε και ο gtdeath ανεβασε την πιεση σου.
Επισης τα white ensign ειναι οντως λεπτοκοκκα και φανταστικα στο στρωσιμο αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν θα στεγνωσουν μετα απο λιγο μεσα στο σωμα του αερογραφου οπως ολα τα χρωματα. Γιαυτο υπαρχουν διαλυτες fast,medium,slow.Δεν γνωριζω να σου πω σε ποια κατηγορια ανηκει το νεφτι και το διαλυτικο της χαμπρολ αλλα απο την εμπειρια μου μεχρι στιγμης πιστευω δεν ειναι αργοι διαλυτες.
Στα καταστηματα αυτ/του μπορεις να αγορασεις διαλυτη fast,medium η slow δυνατοτητας στεγνωματος αναλογα με το τι θες να βαψεις.Οι διαλυτες ασχετως μαρκας λεγονται 2Κ.Οποτε αν ζητησεις ενα διαλυτη 2Κ slow η 2Κ medium θα πετυχεις ποιο αργο στεγνωμα του χρωματος οποτε θα σου δωσει χρονο να ψεκασεις χωρις τα αναλογα μπουκωματα.Εχε υποψη σου ομως οτι αν ψεκασεις με τετοιου τυπου διαλυτες θα πρεπει να περιμενεις περισσοτερο χρονο για να πιασεις το μοντελο με τα χερια γιατι οπως καταλαβαινεις ο χρονος στεγνωματος μεγαλωνει.
Επισης οταν εχουμε μικρου διαμετριματος μπεκ με πολυ προσοχη εχε ενα ρολο κουζινας ποτισμενο με διαλυτικο και σκουπιζε τη βελονα να την καθαριζεις απο οτι χρωμα εχει στεγνωσει επανω της γιατι μετα απο μερικα λεπτα βαψιματος οτι και να κανεις θα στεγνωσει το χρωμα επανω.Για να σου δωσω μια ιδεα στα πρωτα 5-10 λεπτα την σκουπιζεις μετα ξανα και ξανα.Μια παραλαγη που απετει ψιλη δεσμη μπορει να σου παρει μεχρι και ωρα βαφωντας αναλογα τι κανεις.Οποτε αν θες να βαψεις κατι γενικο καλο θα ηταν να πας σε medium μπεκ γιατι το ψιλο θα σε ταλαιπωρησει.Ελπιζω να βοηθησα λιγο.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 17, 2014, 11:41:24 μμ »
Εχε υποψη σου οτι οι Badger γενικα θελουν 1.5 bar και πανω για να ψεκασουν σωστα εκει που οι Iwata πχ ψεκαζουν με χαμηλοτερες.
Οπως σου προτεινε και ο gtdeath ανεβασε την πιεση σου.
Επισης τα white ensign ειναι οντως λεπτοκοκκα και φανταστικα στο στρωσιμο αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν θα στεγνωσουν μετα απο λιγο μεσα στο σωμα του αερογραφου οπως ολα τα χρωματα. Γιαυτο υπαρχουν διαλυτες fast,medium,slow.Δεν γνωριζω να σου πω σε ποια κατηγορια ανηκει το νεφτι και το διαλυτικο της χαμπρολ αλλα απο την εμπειρια μου μεχρι στιγμης πιστευω δεν ειναι αργοι διαλυτες.
Στα καταστηματα αυτ/του μπορεις να αγορασεις διαλυτη fast,medium η slow δυνατοτητας στεγνωματος αναλογα με το τι θες να βαψεις.Οι διαλυτες ασχετως μαρκας λεγονται 2Κ.Οποτε αν ζητησεις ενα διαλυτη 2Κ slow η 2Κ medium θα πετυχεις ποιο αργο στεγνωμα του χρωματος οποτε θα σου δωσει χρονο να ψεκασεις χωρις τα αναλογα μπουκωματα.Εχε υποψη σου ομως οτι αν ψεκασεις με τετοιου τυπου διαλυτες θα πρεπει να περιμενεις περισσοτερο χρονο για να πιασεις το μοντελο με τα χερια γιατι οπως καταλαβαινεις ο χρονος στεγνωματος μεγαλωνει.
Επισης οταν εχουμε μικρου διαμετριματος μπεκ με πολυ προσοχη εχε ενα ρολο κουζινας ποτισμενο με διαλυτικο και σκουπιζε τη βελονα να την καθαριζεις απο οτι χρωμα εχει στεγνωσει επανω της γιατι μετα απο μερικα λεπτα βαψιματος οτι και να κανεις θα στεγνωσει το χρωμα επανω.Για να σου δωσω μια ιδεα στα πρωτα 5-10 λεπτα την σκουπιζεις μετα ξανα και ξανα.Μια παραλαγη που απετει ψιλη δεσμη μπορει να σου παρει μεχρι και ωρα βαφωντας αναλογα τι κανεις.Οποτε αν θες να βαψεις κατι γενικο καλο θα ηταν να πας σε medium μπεκ γιατι το ψιλο θα σε ταλαιπωρησει.Ελπιζω να βοηθησα λιγο.  :wink:

Εχω και Iwata και Badger και δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο με την πιεση...ο 150 βγαζει με το 0.5 και 1 bar μια χαρα δεσμη..ψιλη-χοντρη
Ισα ισα που δοκιμασαμε το ιδο μειγμα σε Velocity με 0.5 bar και Iwata HP-C plus και ενω στον badger επαιζε κανονικα, ο iwata μας εσπασε τα νευρα-δεν εβαγζε ψιλη δεσμη και εκανε spattering

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 28, 2014, 05:04:49 μμ »
Και το αποτέλεσμα... μόλις παρέλαβα τον αερογράφο του έκανα ένα γενικό καθάρισμα, λάδωσα και τη βελόνα, ψέκασα μία δόση Azax και άρχισα τις δοκιμές. Εδώ να πω πως δεν έχω ξαναβάψει με μονής και πως έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί με την ποιότητα κατασκευής, ειδικά το πάνλεπτο σπείρωμα ρύθμισης της δέσμης που προσφέρει τον απόλυτο έλεγχο.

Στα ακρυλικά Gunze αραιωμένα με οινόπνευμα και δέσμη 2mm (απόσταση ψεκασμού 5-7cm) είχα ένα μπούκωμα μετά από 7-9 "ριπές". Τίποτα σοβαρό, μισή στροφή στο ρυθμιστή της βελόνας και ένας "πυροβολισμός" έλυνε το πρόβλημα.

Στα enamel πήρα Molak, που είναι ολίγον μαρμελαδέ, συγκεκριμένα το 181 (Humbrol 81), το αραίωσα σε κυπελάκι από γάλα 60% διαλυτικό πολυουρεθάνης και 40 χρώμα και ξεκίνησα.

Click to see the original size.

Ψέκασα όλα τα παρακάτω μέχρι που άδειασα το κυπελάκι με ένα μόνο μπούκωμα, δέσμη 2mm, μπούκωμα που διορθώθηκε όπως έγραψα παραπάνω.

Click to see the original size.

ΑΛΛΑ, όταν έβαλα χρώμα κατ' ευθείαν μέσα στο κύπελο του αερογράφου, πρόσθεσα διαλυτικό, ανακάτεψα και πήγα να βάψω μπούκωνε σχεδόν σε κάθε "ριπή", πιθανότατα γιατί το αδιάλυτο χρώμα είχε περάσει μέχρι το μπεκ και δεν είχε ανακατευτεί με το διαλυτικό.

Συμπέρασμα. Πολύ καλό εργαλείο, απαιτεί εκμάθηση και καλό αραίωμα χρώματος, ειδικά με τα enamel. Το μπεκ των 0.2mm είναι μάλλον μικρό αλλά κάνει τη δουλειά. Πρόβλημα ΔΕΝ έχει, θέλει να το μάθεις. Σίγουρα δεν θα το πρότεινα για 72άρια αλλά για παραπάνω κλίμακες πιστεύω πως είναι μια χαρά αερογράφος.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 28, 2014, 07:27:36 μμ »
Συμπέρασμα. Πολύ καλό εργαλείο, απαιτεί εκμάθηση και καλό αραίωμα χρώματος, ειδικά με τα enamel. Το μπεκ των 0.2mm είναι μάλλον μικρό αλλά κάνει τη δουλειά. Πρόβλημα ΔΕΝ έχει, θέλει να το μάθεις. Σίγουρα δεν θα το πρότεινα για 72άρια αλλά για παραπάνω κλίμακες πιστεύω πως είναι μια χαρά αερογράφος.

Μάλστα... Απ΄ό,τι κατάλαβα (κι από τη συζήτησή μας)  το συγκεκριμένο μοντέλο , είναι πολύ καλό , αλλά δεν πρέπει να είναι και το πιο εύκολο εργαλείο στον κόσμο,ειδικά για έναν άπειρο και με λίγο χρόνο για δοκιμές μοντελιστή. Θα δοκιμάσω και τον άλλον :wink: και θα τα ξαναπούμε..

Ενα μεγάλο ευχαριστώ για τη βοήθεια και τον κόπο σου !

Αποσυνδεδεμένος nosdio

• Scale 1/35
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 28, 2014, 09:03:04 μμ »
Προσφατα πηρα το συγκεκριμενο μοντελο και μαλιστα με το 0.5 μπεκ. Δυστυχως ειχε προβλημα στην κεφαλη και εχανε αερα...καταφερα καπως να το δουλεψω αλλα δεν ειχε τα αναμενομενα για μενα αποτελεσματα. Ο απλος 200αρης shiphon feed με το ιδιο μπεκ μου βγαζει ψιλοτερη δεσμη και γενικα ειναι περισσοτερο ευκολος στο ψεκασμα απο αυτον(μπουκωματα,στεγνωματα κλπ). Στο καθαρισμα ειναι απο τους καλυτερους που εχω δοκιμασει και με το μεγαλυτερο ανοιγμα στο κυπελακι(ο απλος 200αρης θελει λυσιμο)..κριμα που δεν επαιξε σωστα γιατι ειναι ωραια ιδεα. Σταλθηκε πισω στη Badger(κορυφαιο support by the way) και θα μου ερθει ενας  200 detail.

dsk, με 35 ευρω μπορεις να του βαλεις το 0.5 βελονα+κεφαλη αλλα προτεινω να μαζεψεις αλλα τοσα και να παρεις εναν patriot με 0.5 απο τη μανα του. Φυσικα να κρατησεις και αυτον για ψεκασμα επιφανειων και ευκολο καθαρισμα..δεν μπορεσα να δοκιμασω το 0.25 μπεκ σωστα αλλα αν καταφερεις να κρατησεις το χρωμα να μη στεγνωνει (πχ retarder στα gunze) θα βγαζει πολυ ωραια pattern ιδανικα για καμουφλαζ.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 28, 2014, 10:54:57 μμ »

dsk, με 35 ευρω μπορεις να του βαλεις το 0.5 βελονα+κεφαλη αλλα προτεινω να μαζεψεις αλλα τοσα και να παρεις εναν patriot με 0.5 απο τη μανα του. Φυσικα να κρατησεις και αυτον για ψεκασμα επιφανειων και ευκολο καθαρισμα..δεν μπορεσα να δοκιμασω το 0.25 μπεκ σωστα αλλα αν καταφερεις να κρατησεις το χρωμα να μη στεγνωνει (πχ retarder στα gunze) θα βγαζει πολυ ωραια pattern ιδανικα για καμουφλαζ.

Κατανοώ απολύτως αυτό που λες..
Θα του δώσω λίγο χρόνο ακόμα, πειραματιζόμενος με διαλυτικά πολυουρεθανης και άλλα , αλλά  ταυτόχρονα θα δοκιμάσω και 1-2 ακόμα αερ/φους...
Σίγουρα πάντως αν αγοραστεί άλλος , θα ειναι 0.5 που για τα δικά μου δεδομένα ειναι μια χαρά..

Tags: badger